Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemczanka23

Prosze o pomoc-sprawdzenie zad.z niemieckiego

Polecane posty

Danach haben wir die Geschenke ausgepackt. bo to w perfekcie miało byc

Gość taran-tula
nie skonczylam a sie wyslalo....chcialbym tylko powiedziec, ze nie pisze sie abendessen ..tylko heilige abend anfangen bo to nie jest zwykla kolacja tylko wigilia

Gość taran-tula
chetnie pomoge to jest twoim zdaniem perfect???

Gość chetnie pomoge......
ok dalej Jeder war sehr zufrieden ( albo kazdy bardzo sie cieszyl Jeder hat sich sehr gefreut ew. Alle waren sehr erfreut) Später am Abend haben wir noch Weinachtslieder gesungen. Am Silvester haben wir auch viel Spaß gehabt, kurz vor Mitternacht gab es Feuerwerk und danach eine Party bis zum früh am Morgen. Mam nadzieje ze nie ma duzo bledow....

Gość chetnie pomoge......
do Taran-tula Sorry nie skumalam ze kazde zdanie w Perfekt. No to musi byc jak juz napisaliscie Danach haben wir die Geschenke ausgepackt. Poza tym juz nieco dluzej nie mam do czynienia z ksiazkami z gramatyka wiec to tak bardziej jak opowiadanko na czuja... Moja wina....

Gość taran-tula
chetnie pomoge. hehehe problem lezy w tym, ze ta dama nie ma pojecia o perfekcie i musisz jej wszytsko napisac;)

ano nie ma i nie wiem jak wam, ale mi się już nie chce tłumaczyć;/ wystarczy przeczytac w zeszycie/ksiązce :)