Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość april211

Ruchy dziecka czy mi sie wydaje 12 tyd

Polecane posty

Gość april211

Witam na stronkach doczytałam się że ruchy czuje się przeważnie w 17- 18 a te które już rodziły moga czuć ok 14-15. Ja chciała bym wiedzieć czy moge czuć już ruchy dzidziusia gdyz jestem w 12 tyg pierwsze znaki dzidzia dala mi na poczatku 11 tyg takie coś jak trzepniecie skrzydełkiem motylka potem odezwala się przedwczoraj ale juz jakos wyrażniej czułam jak się poruszyło już troszke mocniej dostalam po paluszkach. Powiem ze to moja 3 ciaża pierwsze 2 poroniłam.I mam tyłozgięcie macicy. Dziewczyny powiedzcie mi czy mi się wydaje czy to jest fizycznie nie możliwe. Pozdrawiam

Gość april211
wazylam 48 kilo w ciagu 2 lat przytylam do 55 teraz waga mi spadla do 53 a wzrostu mam 165.

Gość malinoweczka
jesli czujesz jakies ruchy to moze to byc oznaka powaznej choroby. Moze to byc:tasiemiec lub choroba psychiczna.

Gość pajacowa bodowa
ale jak mozna czuc ruchy dzieckaskoro ono jest takie malutkie a mcica jeszcze nie jest dnem w okolicy pępka? jak mogłas czuc kopnięcie czy trzepotanie w dole brzucha? moze to macica rosnie i się rozciąga i tak jakby uciska i podszczypuje a ty myslisz ze dziecko kopie. ja tez miewam jakies jakby skurcze, szczypnięcia,kopnięcia ale nawet nie pomyslałam ze to od kopania w 13 tygoniu

Gość beatka09081987
witam, a czy takie dziwne uczucie jakby cos mnie czasem przytkało od środka, to może dzidzia powodować, kolezanka mi mowiła iż to całkiem mozliwe, ze robi jakies figle...., ale ja jestem w 12tc i jakos sama nie wiem..... Czasami tez miewam duszności........ lekarz powiedzial zeby sie nie denerwowac i tyle...

Miałam podobnie jak autorka i byłam święcie przekonana, że czuję rychy, ale ginekolog twierdził, ze to skurcze w jelitach.

Gość Kitus
Jestem w 12 tyg ciazy i czułam już dwa razy ruchy dziecka w innych miejscach, mam takie uczucie jakbym miała skurcz mięśnia brzuch A ale bez bólu i to dopiero poczułam gdy przełożyłam sobie rękę do brzucha . To moja druga ciaza ;) Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy i życzę tego wspaniałego uczucia.

Gość gość
To gazy

Gość gość
Popieram, jelita potrafia 'kopac' jak dziecko. 12tc to duuuzo za wczesnie. Ja jetem w 18 i nie czuje, to moja 2 ciaza, w 1 juz w 16 czulam albo myslalam ze czuje:) po ciazy za to jelita kopaly regularnie... Teraz czasem cos mi smignie w podbrzuszu, ale narazie sie nie ekscytuje, bo nie bede sie nad gazami rozczulac.