Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka niezaczerniona

Ile sztuk podkładów poporodowych powinno się mieć?

Polecane posty

Gość taka niezaczerniona

Gość aparat
Przez pierwsze dni to bedzie leciało z Ciebie więc kup dwie-trzy paczki.Pózniej najwyzej dowiezie Ci mąz.

w szpitalu daja ci jedna paczke na poczatek starczy ,ale ja mialam jeszcze 2-3 swoje,i kup sobie majtki jednorazowe bo pozniej sobie podpaske wlozysz zwykla i majtki te i super jest bo te podklady to niewygodne mi kazali nosic bez majtek zeby sie wietrzylo i goilo ;/ i chodzisz jak kaczka i trzymasz miedzy nogami wielka podpache :)

Gość aparat
Ciekawe.....u mnie w mieście( a jest duże) w żadnym szpitalu nie dają .....wszystko musisz miec swoje.A co do tych majtek to moim zdaniem zbędny wydatek.Musisz wietrzyć zeby szybciej sie goiło,podpaska i majtkami tylko podrazniasz.

3-4 paczek podpasek higienicznych Bella Maksi ,dodatkowo miałam majty jednorazowe...

mi tez nic nie dali, ja mialam ze soba 2 paczki i wszystko zuzylam zanim urodzilam, poniewaz jak trafilam do szpitala to zaraz po badaniu zaczelam mocno krwawic a pozniej wody odchodzily stopniowo, a ze zanim urodzilam minely az 23 godziny to zuzylam pelne 2 paczki a i tak zabraklo i maz mi musila dowiezc teraz wezme napewno nie mniej niz 4

Gość Lena 81
Najlepiej 2-3 paczki, jak zabraknie może ktoś ci dowieźć. Ja paczkę zużyłam przed porodem, jak wody odchodziły.

Gość aparat
musisz leżec 3 doby(jezeli maluch niema zółtaczki idziecie do domu)

Ja miałąm 3 paczki (15 sztuk, każda po 5 sztuk) podkłądów jednorazowych w szpitalu mialam chyba 7 sztuk potem mąż dowióżł I miałąm 4 paczki podpasek poporodowych belle, -takich pieluszek, dwie w szpitalu miałam a potem maż mi nastepne dwie dowiózł, starczyło mi spokojnie nawet kilka zostało to zuzyłam w domu, u mnie nic nie dawali w szpitalu, a lepiej sobie kupic gdzies u siebie waptece bo w szpitalnych sklepikach (jeśli takie sa, bo nie wszędzie) to zawsze jest strasznie drogo

Gość Taksi
A u mnie dawali podkłady. Swoje miałam podpaski, majtki jednorazowe (bardzo się przydają - chociażby po to,zeby do kibelka jakoś przejść), wkładki laktacyjne (zużyłam tonę, polecam gerbera)a wyszłam 48 godzin po porodzie

no ja mieszkam w szczecinie i daja u nas miasto male nie jest. lezalam 3 doby z mala .a jak masz chodzic z gigantycznym podkladem bez gaci to neizbyt promocja a majtki jednorazowe to bylo zbawienie dla nas i tez uwazalam to za zbedny wydatek a teraz sie ciesze ze je mialam bo zalozylam majtki podpaske i heja:)

u mie w szpitalu nie dali nic trzeba było mieć podłady higieniczne mi straczyłay 3 paczki i podkłady na łóżko 1 paczka