Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

konwalia f

Jedzenie kompulsywne - komu jeszcze marnuje zycie?

Polecane posty

Go艣膰 undesirable
Wiem dok艂adnie co czujesz MinnieMinnieM. Jestem w prawie identycznej sytuacji. W czasie wakacji ostro wzi臋艂am si臋 za siebie,z 64 kg zesz艂am do 55. By艂am konsekwentna w diecie i systematycznie 膰wiczy艂am. Przez ostatnie dwa lata m臋czy艂y mnie regularne kompulsy i czu艂am sie ca艂y czas okropnie. Postanowi艂am z tym sko艅czy膰, 偶eby nie zawali膰 sobie ostatniego roku w liceum...do konca listopada wszystko by艂o super. Potem mia艂am kilka przykrych sytuacji i wszystko wr贸ci艂o - tak jak u Ciebie. Przyty艂am 10kg od poczatku grudnia....czuje sie okropnie...Od poczatku roku staram sie wr贸ci膰 do diety jednak co dzie艅 musia艂am odk艂ada膰 to na jutro...i tak do 1 lutego. Od 1by艂am na diecie a偶 do dzisiaj, 16.00...nie wiem skad to sie bierze nag艂y impuls i juz po wszystkim, klapki na oczach a jedyny cel to jedzenie. Po 16 zjad艂am kilkakrotnie wiecej niz przez ostatnie 4 dni...Chcia艂am wr贸ci膰 po feriach cho膰 odrobine szczuplejsza, jednak znowu bedzie mi wstyd wychodzi膰 z domu...;( Mam tyle fajnych ciuszk贸w kt贸re musz膮 gni膰 w szafie przez moj膮 g艂upote, s艂ab膮 wol臋...sama nie wiem przez co... a jutro od nowa dieta....ehhh

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 wioluszka1
witam , wczoraj troche nawalilam , nie byl to moze taki napad jekie mialam wczesniej lae - sie przezarlam , przedtem to jadlam jak w amoku a wczoraj swiadomie , ale to byla juz21godz i duzo tego bylo, ze by sie to tylko nie powtorzylo,,,,,,,,,, witajcie nowe forumowiczki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zdesperowanaaaaa
Dziewczyny, jesli czyta艂yscie ten watek chocia偶 kilka stron wstecz to wiecie, ze jestem w IDENTYCZEJ sytuacji. W lecie wazy艂am 60kg, od tego czasu kilkakrotnie wazy艂am 65 i znowu 60. Wczoraj na wadze 66!!!!!!! Nie moge na dobre zaskoczyc w diecie, nie moge sie pozbyc obsesji 偶eby schudn膮膰 szybko te 5 kg wyleczenie z kompulsywnego jedzenia to drugorz臋dny problem, przede wszystkim schudn膮膰, chocia偶 3 na pocz膮tek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zdesperowanaaaaa
Nie chce juz ostrych szybkich diet - chocia偶 o wiele 艂atwiej mi na takich wytrwa膰. Absolutnie je艣膰 wszysto ale ma艂o te偶 nie dla mnie, znam siebie, jak spr贸buj臋 co艣 niedozwolonego to dostaj臋 apetytu nie do opanowania i zawsze ko艅czy艂o sie to tyciem. Nie mog臋 tkn膮膰 p艂atk贸w, s艂odyczy, orzeszk贸w. Nalesniki tez odpadaj膮, zreszta nawet jak jem a nie odchudzam si臋 jem g贸ra 2 nale艣niki. Musze mie膰 zbilansowana zdrow膮 diet臋. Wczoraj rozmawia艂am z dietetykiem, powiedzia艂am co lubi臋, itd. i za kilka dni dostan臋 moja w艂asn膮 diet臋, kt贸ra pobudzi metabolizm i pobudzi m贸j organizm do pracy.

Udost臋pnij ten post

Ja rowniez witam nowe, mlodziutkie dziewczyny. Ciekawe kiedy mnie najdzie na czarna dziure. Mysle sobie, ze wlasciwie nachodzi mnie momentami codziennie, ale moze chwilowo mam duzo sily zeby z tym walczyc. Wcale nie czuje sie wyleczona, ale moje postepy mnie zadziwiaja. Wszystkie jak jedna piszemy tu, ze problem tkwi w wadze. Chcialbysmy nadal jesc ale jakbysmy wazyly po 50 kg to byloby ok. Tymczasem musimy sie najpierw pozbyc nawyku zarcia i nauczyc jesc na nowo, odczuwac glod, odnalezc przyjemnosc spokojnego, smacznego jedzenia. Kazda nowo rozpoczeta dieta wprowadzajaca ostre ograniczenia nas zgubi. Wybaczcie moje mentorstwo, czasem mam rozne przemyslenia i tylko tu daje im ujscie. Moge sie mylic ale pisze to co mysle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zdrowie i ehm...uroda
Boze, ja wczoraj zjadlam 3 pizze, czosnkowa bagietke i paczke orzechow laskowych. A juz bylo tak dobrze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
zdespeerowana , a oprocz tego ze ci da diete mowil cos jeszcze jakies zasady albo co-

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
nie wiem co mnie wczoraj napadlo nie chcialo mi sie jesc a jednak sie napchalam,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
wczoraj na wieczor i dzis rano wypilam ten ocet jablkowy ale mi niedobrze oali zgaga i wszystko siedzi mi w gardle -ochyda juz wiecej go nie wypije , czytalam forum na ktorym sie tak odchudzaja i sie nim odchudzaja ale ja nie mige go pic i wiecej nie wypije

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
ciekawe czemu -yogus nie pisze,,,,,,,,, yogus odezwij sie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 undesirable
Mo偶e zamiast pi膰 kwas jab艂kowy spr贸bujesz 艂yka膰 Aplefit? Opr贸cz kwasu jab艂kowego zawiera tak偶e jod kt贸ry pobudza przemiane materii.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zdesperowanaaaaa
Zasady mniej wiecej takie, o jakich m贸wiono na tych warsztatach z psychologiem i na podstawie kt贸rych sama sobie u艂ozy艂am diet臋. Jednak skorzysta艂am ze specjalisty bo potrzebuje diety, kt贸ra pobudzi m贸j metabolizm i unormuje moj膮 wag臋. Mniej wiecej wiem co bed臋 jad艂a - 5 razy dziennie, du偶o warzyw, do ka偶dego posi艂ku, rosliny str膮czkowe, orzechy, ryby - to wszystko musi sie znale藕膰 w jad艂ospisie i weglowodany te偶. Odzwyczai艂am si臋 od pieczywa i musz臋 na nowo sie przyzwyczai膰. Jak ja wytrzymam bez zup mlecznych:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zdesperowanaaaaa
Podobno jak jest dobrze zbilansowana dieta i organizm nie ma niedobor贸w sk艂adnik贸w to nie ci膮gnie do s艂odyczy i nie ma napad贸w apetytu, ale na to potrzeba czasu, nie tydzie艅, czy dwa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zdesperowanaaaaa
Juz sama staram si臋 tak je艣膰, zgodnie z tym co mi powiedzia艂a i z moim jad艂ospisem. 2 dzie艅 dzisiaj.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
zdesperowanaaaa czy kazali ci liczyc kalorie

Udost臋pnij ten post

Ja juz nie wiem, dla mnie warzywa i ryby to wciaz dieta a nie moje normalne jedzenie. Nie wytrzymalabym nawet dnia. Pewnie, ze lubie i dzisiaj tez bede miec rybe z grila z surowka ale takie zupelnie zdrowe odzywianie na dluzsza mete u mnie nie przejdzie.

Udost臋pnij ten post

konwalia, zobaczysz ze przejdzie. ja przed ochudzaniem myslalam, ze nigdy przenigdy nie bede mogla sie zdrowo ozywiac no bo jak to .. bez slodyczy, chipsow, zupek chinskich ... koszmar. tymczasem teraz jem zdrowo, o zupkach chinskich nie mysle a chipsow jem zwykle garstke i mi wystarcza. kiedys cala paczka to bylo niezbedne dzienne minimum. z czasem, jak nauczysz sie dobrze gotowac to zobaczysz, ze te zdrowe edzenie moze byc bardzo bardzo smaczne.

Udost臋pnij ten post

Nie o to chodzi, nie jem takich rzeczy jak slodycze, zupki czy chipsy. Ale gotuje normalnie obiady. Predzej rozplakalabym sie nad talerzem salaty niz go zjadla. Staram sie zdrowo gotowac ale normalne obiady. Ciezko to wytlumaczyc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
konwalio ja cie rozumiem , moj maz tez by sobie nie pojadl np. ryzem i salata ja tez musze gotowac normalnie ale zdrowo bo dzisiecioletnie dziecko tez przeciez nie bedzie na salacie , mam piecioosobowa radzine i nie moge gotowac dla kazdego cos innego , musze gotowac zdrowo ale normalnie tylko ze ja bede musiala czasami zrezygnowac napewno nieraz z niektorych rzeczy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
mnie to latwo bylo to napisac , gorzej bedzie z dostosowaniem sie bo moj maz je duzo i bardzo-bardzo niezdrowo--- ale z nim to raczej bedzie ciezko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
juz chyba bede musilal czsaami cos tylko dla siebie ugotowac ale wiem konwalio o co ci chodzi

Udost臋pnij ten post

ja nie jem salaty. w ogole. i zyje, schudlam i nie tyje. jakbym miala zjesc salate to chyba bym zwymiotowala. to samo mam z jabkami ktorych nie trawie w ogole. i tez zyje chociaz niby w kazdej diecie to polecaja. nigdy u zadnego dietetyka nie bylam tylko u endokrynologa z niedoczynnoscia tarczycy i to on mi ppowiedzial, ze zamiast czytac gazety o dietach powinnam ruszyc dupsko i pocwiczyc a to czy jem salate czy szczupior to nie ma znaczenia. tak samo czy jem jablko czy kiwi tez nie ma roznicy. roznica jest miedzy jednym jablkiem i kilogramem jablek. tak samo moge zjesc orcje ciasta i nie umre od tego, an dieta nie ucierpi ani ja nie utuje. problem bedzie gdy zjem pol blachy. no i jak sie okazuje to jest najtrudniejsze, poprzestac na jednym kawalku. niby juz jakos zwlaczylam te cholenre kompulsy a i tak czasem siedze sama w domu i cholera zaczynam myslec, myslec, myeslec ... i ide do lodowki a tam ... staram sie nie trzymac za duzo jedzenia w domu bo wiadomo do czego to prowadzi w moim wypadku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
nie jestem glodna raczej mozna powiedziec ze napchana ,nie mam napadu obrzarstwa ale caly czas mysle o jedzeniu , jadlam o 12/30 a licze caly czas ile mi jeszcze zostalo czasu do nastepnego posilku i co by tu zjesc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
lady in red 21 ---------- stosowalas jakas diete i co ci pomoglo wyleczyc sie z kompulsu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zdesperowanaaaaa
Ja sa艂aty te偶 nie lubi臋 - chyba 偶e lodow膮 jako dodatek do czego艣. Jak si臋 ob偶eram to i tak nie jadam pieczywa, kartofli w og贸le nie jadamy - chyba 偶e w plackach po w臋giersku albo jakiej艣 zupie, nie sma偶臋, nie jadam 艣mietany, majonezu, nie pijam s艂odzonych napoi. A jednak tyj臋 5 kg w 2 tygodnie - od ilo艣ci. Od nabia艂u, p艂atk贸w, s艂odyczy, kluch贸w, sos贸w, zup mlecznych, kaszek i innych s艂odko艣ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zdesperowanaaaaa
A ja zjad艂am przed chwil膮 sa艂atk臋 z kurczaka, ananasa, ry偶u, itp. chocia偶 te偶 powinnam jeszcze odczeka膰, ale nie mog艂am si臋 powstrzyma膰. W diecie od dietetyka b臋dzie bardzo ma艂o owoc贸w - najwy偶ej 1 porcja dziennie czyli 1 owoc lub szklanka truskawek czy malin. Owoce w wi臋kszych ilosciach tucz膮 niestety.

Udost臋pnij ten post

stosowalam diete MZ, czyli mniej zrec. lekarz zalecil jesc 5 razy dziennie do syta, co chce ale bez podjadania. jak sie najem to mam przestac i czekac do nastepnego posilku. jednak przyznaje, ze to co mi pomoglo to wakacje z facetem, 24 godziny na dobe razem,^przez dwa miesiace. nie chcialam zeby sie dowiedzial o mich kompulsach wiec jadlam dokladnie to co on, dodajac od siebie podwieczorek i drugie sniadanie zgodnie z zaleceniem lekarza. tym sposobem choc nie wiem jak mnie skrecalo musialam przestac zajadac problemy ... no i schudlam. dodatkowo stosowalam skaknke. jakos polecialo. potem bylo juz duzo latwiej bo wyrobilam sobie nawyki jedzenia o stalych porach ale nie ma sie c ludzic. to zostaje w glowie do konca zycia. po prostu czasem mam tak, ze wymiatam lodowke.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wioluszka1
lady in red 21 ile teraz wazysz a ile wazylas i w jakim czasie schudlas

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zdesperowanaaaaa
Jak sie odchudzam to smakuje mi wszystko co jem - warzywa na patelni臋 z ryb膮 czy kurczakiem, doprawione sosem sojowym + dobra sur贸wka, albo go艂膮bki czy sa艂atka z pomidor贸w, og贸rk贸w, cebuli, rzodkiewek z jogurtem naturalnym - lubi臋 to. Ale jak zaczynam 偶re膰 to ju偶 nawet nie pomysl臋 偶e mo偶na zje艣膰 zdrowe jedzenie tylko wol臋 s艂odycze i kluchy, cho膰by lazani臋...mniam

Udost臋pnij ten post