Gość gośćanka Napisano Maj 21, 2017 Do mama9to doradz jakies forum jak morzesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćmama9 Napisano Maj 21, 2017 Do gość Anka. Co kogo to interesuje że twój syn pociera małego o rajstopy,skoro go nakrylas to twoja sprawa.Mnie interesują wypowiedzi matek na temat rajstop, są czasem dobrą podpowiedzia Jak sobie radzą z synem który nosi lub nie chce. Tak samo wypowiedzi jak powinien ubierać chłopak rajstopy aby nie był wyśmiany,dla mnie to cenny skarb bo też mam syna i ma numery rajstop oraz.Chlopcy tu piszący lub ich mamy to prawdziwy życiowy poradnik.A skoro twój syn uprawia masturbację to forum erotyczne jest od tego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 21, 2017 mama9 całkowicie Cię popieram, że to nie jest forum, ani nawet temat na to by opisywać co czyiś syn robi z rajstopami, mnie to na przykład zniesmaczyło. Zaś co się tyczy samego noszenia rajstop przez chłopców, a w szczególności tych nieco starszych to faktycznie jest to często problematyczna sprawa. Jako matka kilkunastoletniego chłopca uważam, że absolutnie w pewnym wieku, tzn. kiedy już chłopak zacznie uczęszczać do podstawówki nie powinno się na siłę przymuszać Go do zakładania rajstop, tylko kupić Mu getry, czy inną termobieliznę w której będzie chodził bez sprzeciwu. Mój syn póki co jeszcze od jesieni do wiosny nosi bawełniane rajstopy bo sam chce i po prostu jeszcze je ma, ale............ no właśnie tu się zaczyna to "ALE", bo o ile nie przeszkadza Mu to, że nosi jeszcze rajstopy, to do szkoły raczej preferuje chłopięce getry z obawy o to, by przypadkiem wśród kolegów się nie wydało. Doprawdy nie wiem skąd się wzięło takie przeświadczenie, czy nawet stereotyp że takie rajstopy to domena dziewczyn. Zgoda, że są też rajstopy typowo dziewczęce, tzn np. elastyczne, lajkrowe, czy wszelkie cienkie, albo bawełniane,ale np. w jakieś paski, wzorki, czy np. kolorach zdecydowanie wskazujących ,że dane rajtki są dedykowane dziewczynom, ale wszelkie czarne, granatowe, czy nawet szare, ale gładkie bawełniane rajstopy moim zdaniem są przeznaczone dla dzieci obojga płci zależnie od sytuacji i potrzeb. Tym bardziej, że wspomniane przez mnie rajstopy które jak wspomniałam mogą być odpowiednie dla nieco starszego chłopca można dziś bez problemu dostać w rozmiarach dochodzących do 158, a w dodatku 5% zawartości elastanu gwarantuje, że świetnie się dopasowują. Zatem takie rajstopy mogą być i są doskonałym zamiennikiem dla chłopięcych getrów, czy kaleson. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mama9 Napisano Maj 21, 2017 Mój syn ma jeszcze dwie starsze siostry i one mu podpowiadają jakie może jeszcze nosić jako 9latek,ale czytam tu wypowiedzi chłopców i nieraz dam poczytać synkowi.Duzo mądrych podpowiedzi piszą mamy,dlatego zapytam was mamy i chłopców jakie rajstopki mogę kupić synowi na zimę.Ma kalesonki i rajtuzy bez pięt,ale kupilam bym z pietami aby nie wychodziły podczas chodzenia z butów.Teraz był u komunii w tym roku i mieli alby, ze. względu na pogodę założył sweter pod spód.Jak mu zaproponowałam bawełniane rajstopy pod spodnie to powiedział że prawdziwi mężczyźni nie marzną,po przyjściu z kościoła od razu po cichu założył bo zimno.Dlatego proszę młodzież i mamy jakie rajtki mu kupić na zimę dla 9latka. Od razu duże dziękuję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bart007 Napisano Maj 22, 2017 Mamo9 chyba nie będzie problemów z kupieniem bawełnianych rajstop nawet takich z pientami na 9 latka. Jak pamiętam ja wtedy miałem jakieś 130 wzrostu i miałem rajstopy takie na 140 albo na 146, były akurat, a teraz też jest ich pełno np. w Auchan, na targu itd w zeszlym roku takie czarne miałem kupione z Peperts w Lidlu. A reszta tych co do teraz mam i noszę to też są takie jak pisała jedna mama, że albo czarne albo szare. Jak dla mnie to dla chłopca około 10 lat albo jak ja,ciut starszego w sam raz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 22, 2017 W marcu kilka dni spędzałem w Popradzie w Słowacji. Wieczorem chodziłem na basen do Aqaparku. Zauważyłem, że chłopcy uczęszczający na szkółkę pływacką prawie wszyscy mieli jakiś ocieplacz pod spodnie a połowa z nich miała właśnie takie tradycyjne, bawełniane rajstopy. Niektórzy po przebraniu jeszcze po kilka minut latali w samych rajstopach w szatni i okładali się ręcznikami. Nie przeszkadzała im obecność kolegów ale i koleżanek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 24, 2017 Moim zdaniem to kwestia 2-3 lat, kiedy z mody wyjdą termoaktywne legginsy i stanie się codziennością noszenie rajstop przez 80% chłopców młodszych i starszych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 25, 2017 Zgadzam się że bielizna termoaktywna zejdzie z mody dla dzieci i dorosłych,to zależy też od rodziców.Jezeli mama nie będą krytykować rajstop to za 20-25lat będziemy mogli legalnie nosić rajstopy,wydaje mi się rajstopy bawełniane są wygodniejsze i cieńsze niż kalesony.Niektora młodzież pisze bardzo rozsądnie, są też tacy co krytykują ale to każdy ma swój gust.Moj chłopak nosi zimą bawełniane rajstopy o wygląda super,wiem o tym ja moi rodzice oraz jego rodzina. Jestem z nim już 3 lata,jak tylko zaczęliśmy się spotykać to po pewnym czasie mi powiedział o tym. Myślę że dobrze że mnie przygotował do tego,teraz to nie wiem co bym zrobiła. Nie akceptowala bym innego rodzaju a te są od dziecka do dorosłych,a z tego co czytam większość nosi . Podobają mi się wypowiedzi Bart007,nie wiem ilu ma lat ale pisze rozsądnie i logicznie. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Maj 28, 2017 skoro produkują rajstopy w roznych rozmiarach i sa dostępne na rymnkudla młodzieży nawet do rozmiaru 176 niedawno widziałem nawet na 180 cm wiec niewidze powodu żeby chlopiec ich nienosil jeżeli sam chce jestem w wieku 15 lat i noosze rajtuzy rajstopy oczywiście w większości bawełniane ewentuanie z mikrofibry i dolna garanica 40 den dość często choodze w samych w domu czy nawet na naszej posesji nikomu z domownikow tzn ani mamie ani moim dwum sterszym siostro to nieprzeszkadza zresztą temat rajstopy niesa u nas tematem tabu od najmłodszych lat w nich chodziłem niektórzy twierdz e rajstopy to bielizna jeżeli wiec tak jest dlaczego kobiety dziewczynki e nosza na codzien a ajkchlopiec w samych paraduje to zaraz musi być odmieńcem wiec powiem co mysle na ten temat mam gleboko w ........... d co ktoś sobie myśli na ten temat ja dobrze się czuej w rajstopach i nic mnie nieprzekona dobranoc zmykam bo pozno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 4, 2017 Gościu 23:46 Masz rację z tym, że skoro są dostępne bawełniane rajstopy w rozmiarach, jak napisałeś 176, czy 180 to jeżeli chce może je nosić również starszy chłopak; co więcej pisze to, jako matka chłopaka, który w tym roku kończy podstawówkę, zatem nie jest już "malcem", a do tej pory ma jeszcze rajstopy, bawełniane, bo innych nie uznaje i od jesieni do wiosny, czyli wtedy, kiedy aura wymaga tego, by mieć coś pod spodniami często i chętnie je nosi. Wspominałam już tu kiedyś, ale powtórzę na wypadek, gdyby ktoś miał jakieś wątpliwości, że noszenie przez syna rajstop zamiennie do innych tego typu rzeczy jest przez nas, rodziców akceptowane, jest to Jego dobrowolny wybór i do chwili obecnej nawet ze strony Jego starszej siostry nie spotkały Go z tego tytułu żadne kpiny, czy docinki. Byłabym jednak ostrożna w kwestii chodzenia, nawet po domu zarówno Jego, jak i Jej w samych jedynie rajstopach. Z resztą, Oni, jak pamiętam też, odkąd skończyli ok. 5-6 lat byli temu przeciwni i nie licząc skrajnych przypadkowych sytuacji zawsze mieli i mają do teraz ubrane coś na rajstopy. Mam tu na myśli poranne sytuacje przed wyjściem do szkoły, kiedy jedno, czy drugie przemknęło np. do łazienki w samych rajtach ;) ale w końcu to rodzeństwo, więc pomimo pewnego skrępowania bywało, że na takie małe ekstrawagancje jeszcze czasem sobie pozwalali. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 5, 2017 Ja swojemu synkowi pozwalam chodzić po domu w samych rajtuzy, córka ma rajstopy i krótkie spodenki,na zimę kupiłam córce 2lata temu fajne kalesonki dla dzieci i jest zadowolona.Syn ma 8 lat a córka 10,u mnie nie ma zakazów każde chodzi jak uważa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Bart007 Napisano Czerwiec 11, 2017 Jedna osoba zastanawia się tu ile mam lat jak w ten sposób piszę na temat noszenia rajstop przez chłopaków. W sumie aż tak to ważne niejest ale spoko odpowiem, mam 14 lat i od kiedy pamiętam noszę jak jest zimno bawełniane rajtuzy. Kiedyś jak byłem mały były to tylko rajtuzy ale jak zacząłem chodzić do szkoły to doszły jeszcze takie bez stóp czyli coś jak kalesony. I tak jest do tej pory raz ubieram to raz to. Uważam że bawełniane rajstopy nie są tylko dla dziewczyn i jak wymagają tego warunki to chłopiec tez powinien je muc ubrać i nie być z tego powodu wyśmiewany. Nie podoba mi się za to jak niektórzy tu piszą o narzucaniu chłopcu na siłę tego że ma ubrać akurat rajstopy a nie coś innego. Dla mnie jest to chore. Abo wciskanie mu rajstop innych niż bawełniane. Niech je sobie noszą dziewczyny a my jeżeli już to tylko zwykłe bawełniane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Szukająca Wskazówek Napisano Czerwiec 14, 2017 Witam, Mój 11-letni syn ma problemy z pęcherzem i musi nosić pampersy, sprawa jest dość świeża - pieluszki ma zakładane od okolic grudnia. Do tej pory temperatury pozwalały na najwygodniejszy ubiór, czyli rajstopy zakładane na pampersa. Dlaczego najwygodniejszy? Otóż zalecenia są takie, że syn nie powinien mieć zakładanych na pieluchę majtek (ze względu na za duży ucisk i pot) - wskazana jest jedna warstwa, najlepiej podtrzymująca, ale nie uciskająca. W związku z tym rajstopy/legginsy były idealnym rozwiązaniem. Ostatnio robi się jednak coraz bardziej gorąco i synkowi jest w takim ubiorze za ciepło. Macie jakiś pomysł? Coś lżejszego, krótszego... Może po prostu cienkie rajstopy z mikrofibry? (teraz ma albo bawełniane albo pow. 100 DEN). Niestety zwykłe krótkie spodenki odpadają, bo nie trzymają pieluchy, generalnie jest zbyt luźno. Przerabialiśmy... Spróbuje ktoś pomóc? Uprzedzając pytania, syn chodzi do małej szkoły prywatnej, więc z wyśmiewającymi się rówieśnikami nie ma żadnego problemu, koledzy i koleżanki wszystko rozumieją :) Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ika_1 Napisano Czerwiec 14, 2017 do Szukająca Wskazówek - myślę, że w tej sytuacji, którą opisałaś na temat problemów zdrowotnych Twojego syna, na lato najlepsze będą cienkie dziecięce rajstopy z mikrofibry w kolorze naturalnym (np. z firmy Yorker KevinLauren model RA-09 40 DEN) albo dziecięce rajstopy z lycry (np. z firmy FunPol model Cindy 20 DEN, albo z firmy Knittex model Ala 20 DEN). Rajstopy zakładane na pampersa mają tą przewagę nad majtkami, że mają wyższy stan i dzięki temu będą lepiej się trzymały i nie będą opadały pod ciężarem. Poza tym kolor naturalny zbytnio nie rzuca się w oczy, więc gdy jest ciepło, to do takich rajstop można ubierać na wierzch krótkie spodenki. A skoro piszesz, że rówieśnicy i koleżanki Twojego syna są wyrozumiali wobec jego problemu, to na pewno nie będzie też z ich strony wyśmiewania z racji tego, że syn ma na sobie cienkie przezroczyste rajstopy. Pozdrawiam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 14, 2017 Czy nie lepsze w tej sytuacji będą zwykłe kolarki lub coś w rodzaju trykotu zapaśniczego? W takim stroju wszystko będzie się dobrze trzymać na swoim miejscu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 14, 2017 Kolarki to raczej są za bardzo obcisłe i ciężko byłoby je założyć na pampersa, a ma być przecież mniej ciasno niż w majtkach. Wydaje mi się, że najlepsze byłyby body, takie zapinane w kroku, a na to krótkie spodenki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 15, 2017 A ja proponuje zalozyc mu body rozpinane w kroku rajstopy mimo wszystko w te upaly niebardzo pasuja dziecko się przegrzeje no chyba ze sa chlodne dni przerabiam podobna sytuacje co Ty wlasninie zastosowałam body można takie kupic dla starszych dziecino i peieluszka wygodnie lezy w kroczku niezwisa a dla chłopca w tym wieku to trauma mój Dominik w dni słoneczne je nosi do tego krótkie spodenki dresowe ma swobode ruchow i niewidac specjalnie nawet jak zapelni pampersa pozdrawiam Malgorzata Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Szukająca Wskazówek Napisano Czerwiec 15, 2017 Dziękuję serdecznie za odpowiedzi! Do ika_1 - Też mi się wydaje, że z tymi rajstopami to nie jest zły pomysł. Jednak takie 20/40 DEN są bardzo cieniutkie i myślę, że nie powinno być w nich mojemu synkowi za gorąco. Ostatnio, w ciepły dzień poszliśmy na spacer, na który założyłam mu grubsze rajstopy z mikrofibry (100 DEN), to narzekał, że trochę za gorąco, ale przeżyć się dało. Jedynie mam wątpliwości cd. połysku tych rajstop, które podesłałaś. Przyznam, że nie do końca mam wiedzę jak to wygląda z tymi cieniutkimi dla dzieci. Rzeczywiście mocno się błyszczą? Jednak mimo wszystko chce, żeby wyglądały chociaż na pozór chłopięco. ;-) Jeśli chodzi o spodenki, to przy rajstopach nawet nie wiem, czy jest potrzeba, ale na pewno jakaś opcja. Rajstopy + luźne krótkie spodenki (rajstopy i obcisłe spodenki, to zdecydowanie za duży ścisk) Dzięki jeszcze raz! Do gość z wczoraj - Dziękuję bardzo z wskazówkę, ale obawiam się jednak, że to będzie za mocny ścisk. W samym pampersie, z tego co mówi mi syn jest już gorąco, więc nie chce dokładać mu kolejnych, obcisłych, grubych warstw. Aczkolwiek ten trykot albo coś podobnego może być całkiem sensowne na w-f, nie pomyślałam o tym wcześniej... gość z wczoraj - Właśnie myślałam o tym body, nawet patrzyłam w sklepach, ale nigdzie nie widziałam. W Internecie też nigdy takie typowe body nie rzuciło mi się w oczy. Jedynie można dostać śpioszki, ale to przecież zupełnie co innego. Masz może miejsce, gdzie znajdę takie body w rozmiarze ok. 148/152? do pani Małgorzaty (gość dziś ) - Ponawiam powyższe moje pytanie cd. dostępności body. Zastanawiam się jednak, czy spodenki jeszcze na to, to już nie jest za dużo? Wydaje mi się, że takie body jest/powinno być dosyć obcisłe, aby wszystko się dobrze trzymało. Chociaż może już przesadzam, po prostu jest zalecenie i sam syn się czasami skarży, że jest mu za ciasno i za gorąco, stąd chce na wakacje zapewnić mu największy komfort. Rozumiem, że pani syn ma podobne problemy? Serdecznie współczuję, ale głowa do góry, po ok. 0,5 roku stwierdzamy, że pieluchy nie jest aż tak straszna jakby się mogło wydawać, choć zupełnie łatwo oczywiście nie jest. ;-) Wybaczcie jeśli pytam o jakieś oczywiste rzeczy, ale chce po prostu wszystko dokładnie wiedzieć, a tak jak pisałam w pierwszym poście - sprawa jest stosunkowo nowa, od zimy, a zimą jest chyba jedenastolatkowi w pampersie łatwiej funkcjonować, niż latem. W ogóle, to pewnie nie ten temat, ale tylko szybko napiszę swoje spostrzeżenie. W Polsce jest jakiś absurd jeśli chodzi o pieluchy dla starszych dzieci! Pampersy dla niemowlaków oczywiście za małe...i potem dopiero pieluchy dla dorosłych! Przepaść! Syn musi nosić najmniejszy rozmiar dla dorosłych, bo innych po prostu nie ma. A doskonale wiem, że jak już musi to wolałby mieć założone jakieś "kolorowsze". Ale i tak mam szczęście, bo mój syn jest bardzo rozsądny i nie ma z tą trudną sytuacją większych problemów. Rozpisałam się! Dzięki jeszcze raz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ika_1 Napisano Czerwiec 16, 2017 do Szukająca Wskazówek - w rajstopach 20-40 DEN raczej nie powinno być Twojemu synkowi za gorąco, nawet przy wyższych temperaturach na dworze. Te dziecięce rajstopy z mikrofibry 40 DEN RA-09 od Yorkera są matowe, nie błyszczą się, więc spokojnie możesz takie kupić. Poza tym te rajstopy są produkowane w wielu kolorach i w tym też takich typowo dla chłopców, bo oprócz koloru naturalnego, są jeszcze szare, granatowe, jeans, bordo i czarne. Jest więc w czym wybierać :-) A te rajstopy z lycry FunPol Cindy 20 DEN są produkowane w dwóch wersjach: z połyskiem i bez połysku, więc można sobie wybrać. Mogę Ci też polecić inne dziecięce rajstopy z lycry 20 DEN, również nie błyszczące: www.ladykama.pl/product.php?id_product=85 Co do tych spodenek ubieranych na rajstopy, to chodziło mi właśnie o jakieś krótkie i luźne spodenki, typu szorty dżinsowe albo bermudy czy ogrodniczki. W każdym razie coś w tym rodzaju. No bo że jednak coś trzeba ubrać na te rajstopy, to raczej jest konieczne z oczywistych względów ;-) Z kupieniem body w rozmiarze dla Twojego synka nie ma problemu, możesz je dostać np. tam: allegro.pl/body-gimnastyczne-rekaw-krotki-rozm-152-czarne-i6831712323.html A pampersy dla chłopców 8-15 lat kupisz tutaj: moczenienocne.pl/p39,pieluchomajtki-huggies-dry-nites-chlopcy-8-15-lat.html Pozdrawiam :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ika_1 Napisano Czerwiec 16, 2017 do Szukająca Wskazówek - w rajstopach 20-40 DEN raczej nie powinno być Twojemu synkowi za gorąco, nawet przy wyższych temperaturach na dworze. Te dziecięce rajstopy z mikrofibry 40 DEN RA-09 od Yorkera są matowe, nie błyszczą się, więc spokojnie możesz takie kupić. Poza tym te rajstopy są produkowane w wielu kolorach i w tym też takich typowo dla chłopców, bo oprócz koloru naturalnego, są jeszcze szare, granatowe, jeans, bordo i czarne. Jest więc w czym wybierać :-) A te rajstopy z lycry FunPol Cindy 20 DEN są produkowane w dwóch wersjach: z połyskiem i bez połysku, więc można sobie wybrać. Mogę Ci też polecić inne dziecięce rajstopy z lycry 20 DEN, również nie błyszczące z firmy Lady Kama model Young Lady 20 DEN. Co do tych spodenek ubieranych na rajstopy, to chodziło mi właśnie o jakieś krótkie i luźne spodenki, typu szorty dżinsowe albo bermudy czy ogrodniczki. W każdym razie coś w tym rodzaju. No bo że jednak coś trzeba ubrać na rajstopy, to raczej jest konieczne z oczywistych względów ;-) Z kupieniem body w rozmiarze dla Twojego synka nie ma problemu, możesz je dostać np. tam: allegro.pl/body-gimnastyczne-rekaw-krotki-rozm-152-czarne-i6831712323.html A pampersy dla chłopców 8-15 lat kupisz tutaj: moczenienocne.pl/p39,pieluchomajtki-huggies-dry-nites-chlopcy-8-15-lat.html Pozdrawiam :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ika_1 Napisano Czerwiec 16, 2017 do Szukająca Wskazówek - sorry, ale coś się nie udało przy wysyłaniu odpowiedzi, nie wiem z jakiego powodu wysłało się 2 razy to samo :-/ Poza tym w ostatnim linku, tym do pieluch, pojawiły się błędy, więc go powtórzę: moczenienocne.pl/p39,pieluchomajtki-huggies-dry-nites-chlopcy-8-15-lat.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ika_1 Napisano Czerwiec 16, 2017 Kurcze, znowu jakiś błąd w tym linku do pieluch, nie wiem dlaczego tak się dzieje :-/ W każdym razie po skopiowaniu i następnie wklejeniu tego linku w pasek przeglądarki wystarczy usunąć tą niepotrzebną spację w słowie "chlopcy" i będzie ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Szukająca Wskazówek Napisano Czerwiec 16, 2017 ika_1 Dzięki jeszcze za informacje dot. tych rajstop. Będę musiała faktycznie popatrzeć dokładnie i się na jakieś zdecydować. Rajstopki są o tyle wygodne, że zawsze ładnie podtrzymują pieluchę i o ile poza domem trzeba zakładać coś jeszcze, to w domu są one ubiorem niemal idealnym - luźno, nie za ciasno, a trzymają to co mają trzymać. ;-) Ale świetny pomysł podsunęłaś mi z ogrodniczkami! Rajstopy + ogrodniczki chyba sprawdzą się na wyjście? Może nawet same ogrodniczki... Pytanie jednak czy nie będzie już za luźno. Super allegrowicz, dziękuję za ten link. Poszperałam jeszcze po innych ofertach tego sprzedawcy i znalazłam takie super body: http://allegro.pl/body-w-paski-krotki-rek-polska-bawelna-rozm-140-i6709127204.html Pokazałam nawet synkowi i stwierdził, że bez problemu takie założy. Rozmiar jest jedynie odrobinę mniejszy (syn ma ok. 148), ale napiszę do sprzedawcy, czy nie byłoby opcji trochę większego. Te pieluchomajtki, które podesłałaś - drynites, znamy. Niestety na dłuższą metę się nie sprawdzają. Bardzo łatwo w nich o wyciek, kilka razy już to przerabialiśmy. Jedno większe siknięcie i już pilnie trzeba zmieniać. Zresztą w jego przypadku bardziej sprawdzają się pieluszki na rzepy. I właśnie ubolewam nad tym, że nie ma chłonniejszej wersji drynties na rzepy albo czegoś podobnego. Owszem, kupuje od czasu do czasu te pieluszki (drynites) i czasami jak syn ma ochotę odpocząć od ciągłego zgrubienia między nogami, to zakłada te dla nastolatków, ale nie minie dużo czasu, a już są do zmiany... Przy jednocześnie bardzo dużej cenie. Na dniach zajmę się zakupami, pogadam z synem co preferuje i kupimy odpowiednie rzeczy. Dzisiaj np. wybieramy się nad jezioro i chyba będzie musiał założyć jeszcze grubsze rajstopy (oczwiście najcieńsze z tych, które mamy) i na to spodenki. Jak będzie mu nad wodą za gorąco, to najwyżej zdejmie na ten czas rajstopy. Do wody ma największy rozmiar pieluszek huggies do pływania, mieście się nie bez jakiegoś większego problemu, sprawdzają się, chociaż zastanawiam się nad kupnem wielorazowych pieluch (też są dostępne na stronie, którą podesłałaś). Przepraszam, że tak dużo piszę, ale jeszcze raz powtarzam, że sprawa jest dosyć dla nas świeża, a chce dla synka jak najlepiej. Do tego lubię dużo pisać... :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ika_1 Napisano Czerwiec 16, 2017 do Szukająca Wskazówek - w internecie wybór cienkich dziecięcych rajstop, tak z mikrofibry jak i z lycry, odpowiednich na cieplejszą letnią pogodę, jest bogaty. Myślę, że dobrym wyborem dla Twojego synka w jego sytuacji do podtrzymywania pieluchy mogą być też jeszcze rajstopy Inez Happy Kids Julka lycra 15 den. Cieńszych dziecięcych już chyba nie ma w handlu. Poza tym te rajstopy mają chyba najwyższą zawartość elastanu (17%), dzięki czemu takie rajstopy nie rozciągają się i nie deformują podczas noszenia. A tym samym nie zaczną być coraz luźniejsze i nie będą miały tendencji do opadania pod ciężarem pampersa. Nie są też one jakoś bardzo błyszczące, więc przy kolorze naturalnym czy jasnobeżowym nawet nie będą specjalnie widoczne na nogach synka. Cieszę się, że moje rady okazały się dla Ciebie przydatne :-) A co do ogrodniczek, to mają one taką zaletę, że skracając lub wydłużając szelki można w ten sposób regulować ich wysokość w kroku. W upalniejsze dni mogłabyś by więc na wyjście zakładać synkowi same ogrodniczki bez rajstop. A na dni chłodniejsze w przypadku ogrodniczek świetną propozycją wyjściowej stylizacji (myślę, że jak dla 11.letniego chłopca nawet niezbyt awangardowej) byłby dobór do nich podobnych kolorystycznie rajstop z mikrofibry, np. szarych, granatowych lub w odcieniu jeans. Zresztą w młodzieżowej modzie taki trend ubierania ciemnych kryjących rajstop lub getrów pod krótkie spodnie staje się już coraz bardziej popularny, zwłaszcza na zachodzie Europy wśród nastoletnich skejterów i raperów. To byłby chyba dobry dodatkowy argument "za" ;-) Pozdrawiam :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 16, 2017 Przestańcie pisać bzdury,jeden zaczął i tak ciągnięcie ten temat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 16, 2017 jeden i ten sam wglebilem się w proze tematu i moim zdaniem jedna i ta sama osoba kreci temat a tak na marginesie tematem tutaj sa rajstopy u chlopcow a nie pieluchy na temat pieluch sa inne strony ktoś głupoty opowiada ze tylko rajstopy najlepiej podtrzymują pieluchę bzdura toatalna kogos widze kreci temat abdl wiec proszę poszukać sobie na ten temat stron odpowiedniich miłego dzionka Tata malolata noszącego rajstopy pod spodniami w okresie zimowym prawie lato mamy temperatury również wysokie trzeba mieć nierówno pod sufitem żeby dziecko meczyc w te pogody rajstopami nadejdzie jesien zima rajstopy wroca tam gdzie ich miejsce dowidzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bozenka39 Napisano Czerwiec 16, 2017 Witam Widzę, że temat dalej aktywny :) Mój syn również nosi rajstopy. Na szczęście nie z przyczyn chorobowych. Współczuje "Szukającej wskazówek". Naprawdę... Widzę, że coraz częściej mamy stosują taki ocieplacz i nie wstydzą się zakładać synom - i słusznie. Po to wymyślono ten wynalazek :)... Ostatnio robiłam przegląd rajstop zarówno swoich jak i syna. Parę par przetartych, porwanych więc zrobiłam zapas. Przyznam się, że pierwszy raz kupiłam Gatty z modelu Claudia 20 den.Oczywiście jak wspominałam kiedyś - dla siebie i syna. Bardzo delikatne i miłe w dotyku rajstopki. Kolorem bardzo przypominają odcień skóry więc jeśli będzie jakiś prześwit to bez problemu. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szukająca Wskazówek 0 Napisano Czerwiec 17, 2017 - Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 17, 2017 Biedni chłopcy,jajka na miękko.Jakie pieluchy ,jakie rajstopy i itp.Co to za mamy i kto je zrobił matkami,rajstopy dla dzieci lub damskie. Pomoc dla tych biednych dzieci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szukająca Wskazówek 0 Napisano Czerwiec 17, 2017 gość z dziś - Przeczytaj moje wpisy od początku i dopiero potem komentuj... ;-) Nie zwariowałam, żeby zakładać synowi pieluchy bez powodu. Ma problemy z pęcherzem i w jego wypadku pieluchy/cewnik to konieczność, chyba oczywiste, że wybraliśmy to pierwsze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach