Gość gość Napisano Czerwiec 24, 2017 Droga pani dres jednoczęściowy material taki sam jak te dwuczęściowe jedyne co to ze cstanowi calosc z zamkiem od kroku po szyje z kapturem bardzo wygodny dla dziecka zwłaszcza jak ma na sobie pampersa niejst tak stresujące mój Pawełek ma kilka par takich czy to zima czy w kazda inna pore roku latem rowniec jeżeli sa chłodniejsze dni ubiera je a ze jest zywym dzieckiem niemam obawy ze zsunie mu sia jakas czesc garderoby i odkryje plecki co może wiazac się z przeziębieniem w tych dresach niema o to obawy a odnośnie spioszkow również ubiera takie na noc ze stopkami zamek również od kroku po szyje również jestem spokojny ze jak się odkryje plecki ma zakryte pakujemy się dzisiaj i jutro rano wyjazd do letniego domu nad jeziorem wśród lasow pomorza zachodniego spędzimy tam wakacje jak co roku tyle ze od dwóch lat sami ja i synek miłego wieczorka zycze samotny tata Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 25, 2017 jakas godzine jak dotarliśmy do naszego letniego dpomku nad jeziorem dookoła lasy cisza spokoj bagaże wniesione rozpakowane ja siedze przy laptopie spoglądam w okno Pawelek na pomoście prubuje cos zlowiic na kolacje a ze za cieplo nie jest to i ubior adekwatny do pogody pampers jak codzien prajstopki bawełniane w kolorowe paski na to body rozpinane kroku no i ten dres jednoczęściowy z zamkiem od kroku po szyje z kapturem kolor turkusowy tak patrze na niego rozmarzyłem się czas wrucic do rzeczywistości chyba i ja zarzucę wedke wspólnie ppewnie cos uda nam się zlowic a wieczorem rybka na grillu przy ognisku miłego dnia zycze samotny ojciec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szukająca Wskazówek 0 Napisano Czerwiec 26, 2017 Jednoczęściowy dres, body i rajstopy bawełniane... Czy to aby na pewno nie za dużo? Mój synek nawet w chłodniejszą temperaturę (latem) chyba by się ugotował, ale jeśli Pana synowi to odpowiada, to nie ma problemu. :-) Mam jeszcze takie pytanie, jakie pieluszki ubiera Pana syn? Sam sobie radzi z tym całym ubieraniem? Jeśli nie chce Pan odpowiadać, to oczywiście nie zmuszam, to prywatna sprawa, ew. mogę też podać maila. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 26, 2017 napisałem ze już jesteśmy w letnim domu nad jeziorem rozpakowałem auto a synek za wedke i nad jezioro mamy wlasny dostep do jeziora i pomost to tak na marginesie dzień niebyl zbyt cieply a do tego od wody zawsze trochę bardziej ciagnie zimno po jakiejś godzinie sam sciagnol dres i stal na pomoście z wedka w samych rajtuzkach i bodach z długim rękawem nosi pieluszki majtkowe tena 1 z mocniejsza warstwa chlonna tzw nocne ewentualnie dry nites goodnites jeżeli uda mi się je dostać znajmi w ubiegłym tygodniu wracając z niemiec przywieźli mi dla niego 10 paczek pampersow paczka (60 sztuk) tak ze mam spory zapas niestety takich u nas niemozna dostać (kolorowe we wzorki typowo dziecięce )no i rozmiar adekwatny do wieku 12 latka na rzepy a tu tzn w Polsce nieosiągalne wiec najczesiej stosuje tena pants 1 o wzmocnionej chlonnosci ale te zakładam mu na noc rano budząc się ma w kroczku dość pokazny zwis na noc zakładam mu tylko pampersa i śpioszki to by było na razie tyle godzina już pozna mój skarb spi przytulony do swojego misia ja jeszcze trochę pobuszuje sobie w internecie i tez się poloze jutro nowy dzień i nowe wyzwania wiadomo jak to jest z dzieckiem z problemami zdrowotnymi aby jak najmniejszy stres przechodzilood nas roodzicow najwięcej zależy dobranoc samotny ojciec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość metr sześćdziesiąt w kapeluszu Napisano Czerwiec 26, 2017 :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Szukająca Wskazówek Napisano Czerwiec 27, 2017 Jasne, rozumiem. :-) Bardzo mnie Pan zainteresował tymi niemieckimi pieluchami. O ile sprowadzanie fajnych dla nastolatka pampersów z USA jest nieopłacalne, o tyle z Niemiec mogłoby się to wydawać calkiem sensowne. Byłby Pan w stanie podać mi nazwę tych pieluszek? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szukająca Wskazówek 0 Napisano Czerwiec 27, 2017 - Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szukająca Wskazówek 0 Napisano Lipiec 5, 2017 - Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 6, 2017 No to powodzenia, pozdrów syna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 6, 2017 dluzszy czas się nieodzywalem chciałem odpocząć od internetu dziś wstałem wcześniej i jakas sila mnie tu zaciagla w sumie sa to pampersy jako taka nazwa jedyne to ze sa to pieluszki kolorowe we wzorki dla dziewczynek i chlopcow postacie bajkowe i o wzmocnionej chlonnosci podobno można je dostać w Aldiku wybieram się dzisiaj do miasta wiec zajze do Aldika i się przekonam synek przeziebil się i skutkiem tego częściej się moczy i zapas powoli się wyczerpuje(ostatni tydzień zmieniałem mu 10 pieluszek dziennie ale przeziębienie mija i wczoraj do zmiany było już tylko 6 par) czas pomyslec o uzupełnieniu lato mamy jak na razie do kitu deszcz zimno wiec ubieram dziecku cieple bawełniane rajtuzkina to boby żeby się za bardzo niezsuwaly niewygodnie jest wtedy dzieckujak mu tam wisza opuszczone rajtuzy mały jeszcze spi słoneczko swieci pralka skonczyla pranie rozwieszę ciuszki na dworze jak wrucimy z miasta będą suche na razie tyle pozdrawiam samotny ojciec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 6, 2017 do szukającej wskazówek na letnie dni rajstopy dla syna niedrogie i cieńkie http://allegro.pl/knittex-ala-a9016-rajstopy-dziewczece-140-146-i5282630663.html?reco_id=7a0f58df-6219-11e7-9d01-246e961084b8&ars_rule_id=201 na zmiane warto mieć więcej par . pozdrawiam . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szukająca Wskazówek 0 Napisano Lipiec 6, 2017 - Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 6, 2017 Na noc zakładam mu pieluszke w wzmocnionej chlonnosci jak był przeziębiony to również i w dzień bo niestety nie tylko siusiu mu się zdazalo jeżeli miał na sobie rajtuzki i na to body wiec niesposub zdazyc z rozpięciem bodow opuszczeniem rajtuz no i pampersow wiec i kupke często robil te pampersy z wzmocniona chlonnoscia maja na paczce 8 kropelek wiec jak na razie niebylo nigdy problemu żeby pieluszka gdzies bokiem przeciekała szczelnie przylegała do pupci i nozek zarzem niekrepujaca ruchow co najwyżej jak chodzil w rajtuzkach i bodach było to wiadome zgrubienie w kroczku ale synek niereagowal na to nawet bedac gdzies w plenezre zachowywal się normalnie biegal chodzil na rowerze jezdzil przed chwila skonczyla pralka pranie iznowu sporo ciuszków do suszenia zwłaszcza rajstop wiadomo zywe dziecko co rusz gdzies pobrudzi w ciągu dnia bywa ze i z 8 par mu zmieniam żeby ladnie i czysto wygladal ide rozwieszę do ogrodu i poloze się spac jutro znowu ciezki dzień zapewne będzie dobranoc samotny ojciec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szukająca Wskazówek 0 Napisano Lipiec 11, 2017 - Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 12, 2017 Mam pytanie a paznokcie te która mu pomalawała pani na pomaranczowo są to paznokcie u nóg czy rąk ? A cieńsze rajstopy 20 -stki można za 5 zł kupić na lato więcej par się przyda może jako chłopak nie ma doświadczenia z rajstopkami ale jak będzie teraz już chodził w rajstopach to i się nauczy jak dziewczyny bo jak oczko poleci to można lakierem bezbarwnym na zaciągnięciu aby oczko nie szło dalej - dobrze ze syn sie nie buntuje z tymi rajstopkami ale się można przyzwyczaić jak trzeba nosić to zdrowie ważniejsze pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szukająca Wskazówek 0 Napisano Lipiec 12, 2017 - Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 12, 2017 Do szukającej wskazówek mam pytanie czy jak synowi pani fryzjerka pamalowała paznokcie u nóg to do fryzjerki przyszedł już bez rajstop czy rajstopki u fryzjerki ściągnął na zapleczu żeby pomaliwać te paznokcie u nóg ? skoro musi cały czas chodzić w rajstopach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szukająca Wskazówek 0 Napisano Lipiec 12, 2017 - Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 13, 2017 widze ze ktoś zrobil sobie z tej strony strone pedofilska matakka z nastoletnim synem w salonie kosmetycznym syn sciaga rajstopy pozostając w pampersie i bodach żeby kosmetyczka pomalowala mu paznokcie u nog moim zdaniem to czysta wyobraznia pedofilska wartoby było zainteresować się ta osoba kazda rozsądnie mmyslaca matka będzie starala się tuszować a nieokazywac wszem i wobec ze jjej nastoletni syn z przyczyn zdrowotnych nosi pampersy a i sam nastolatek niezachowywal by się tak jak tu ktoś to opisuje bzdura kompletna jestem moznaby powiedzieć w podobnej sytuacjo ale niestety staram się synkowi pomoc i ubierać rzeczy luźne co tuszują noszenie pampersa dla samego nastolatka jest to bardzo krepujace wiec niewieze ze tego kogos nastoletni syn tak oficjalnie prezentuje się w samych i to cienkich rajstopkach przez które widać pampersa sciaga rajstopy w salonie kosmetycznym jakiś pedofil znalazł sobie stronke na wyrazanie swoich chorych wyobrazen jakby to on tak chciał żeby nastoletni chlopiec w jego chorej wyobraźni się tak zachowywal człowieku lecz się czytałem wszystkie twoje wypowiedzi i w każdej podkreślanie sa cienkie rajstopy które sa najlepszym podtzrymywaczem pampersa jezeloi mowa o tym to jest taki asortyment ubiorow przystosowanych do tego cellu a niekatowac dziecko w rajstopach pomysl jaki nastolatem będzie paadowal z pampersem i cienkich rajstopkach po ulicy nadmieniam jeszcze raz to jest twoja chora wyobraznia a może bys tak sam zalozyl sobie pieluchę na to te cienkie rajstopy i wsyszedl na ulice pozdro samotny ojciec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 13, 2017 widze ze ktoś zrobil sobie z tej strony strone pedofilska matakka z nastoletnim synem w salonie kosmetycznym syn sciaga rajstopy pozostając w pampersie i bodach żeby kosmetyczka pomalowala mu paznokcie u nog moim zdaniem to czysta wyobraznia pedofilska wartoby było zainteresować się ta osoba kazda rozsądnie mmyslaca matka będzie starala się tuszować a nieokazywac wszem i wobec ze jjej nastoletni syn z przyczyn zdrowotnych nosi pampersy a i sam nastolatek niezachowywal by się tak jak tu ktoś to opisuje bzdura kompletna jestem moznaby powiedzieć w podobnej sytuacjo ale niestety staram się synkowi pomoc i ubierać rzeczy luźne co tuszują noszenie pampersa dla samego nastolatka jest to bardzo krepujace wiec niewieze ze tego kogos nastoletni syn tak oficjalnie prezentuje się w samych i to cienkich rajstopkach przez które widać pampersa sciaga rajstopy w salonie kosmetycznym jakiś pedofil znalazł sobie stronke na wyrazanie swoich chorych wyobrazen jakby to on tak chciał żeby nastoletni chlopiec w jego chorej wyobraźni się tak zachowywal człowieku lecz się czytałem wszystkie twoje wypowiedzi i w każdej podkreślanie sa cienkie rajstopy które sa najlepszym podtzrymywaczem pampersa jezeloi mowa o tym to jest taki asortyment ubiorow przystosowanych do tego cellu a niekatowac dziecko w rajstopach pomysl jaki nastolatem będzie paadowal z pampersem i cienkich rajstopkach po ulicy nadmieniam jeszcze raz to jest twoja chora wyobraznia a może bys tak sam zalozyl sobie pieluchę na to te cienkie rajstopy i wsyszedl na ulice pozdro samotny ojciec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 13, 2017 Nie wiem w czym problem jezeli ściągnął rajstopki w toalecie u kosmetyczki nic się nie stało a rajstopy to nie sukienka czy spódniczka , niktórzy mężczyżni muszą nosić rajstopy przeciwżylakowe a młody chłopak w rajstopach które są ze względów zdrowotnych chyba to nic złego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szukająca Wskazówek 0 Napisano Lipiec 13, 2017 Pana oskarżenia są o tyle absurdalne, że sam Pan zwraca uwagę w swoich postach na szczegóły ubioru Pańskiego syna. Sądząc po postach ubiór Pana syna wcale się nie różni wiele od tego w naszym przypadku, więc nie wiem w czym problem. Mój syn też ma zawsze czymś zakrytego pampersa, ale po prostu staramy się nie robić z tego tematu tabu. W naszym środowisku nikt się z niego nie wyśmiewa. Postanowiłam, że usunę większość swoich wpisów. Jak widać niektórych one prowokują, a ja nie mam zamiaru wchodzić w kłótnie. Przyszłam tutaj się zapytać o pewne kwestie, na które otrzymałam odpowiedź, także chyba nie ma sensu, żebym dalej uczestniczyła w tutejszych rozmowach. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 14, 2017 Do szukajacej wskazówek. Po co przejmujesz się ,gdy masz problem to pisz a nie od razu uciekasz. Przecież ta ciemnota będzie cię prowokować,pokaż babski charakter i olej ich.Ja też mam 3 synów i każdy jak chce to nosi rajstopy. Pozdrawiam i życzę powodzenia,napisz co sądzisz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szukająca Wskazówek 0 Napisano Lipiec 14, 2017 do gość z dziś Masz rację, wczoraj się po prostu zdenerwowałam. W moim otoczeniu nikt nie ma problemów, a napiszę na forum i od razu pojawiają się oskarżenia...no cóż - internet ;-) Jak ktoś ma do mnie jakieś pytania , to można zadawać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 14, 2017 Chętnie porozmawiam z tobą na temat noszenia rajstop przez twojego syna,ja mam 3 synów i nie mam problemu Od 8lat do 14,i czasem marudzą ale jak chłodno to od razu na nogi.Zawsze krytykują ci co sami noszą lub nie mogą bo rodzice nie pozwalają.I wtedy zaczynają fantazje i poniżanie drugich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szukająca Wskazówek 0 Napisano Lipiec 14, 2017 do gość z dziś Wszyscy noszą bawełniane, czy też z mikrofibry? Według mnie rajstopy to normalny ubiór, który chłopcy mogą nosić bez problemu. W naszym przypadku istotna jest kwestia zdrowotna, ale przed tym, jak mojemu synowi zaczęły się problemy z układem moczowym, to też zakładał w chłodne dni rajstopy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 14, 2017 Różnie noszą, zależy od warunków pogodowych.maja z mikrofibry oraz bawełniane.Jako ich ojciec też noszę od dzieciństwa rajstopy z bawełniane lub mikrofibry,nie uznaje kaleson.Jak były małe to pytali dlaczego nie mam kaleson tylko rajstopy,powiedziałem że rajstopy są cieplejsze i wygodniejsze.Zostawilem im decyzję co będą nosić,przyzwyczaili się i tak noszą.Moja żona i córka stwierdzily że im to nie przeszkadza tylko po domu nie chodzę w samych rajtkach z wiadomych względów.A że pracuję w większości w nocy to są super,wygoda i ciepło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szukająca Wskazówek 0 Napisano Lipiec 15, 2017 do gość z wczoraj Bardzo praktyczne podejście, dobrze, że dał Pan synom wybór. To dobrze, że im nie przeszkadzają, bo rajstopy to bardzo praktyczne rozwiązanie. :-) A jakie jest Pana zdanie jeśli chodzi właśnie o kolorowe paznokcie u chłopców? Lub inne w teorii dziewczęce rzeczy? Według mnie taki sztywny podział na chłopięcą i dziewczęcą garderobę do pewnego wieku nie ma sensu, oczywiście bez przesady! ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 16, 2017 Witam. Jeżeli chodzi o malowanie paznokci to normalne u dzieci,ja jestem tolerancyjny wobec dzieci bo przecież mają mamy.A co komu do tego na co pozwalają rodzice,nikt nam nie wychowuje i nie ma prawa krytykować.Jezeli chłopcy chcą nosić rajstopy dziewczece---dzieciece to niech noszą jeśli nie mają kłopotu wśród kolegów.U mnie chodzą po domu w rajstopach i nam to nie przeszkadza,co mam mówić gdy chłodno w domu.Jeden z moich synów razem z siostrą bawił się lalkami do 7 roku życia,nagle nie stąd zaczął grać w piłkę i znalazł kolegów.Czy za to mam go karać,ja też pochodzę z nie bogatej rodziny bo mama sam nas chowała i wiem gdy brak czasem na życie.Nosilismy też rajstopy i nikt nie pytał z nas mamę i nie wymagał Bóg wie co. Dlatego chowaj syna według swojego uznania i nie przejmuj się krytyką, przecież to twój syn on oceni jak go wychowalas.Jezeli syn akceptuje dziewczęce rajstopki i malowanie paznokci to toleruj a najpewniej mu to minie z czasem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szukająca Wskazówek 0 Napisano Lipiec 16, 2017 do gość z dziś Dziękuję bardzo za wyrażenie opinii. :-) Mój syn normalnie też lubi grać w piłkę, interesuje się sportem dosyć intensywnie itd. Ale po prostu (pomijając aspekt pampersów) lubi czasami np. mieć pomalowane paznokcie, zupełnie mi to nie przeszkadza, uważam, że wygląda fajnie. Jeszcze nie wszedł w okres dojrzewania, więc tym bardziej nie myślę jakoby było to coś dziwnego - po prostu zabawa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach