Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca123

Po cholerę tonik, prosze wytłumaczcie.

Polecane posty

Gość pytająca123

Wytłumaczice mi proszę po co używacie tej 'wody'? Kiedyś używałam i nie zauważyłam żadnej różnicy w mojej skórze twarzy. Nie używam dodatkowo żeli do twarzy i mleczka, tylko mydła Dove, kóre kupuje juz 5 lat. Lat mam 27 i cerę w dobrym stanie(jedna zmarszczka mimiczna) Dobrze robie, czy zle, prosze o opinie:( 🖐️

Gość dzialenkkkkkkkkkka
po to zeby koncerny kosmetyczne mialy na czym zarabiac!! jezeli nie masz tlustej cery to nie jest Ci potrzebny.

Gość zeby przeczyscic
skore, jak ci nie potrzebny to nie uzywaj. masz problem :o

Gość pytająca123
Aha, czyli jedyne jego zadanie to oczyszczanie z sebum, którego nie usunął żel czy mydło?

Gość no jelsi nie widzialas roznicy
to widocznie ci anie potrzebny, albo uzylas nieodpowiedniego dla ciebie :]

Myję twarz żelem, osuszam ręcznikiem, przecieram twarz wacikiem nasączonym tonikiem i na waciku pozostaje brud, także tak do końca bezużyteczny to on nie jest.

Gość no ja wlasnie tez nie wiem po
co ten tonik uzywam go od czasu do czasu i nie widze zadnych efektow to chyba tylko wywalanie kasy w błoto mialam juz toniki sorai, kolastyny, lirene, bielendy i wszystko to samo, moze te drozsze dają wieksze efekty

Gość pytająca123
Hmmm, może tak jak Katis mówi....ale z drugiej strony to wychodzi na to, że całe ciało powinnyśmy przemywać tonikiem:P Nie kurcze, tak sie spytałam bo jednak kosztuje to 10 zeta, a jeśli nie jest jakieś zbawcze i super potrzebne, to chyba sobie daruje jednak:)

Gość jak od czasu do czasu
to co ty bys chciala:o

myslalam ze moze tonik spowoduje ze bede miala cere jak u niemowlaka, czystą, nawilzoną i bez poszerzonych porów a to zwykła woda z pachnidełkami :-)

Gość pytająca123
No efekty jakieś, chociać małe:P Jak nie ma efektów, to po co za to płacić? Moim zdaniem najlepsza inwestycja to dobry krem, ale mogę sie myli.ć.

to moze podacie propozycje tonikow ktore cos robią dla urody:-)

Gość to w końu po co ten tonik

ja używam toniku i jest:classic_cool: Tani a fajna skóra po tym, myślę, że nawilża i odżywia:) A to cudo to Uroda Melisa:) Spróbujcie, ja po innych tonikach, też nie wiedziałam po jaką cholerę on potrzebny, z tym jest inaczej, nie mogę bez niego skończyć i zacząć dnia :D

Gość do Lady EM
a spojrz kochana na skład chemiczy i potem przemysl czy nadl ci tak potrzebny

tonik przywraca skórze prawidłowe pH w ciągu kilku sekund, bez niego skóra dochodzi do siebie po myciu nawet pół godziny. niewłaściwe pH skóry wpływa na odbiór przez nią kremów, a tym samym ich mniejszą skuteczność, ponadto skóra w tym czasie jest bardziej narażona na czynniki zewnętrzne.

Gość green light
justa ma rację! Tonik spełnia kilka ważnych zadań, a więc przede wszystkim przywraca właściwe pH skóry, zamyka pory, koi skórę, łagodzi podrażnienia, nawilża, przygotowuje ją do przyjęcia kremu, a poza tym cuuudownie odświeża! Nie wyobrażam sobie demakijażu bez toniku!

Gość rozciągacie skorę
tymi wacikami z różnymi wynalazkami, a potem macie zmarszczki. Taka prawda. Najlepsza pielęgnacja to zdrowe odżywianie i minimum kosmetyków: żel do mycia, peeling, dobry krem i koniec.

tonik można wklepać w skórę, nie należy jej rozciągać. a Ty rozciągasz sobie skórę, wcierając ten dobry krem? ;P

Gość Allyyy
Ja zauważam różnice po toniku Sothys do tłustej cery - znacznie zmniejszone pory :)

Gość robić zakupy w tesco
nie uśmiechajcie się - też rozciągacie skórę :p a jka śpice to od poduszki tez Wam zmarchy się robią, Najlepiej swobodnie zwisać głową w dół :D

Gość omgomg
dziewczyno masz 27 lat a o takie pierdoly sie pytasz?? to to akurat powinnas wiedziec!! sa rozne toniki: przeciw wagrom, matujace, rozswietlajace, po demakijazu, przed makijarzem i wiele innych... jak nie musisz uzywac to masz luzz ale sa osoby co musza no nie? :/

oczyszcza , odtyka pory:) no lepiej stosowac, chociaz ja ostatnio nie stosuje;)

bo twarzy moja droga nie wyciera sie recznikiem :o bo na nim sa zarazki do tego uzywa sie np husteczek higienicznych :o wytrze sie recznikiem i zastanawia dlacxego brud na waciku został ahahahahahahhaahah

Gość nie ma jak śledź
jeśli pierzesz ręczniki, to raczej nie ma na nich brudu

Po pierwsze- tonik przywraca kwasne pH skorze, tak jak juz wczesniej wspomniano. A to jest korzystne chociazby z tego wzgledu, ze nasza flora bakteryjna moze sie skutczeczniej bronic. Po drugie- zmywa wszelkie niedoczyszczenia. Po trzecie- usuwa sole wapniowe i magnezowe i wiele innych, ktore pozostaja na skorze po zmyciu woda- na pewno wiele z was ma uczucie sciagniecia skorzy po wodzie, co? Natomiast: Dove nie mozna zaliczyc kategorycznie do kategorii mydel, bo jest tworzony na nieco innej zasadzie, nie jest tak agresywne i rowniez nawilza. Co do tego, ze tonik usunie wagry, zamknie \"pory\" nastwcie sie raczej baaardzo sceptycznie.