Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

teoria

KSIĄDZ NA KOLĘDZIE - SKANDAL !!!!!!

Polecane posty

Gość marcyśka_m
wiesz to nie tak, żeby sąsiedzi widzieli - on jest nienormalny - za moje grzechy nikogo z mojej rodziny by nie pochował!!! Co mam sobie potem biskupa przywieźć na jakieś chrzciny albo pogrzeb?

my przyjmujemy po to, żeby nam mieszkanie poświęcił :P ale kurna ilez można czekac ja pierdzielę :O

Gość ukulee
e tam jak w notesikach zapisuja? co ty na wsi mieszkasz?:o jak u mnie chodzili to ich nie wpuscilam niech spadaja :D:D:D

Gość henk1
Widzę,że dotarło bo jedynie w ten drastyczny sposób dociera się do osoby zle pojmującej.Kiedyś już pisałem " To ja i jedyni ja sam stanę przed obliczem stwórcy ( nie żona ,dziewczyna,sąsiadka ,kumpel ).W te cztery oczy. Czuję i postępuje zgodnie z wewnętrznym głosem a kościół jedynie to wszystko wypełnia i formuje.Nie zapominam i też nie ganie Kościoła za Jego wszystkie błędy, bo Kościół to również my i ludzie ,zwykli śmiertelnicy w nim siedzący. Nigdy nie wierzę w biskupa,księdza,proboszcza,koledze,żonie,szefowi. Wierzę jedynie Bogu i Jemu ufam. Pisałem już wiele razy na te tematy. Polecam temat pt" Kto widział diabła"

Gość marcyśka_m
ukulee - no ja se właśnie 2 lata temu domek na wsi kupiłam i teraz mam za swoje!

Gość jutrobędziewiosna
marcyśka_m --------> to nie o twój post chodziło, to ogólna uwaga :) a w ogóle czemu ludzie nie bojkotują takich księży? jak nie chce udzielić ślubu czy przyjść na pogrzeb to bez łaski! po co to komu?

ja darowalam sobie kolede w ty roku. do kosciola nie chodze to po co ksiedza mam wpuszczac. i tyle, po klopocie...jak zmienie zdanie do slubu to znajde takiego ksiedza, ktory mi to wybaczy.

Gość ukulee
na wsi jest przewalone :o w kosciele jakies dziwne obecnosci :D smiech na sali normalnie :D a jak nie pojdziesz do kosciola to sasiedzi cie zezrla zywcem :D:D mnie by mogli gryzc bo ja lubiem kiedy sie o mnie mowi i niekoniecznie dobrze :P

Ukulee --> nie , nie na wsi ale mamy zjebanego proboszcza od 15 lat tego samego :O :O :O

Gość marcyśka_m
henk - kościół to my ludzie - słusznie napisałeś, ale jak przychodzi mi księżulo i nie zapyta o moje życie duchowe, ale zaczyna od "księgowości" i rozliczania kasy - to sorry - ale to chyba coś nie tak! Ja wiem, że stanę sama przed Bogiem, ale dlaczego on ma mi do cholery utrudniać przyjmowanie sakramentów bo nie zapłaciłam odpowiedniej sumki na kwiatki do kościoła?! Kim on jest żeby oceniać?

Ja w kościele jestem juz na czarnej liście. Nie chciałam dac na nowy kościół, jak ostatnio ksiądz przyszedł po kolędzie, a to było jakieś 7 lat temu:D to powiedziałam, ze jestem niewierząca, bo chciał mi oglądać zeszyty od religii:O Powiedziałam mu, co myślę na ten temat, kulturalnie porozmawialiśmy, przechrzcił mnie wodą święconą i już nigdy nie wrócił:classic_cool: Poważnie. teraz pewnie nawet mnie nie pochowają, psy będą moje ganty rozrzucać po okolicy:D:classic_cool:

Teorka 🖐️ No to ja miałam tez fajnu nimer z księzulkiem, był w srode na kolendzie - kasę zabrał aa mojemy 4 latkowi nie dał nawet obrazka, tylko jakąś badziewną ulotkę maczkiem zapisaną kretyn jeden Mały oczywiscie rozżalony bo miał dostac obrazek.. Brak slów.. I masz rację, ze piszą wszystko w tych posranych notesikach.

Gość marcyśka_m
ukulee - obecności w Kościele na szczęście ni sprawdza, choć sama zamierzałam mu ten pomysł podsunąć, bo marudził, że mnie nie widzi. No jasne, że nie widzi - siedzę sobie na chórku i z boku - idę tam w końcu dla siebie, a nie żeby mu do tyłka wchodzić i pchać się do 1 ławki!

Gość ukulee
haha deska dobre :D:D ja nie bylam w kosciele od 8 lat :o i nie zamiezam:)

teoria>>>>>Jak nie dajesz to sie nie dziw, że Was olał:D.Jakbyście dawali co roku haracz w kopertce, to by był punktualnie a tak trzeba czekac:P Przypomniało mi się jak kiedyś chciałam dać na modlitwe w jakiejś tam intencji.Podchodze do księdza, który zbierał datki i pytam ile to kosztuje, a ksiądz \"Co łaska, ale nie mniej niż 5 zł\":D

Księża to nic więcej jak uprzywilejowana nie wiem czemu grupa zawodowa. Spójrzcie na Rydzyka. Zakłada swoją partię!:D Kościół jest właścicielem kamienic, budynków, jakichś obiektów, nie tylko sakralnych, to niech spierdalają. Albo jak mają takie zarobki, to niech płacą podatki, a nie jeszcze takich darmozjadów wszyscy maja utrzymywać:O Po co kupować co 3 dni kwiaty do kościoła za 300-400zł, jak można nakarmić dzieci w szkołach za to? Ale oczywiście grubych księży, wożących się mercedesami niedużo to interesuje. Moim zdaniem kościół sam siebie sporowadził do roli firmy, więc powinni przestać być współfinansowani przez państwo, a nawet płacić podatki.

Gość marcyśka_m
a jeżeli idzie o notesiki - oooo - to gdzie pracujemy z mężem i ile zarabiamy to sobie skrzętnie ponotował, ale że za płotem mieszka 80letnia staruszka to już nie i jak trzeba dary z caritasu porozdzielać to dzieli pomiędzy członków rady parafialnej!

Petunia 🖐️ no patrz jaki cham 😠 Floriana nie o kasę chodzi bo u tych co nie dają zdążył być a u nas juz nie :O :P pingwin !!

Gość henk1
Rita , zdarzyło nam się,że nie mieliśmy ani złotówki ( chyba po 27 grudnia ) a do stycznia jeszcze (wypłaty ) dobrych dni pare .Ksiądz po zakończeniu kolędy oznajmnił, " nie jestem akwizytorem a jedynie pasterzem " Przełknałem grdykę ,bo zebrały mi się łzy wewnętrzne i powiedzieliśmy " z bogiem ". Od przyjmującego zależy jaka będzie reakcja księdza. Na religi ksiądz nam powiedział,że wczodzi pewnego razu do mieszkania i mówi " POKÓJ TEMU DOMOWI " a co ty odpowiadasz ? oczekiwanie na odp: a domownik odpowiedział " O, dwa pokoje i kuchnia ,to nam wystarczy". Więc jak tu porozmawiac o , właśnie o czym?

Gość ukulee
teoria ciesz sie ze go nie bylo niech spada okradac innych :P

Gość marcyśka_m
nasz ma babę i wcale się z tym nie kryje, a boży lud udaje że tego nie widzi!

kurna czaicie, że jeszcze go nie ma ? :O msza była do 19 :O ponoć na plebanie poszedł odpocząć !!!!!! 😡

Gość henk1
Marcyśka ,, to trzeba mu to powiedziec i przypomniec. Nie bój się On jest polakiem i człowiekiem a my przecierz narzekamy. Niech zauważy ,że przez ciebie przemawia Duch swięty TO ZOBACZYSZ CO ZROBI.

Ryżyk zakłada partie?:o Jeszcze mało się kasy nachapał z datków wpłacanych na RM:o Jak go widze to mi gorzej, nie rozumiem dlaczego nie ma sposobu na takich oszustów i nie można ich odsunąc od władzy.Dla mnie to jest jakaś sekta, co oni wyprawiają z ludźmi:o

to przyjdzie jutro... przecież nie ma obowiązku wyrobić kolędy do jakiegoś dnia... co mu za różnica czy jednego dnia obejdzie jedem blok więcej czy mniej? Przyjdzie jutro i kasę i tak dostanie i obowiązek duszpasterski spełni

"poszedł odpocząć na plebanie":D umarłam:D fajnego macie proboszcza:D ja bym go już nie wpuściła, skoro nie umie szanowac czasu innych osób, o której ma zamiar przyjść o północy?:o

Gość marcyśka_m
henk - my mu o Bogu, a on zmiana tematu na kasę! Daję mu na ofiarę, a on zamiast "Z Bogiem", to nawija, że mi to na poczet zaległości policzy! A może mnie nie było wcześniej stać, żeby zapłacić? Nie zapytał...:O

Gość sorry teoria a ile
twoim zdaniem trwa msza :O