Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agatkawariatka

a ile wydajecie na jedzenie??

Polecane posty

Gość Też macie opóźnienia w tym ...
... topiku? Nie widzę postów, ale licznik pokazuje, że ich przybywa... Dziwne :-O

W tej chwili licznik pokazuje około9 90m wpisów , ale faktycznie nie zliczam ich , może ni epokazuje tych ........z zaje ..fajnych

Gość BABCIA ALE
...... z tych 10 piwek a Ty miałabyś czasami na coś dla siebie:) To tylko taka sugestia. Byc może jest Ci z tym dobrze ale tak nie wolno bo psujesz męża.:) a zmieszkaniem to byłam nieco złośliwa;)

Gość Za 1800 spokojnie da się ...
Sorry, ale dopiero po przełączeniu na Linuksa widzę Wasze posty :-O Oczywiście moje wyliczenia są "studenckie" - tzn. dotyczą mieszkania w wynajętym pokoju na stancji. Tam opłaty są wliczone w te 500 zł za 2 osoby. Ale jeśli idzie o mieszkanie... Mój tato płaci 350 zł za trzy pokoje i jest w tym czynsz, fundusz remontowy, woda ciepła i zimna, ogrzewanie - wszystko oprócz prądu i telefonu. Mieszkanie ma 54 mkw. Do tego powiedzmy 130 zł za prąd, bo służy on też do gotowania, 20 zł za abonament RTV - i znowu wychodzi 500 zł. Telefonu stacjonarnego mieć nie trzeba. I znowu - da się przeżyć. Podkreślam jednak, że jest to PRZEŻYCIE, a nie normalne życie. Wyobrażacie sobie normalne życie bez Internetu??? ;-):D

Gość BABCIA ALE
Tamten post miał byc kontynuacją ale się nie ukazał więc piszę raz jeszczae. Nie noszę tipsów ani sztucznych cycek ect....natomiast podstawą w naszym domu są wydtki na jedzenie i opłaty plus zajęcia dla dzieci, które również sporo pochłaniają. Jednak napisałam do Babci z przekąsem ponieważ nie może byc tak aby mąż był na 1 miejscu. Ani razu Babciu nie napisałas o swoich potrzebach a w każdym wpisie o potrzebach męża. To nie jest dobrze. Nie mówię, że każdy mąż ma byc taki jak mój bo pod tym względem mam wyjątkowego( inne nieco szwankuj:) ) jednak opamiętaj się i pomyśl także o sobie. :)

Gość BABCIA ALE
Muszę leciec i jescze wpadnę o ile mnie nie zlinczujecie:) Jestem naprawdę normalna:) Pozdrawiam i życzę powodzenia:) A Ty babciu musisz koniecznie pomyślec o sobie także bo, nie życzę Ci tego, ale Twój mąż może zaiteresowac się inną kobietą. Taką, która dba o siebie. Zacznij mówic o swoich potrzebach i je realizowac a daję Ci gwarancje, że może byc jeszcze lepiej:) Np sxowna bielizna oczywiście niewuzdana,,,,sprawi przyjemnosc Tobie i męzowi a nie kosztuje majątek:)

Gość jestem setny
100 !!! :classic_cool:🖐️

Gość jsdfghvnv
a nie 99??

Gość jsdfghvnv
cos mi szwankuje ;/

A na mnie tez sporo idzie : jedzenie, woda ( lubie sie pochlapac woda..niestety...:(, kozaczki aktualnie az za 90 złotych...no i innne :P Paaaa, dzieki8 za troske ale nie jest tak źle !!!

Jasne, że płaci za paliwo. Za gaz nie, bo go nie podłączył (wszystko jest na prąd, kuchenka też). Ale kablówka, internet, telefon stacjonarny - owszem. Tylko, że to już nie są rzeczy konieczne. Da się bez nich przeżyć. Fakt, że jest to życie jak w jakimś Mozambiku czy innym Zimbabwe, ale da się tak żyć. Oczywiście żeby żyć na przyzwoitym poziomie, jeżdżąc własnym, nowym samochodem, mając szybki internet, pełny pakiet programów w kablówce, jedząc porządne jedzenie, kupując przyzwoite ubrania itd. to trzeba te 3000 miesięcznie mieć.

To jest tak, nie mozna porównywac co , kto i ile, bo po prostu kazda rodzina zyje inaczej i na swój od lat ustalony sposób, fakt, czesto modyfikowany potrzebami chwili.

Nie wiem, jaką ma opcję, ale kiedyś mi mówił, że opcje były od 1 do 99 zł. Ile to teraz kosztuje - nie mam pojęcia...

Ciekawe ile bym dostała na swoje wydatki, wtedy bez skrupułów wydawała bym na Swoje zachcianki :P Pozdrawiam i koncze te gadke!

Moja rodzinka jest 3 osobowa, a od syna na razie nikt grosza na jedzonko ani na nic nie bierze, tylko on sam kupuje czasami męzowi piwko i dobzre ! Paaaaaaaa

Pozdrówka 🖐️