Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nnnxxx

Odwieczny problem z cera. Szukam pomocy

Polecane posty

Gość nnnxxx

Witam serdecznie , jak widac w temacie to moj odwieczny problem z cera a dokladniej tradzik , choc juz sama nie wiem jak mam go dokladnie nazwac ze wzgledu na to,ze raz jest lepiej raz gorzej. Chodze na oczyszczanie teraz rzadziej bo nie jestem w Polsce no ale staram sie jak tylko tam jestem, stosowalam rozne masci m,in duac(bardzo dobry) klindacin na ropne(nic ciekawego). ale zastanawiam sie czy jest jakis sposob na calkowite zwalczenie tego problemu? Tradzik to jedna sprawa a co z atym idzie pozostaly mmi malenkie(dzieki Bogu) dziurki , przez ktore rowniez czuje dyskomfort. Jezeli przeczyta to jakas Pani dermatolog lub kosmetolog bardzo prosze o rady. pozdrawiam n.

Gość Vanessssa
Ja wyleczyłam się z tego jakimś antybiotykiem doustnym (nie pamietam nazwy) i głownie płynem o nazwie Aknemycin plus. Dostepny niestety tylko na receptę. Ale naprawdę dobry.

Gość nnnxxx
Wlasnie antybiotykow poki co nie stosowalam. Teraz to i tak nic ztego bo nie moge pojsc do dermatologa a jezeli chodzi o antybiotyk to tylko i wylacznie zapisany przez niego...a w=swoja droga ciekawe dlaczego nigdy nie przepisywali mi antybiotyku.

Gość nnnxxx
i jeszcze jedno pytanie jak ktos juz wejdzie na topik:-) co myslicie o peelingu azjatyckim, czy warto go zrobic?

Gość Vanessssa
I pomysl tez o tabletkach antykoncepcyjnych -tez pomagają. Bynajmniej mi. Bo możliwe, że Twoj problem tkwi w hormonach

Gość nnnxxx
ale jak dlugo bede musiala je brac? czy to kiedys zgienie. Mam juz dosyc

ja biore izotek.i jest super....niby ma duzo skutków ubocznych, jest szkodliwy itd ale nie jest wcale mniej szkodliwy niz tetracykliny, które lekko rozwalaja watrobe ja w sumie oprocz wyschnietych ust nie mam zadnych nieporzadanych objawow a tez moja cera nie była jaks makabryczna.moze w sumie wczesniej byłam 3 razy u dermatologa maiłam jakies pryszcze ale bez przesady jak sie umalowłam to nawet nie było widac ze mam problem, ale miałam sporo zaskórniakow i przebarwien i plecy w kiepskim stanie wiec sie w koncu zdecydowałam bo wiedziałam ze inne leki mi nie pomogaja.....ten duac, davercin, acnecostam, jakies masci ze szpitala nic nie skutkowało teraz juz mam spokoj mam andzieje ze na dobre

Gość Vanessssa
Ile to nie wiem, bo ja osobiście stosuje tabletki jako metodę antykoncepcji ale skóra bardzo mi się poprawiła. Najlepiej udać sie do dobrego dermatologa kiedy tylko będziesz mogła i on z pewnością coś Ci poradzi :) Bo na każdego może działać coś innego :P Powodzenia :)

a z tabletkami anty jest tak, ze jezeli ktos nie wspołzyje i nie ma jakis zaburzen hormonalnych.których efektem sa czesto pryszcze to uwazam ze nie powinno sie ich brac, bo po odstawieniu problem wroci.a to tylko nie potrzebne zatruwanie organizmu wiec jesli tabletki anty to lepiej najpierw pojsc do ginekologa i poprosic o takie badania

Gość nnnxxx
No dobrze,ale jak dlugo bedziesz musiala to brac? Bo to jest wazne, moze jak przestaniesz brac to problem wroci, oby nie

Gość Vanessssa
Będę je brać tak długo, że zechcę zostać mamą, ćzyli nieprędko :D Nie wiem czy problem wróci, czy nie... Ale sama pani dermatolog mi je poleciła, potem poszłam do ginekologa i dostałam :P

Gość nnnxxx
a moge jeszcze dowiedziec vanezzo jakie tabletki bierzesz?

Gość Vanessssa
cilest :)

Gość nnnxxx
No to swietnie, bralam przez miesiac cilest i to byl najgorszy miesiac w moim zyciu, nie odpowiedaly mi:( ale poszukam odpowiednich dla siebie, tym bardziej,ze powinnam je brac ro=wnzie z z innych przyczyn:-) dzieki

Gość Vanessssa
Każdemu pasują inne :) Cilest to moje pierwsze i mam zero skutków ubocznych, nawet mdłości nie mialam :D Najlepiej iść prywatnie do ginekologa, opowiedziec mu o problemie, poprosic o badania i napewno wybierze najlepsze dla Ciebie :) POWODZENIA!!!!! :)

Gość nnnxxx
Bardzo Ci dziekuje za wskazowki, jak juz wspomnialam teraz nie moge pojsc do ginekologa poniewaz nie jestem w Polsce, bede musiala sobie jakos poradzic tutaj a moj angielski nie jest perfect wiec to kolejna przeszkoda. Tak czy inaczej postaram sie to zorganizowac. Drazni mnie jeszcze jedna sprawa, tzn bladosc mojej twarzy... jak jestem pomalowana to jest ok, alke ja nie chce sie ciagle malowac , nie lubie. Na solarium tez nie bede opalac twarzy a kremy samoopalajace...? Ja to mam problemy. szok

Gość Vanessssa
wiesz, takie same jak ja miałam :D poważnie :P Ja sobie radzę z tym tak -po pierwsze od tabletek ogolnie skóra mi się jakościowo polepszyła, po drugie czasem sobie smaruję buzie kremem opalającym ( dove summer glow) a po trzecie przefarbowałam się na blond i juz nie wyglądam tak blado :) Obecnie nawet kremu nie uzywam i chodzę ze swoja "arystokratyczną cerą" ;)

Gość samantas
moze ja pomoge, umnie wkoncu rozponzano jaki mam tradzik hormonalny:( przyczyna podwyzszony testosteron, zrobilam badnia , usg i teraz jestem w trakcie 2 opakowania tabletek antykoncepcyjnych, czuje sie dobrze, a buzia z dnia na dzien sie poprawia ( dodam ze mialam bardzo powazny problem ) nawet mnie do szpitala skierowano. mialam 1 miesiac wyjety z zycia. Teraz z now jestem saba, ta dawna dziewczyna. Pozostalo mi duzo przebarwien i mam blizny potradzikowe, ale kazdegod nia jest lepiej. Stosuje tointex na noc bardzo pomaga, mam tez no- scar, a na dzien clindacne neomecyne. Niedlugo mam wizyte u dermatologa i bede wlasnie pytala o rozne zabiegi usuwania tych dobrych blizn, zdecyzuje sie pewnie na lampy i jakies kwasy. pozdrawiam