Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Exotic

FRYZJERKA, POMOŻE, DORADZI - ZAPRASZAM !!!!

Polecane posty

Gość no to ja zapytam
Jak zaradzić elektryzowaniu się włosów?

Jeśli Twoje włosy łatwo się elektryzują powinnaś unikać przegrzanych pomieszczeń, suszenia zbyt gorącym strumieniem powietrza, używania szczotek i grzebieni z tworzyw sztucznych, częstego farbowania. dobrze jest moczyć ręce lekko i przejechac po włosach ;) rowniez mozesz nakladac wosk lub brylantyne na wlosy ktora je poprostu\'\' przytrzyma \'\' a z domowych sposobow znam taki: aby zmieszac zółtko jaja i łyzeszke oliwy z oliwek i naloz na umyte i podsuszone włosy a nastepnei po uplywie czasu splukac woda zakwaszona woda z cytryny. a jezeli chodzi o jakies konkretme kosmetyki to polecam serie szamponow i odzywek z avonu dla wlosow ktore sie elektryzują ;)

czesc :) mam sucha skore zawsze po wysuszeniu wlosow czasami sie sypie ( ale to nie lupiez ) jak mozna zaradzic temu oraz co zrobic z przesuszonymi wlosami ( czesto farbuje ) :) dzieki buziak

Cześć ;) to nie skóra tylko zle splukany szapmon bądz odywka do wlosow ;) moim zdaniem. Chyba ze masz jakies problemy ze skrora o podlozu chorobowym a wtedy ciezko mi sie w tej kwestii wypowiedziec. a masz rozjasniane wlosy czy poprostu farbowane na blond lub ciemniejszy ?

A no i warto dodac ze nie wolno drapac glowy podczas mycia tylko masowac ja lekko pocierajac opuszkami palcow , bo to moze powodowac pogorszenie stanu skory glowy oraz czasem dojsc do zapalenia mieszkow wlosowych ;)

Gość stara mucha
Hej, ja mam wielki problem z wlosami, bylam brunetką przez wiele wiele lat katowalam wlosy palletami farbami czarnymi i brązowymi, potem nie farbowala, poszlam do fryzjera, wlody zniszczone sciela, odrosly moje naturalne, zdrowe blyszczące, przestaly mi wypadac, więc co ja zrobilam??? - ano wpadlam na pomysl ze sobie rozjasnie :/ Rozjasnialam trzykrotnie w przeciągu ok.10-14 dni :/ Po trzecim rozjasnianiu wlosy stały się jakby gumowe, podczas dwoch myc wypadla mi w sumie 1/3 wlosow, one po prostu są jak z gumy i drą sie jak ugotowany makaron :|:|:| Od tygodnia ich nie mylam, boje sie ze znowu podczas czesania mimo nałożenia odżywki włosy mi całkiem sie powydzierają :(:(:(:( Kupiłam jakies szampony, maski ale boje sie że strace włosy :( Poza tym wczoraj zauważylam że koncówki mam porozdwajane jak palmy kokosowe na karaibach :( A jeszcze tydzien temu było wszystko OK RATUNKU NA POMOC!!!!!!!!!!! PS. Ile kosztuje zagęszczanie i przedłużanie włosów i na ile starcza jeden zabieg? BUZIOLE DZIEKI ZA JAKIKOLWIEK ODZEW!!!!!!

Gość dontmatter*
własnie... Jakie masz rady dla włosów rozjaśnionych? Chyba coś da sie zrobic... Czy zamalowanie ich zwykłą szamponetką na kilka myc nie pogorszy stanu włosów?

Gość stara mucha
Dodam, że mam 24 lata (no prawie :) ) i że zdarza mi się prostować włosy, mam prostownicę ceramiczną (wczesniej jak byłam brunetką prostowałam codziennie, a nie raz kilka razy na dzien zwykłą prostownicą, wtedy tak wypadaly mi włosy), włosy mam rzadkie jak rzadka bywa kupa, no dosadnie mówie ale taka prawda), co ja mam począć?? I jeszcze chcialam zapytac kiedy teraz będę mogła położyć farbe, bo dawno sobie kupiłam i sie boje przez te moje gumiaki... Acha - mieszkam w Anglii i nie mam dostępu do polskich kosmetyków:(

Gość stara mucha
jeszcze zapomniałam :D:D:D:D Jako ze nie moge farbować narazie wiec używam niebieskich szamponetek by uzyskać popiel na głowie, udaje mi sie to ale włosy chyba jeszcze bardziej to niszczy!!! RATUNKU POMOCY!!!! ;(:(:(:(:(:(:(

oj muszko muszko ja tez mieszkalam w angli ponad rok czasu niedawno wrocilam wiec cos wiem na temat tamtych kosmetykow ;) wiec : zrobilas sobie niestety krzywde ! w przeciagu 10 dni 3 razy rozjasniac to przesada jestes w goracej wodszie kompana tak jak ja ! musze Ci powiedziec z bolem serduszka ze wlosow nie naprawisz a jezeli to juz jest guma (jeszcze kilka lat temu mialam te sam problem) to wlos jest juz zniszczony maksymalnie on jest martwy ! teraz musisz skupic sie na tym aby wlosy jakos wygladaly i zeby je natluszczac (niestety zrobisz to tylko po wierzchu). wiec ja kupowalam zawsze w boots'ie w angli takie serum pantene smoth and silk na umyte uii wymodelowane suche wlosy nakladasz na reke ze 2 krople tego serum rozsmarowujesz na rekach i nakladasz , po wierzchu wlosow . to ci nada polysku i wlosy beda natluszczone to jest super - polecam ! kosztuje okolo 4,5 funta ale warto. szampo dostaniesz w poudlandzie czy tam 99pStore fructis do znszczonych a odzywke szwarckopfa tą w takim jakby sloiczku to jest maska jest swietna i ma piekny zapach ! odzywisz cebulki nowych wlosow i przytrzymasz te blond zeby Ci nie spadły !! nie ankladaj zadnej farby - bl;agam ! jezeli musisz zrob to szamponem ! przedluzalam wlosy w angli jakies 4 miesiace temu za cala glowe zaplacilam 300 funtow .

szamponetka tak ci nie zniszczy wlosow jak rozjasnacz czy farba !

dontmatter - nie powinna szamponetka zniszczyc bardziej wiec spokojnie mozesz nalozyc . polecam szamponetki joanny te z tej nowej serii nadaja piekne kolory polysk i zmiekczaja te wloski . nie lubie tej firmy ale z tymi szamponami trafili w dziesiatke i sa tanie bo saszetka okolo 3 zl :)

Gość dontmatter*
ok, dziekuje. :)

A co zrobic zeby wlosy mniej sie przetluszczaly? Bo moje na drugi dzien wygladaja jakby ktos wylal na nie z litr oleju :O A do tego strasznie wypadaja...pewnie od tego mycia.. Slyszalam,ze ponoc bardzo dobry jest szampon Dermena...Moze slyszalas cos na jego temat :)

Powiem tylko,ze plukanie octem jablkowym,sokiemz cytryny i unikanie goracej wody,a takze suszarki itp przyrzadow,nie ma wplywu na moje wlosy :P Wiec chyba nie ma innego wyjscia juz...

Sprawdziłąś juz wiele sposobow i zaden mechaiczny nie zadzialal. moze za duzo je czeszesz i dotykasz? moze czsto sie nimi bawisz rekoma? bo to ma ogromny wplyw podczas czesania i glaskania wlosow mieszki pracuja i wydzielaja loj ktory rozprowadza sie an wlosach ..... jezeli nie to zostaja Ci tylko szampony i odzywki z napisam ''do włosow przetluszczajacych sie'' mozesz jeszcze zapytac sie lekarza czy to nei ma innego podloza? a jak jest np z Twoją cerą ? masz sklonosci do tradziku syfkow itp?

Niestety :O To raczej hormony... Czyli nie ma rady? :) A mam grzywke,wiec to chyba jeszcze bardziej pogarsza sprawe...bo wtedy bardziej widac,ze wlosy sa przetluszczone...takie odnosze wrazenie... Ale dziekuje za odpowiedz 🌼

ja oosobiscie moze to zabrzmi smiesznie ale rowniez nosze grzywke i przetluszczaja mi sie wloski i grzywke myje i susze codziennie a wlosy do 2 / 3 dzien ;) az tak bardzo nie mam z tym problkemu ale na grzywce to faktyczie bardzo zauwazalne ;)

Gość stara mucha
Dziękuję pięknie za porady, mieszkam blisko na szczescie sklepów które wymienialas, więc na pewno posłucham rad, najpierw wykoncze te maski które kupiłam, firma nazywa się John Frieda Collection, seria STRAIGHT, przepięknie pachną ale ja i tak sie boje myć włosy żeby mi całkiem nie poodpadały :( Kiedy będę mogła nałożyć farbę?? - Loreal Preference najjaśniejszy popielaty :/ Kiedyś na pewno wrócę do brązu, chciałabym mieć taki złocisty brąz, jakby pomalowany miodem, ale czysto brązowy, nie wiem jak to wytłumaczyć ale uwielbiam takie złote brązy... Niestety samodzielne farbowanie konczyło sie zazwyczaj na tym, że włosy miałam koloru niemalże czarnego a farba schodziła po 3 tygodniach. Ostatnie pytanie - moge prostować? :(niee???:(

Gość stara mucha
i jeszcze jak możesz prosze powiedz jaka metoda najlepiej przedluzyc wlosy i na ile to starcza (jak czesto trzeba powtarzac) Bo mi sie te moje złotobrązy marzą ehhhhhhhhhh

od prostowania niby nie wypadna jak bedziesz rwac ale pogorszysz ich stan a moze nawet i spalisz? nie polecam szczerze mowiac , nie moge tez dokladnie powiedziec bo nie dotykalam Twoich wloskow i ciezko z opisu stwierdzic przejedz je prostownica i oszacuj ile sie skruszylo i ocen czy chcesz to robic inaczej nie dam rady doradzic ja mialam przedluzane na klej na keratyne ale to n ie jest fajna sprawa , efekt swietny itp nosisz gora 3 do 4 miesiecy i musisz zdjac a niei daj boze jak je bedziesz prostowac i najedziesz na laczenie(co w gruncie rzeczy zawsze sie zdarza) i klej pod wplkywem temperatury sie rozztapia i wkleja w inne wlosy wiec jak je juz zejmiesz bedziesz miala koltuny ;) chyba ze nie bedziesz uzywala prostownicy ale wlosy dorabiane tez sie gniota stradsznie awet jak je w gumke zaplaczesz. za to ta metoda na te obraczki ringi nie mialam nigdy tego duzo ludzi mowi ze one sie zsowaja ale wiele to stosuje nie wiem musisz isc do fryzjera zeby ci cos doradzil i jak juz b edziesz je sciagac to idz do fryzjera ja robilam to sama i wiele kepek poprosdstu odfcielam bo nie chcialam wywalac glupich 40 funtow ;) co bylo glupota ;) w jakim miescie mieszkasz? ja w bournemouth byulam na samym poludniu anglii

co oprócz prostownicy na wygładzenie i poskromienie falujących i wywijających się w każdą strone włosów????? nie mam już do nich siły a nie chce ich katować codziennym prostowaniem:(:(:(

co oprócz prostownicy na wygładzenie i poskromienie falujących i wywijających się w każdą strone włosów????? nie mam już do nich siły a nie chce ich katować codziennym prostowaniem:(:(:(

ja np uzywam calej nowej serii nivea szampon, odzywka i ten balsam prostujacy ... wazne zeby miec te 3 produkty a i zawsze jezli chcemy proste wlosy osiagnac to jak suszymy suszarka to zawsze z gory na dol nie roztrzepujemy wlosow czy tez nie dajemy glowy do dolu i majtamy tymi wloskami ;) z gory do dolu i palcami sobie tak przeczesywac w trakcie ;) oprocz nivejki uzywalam wczesiej loreala tez byl okej . Jezeli uzywacie dziewczyny prostowicy to warto zaopatrzyc sie w srodek do prostowania jest to balsam ktory nakladasz na mokre lub wilgotne wlosy suszysz suszarka i dopiero prostujesz ;) to taka ochrona na włosacvh !!! pamietajcie !!

ja mam dla odmiany problem z wlosami ciemnymi zachcialo mi sie zmniany z blondu, ale musze farbowac je ok co 2 tygodnie, bo farba z nich straszliwie splywa jakbym wysmarowala sie plakatoka jakas, a dodam ze mam wlosy po trwalej, wiec nie chce ich tak straszliwie katowac

Niestety z rozjasnianych wlosow szybko wyplukuja sie rozne farby nawet czernie. pod swiatlem nawet czasem moze przebijac ciemna zieleń :) staraj sie je szamponetkowac np raz na 2 tygodnie . szamponetki nie sa az tak szkodliwe ! lepiej zrobic czesciej a szamponem niz raz w miesiacu a farba. no i przy tym efekt lepszy ! Tylko tez bez przesady zeby co 2 mycie nie robic ;)

Mozesz robic kopmpresy na wlosy . duzo maski lub odzywki ! i czepek na glowe i pol godzinki :)

Gość stara mucha
ja jestem teraz w Brighton (południowe wybrzeże UK, piękne morze na horyzoncie Francja i Holandia) z moim Ukochanym :) Kiedys pamietam, cztery lata temu, tez rozjasnialam wlosy, ale joanną, i wtedy mialam pomaranczowo-rdzawe wlosy, tez byly gumowe, po miesiacu pofarbowałam na brąz i tak farbowałam co miesiąc, zajęło mi chyba rok, aby włosy dobrze przesiąkły farbą i kolor był w miarę fajny, bo na rozjaśnianych włosach faktycznie farby ni chu sie nie trzymają :P Lubie siebie (i większosc naszych znajomych też wolało mnie w..) w brązie, ale póki co pochodzę jako blondyna, może mi sie spodoba (w co szczerze wątpie, wolałam sie jednak w czarnych kudełkach ale popiel jest tez good (tyle że włosy spaliłam :( ) DZIĘKUJE ZA WSZYSTKEI RADY!!! DOBREJ NOCY KOBITKI