Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Anna 24

DOBROSŁAWA imię dla córeczki, co sądzicie? jakie skojarzenia?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś tak sobie tłumacz ze magiczne, dla mnie jest ohydne i tyle w temacie. x Nie ma co rzucać pereł przed wieprze, kretyn kretynem pozostanie.

Gość gość
Ciekawe, oryginalne i słowiańskie. Choć bardziej podoba mi się Dobromiła.

Gość gość
okropne

Gość gość
A jak większość z was ma na imię? KASIA ANIA OLA itp gdzie na zawołanie w skupisku ludzi odwraca się conajmniej kilka naraz. Nie podoba się to imię to po co tu jesteście. A jak lubicie komentować negatywnie to proszę zacząć od swoich pewnie najpowszedniejszych polskich imion bez polotu.

Gość gość
A jak większość z was ma na imię? KASIA ANIA OLA itp gdzie na zawołanie w skupisku ludzi odwraca się conajmniej kilka naraz. Nie podoba się to imię to po co tu jesteście. A jak lubicie komentować negatywnie to proszę zacząć od swoich pewnie najpowszedniejszych polskich imion bez polotu.

Gość gość
a jak na nia zaczna wolac dobr.u.ch.a albo dobru.ch.na to zobaczysz :(

Gość gość
Paskudne

Gość Tomaszcomasz
Gość 1:09 Oh tak, bo jeśli ktoś ma zdanie inne niż ty to ma się nie wypowiadać, żałosny człowieczku? Anie, Ole i inne Marysie to i tak ładniejsze imiona niż ta Dobrusia. Komuś się wryło w łeb, że imie słowiańskie, bo to, bo siamto, sratatata i krzywdzą swoje dzieci. Może w 2008, kiedy założono temat to imie nie było tak krytykowane, chociaż i tak 3/4 opinii na jego temat były negatywne. Teraz mamy 2016, nazywanie dziecka Dobrusia w czasach dzisiejszych to robienie krzywdy nic winnemu dziecku, miałem koleżankę Bogumiłę, nie chciała żyć z tym, co rodzice z d*pą wyżej niż głowa jej nadali. Dziś jest klasyczną, zwykłą Anną i jest jej 100 razy lepiej. Nie-pozdrawia ZWYKŁY Tomasz.

Gość gość
co to średniwiecze żeby takie imiona dawac...:\ autorko jeśli chcesz poznac moje zdanie to dla mnie po prostu brzydkie, mało dziewczęce...

Gość gość
Imie cudowne. Jest niespotykane, ale bardzo kobiece i pozytywnie brzmiace. Czego mozna sie czepnac w "dobra" i "sława". Same pozytywne skojarzenia. Teraz w czasie mody na staromodne imiona jest jak najbardziej normalne. W 2013 roku nadane 11 razy, a w pierwszym połroczu tego roku 10 wiec co rok kilkoro rodzicow docenia nasza rodzima klasyke.

Gość gość
Super! Mam nadzieje, ze tak dałas coreczce na imie.

Gość gość
znowu to odkopywanie tematow? ile ci trolu płaca? :O

Gość gość
Znowu nie masz nic do powiedzenia? Moze wejdz na temat, w ktorym masz cos do powiedzenia trollu. Dobrze, ze przynajmniej przestałas bluzgac, przycieli ci skrzydełka jak zamkneli twoje głowne forum do wyzywania sie. Szukasz kolezanek? Dobrosława to jedno z najpiekniejszych imion polskich.

Gość gość
Dobrosława brzydkie imie. A ta co odkopuje te tematy pewnie sama ma tak na imie lub podobnie i leczy kompleksy, szukajac poparcia, ze to imie jest ładne. Moze komus sie podoba, mi nie, a teraz czekam az zostane wyzwana od troli, bo jak to tak moze sie nie podobać.

Gość gość
Dobrosława to piękne imię. To okropne jak kogos nazywaja trollem za opinie mam nadzieje, ze nam sie to nie przydarzy. Wiem jak te nie znoszace polskich imion tutaj jada po wszystkich, a mi sie to imie tak podoba.

Gość gość
brzydkie, jak wszystkie "slawy"

Gość gość
Dziwne poniewaz ze Stasiem wszyscy zawsze mowia, ze Stas sliczny i zupełnie inny od Bolsława lub Władysława. Dla mnie kazde imie jest inne i Dobrosława ze "sław" jest jednym z tych fajniejszych.

Gość gość
5:35 Akurat na forum kafeteri to jak powiez, ze nie lubisz polskiego imienia to wszyscy przyklaskuja. Trole czepiaja sie do tych, ktorzy lubia rodzime imiona, a nie na odwrot wiec jestes bezpieczna.

Gość gość
13.18 to też, ale ostatnio modne się stało jechanie po komuś, komu nie podobają się Dobrosławy, Radochny, Kalmiry itp.

Gość gość
Ciekawe ja widze na odwrot. Zaczyna sie normalnie od propozycji, a nastepnie troll zaczyna sie wysmiewac i zaczyna sie spor.

Gość gość
Strasznie ciężkie, ani nie chciałabym go nosić ani bym dziecku nie dała.

Gość gość
W pełnej formie jest powazne, ale Dosia, Dusia, Dobka, Dobrusia, Dobrunia i wszystkie inne zdrobnione formy sa bardzo melodyjne i lekkie, a takie formy najczesciej uzywamy.

Gość gość
gość dziś Dosia czy Dusia to dla mnie zdrobnienie od Doroty. I zadne z tych mi sie nie podoba, nie lubie takiego usilnego spieszczania jakichkolwiek imion, brzmi jak seplenienie.

Gość gość
Pierwsze słysze, ze Dosia czy Dusia to zdrobnienie od Doroty, ale kazdy zdrabnia sobie jak chce.

Gość gość
To prawda, imię jest bardzo ciężkie, bezdźwięczne. Nie podoba mi się ani troszkę. Poza tym Dobrosława brzmi bardzo poważnie, Dobrusia strasznie dziecinnie. Nie, nie, nie.

Gość gość
Z dobrusia z programu bar

Gość gość
Dosia bardzo ładnie. Dobrosława fajnie.

Gość gość
dosia... jak ta świnka z reklamy proszku do prania :D

Gość gość
17.29 też mi się od razu z tym skojarzyło...

Gość gość
Jest wiele zdrobnien Dobrosławy, Dosia jest tylko jednym z nich.