Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adrian Maksel

bliżej słońca, podróże

Polecane posty

Gość Bishopss
Krystek90 A ja sie nie zgadzam z Krzyskiem,bo wycieczka to nie wyjscie do baru z kumplami na kilka piw tylko nieraz oczekiwany przez caly rok urlop na ktorym chcialby wypoczac,zrelaxowac sie itp. - czasami taka wycieczka bywa planowana przez parę miesięcy jak się np nie może zebrać grupka znajomych (obowiązki, praca etc)

Gość Bishopss
co do "call center" wg mnie każdy porządny portal powinien liczyć się z tym, ze prędzej czy później klienci pójdą do takiego pośrednika/sprzedawcy/portalu- który ma takie coś w swoich usługach zawarte- doba informacji, szybkiego życia itd- nic dziwnego, trzeba walczyć o klienta każdego dnia, nie można osiadać na laurach.

Gość Bishopss
co do wyboru wycieczki fakt, selekcja - pierwsze co powinno być dokonane wg mnie- dalsze kroki to rozmyślanie o urlopie, planowanie kto zajmie się np domem pod nieobecność ( no chyba, że ktoś zostaje bo nie jadą wszyscy na taki wyjazd) ~ cena, koszta to wiadomo- nie wybieramy się jak nie mamy pieniędzy;) Aczkolwiek upusty, zniżki, wszelkiego rodzaju promocje - cieszą i warto ich szukać, nawet jeśli jest to parę złotych! hehe

Gość konstancja77
Bishopss co do wyboru wycieczki fakt, selekcja - pierwsze co powinno być dokonane wg mnie- dalsze kroki to rozmyślanie o urlopie, planowanie kto zajmie się np domem pod nieobecność ( no chyba, że ktoś zostaje bo nie jadą wszyscy na taki wyjazd) ~ cena, koszta to wiadomo- nie wybieramy się jak nie mamy pieniędzy Aczkolwiek upusty, zniżki, wszelkiego rodzaju promocje - cieszą i warto ich szukać, nawet jeśli jest to parę złotych! hehe"" szczerze tak jak to przeczytalam, to tak zgadzam sie z Tobą, ale jesli ten post mial byc odpowiedzia na temat wycieczek fakultatywnych to przemowiles jak polityk - tzn minąles sie z tematem o cale mile !!

Gość konstancja77
powiedz co myslisz o samych fakulteteach, czy sa dobrym spospbem na dopelnienei oferty wycieczkowej, sprawdzonym sposobem, oplacalnym czy bezpiecznym, tej informacji o czekiwal pewnie pytajacy ! pzdr

Gość konstancja77
a jesli chodzi o call center to faktycznie tu sie zgadzam z Toba, sposob docierania do klienta, latwosc kontaktu czy chodzby cena porady maja znaczenie, a nawet ogromne we wstepnej selekcji potencjalnego ''sprzedawcy''-tu biura tur, bo odrzucamy wszystko to co nawet jesli jest dobre to trudno do tego dotrzec

Gość konstancja77
a z tego co sie tu ludzie wypowiadaja, tu i na innych watkach na kafeterii (bo te tez czytalam) to wielkie '+' dajecie agentowi bliżej słońca wlasnie za obsluge, sama nie moge sie wypowiedziec o tej firmie bo nie korzystałam z jej uslug (ani z żadnej 'agencji ;) ) ale chcialabym poczytac dlaczego sa tacy dobrzy, za co ich tak cenicie? prosze, smiało nie gryze;)

Gość Lindsay
Ten portal jak pewnie ktoś już pisał- jak nie to ja napiszę- jest obecny od paru dobrych lat jako pośrednik. Wystarczy, że zerkniesz na ich stronę i zobaczysz, że treść informacji niczym nie urąga pod względem merytorycznym a informację są spójne, trafiają od razu w oczy czytającego. Nie ma także żadnych kruczków...w umowie etc.

Gość Lindsay
fakultety jako dodatek do wycieczki wspaniale się sprawdza jak chcemy zobaczyć coś więcej niż trzymanie się sztywno określonego z góry programu wycieczki- a tak masz wolną rękę w tym zakresie, płacisz za dodatek i serwowany ci jest "on" w jak najlepszym wydaniu tak, żeby klient był zadowolony z pieniędzy, które wydał na ten cel.

Gość elmo.ja
konstancja: nie gryziesz?! szkoda ;( :)) kurcze szkoda ze nie mam jednego z wczesniejszych numerów 'wprost' byl w nim ranking biur/agencji turystycznych i wlasnie ten blizejslonca o który zapytujesz byl na pierwszym miejscu, poszukaj w necie, moze znajdziesz gdzies kryteria jakimi to bylo oceniane

Gość wariacja
fakultety sa cool ! :) do lezakowania na plazy spokojnie mozesz dołaczyc kilka dni zwiedzania czego fajengo, nawet jak nie obejmuje tego Twoja wycieczka, mnie odpowiada taki mix, czasem wychodzi o nawet taniej niz cos zamawianego z biura

Gość Maryska80
heh no właśnie ja szukam tego rankingu, sprawdzałam także na google przed chwileczką ale niestety nic nie wyświetliło mi na ten temat. Jak ktoś znajdzie niech tu wklei link, z góry DZIĘKUJĘ;)

Gość Maryska80
fakultety sa cool ! w odpowiedzi a powyższy post: zawsze będą OK, bowiem przeważnie są to atrakcje, których nie masz zawartych w zwykłych wycieczkach biur podróży, agencji tur., pośredników itp. Ot taka odmienność od standardu z wielką korzyścią dla klientów bo więcej zobaczą atrakcji w danym miejscu, do którego się udają na wyjazd.

Tylko w blizej slonca nie powiedza Wam, ze takie fakultety sa tansze z ulicy a nie z biura z ktorego jedziecie. Czasem bardzo znacząco taniej.

Gość fiolekkkk
z ulicy moge byc tansze, ale to ani ubezpieczenia, ani jakich kolwiek pewnosci dotarcia do celu i powrotu, a wszystko ekstra dodatkowo platne, czasem raczej oplaca ie wziasc taki fakultet z biura i miec ze wszystkim spokoj, a razem to i moze jakis rabacik

A jakiego ubezpieczenia Tobie brakuje??? Rabat na pewno dostaniesz na ulicy a nawet wycieczkę gratis. A w biurze takie cuda się nie zdarzają. Jak dostaniesz 10 E upustu to wszystko.

Gość Kujawiak M.
Heh widze nadal fakultety są na top 10 w poruszanych watkach na forach. Polacy wreszcie rozsmakowali zycia jak prawdziwi europejczycy, wyjazdow, wycieczek zwiazanych czasami z wlasna organizacja czasu itd jak np fly & drive- ciekawe jak sie rozwinie to za pare lat w Polsce. Miejmy nadzieje, ze bedzie ok;) pozdrawiam Kujawiak

Gość konwaliaaa
do kujawiaka: a byles juz na takim fly&drive ???

Gość Kodzaka
Znajomi zdecydowali sie ostatnio na taka wycieczke, o ktorej mowa. Dlugo mysleli, analizowali sytuacja po czym ostatecznie wygralo "fly & drive". Jako plusy przed wycieczka jeszcze przedstawiali sami sobie w rozmowie m. in swobode podrozowania, niczym ( no prawie ) nie ograniczony czas na zwiedzania, luz, luz i jezzcze raz wolna reke dla poczynac ( w kwesti zwiedzania, przejazdu, postojow ) etc.

Gość zuzia u.
a jak w tym calym fly&drive ma sie standard noclegów, są to namioty na polu biwakowym, przydrozne pseudoamerykanskie motele czy dobrej klasy pensjonaty/hotele? bo po calym dniu za kółkiem wygodne lóżko może być tym czymś najwazniejszym :)

Gość malecka
po czym ostatecznie wygralo "fly & drive". a jaka mialo konkurencje, tzn zastanawiali sie nad jakimi formami spedzenia wakacji?

Gość mariannaa
widzę że wątek był chwilami mocno oblegany wiec może moje pytanie go na nowo pobudzi ;) powiedzcie czy jesli chodzi o wycieczki na wakacje \'08 to lepiej wykupic je teraz czy czekac na lastminute-chodzi mi to o rozważenie wszystkiego rodzaju upustów, rabatów, promocji, ilości ofert w zestawieniu z opcjami last minute, jakie jest zdanie, czy warto poczekac do ostatniej chwili, czy lepiej teraz juz wykupic wyjazd? dzieki :P

Teraz to juz jest po najlepszych promocjach. Najlepsze są od listopada do stycznia. Firsty są dobre dla osób, które mają jakiś upatrzony hotel, dla rodzin z dziecmi gdzie dzieci mają ceny znacznie obniżone. Dla tych, którzy preferują hotele resorty 5 gw. z bajerami. Dla tych, którzy mogą zaplanować sobie urlop z dużym wyprzedzeniem. Dobre ceny są też na tzw. pobyty 7+7 bo pozniej trudno o takie promocje. Jesli jednak nie masz okreslonego hotelu, nie mozesz zaplanowac urlopu na \"za 6-7 miesięcy\" to czekaj na lasty albo na oferty promocyjne, które ma każde biuro. A w tym roku rozglądaj się już za ofertami first od listopada :)

Gość balrog
Hmm tak się zastanawiam o ile % cenowo różnią się last minute od normalnej wycieczki tej samej ale w innym okresie czasowym??

Gość bytomsy
w sumie to tak jak z ofertami zobacz sobie hasla np porównaj: "All inclusive" z Ultra All inclusive?"

Gość Kinga M.8
Hmm a czym jest ten przedrostek "ultra" przed all incl. nie spotkałam się nigdy z czymś takim a latam raz na rok z 1-2 przewoźnikami lotniczymi - może wynikło to z nieuwagi, nie wiem, zapytam;)

Ultra all to po prostu jedzenie od rana do nocy albo i do rana :) Masz bary tematyczne np. dla diabetyków, wegetarian, dzieci itp, późne śniadanie, późna kolacja, w nocy kanapki, zupy, lody i napoje alkoholowe i bezalkoholowe na terenie hotelu albo w lobby 24 h/doba. CZasami w niektórych hotelach masz obiady w restauracji ala carte gratis.

Gość mariannaa
pariss A w tym roku rozglądaj się już za ofertami first od listopada a jak bardzo ceny sie rożnia miedzu first a lastminute, orientujesz sie może? sa porównywalne, first sa tansze o jedna trzecia....?

Gość Eleron
Miałem pisać o "ultra" ale wyprzedziła mnie Pariss (uśmiech::)) - ja podróżuje ale z biurami podróży tej stronki nie znam oraz nigdy mi nikt o niej nie wspominał ale jeśli jest tak jak piszecie, że jest to pośrednik i nie winduje w górę cen tylko są takiej jak w b. podr. to powinno być wszystko OK ;)