Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adrian Maksel

bliżej słońca, podróże

Polecane posty

Gość Olkal440
Ja bym bardzo chciała gdzieś polecieć najlepiej tam gdzie bardzo ciepło. Mam wrażenie, że jestem przemarznięta do szpiku kości, jakbym się nie ubrała to zawsze mi zimno. Ostatnio w pracy miałam chwilę więc oglądałam hotele w Egipcie, czytałam opisy i wkurza mnie, że nie mam kasy a teraz jest tak dużo tanich ofert. Koleżanka leci z Alfa Staru i mnie też namawiała, że teraz tanio ale chwilowo nawet na tanio mnie nie stać...:(

Gość Cyprusska
Ja też za bardzo kasy póki co nie mam, ale znalazłam wyjście z sytuacji... znalazłam w biurze ofertę z gwarancją niezmienności ceny i zniżką 20%. Wpłaciłam już zaliczkę i w sierpniu lecę na Cypr. Cieszę się, że już wybrałam sobie wakacje, będę przynajmniej wiedziała na kiedy załatwiać sobie urlop :)

Może to nie bliżej słońca, ale zieleni, moim marzeniem jest zwiedzenie Wielkiej Brytanii, do tej pory zwiedziłam tylko Anglię, ale zauroczona jej pięknymi zakątkami postanowiłam powrócić aby zobaczyć dzikie wybrzeże Wyspy Normandzkiej, albo napić się whisky w Szkocji :)

Gość Kinga osa
A ja w tym roku lecę z moją córeczką (2latka) na Kretę. Mąż niestety ma firmę i nie da rady z nami lecieć. Znalazłam w ALfa Starze hotel dla rodzin z małymi dziećmi i ze specjalnym menu dla maluszków, więc największy problem z gotowaniem mamy z głowy. O rety pierwszy raz będzie leciała samolotem ...

Gość junnoonna
Alfa Star zawsze organizuje fajne wycieczki :) Ja wybiorę się chyba do Egiptu w tym roku. Już sie nie mogę doczekać szerokiej plaży, ciepłego morza i kulinarnych ciekawostek ;)

Gość Kasik xxx
A ja właśnie przeglądam oferty alfy. W Egipcie byliśmy rok temu a teraz chcemy zobaczyć Portugalię. Jak patrzę na ich ofertę to chyba się skusimy...:)

Gość junnoonna
faktycznie mają ciekawą ofertę Portugalii... ale nie, ja chyba jednak pozostanę przy Egipcie. Może za rok... ;)

Gość andzelika z krakowa
Oj tam za mało. Też mi się wydawało, że wakacje nie będą w moim zasięgu, ale okazuje się, że za wczesną rezerwację dostaje się upust, w alfie np 20%. Zawsze pare złotych można zaoszczędzić.

Oj, Szkocja tak, whisky, golf, opowieści o klanach szkockich, no i te zapierające dech w piersiach Orkady :)

Ja byłam jakiś czas temu w Tunezji w kurorcie Hammamet. Mieliśmy znakomity hotel, a wszystko dzięki firmie Bon Voyage. Wspaniałe miejsce, plaże widać było z okna hotelowego, dosłownie mieliśmy do morze rzut kamieniem. Przepiękne miejsce, wróciłam opalona jak nigdy.

Gość kaskaq
A ja Wielką Brytanię i wszystkie jej Wyspy chciałabym po kolei zwiedzić i te zamki w Walii, już nie wspomnę o tych wszystkich plażach otaczających wszystkie wyspy.

Wielka Brytania jest cudowna. Mogłabym tam jeździć zawsze. Mam wrażenie, że większość, jak myśli o Wielkiej Brytanii, to jedzie do Anglii (głównie do Londynu). A przecież jest tyle miejsc, które tam warto zobaczyć! Czasami lepiej wybrać zwiedzanie na Wyspach, a nie leżenie na piasku ;)

Gość kaskaq
Zwiedzając WB można poleżeć na pisaku, przecież tam jest najwięcej cudownych plaż, promenad ciągnących się kilometrami, można zwiedzać zamki, różne ogrody i po drodze odkrywać coraz to inna plażę, z tym to nie ma tam najmniejszego problemu.

Ale jak dla mnie, szkoda czasu na leżenie na piasku w WB :P Za dużo miejsc wartych zobaczenia! Ale fakt - są cudowne trasy wędrówek wzdłuż wybrzeża: można i zwiedzać, i troszkę się polenić na piasku. Pod tym względem najbardziej mi odpowiada Wybrzeże Jurajskie (hrabstwo Devon) .

Gość Martynka Sz.
Ja byłam w Punta Cana 5 lat temu i w przyszłym roku też zamierzamy tam lecieć jak uzbieramy kaskę bo to trochę kosztowny wyjazd. W tym roku właśnie szukam wersji oszczędnościowej i chyba padnie na Egipt albo Tunezję. Z tego co patrzyłam to w alfie mają najtaniej a jak jeszcze sie uda znaleźć jakieś fajne last minute to będzie spora oszczędność.

Gość kaskaq
Nie taki kosztowny, teraz jest zniżka na bilety w easyJet, za niewielkie pieniądze można wiele miast zwiedzić, ja już zamówiłam na czerwiec, pierwszy będzie Cardiff.

Cardiff jest boskie! Niesamowicie tu wygląda zderzenie historii z nowoczesnością. No i koniecznie trzeba zamek Cardiff: połączenie różnych architektur (romańskiej, gotyckiej, normandzkiej). W sumie ogólnie Walia ma piękne zamki. Może warto spróbować zwiedzić coś poza tym miastem? :)

Gdzie wybieracie się w podróż wakacyjną? ja myslę nad Tunezją ale już się zastanawiam co bym miała spakować z medykamentów. Macie jakieś sprawdzone leki, które warto i trzeba wziąć ze sobą?

Gość Matka. Polka
Ja zawsze zabieram leki na przeziębienie bo zazwyczaj za mocno się schładzam zimnymi napojami i klimą w pokoju po całym dniu na słońcu. No i oczywiście tabletki przeciwbólowe. Kiedyś zabierałam też różne rzeczy na żołądek ale bez sensu bo jak byłam w Egipcie i złapała mnie zemsta faraona to moje środki były bezsilne. Nasza rezydentka z alfy już na pierwszym spotkaniu podała nam nazwę magicznych tabletek, które działają na tamtejsze bakterie. Tak samo jest w Tunezji i innych ciepłych krajach.

Gość kffiatuszka87
Kocham podróżować. Wcześniej jeździłam na wakacje z rodzicami, a teraz jeżdżę ze znajomymi. W tym roku planujemy wyjazd studencki do Hiszpanii. Nie drogo, a dobra zabawa zapewniona :)

"Ja zawsze zabieram leki na przeziębienie bo zazwyczaj za mocno się schładzam zimnymi napojami i klimą w pokoju po całym dniu na słońcu. No i oczywiście tabletki przeciwbólowe. " jak jak spędzasz cały dzień na słońcu to potem nie masz problemu z poparzeniem słonecznym? :) nie zabierasz nic na oparzenia?

Gość loolinaa
Na oparzenie nic zabierać nie trzeba jeśli się wie jak sie opalać. Trzeba używać najpierw bardzo wysokiego filtra, potem można zejść troche niżej. Ważne jest też żeby nawilżać wieczorami skórę. Ja tym sposobem nigdy się nie poparzyłam na słońcu. I w tym roku mam nadzieję, że tez mi sie to nie przytrafi. Jadę na Kretę a tam słonko potrafi mocno dogrzać ;) już sie nie mogę doczekać tego urlopu. Nie dość, że zapłacilam niewielkie pieniądze to jeszcze mam nadzieję, na dobrą zabawę ;)

Gość junnoona
A tak z ciekawości to dużo Cie ta Kreta wyniosła? Teraz to chyba lecą ceny wycieczek w tamten rejon. Z jakim biurem jedziesz?

Gość italinna
Ja sobie w alfastarze wykupiłam wycieczkę za tysiaka na Kretę. 1000 zł to nie dużo jak na wycieczkę w takie miejsce. Na tydzień czasu, mam nadzieję, że zdążę zwiedzić wszystko co sobie zaplanowałam.

Gość MoniaW.
To strasznie tanio jak za Kretę. Byłam na ich stronie ale chyba te oferty się już sprzedały...:( Znalazłam za to fajny hotel w Turcji w ofertach hot last i muszę się chwilę zastanowić bo generalnie miałam ochotę na Grecję ale w Turcji też jeszcze nie byłam.

Gość junnoona
Turcja jest wspaniała, więc jeśli znalazłaś tanią ofertę to nie ma sie nawet co zastanawiać.

Gość loolinaa
Lecę z Alfa Starem. Sprawdź sobie na ich stronie jakie mniej więcej są ceny. Może znajdziesz coś dla siebie :)