Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość fiona35

Drogie mamy czy każecie swoim synom zakładac rajstopy/getry pod spodnie?

Polecane posty

Gość gość
miko17 a nie drażni Cię widok np. 11-12 latka/tki chodzących po domu w ciągu dnia w samych rajstopach?? Przecież to już nie jest małe dziecko. Nieważne, czy jest to on, czy ona i moim zdaniem powinno już tu zadziałać pewne poczucie wstydu. Przynajmniej ja takowe wpoiłam moim dzieciom i uważam, że to dobre posunięcie. Rajstopy bawełniane traktuję jako odzież odpowiednią dla obojga płci i nie protestowałam, ani kiedy syn dalej sięgał po nie pomimo, że chodził już do szkoły, ani kiedy wyrósł z tych które miał poprosił o kupno nowych. Ale przecież są one dla niego tym, czym dla innego chłopaka, który nie uznaje rajstop będą kalesony, czy inna bielizna termoaktywna, zatem nie wypada w ciągu dnia chodzić po domu w samej bieliźnie.

Gość gość
Bart 007 2017.01.07 Gościu z 15:11 jesteś klasycznym przykładem żeby potwierdzić powiedzonko GWIAZDA W NECIE ZERO W ŚWIECIE. Ale to się leczy. Trzeba kupić kawałek mocnej gumy, doczepic na końcu metalową kulke i strzelić się w łeb. Albo na ścianie narysować duże X wziąść rozpędu pochylić do przodu i walnąć w te X baranka. Potem przewrócić sie na plecy i machac rękami i nogami drąc ryja BEEEEEEEE. jak to nie pomoże to jesteś stracona jednostka. x Zapewne piszesz o sobie chłoptasiu. Niestety twoich odchyleń się nie leczy, nie zalewaj z tego powodu innych, normalnych, jadem. Udzieliłeś już sobie tej porady do lustra (skoro piszesz o ryju, masz go tam)? Spróbuj, bo skoro jesteś niewyleczalny, tylko to ci zostało. A zanim odezwiesz się do kogokolwiek, skończ z sukcesem kurs języka polskiego z zakresu szkoły podstawowej, bo się ośmieszasz: TO x, WZIĄĆ + interpunkcja. Poprawna polszczyzna mieści się w podstawie programowej szkoły specjalnej. Z poziomu analfabety niestety nikogo nie obrazisz, nie wysilaj się: w żaden sposób nie doskoczysz. Z chamstwem też do lusterka i do mamusi, że taki odpad (nie)wychowała. Może dorzuci własne pończochy gratis. To biegiem zakładaj rajstopki i realizuj skrupulatnie wszystko, co sobie poradziłeś, stracona jednostko :P :P :P Bez odbioru - z prymitywami nie ciągnę dyskursów.

Gość gość
no tak, gówniarz z megalomanią (jakby ktoś mógł coś takiego zaczepiać) startuje z pyskiem olewać chama

Gość gość
Zobaczyć 11 lub 12 letniego chłopca w rajstopach to chyba unikatowy widok. Bez względu na to czy ma na nich spodnie czy jest w samych rajstopach. Jakieś 30 lat temu to było normalne, że chłopcy w 5 czy 6 klasie podstawówki nosili rajstopy ale to raczej dlatego, że alternatywą były grube i obleśne kalesony. Mój brat wolał rajstopy od tych kaleson i nosił je do czasu aż mama nie mogła dostać już na niego rozmiaru. Obecnie to chłopcy wybierają raczej getry.

Gość gość
Moi przed wyjazdem na zimowisko w czasie zakupów wybrali bawełniane rajstopy. Chłopcy klasa 4 i 5.

Gość Bart007
Fajnie się dowiedzieć że jestem "unikatowy" ;) Naprawdę dużo chłopaków jest co mają naście lat i bez przymusu noszą nie tylko getry ale rajstopy też, ale z powodu opinii różnych mądrali ze rajstopy są tylko dla maluchów albo dla dziewczyn ciśnie się kit że nie. Przecież nie ma nic złego w tym że np jak idę poszaleć z kumplami na śniegu to dla swojej wygody pod spodnie ubieram właśnie rajstopy a nie getry czy kalesony które na bank wyjadą mi ze skarpet i będzie lipa. Rajstopy mają właśnie ten plus nad getrami że są jedną całością. A co do dwóch popapranców którzy mnie ochrzaniają bo umiem się bronić i nie dam się wyzywać, ani nie dam wyzywać nikogo kto ma na temat rajstop u chlopaka zdanie podobne do mojego to możecie sobie pogadać. To Wy jesteście megalomanami którzy uważają że dorosły ma zawsze rację a młody ma się stulić i grzecznie słuchać nawet jak Ci starzy wygadują farmazony. Szczególnie ten co mi każe nauczyć się poprawnego języka odwalił żenę na maxa. Pewnie zbulgocił się jak przeczytał o baranku a nie miał co odszczeknąć to czepił się mojego słownictwa.

Gość gość
Do Bart007 Nie przejmuj się burakami którzy cię krytykują,ja sam noszę wszelkie rajstopy po siostrach.Moja mama nie jest za bogata i radzimy sobie jak można,ja chodzę od wiosny do późnej jesieni w rajstopach i krótkich spodniach koło domu.Jezeli nie są znoszone to donaszam,od cienkich do bawełnianych.Do szkoły zakładam getry gdy mam wf,a po szkole rajstopach i krótkie spodnie.Choc mieszkam w małej miejscowości to nie mam kłopotu,tu pewnie krytykują krowie dojki co im mama zabrania.Drogie mamy,co wam to szkodzi gdy syn chodzi w rajstopach.Choc mam dopiero 12lat to nie chodzę w samych rajtkach po domu,tylko w krótkich spodniach z pewnych już względów na siostry.Czy noszenie rajstop przez chłopców to ma ich zmienić gdy dorosną, zastanówcie się kochające mamuśki.Choc noszę rajstopy dla chłopców i po siostrach to interesuja mnie koleżanki,pisze dlatego że zaraz mnie skrytykujecie.Do pewnego wieku mamy prawo nosić rajstopy,a z czasem zakładać już inną bieliznę. Bart007, nie przejmuj się burakiem bo to pisze jeden i ten sam.Nie będę opisywał tylko czytał wasze wypociny bo nie będę się poniżal do tego stopnia.

Gość gość
czepili się rajstop jak rzep psiego ogona już nieraz się tu wypowiadałem na ten temat i w dalszym ciągu podtrzymuje ze najlepsze sa rajstopy ,rajtuzy mogą mnie wyzywac od ciot pedalow i bog wie od kogo mam to gleboko w D...GŁUPICH NIESIEJA SAMI SIE RODZA pozdrawiam wszystkich co mysla jak ja Paweł

Gość gość
pomyje

Gość gość
Kruszwica (niem. Kruschwitz) – miasto w województwie kujawsko-pomorskim, leży na Kujawach, w powiecie inowrocławskim, siedziba gminy miejsko-wiejskiej Kruszwica. Miasto położone jest na Pojezierzu Gnieźnieńskim, na północnym brzegu jeziora Gopło, w miejscu wypływania z niego rzeki Noteci. W latach 1975–1998 miasto administracyjnie należało do woj. bydgoskiego. Według danych GUS z 30.06.2015 roku miasto miało 9 035 mieszkańców. W 2012 roku obchodziło jubileusz 590-lecia nadania praw miejskich. Kruszwica jest ważnym ośrodkiem gospodarczym, handlowym i kulturalnym regionu. Znajdują się tu zakłady przemysłu spożywczego. Ogromną rolę w życiu miasta odgrywa turystyka, związana z początkami polskiej państwowości. nie ma tu zboczeńców.

Gość gość
Ja polecam wózek Anex!

Gość gość
Zdecydowanie Anex Cross. Malutki elegancji zwrotny. Bardzo ładnie wykonany z dobrych materialów. To dość nowy wozek dla odważnych mamusiek oczko.gif Eco skóra jakościowo super. Kosz również jest wykonany z eco skóry . I zamiast torby to fajny plecak.

Gość gość
Dla nas dobry okazał sie Anex Sport. Lekki z dobrą amortyzacją łatwo sie prowadzi. Duza gondolana dobrze zabudowana z.materacykiem kokosowym. Spacerówka długa z regulacja oparcia i podnóżka. Po złożeniu stelaż ma uchwyt do jego przenoszenia i zapięcie blokujące aby sie nie rozkładał. Duzy kosz na zakupy i torba w komplecie. Modna kolorystyka i design.

Gość gość
Też kupiłam Anexa bo miał dobre opinie w necie i bardzo mi się podobał. Mam go pół roku i jeździ bez zarzutu. Dla mnie to jest właśnie dobry wózek.

Gość gość
Cztery koła z czego dwa przwdnie skrętne z możliwością zablokowania. Hamulec lekko działa i co ważne nie niszczy obuwia. Rama dobrze amortyzowana aluminiowa. Duża gondola i fajna modna spacerówka. Anex Sport to własnie wózek który ma wszystko co potrzebuje dobry wózek.

Gość gość
Co tu robi Kaszubska margaryna,ale d-----ki .

Gość gość
Namysłów ma 16 tysięcy mieszkańców jest w województwie opolskim i ma bardzo dużo sklepów w przeliczeniu na mieszkańca wymienie je Dwie biedronki towaroteka Tesco Eko Carrefour lewiatan abc Agata meble meble Bodzio Black red White Dino polomarket alma kaufland lidl Intermarche Bricomarche chińskie centrum handlowe media expert neonet Avans Rossmann textil market economico cocodrillo metka dwie galerie handlowe pierwsza z nich powstała w 2014 roku to My Box druga powstała w 2015 roku w My Box jest top secret Kik seaster martes sport J&M Katarina pepco CCC RTV EURO AGD i 3 Albo 4 inne sklepy nie pamiętam nazwy w tej drugiej dopiero sklepy się otwierają wiec całkowicie ich nazw nie pamiętam jest jeszcze max elektro mix Electronics Delikatesy centrum Big star intersport meble forte , paryżanka jeans salon Play salon plus T-Mobile Cyfrowy Polsat Adidas mnóstwo sklepów na rynku i wokół rynku plac targowy nie wymieniłem wszystkich sklepów bo nie pamiętam wszystkich jak sobie przypomnę to napisze ale męzczyzni nie chodzą w rajstopach

Gość gość
są tam dwie kręgielnie lodowisko basen delfin dwie szkoły muzyczne ,unikids ,sala gimnastyczną stadion klub zapaśniczy siłownie kilka razy do roku przyjeżdża cyrk i wesołe miasteczko są dyskoteki najwieksza z nich to tabu są tam bunkry brama krakowska dużo parków placów zabaw szkoły ponadgimnazjalne oraz policealne szkoła wieczorowa dom kultury dom dziecka,poprawczak szpital powiatowy to jest jedyny szpital na opolszczyźnie z tomografem komputerowym w pobliżu namysłowa jest stadnina koni oraz agroturystyka we wsi rychnów zalew w michalicach dwie szkoły muzyczne poradnia psychologiczno pedagogiczna kilka ośrodków zdrowia prywatne gabinety psychiatryczne i psychologiczne szkoła specjalna jest tam mnóstwo barów restauracji dwa posterunki policji w pobliżu namysłowa jest stobrawski park krajobrazowy stobrawski zielony szlak jest tam mnóstwo lasów, młyńskie stawy w góry jest 120 km na górę świętej anny 110 km do częstochowy 115 km do góry ślęży 100 km do kalisza 90 km do drogi ekspresowej s5 65 km są też mury obronne zamek w którym mieści się browar namysłów

Gość gość
Ja mieszkam w Namysłowie w rynku i chodzę w rajstopach,nosze do szkoły.

Gość miko17
Chyba ktoś próbuje zamknąć ten temat...

Gość gość
Do miko17. To napisz coś to nie zamkną tego tematu.

Gość gość
Miko17 na jedno rozumiem, że ktoś chce ten temat wygasić; po pierwsze ciągnie się już długie, długie lata, raz bardziej intensywnie, raz mniej. Po drugie raz piszą tam ludzie rozsądni, którzy albo chcą coś poradzić, albo takiej porady szukają, a niekiedy normalne odpowiedzi, czy zapytania są przeplatane błazenadą znudzonych wesołków. Kiedy indziej odzywają się tutaj osoby pozbawione jakiejkolwiek tolerancji i ugruntowane w przeświadczeniu że to One mają rację i wtedy na tych, którzy bądź są zwolennikami bawełnianych rajstop u chłopca, bądź sami je noszą grady wyzwisk i obelg, wśród których "zbok", " gej", czy "c***a", to tylko najlżejszy kaliber. Niejednokrotnie zarzucano tu matkom, których synowie noszą takie rajstopy, że wychowują transwestytów, albo zniewieściałych lalusiów. To wszystko jest właśnie odzwierciedleniem mentalności społeczeństwa naszego kraju. Społeczeństwa nierzadko zamkniętego na pewne nowości i zmiany, bo kiedyś byłyby nie do przyjęcia. Takim właśnie przykładem może być noszenie rajstop przez chłopca w nieco starszym wieku. Dotyka mnie to osobiście, bo mam syna liczącego sobie naście lat, który do tej pory nosi jeszcze bawełniane rajstopy i nie mogę pozwolić sobie na to, by ktoś, komu wydaje się, że zjadł wszystkie rozumy klasyfikował Go jako zniewieściałego lalusia, czy zboka itp. tylko z tego powodu. Był już tu kiedyś przytaczany przykład rajstop narciarskich (o dziwo również mających w swoim składzie surowcowym bawełnę) sygnowanych pewną znaną marką, rozmiary sięgały do 158 i w opisie produktu stało jak byk, że przeznaczone są dla dzieci obojga płci. Zadziwiające, że wtedy nikt jakoś nie protestował przeciwko przeznaczeniu ich dla chłopca. A może chodziło tu o to, że jak to są rajstopy markowe i oczywiscie adekwatnie do tego kosztują (akurat tu cena oscylowała nawet w tzw. cenie promocyjnej ok 49 zł), to są OKAY i nie podważa się tego, że producent dedykuje je także chłopcu. Ale jak są to "zwykłe" rajstopy bawełniane polskiego producenta, dostępne od bazarku, po każde centrum handlowe za kwotę nie wyższą od 15 zł. to obligatoryjnie są to tylko i wyłącznie rajstopy dziewczęce nawet pomimo tego, że pisze na opakowaniu dziecięce, a producent np. w katalogu, czy ofercie handlowej wyraźnie wskazuje, że są one przeznaczone dla obu płci. Nie twierdzę, że młody nosi wyłącznie rajstopy, bo inne "docieplacze" też ma i też z nich korzysta adekwatnie do okoliczności, albo że ubiera je czy trzeba, czy nie, bo to lubi; ubiera je po prostu wtedy, kiedy są najlepszym rozwiązaniem. Więc niech się łaskawie odczepią wszystkie mądrale, którzy tak łatwo i beztrosko wyzywają od najgorszych dzieciaki takie, jak mój syn. Bo w gruncie rzeczy jesteście niereformowalni i otoczeni murem własnych uprzedzeń sięgających zamierzchłych czasów, a przez to nie dopuszczacie do siebie czegoś, co w innych krajach jest już czymś nie tylko normalnym, ale wręcz powszechnym zjawiskiem.

Gość ika_1
Do "gość dziś " - oby więcej tu było takich wypowiedzi, rozsądnych i na temat :)

Gość gość
Do gościa z 11.03. Brawo za obronę tych co noszą rajstopy,ja też noszę i dziękuję za słowa prawdy.

Gość Bart 007
No dokładnie. Jak ktoś uważa że chłopak nie powinien nosić bawełnianych rajstop tylko np kalesony albo jakieś spodnie z dresu pod dzinsami żeby nie zmarznąć dla tego swojemu synowi kupuje takie coś, to niech robi po swojemu ale niech da na luz z wyzywaniem tych którzy uważają je za coś normalnego. I mam tu na myśli i rodziców i młodych. Mogę się założyć że nie jeden mój rowiesnik jeszcze parę lat temu, jak miał te 9-10 lat nie miał nic do chodzenia w rajstopach zimą, ale poszły w kąt bo mama powiedziała że już jest za stary albo wyrósł z tych co miał i wstydził się powiedzieć że chce nowe. Albo przestał je nosić bo co kumple powiedzą jak zobaczą.

Gość gość
Zmuszanie nie ma sensu. Ważne żeby dziecko miało coś pod spodniami gdy pogoda tego wymaga. U mnie dzieciaki wiedzą że gdy jest bardzo zimno to muszą zakładać jakiś ocieplać.

Gość gość
Niczego nie każę. Nosili w przedszkolu i na początku podstawówki, potem wyrośli i z racji tego, że mężczyźni rajstop nie noszą przerzucili się na bieliznę termiczną. To oczywiste.

Gość Bart 007
A dla mnie rajstopy bawełniane są tak samo oczywiste jak dla gościa powyżej oczywista jest bielizna termiczna. Może dla tego że tak było u mnie zawsze, a może dlatego że jeszcze je mam i dlatego je noszę. Nie czuję się przez to niemęsko. A co do tego co pasuje do mężczyzny a co nie to kwestia gustu. Bo dla mnie np niemesko wygląda chłopak w obcislych rurkach i kilogramie żelu na włosach. Ale nie będę tu nikomu zbliżał. Poza tym u Niego to widać a u mnie bawełnianych rajstop pod spodniami nie widać. A w końcu wielu tak uważa że rajstopy bawełniane i getry chłopięce to jeden kit. Bielizna i tyle.

Gość Bart 007
A tak wgl to pojęcie męskości i niemęskości u chłopaka w wieku nawet starszych klas podstawówki czy gimnazjum jest trochę naciągane. Dlatego nie wiem co chce udowodnić osoba pisząca o swoich synach ze już nie noszą rajstop tylko kalesony bo to przecież mężczyźni. Nawet jakby mieli tyle lat co ja czyli byli nastolatkami to co? Oni są tacy męscy a ja nie bo Oni wolą bieliznę termiczną a ja jeszcze sięgam po bawełniane rajstopy? Żena po całości. Mnie nikt nie zmusza do ubierania właśnie rajstop, mam wybór co ubiorę, raz sa to getry a raz bawełniane rajstopy wszystko zależy od sytuacji. A to że jeszcze wgl mam rajstopy i ze je noszę wynika z tego że nie wyroslem z nich do tej pory. Nie zauważyłem ani ja ani nikt u mnie w domu albo w szkole żebym miał jakieś dziwne ciągoty do ciuchów typowych dla dziewczyn. Koniec kropka. Jeżeli po tym co napisałem osoba pisząca o męskości nadal uważa że mnie jej brakuje to nara.

Gość gość
Pozdrawiam wszystkich chlopakow noszących rajstopy ,rajtuzy oczywiście te bawełniane niebede się na ten temat rozpisywal bo już nieraz wstawiałem pozytywne komentarze na ten temat jeżeli ktoś niechce nikt nikogo niezmusza ja osobiście wole czy to rajstopy czy rajtuzy w zaleznosci od pogody oczywiście caly czas mowa o bawełnianych a wiec moi drodzy niech każdy ubiera to co komu wygodne mi w spodnie nikt niezaglada a ze nosze rajtuzy moja sprawa ze np. jak wracam ze szkoły sciagam spodnei i w samych rajtuzach po domu chodze w moim domu nikt z tego powodu nierobi mi zadnych uwag tak się przyjelo od niepamiętnych czasów ifajnie jest a czy kto inny uważa ze to cos niestosownego jego problem bart 007 popieram cie miałem niepisac woiele ale tak jakos wyszlo koncze już dobranoc Paweł w tym roku koncze 16 lat i raczej czy to rajstop czy rajtuz nieodrzuce caly czas mowa o bawełnianych te cienkie typowo damskie mnie nieinteresuja pa.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się