Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adrian Maksel

bliżej słońca, podróże

Polecane posty

Gość mariannaa
pariss faktycznie, wybacz, dopiero dzis przejzalam wczesniejsze posty na tym forum, ich ilosc mnie wczesniej odstraszyla, a wychodzi na to ze trzeba bylo zaczac wlasnie od tego i by mi to wiele wyjasnilo :)

Gość mariannaa
pariss ale i tak mam pytanie odnoscnie first moment a alast minut i tej roznicy cen. piszesz wczesniej ze ''Na lasta bardziej się opłacają wczasy pobytowe, na first zawsze objazdy. '' ? i ze objazdy nigdy juz nie stanieja bardziej niz cena na poczatku, i to rozumiem, a czy przy wczasach pobytowych tez moze byc mowa o firstach i potem last minute, czy taie cos raczej nie wystepuje? a jesli biura tak robia to w ktorej z tych opcji moze byc taniej?

Gość maczet
faktycznie, wybacz, dopiero dzis przejzalam wczesniejsze posty na tym forum, ich ilosc mnie wczesniej odstraszyla, a wychodzi na to ze trzeba bylo zaczac wlasnie od tego i by mi to wiele wyjasnilo --- dlatego na każdej stronie powinna być informacja, że temat zawiera wiele podstron;)

Gość maczet
a czy przy wczasach pobytowych tez moze byc mowa o firstach i potem last minute, czy taie cos raczej nie wystepuje? a jesli biura tak robia to w ktorej z tych opcji moze byc taniej? last minute, to last minute wg. mnie nie ma już podziałów wewnętrznych ponad podziałami.

Gość malecka
dlatego na każdej stronie powinna być informacja, że temat zawiera wiele podstron "" z tego co widzialam to zaraz pod tytulem watku masz napisane DUZYMI literami ile jest pod stron i na jakiej sie obecnie znajdujesz, i nawet na koncu tez masz to samo :)

Gość malecka
last minute, to last minute wg. mnie nie ma już podziałów wewnętrznych ponad podziałami."" oj chlopie, nie czytasz ze zrozumieneim, albo ja nie ozumiem Ciebie, last minute to last minute ale jest jeszcze cos takiego jak first moment np ofert na wakacje '08 sprzedawane w styczniu czy wczesniej- to czesto first miment, z tego co slyszalam na w.pobytowych sa i first moment i last minute tylk onie zawsze ostatnia szansa bedzie najtansza,

Niestety Hurghada leży dość daleko od piraid i głównych zabytków :(, jednak trzeba przyznać, że plaże, czyste morze i leżące w nim rafy zapierają dech w piersiach :). Mimo wszystko naprawdę warto wybrać się na zwiedzanie piramid, należy jednak unikać jak ognia pór letnich, kiedy temperatury w zwiedzanych obiegtach osiągają nawet 55 stopni, jest duszno i parno. Może to zmienić nasze zwiedzanie w koszmar :(. Osobiście na zwiedzanie polecam przełom marzec / kwiecień oraz listopad/październik. Jest wtedy ciepło, ale nie przeszkadza to w podziwianiu zabytków i cudów archeologicznych :) Pozdrawiam serdecznie!

Gość smajil
Ostatnio dość popularną jest wycieczka a mianowicie: http://www.blizejslonca.pl/propozycja-podrozy.sea_gull-egipt-hurghada.27032914.html?termin=2008-06-05&nl=2&reaf=egipt z tej oferty skorzystało o dziwo 3 osoby (z mojej rodziny). To znaczy dwie pojechały razem a trzecia nawet nie wiedziała, ze tamte pozostałe są ;) Oczywiście była pewna różnica czasu, tydzień bodajże pomiędzy wyjazdami, nie zmienia jednak to faktu, że zachwalają sobie sposób w jaki dokonał zakupu biletu no i sam wyjazd, odbył się bez żadnych niesnasek, pełny profesjonalizm od początku do końca.

Gość smajil
Co do last minute - uważam, że są to dobre oferty jednakże lepiej czasami wykupić sobie coś wcześniej i dopłacić;)

Gość ZZZZzzzzz
>smajil jezeli nie musisz okreslac pracodawcy ze chcesz urlop w trzecim tygodniu siódmego miesiaca tego roku to last minute jest dla Ciebie, i nie trzea dopłacac do wczesniejszych ofert

Gość daria809
cytat: smajil Ostatnio dość popularną jest wycieczka a mianowicie: http://www.blizejslonca.pl/propozycja-podroz y.sea_gull-egipt-hurghada.27032914.html?termin=2008-06-05&nl =2&reaf=egipt Drogo w sumie, ale ciekawie, skorzystałabym chętnie jednak w tym roku już miałam urlopu sporo wykorzystanego. Ale oferta dobra, wystarczy spojrzeć na sczegóły, heh jak to się mówi damn it- czego tego urlopu jest tak mało!!:)

Gość jasminaaaa
daria> czemu drogo, są tańsze a lepsze oferty powiedzmy w tym terinie i w to miejsce, alebo raczej o co trzeba by jeszcze walczyc aby ta oferta byla atrakcyjna? jakis fakultet w prezencie?

Gość Kate_800
Dla wszystkich jadących do Hurghady, polecam najpierw odwiedzenie tej strony [url=http://www.hurghada-klinik.pl]Hurghada Klinik w Egipcie . Jest to strona jedynej polskiej kliniki w Hurghadzie, super polski personel, można na stronie też znaleźć wiele informacji o zdrowym podróżowaniu, i jak uniknąć zemsty faraona.

cóż, jeśli mowa o podróżach, to mnie przychodzi do głowy tylko ok-tours :) zwłaszcza, jeśli ktoś chce wysłać dzieciaki na jakąś fajną kolonię, ale nie powiem, wypady "gdzieś dalej" dla "nieco starszych" też są z nimi całkiem niezłe :D

Gość syskaa87
A byłaś w Egipcie zimą? Zastanawiam się nad wysłaniem gdzieś rodziców z okazji ich rocznicy ślubu, mam jednak pewne wątpliwości, czy ciepły kraj zimą to dobry pomysł...znalazłam już nawet ciekawe oferty na bonvoyage, no i sama kobieta pracująca tam po zapoznaniu się z sytuacją radziła mi wybadać, czy rodzice na pewno nie bedą mieli nic przeciwko ciepłym krajom w zimie...bo trzeba mieć strój kąpielowy, letnie ubranka, a o te w zimie ciężko. Muszę solidnie to przemyśleć, bo chcę by wypoczęli, a nie denerwowali się niepotrzebnie

Gość marta 65
Ja byłam w Egipcie rok temu zimą i bylo cudownie. Temperatura ok 25 woda bardzo przyjemna. Generalnie za niewielkie pieniadze mozna sobie zima zafundować lato. No i moim zdaniem to jest najlepsza pora na zwiedzanie bo się człowiek tak nie męczy. Ja z kolei latam z Alfa Starem bo maja dobre ceny i fajne hotele. W tym roku też sie przymierzamy do Egiptu ale na sylwestra i wlaśnie szukam jakiejś ciekawej oferty w Sharm.

Gość Suonko.
A czy ktoś z Was był może na Teneryfie? Znajomi byli i w sumie bardzo sobie chwalili to miejsce. Ale na podstawie jednej opinii ciężko cokolwiek wywnioskować. Konkretnie z alfa starem albo z tui bym chciała lecieć.

Gość Bydgoski M.
Ja byłem w Portugalii z alfa starem, a z tui kiedyś jak jeszcze z rodzicami jezdziłem na wakacje ;) Ogólnie można polecić, trzeba dokładnie przeczytać ofartę.

Gość Tuszczka
Bydgoski i jaka jest cena wakacji z porządnym biurem? Najbardziej interesuje mnie czerwiec/lipiec. Jeżeli chodzi o miejsce to koniecznie Portugalia.

Gość Kinka_76
Mnie najbardziej podobało się na Teneryfie. Mąż mnie namówił na wypad "tylko we dwoje". Świetna atmosfera, mili rezydenci. Z hotelem nie było najmniejszego problemu. I już myślę o Egipcie w następne wakacje :)

Gość Miłosz pytanie
Teneryfa, Egipt, Grecja... wspaniałe miejsca. I blisko słońca. Ja cały czas myślę nad jakimś odpoczynkiem z tui albo z alfa starem, gdzies koniecznie muszę pojechać bo depresji się nabawię, dla mnie 10 st to jest mróz ;p

Gość Gala4565
Ja się właśnie skusiłam na fajną ofertę last minute w Alfa Starze i lecimy do Egiptu pod koniec stycznia. Też mam dosyć skrobania rano szyb w samochodzie i tego mrozu i ubierania. Mam ochotę poleżeć na słoneczku, szkoda tylko, że lecimy na tydzień bo to strasznie szybko mija...

Gość neoars
Gala a ile w alfie zapłaciliście za taką wycieczkę? Droga byla? Ja szukam jakiejś last minute i nie wiem na jaką się zdecydować.

Gość Mnilla
Ja z rodziną byłam na wakacjach na Cyprze. Konkretnie odwiedzilismy Larnakę. Wspaniałe miejsce, pełne pięknych zabytków i ciekawych historii. Pierwszy raz byłam z biurem podróży, wcześniej podróżowałam na własną rękę i szczerze powiem, że zorganizowane wycieczki jednak są lepsze. Można i spędzić czas tak jak się chce i jechać na jakieś zwiedzanie z przewodnikiem ( a jak byłam to alfa miała naprawdę kompetentnych ludzi). Naprawdę bardzo miło spędziłam urlop, wróciłam wypoczęta jak nigdy.

Gość Gala4565
My lecimy za niewiele ponad 1800 hotel 4* ale trzeba obserwować oferty bo ten sam hotel jak wiadomo może mieć bardzo różne ceny. Polecam strone www.alfastar.pl - trzeba tam po prostu zaglądać:)

Gość Malgoska77
Mam dość zimy! Nie mogę już wytrzymac i szczerze to się zastanawiam czy nie wybyć gdzieś na kilka dni. Zaglądałam na tą stronę o której mowa wyżej i te wycieczki i ceny są naprawde przystępne!

Gość S Y L W I A
U nas zima na całego, ale to nie powód żeby nie myśleć już o spędzeniu wakacji. Przeglądałam stronę internetową Itaki i natknęłam się na wyspę Thassos, byliście na niej?

Gość pollax
Przeczytałam cały wątek, bo planuję już gdzie polecę w czerwcu na wakacje. Wychodzi mi, że Egipt :) najbardziej do Sharm bym chciała, ponurkować z rekinami. Już patrzyłam w alfie mają taką ofertę. Popatrzę jeszcze i na pewno na coś się zdecyduję :)