Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

keszel2

Ile dostaliście w prezencie od chrzetnego lub chrzesnej ?

Polecane posty

Gość inna na pomaranczowo
ja od chrzestnej 3 tys, a mąż 14 tys

podejrzewam że od chrzesnej mogłabym dostać ok 1000 zł.. a chrzestny..o ile się w ogóle pojawi to może mi mikser kupi..

Gość jaaaaa13313
od chrzestnego 1400 a od chrzestnej 2000

Gość taka prawda...
To już wiem czemu ludzie coraz bardziej sie wymiguja od bycia chrzestnymi:o🖐️

Gość trufelka
od chrzestnej 1000zł, od chrzestnego porcelanę (wartą ok. 700zł) mąż od chrzestnej zestaw jakichś garnków :P warty ok. 1000zł od chrzestnego prezent wartości ok.2000zł

Gość tyle dał
Mój tata był ostatnio na ślubie chrześniaka i dał 500 zł.

Gość moi rodzice jak sa
chrzesnymi to daja 1500-2000

Gość dedede
o fcuk!!! Być chrzestnym to porażka :O

moja rodzice siostrzencowi mamy (nie sa chrzestnymi-baaardzo bliskie sotosunki rodzinne) dali kamere (ok2500tys) +jakies 2000tys gotowki.

Gość ja dostałam ........
O chrzestnej 1000, od chrzestnego 1600

Gość co za sumy .Szok
ja bym dała max 700-800 zl

to wszystko zalezy od wielu czynnikow. Np chrzestna mojego meza, od jego chrzcin, zalozyla mu lokate, na ktora przez 30 lat wplacala pieniadze, niewielkie sumy, i w prezencie slubnym wyplacila te pieniadze i mu dala, a jak ktos jednorazowo daje w prezencie ajkas sume, to jest mu trudniej.

Gość Bteeeee
Moja mama dala swojej chrzesnicy 2 tys. i zloty komplet (lancuszek, kolczyki).

poza tym, wazna jest tez pamiec. Moja chrzestna olala moj slub i wesele, chociaz zapraszalam ja, to nawet nie otworzyla zaproszenia. A mieszka niedaleko mnie, wiec nie rozumiem takiego zachowania.

daj tyle, na ile możesz sobie pozwolić, chrzciny to nie pokaz możliwości finansowych jak to się coraz częściej traktuje

To ja nawet w razie slubu chrzesnicy tam nie jade. Nie stac mnie na pierdoly, i uwazam takie stwierdzenia: serwis porcelanowy w wartosci... zl, za niesmaczny po prostu. Ludzie oduczyli sie cenic wartosci uczuciowej prezentu, przeliczajac wszystko na mamone. Nie oplaca sie- przynajmniej niektórym- colkolwiek darowac, czy to chrzesnica, czy kolezanka. Ja robie podarunki wylacznie osobom, które sie z nich ciesza, bez zapalania sie symbolu § w oczach :-P

mój tata w październiku był na weselu chrześnicy i dał 1 000 zł może dałby więcej ale to był tylko ślub w USC, potem w restauracji obiad, kieliszek szampana, tort i do domu więc to był chyba najdroższy obiad w jego życiu :classic_cool:

Wsród panstwa mlodych istnieje czesto poglad, ze wesele ma sie zwrócic... no comment :-O

Dać tyle lub kupić coś na co nas stać.Bezsensu jest branie kredytów itd.Byle się postawić i pokazać :) Od mojej chrzesnej dostaliśmy automat,chrzesny dał 1000 zł. Od chrzesnej męza zestaw porcelany obiadowej na 12 osób,chrzesny dał 600 zł.

Ja mam przetegotane, chyba w razie czego powinnam dac DUUUUZOOOO i jeszcze wiecej niz "normalna" chrzestna, bo mieszkam za granica, a tam przeciez pieniadze na drzewach rosna czy tez na ulicy leza. Chrzesnica ma 23 lata, wiec mozna powoli zeniacki sie spodziewac ;-)

Gość Bibetka
Każdy daje tyle na ile go stać.Czy chrzestna która nie ma kasy, musi brać pożyczke na wesele chrześniaka, bo "nie wypada dać poniżej tysiąca"?To chore!

Gość a ja od chrzestnego dostałam
700 zł i byłam w szoku, wiem, że to dla Niego duża kwota i nie spodziewałam się aż tyle

Mój ojciec rok temu dał 500 zł. Dał tyle, ile uznał za stosowne. Żadne z nas nie było na weselu, a ojciec z chrześniakiem nie utrzymują prawie żadnych kontaktów. Na moje oko to i tak sporo.

Gość alabamaxxx
w 1997r.od chrzestnej,siostry mojej mamy ktora w.pani bujajaca sie po zagranicznych kontraktach dostalam komplet szklanek z arcoroc 18szt...to tyle,ha,ha,ha a chrzestny dal 200 marek niemieckich...ha,ha,ha,pracuje jako architekt w Niemczech