Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lataleną

Czy mogę tu na poważnie?

Polecane posty

Gość lataleną

Są osoby, które mogą podjąc poważne tematy? Żyję tu na tym świecie i przeglądając tematy forum, mam wrażenie, że życie jest piękne. Chyba jedynie dla osób młodych. Ja mam 36 lat i mam wrażenie, że wszystko jest do dupy. Większoś tematów, nawet gdzie wypowiadają się osoby w moim wieku to same achy i ochy! Aż mnie mdli. Czy naprawdę ludzie nie mają problemów!???

mają ! ale nie o wszystkim chcą pisac ...ciagle mowienie o swoich problemach prowadzi do depresji a oni uciekają w swiat netu wlasnie po to by oddalic sie od tych problemow

Gość lataleną
Tak!!!! Zgadzam się ale czasami człowiek ma problem i nawet boi się pisa bo pomyślą, że jakiś mutant jestem. Ja zmagam się z szarościami dnia codziennego a inni widzą go na różowo. Ja mam coraz rzadziej te różowe widzenia. :(

Gość jolkaza
na pewno są , a podszywaczy jeszcze więcej, spróbować można zawsze.

Z szarością dnia codziennego zmagamy się wszyscy. Ale czasem np. dzięki forum mozemy ja uczynić bardziej kolorową :)

Gość lewy prosty od starosty
otoz to !! w normalnym zyciu mamy dosc problemow, chociaz tu chcemy sie "wyluzowac"

Gość bocja
Na poważne tematy odpowiadam poważnie ,a na nie poważne nie odpowiadam wcale .

Gość lataleną
Na jaki temat? Zastanawiam się czy to normalne, że z wiekiem życie staje się bardziej zwyczjne, mniej cieszy, jest mało spontaniczności? Czy to normalne, że mąż, mimo że nadal się kochamy, nie jest tym samym co 10 lat temu? Pytań i problemów mam wiele ale boję się usłyszec tekstów typu: kobieto! życie jest piękne tylko trzeba umie patrze, przestań narzeka a zacznij działa itd....

Gość lataleną
to pisze ja-forumowy podszywacz dżentelmen-mogłem napisać o drażach, buszowaniu po stepach akermańskich w poszukiwaniu złóż antracytu i trufli ale sobie odpuściłem. Pozdrawiam:)

heh wiekszosc mezow po 10 latach sie zmienia (moj w szczeglonosci:o) ale co mi da pisanie o tym :o

Gość lataleną
no właśnie.....tylko, że ja nie chcę gada o rzeczach tylko miłych i dobrych. Mam potrzebę podzielenia się i skonfrontowania moich bolączek ponieważ czasami mam wrażenie, że może coś ze mną nie tak.....może mam początek jakiejś depresji....a dlaczego?? Bo w moim życiu jest więcej złych chwil jak dobrych. I nie dlatego, że czegoś mi brak. Po prosu:(

lataleną --> to normalne, czlowiek juz sporo zazwyczaj przeżył i mało rzeczy ma ten podniecający urok nowości...

nic Ci to nie da.. wiekszosc ludzi jest znudzonych rzeczywistoscia :o maja dosc planu dnia (praca-dom-praca-dom) mam na mysli oczywiscie ludzi mniej wiecej w naszym wieku a nie mlodych siks ktore co weekend zapieprzaja na disco i grzeja sie z tego powdu caly tydzien :o

Gość lataleną
Wiem, że to normalne iż mężowie się zmieniają ale ja czasami nie potrafię się powstrzyma przed tęsknotą za tym dawnym i cierpię. Do tego siebie też wolę tą 10 lat temu. Czyję się jak staruszka, która wszystko już miała. wszystko przeżyła więc z czego się cieszy. Nic już nie jest wstanie zaskoczy. Mam wrażenie, że wygasam i naprawdę wystarczy jeden dmuch i po mnie. KNOT!

Dzis zmarł pierwszy zdobywca Mount Everrest'u -jego motto zyciowe: Życie jest jak wspinaczka-nie należy patrzeć w dół

Ja myślę o złych rzeczach. Mówienie o nich dodatkowo spowodowałoby raczej depresję :o

My też już nie wygladamy i nie zachowujemy się tak, jak 10 lat temu. To normalne, ludzie się zmieniają. Ale nie zgodzę się, że życie jest szare. Jest takie, jakim go widzimy. A widzimy go takim, jakim chcemy go widzieć. Może czasem jest szaro, ale bez przesady. Dzisiaj np. - piekny wschód słońca, na pomarańczowo-złoto. I co z tego, że oglądałam go z okna w pracy, a wstawałam do tej pracy w nocy? To dobrze, że mam gdzie iść do tej pracy, płacą mi nie tak marnie i na czas. Zdrowa jestem, nikt mi nie umarł ostatnio, kot wyzdrowiał, kwiatki się trzymają. Na co tu aż tak narzekać? Autorko topiku - co jest takiego, czego nie możesz zrobić w obecnym wieku a mogłaś, powiedzmy, 10 lat temu? Ja nie widzę takich rzeczy jeszcze. Mogę robić i żyć tak samo, jak kiedyś, albo jeszcze lepiej. Acha, na koniec tylko napiszę, że w tym roku stuknie mi 37 lat, bliżej do czterdziestki niż do trzydziestki, ale co tam... Jedyne, co zrobiłam w związku z przemyśleniami na temat swojego wieku, to założyłam sobie 2 dni temu trzeci filar. Nic więcej. Napisz, co takiego złego Cię spotyka w życiu, co jest takiego szarego, nudnego i smutnego, czego nie możesz zmienić?

Skąd tyle pesymizmu?? Ja uważam że zycie mimo wszystko jest piękne :) A wczoraj żona powiedziała mi że od slubu nic sie nie zmieniłem. Nie wiem co miała na myśli (na pewno nie wygląd ;) ). I czy na pewno to był komplement :o

Gość lataleną
lewy prosty....trafiłaś w sedno Czyli co? Jak będę ciągle udawa, że jestem zachwycona to coś zmieni? Niewydaje mi się.A może? Ale nawet gdyby tak miało by to ja w to nie wierzę. Monotonia mnie zabija.

ale mnie wkurwiasz czasem ewka :o ciekawa jestem czy te pare lat temu jak mialas mezulka tez bylas taka pelna optymizmu :o