Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosia-sokalska23

Jak kupić mieszkanie w Anglii??

Polecane posty

Gość 10 procent
ja tak robie.. mortgage biore w tym samym banku.. odpowiedz na moja aplikacje o kredyt jest pozytywna jak poinformowali mnie w banku ale jeszcze sprawdzaja referencje itd.. tak wiec poki co czekam na ostateczna odpowiedz. Dom juz mam zarezerwowany czekam na podpisanie umowy.

Gość kicimuniu
Witam,sama dażyłam temat żyjąc w niewiedzy i skazując się na informację na forach-które powiem to szcerze w większości mają mało wspólnego z prawdą. Ludzie nie wierzcie w opinie innych dopóki sami ich nie psrawdzicie. Zdecydowałam się na działanie. Poszłam do banku wypytać o kredyt hipoteczny,wymogi,naszą zdolność itd...Po 5min dowiedziałm się,że od ręki dostaję kredyt hipoteczny do kwoty 107 000 funtów. Dodam,że pracuje tylko mój mąż, także kwota mimo,że nie jest wysoka urządza nas bardzo. Dostalismy certyfikat z banku ,upowaznia nas to do składania ofert w agencjach. No i teraz szukamy domu.Co do dodatkowych kosztów, to trzeba liczyć około 1000funtów na notariusza i formalności-tyle. Potem odbieramy klucze.Czyli po znalezieniu domu ,dwie wizyty w banku i tyle...To naprawdę nic trudnego,jeśli ktoś potrzebuje rady polecam się. Powiem jeszcze słówko o depozycie, u nas w banku trzeba mieć 10%,wiadmo,że nie trzeba miec tego fizycznie,gdyż da się zaciągnąc pozyczkę.Ale...Są firmy budujące osiedla ,które wymagajją 5%depozytu.Wiem, to z autopsji.

Gość 10 procent
do autorki postu wyzej: z tego co piszesz mieliscie wyliczona zdolnosc kredytowa a to dopiero pierwszy krok do wziecia kredytu i trwa to dluzej.

Gość paszax
Witam wszystkich!!! Mam pytanie, posiadam mieszkanie ( 2 bed flat) czy ktos z Was jest zorientowany jak wyglada sprawa zamiany domu na wiekszy tzn.sprzedania obecnego i kupna nowego. Czy jak sprzedam dom to pieniadze zyskane ze sprzedazy beda przekierowane na nowy dom, czy raczej moj obecny kredyt zostanie splacony i bede sie musial starac o nowy na nowych warunkach, czyli przy wplacie min 10-15%.

Gość kicimuniu
Z tego co wiem, to musi upłynąć iles czasu od pierwszego zakupu do zamiany,to raz. druga rzecz, czy chcesz zakupić dom w tej samej agencji w, której zakupiłaś pierwszy. trzecia czy masz kupca,czy bedziesz czekać.czwarta i najważniejsza, czy dom jest na kredyt? najlepiej skieruj pytanie do doradcy finansowego z agencji, on ci wszytsko wyjaśni. ja od kwietnia mieszkam w swoim 3sypialniamym wolnostojącym domu z ogrodem z przodu i tyły domu. marzenie... a formalności to pikuś!!!!Nie ma co stresować się na forach. wszytsko trwa naprawdę chwilkę i jest bezproblemowe. uzyskanie hipoteki w polsce a w anglli to niebo a ziemia.i wiem co mowię.w razie pytan mogę dopomóc,bo wiem jaki to trudny temat.

Gość Wracają kredyty na 125 wartoś
Wracają kredyty na 125% wartości domu Nationwide ponownie zaoferuje kredyty w wysokości 125% wartości kupowanej nieruchomości - informuje "The Guardian". Kredyty mają pomóc osobom, które w związku ze spadkiem cen domów mają nieruchomości warte mniej niż ich "mortgage" i jednocześnie chcą kupić nową nieruchomość. Oferta Nationwide ma pozwolić na uwolnienie się od starej nieruchomości i umożliwić zakup nowej. Kredyty będą oferowane jedynie stałym klientom banku. Osoby chcące skorzystać z propozycji Nationwide będą mogły wziąć kredyt na 95% wartości nowego domu oraz całą różnicę między wartością starego a pozostałą do spłaty hipoteką. Cały kredyt będzie zabezpieczony nową nieruchomością. Inni kredytodawcy już zapowiedzieli pójście śladem Nationwide z onetu artykul

Gość beds
a czy ktos probowal kupic dom na aukcji? jak to wyglada? podobno jest o wiele taniej.

Gość paszax
Czesc!!! Dzieki za szybka odpowiedz. Sprawa wyglada tak: mieszkanie jest moje tzn. splacam je. Wzialem mortgage 3 lata temu wraz z moim tata. Jedynym mozliwym sposobem byl interest only, czyli splata samego oprocentowania na 15 lat ( ze wzgled na wiek mojego taty). W tym roku szykuje mi sie remortgage. Tym razem chcialbym wziac pelen mortgage z moja zona i zmienic te mieszkanie na dom, przynajmniej z 3 sypialniami. Zastanawiam sie czy bede musial brac nowa pozyczke na nowych warunkach ( przy wplacie min 10-15%) czy po prostu po wystawieniu mieszkania na sprzedazy i sprzedazy mortgage zostanie przekierowany na nowy dom. Dzieki wielkie!!! Pozdrawiam

Gość szunia
Witam wszystkich.Bardzo prosz o kontakt z osoba(ami)ktore moga pomoc mi i mojemu narzeczonemu w uzyskaniu kredytu na mieszkanie.Nie mamy pojecia od czego zaczac i ile nas to wyniesie.Zaznaczam ze potrzebujemy kredyt na calosc mieszkania,oboje jestesmy selfemployed.Bardzo prosz o pomoc i o kontakt na moj nr gg 12634553(zawsze jestem na niedostepnym)ale bardzo prosze o odzew(sytuacja kryzysowa wiec pilna)z gory bardzo dziekuje xxx

Gość iwonka8
chce kupic dom w londynie nie wiem od czego zaczac moze znajdzie sie jakas dobra duszyczka ktora pomoze z gory dziekuje

Gość kicimuniu
Witam,dawno tu nie zaglądalam.powiem na wstępie,że od kwietnia jestem wlascicielką mojego pięknego domu w Uk. Kupiliśmy go z mężem na kredyt z ,którego otrzymaniem nie mieliśmy najmniejszego problemu.Mąż pracuje w pełnym wymiarze godzin, ja przez agencję pracy tymczasowej tylko 2,3dniw tygodniu. Nie korzytsaliśmu z polskiego tlumacza-i jeśli ktoś daje sobie radę z angielskim nie polecam korzytsac z takich uslug!!!!Nie dlatego,że mam awersję do rodaków, tylko dlatego,że spotkałam się z kilkoma przypadkami niekompetencji i próbami naciagactwa- nie na wlasnych plecach to odczulam, ale słyszalam od znajomych... Kupiliśmy przez pośrednika-angielską agencję nieruchomości bjb.jestem mega zadowolona z opieki nad nami, ze sposobu prowadzenia rozmow ze sprzedającym- utargowaliśmy ze wstępnej ceny. kredyt braliśmy przez halifaxa-bank. wynegocjowaliśmy ,że wpłacimy tylko 5%depozytu, co jest atrakcyjną ofertą. znaleźlismy sowje miejsce na ziemi i oto jest!!!! trwało wszytsko od momentu znalezienia do otrzymania kluczy niecałe 2mies,ale tylko dlatego,że starzy właściciele szukali nowego lokum. decyzja o kredycie przyszla przez net do bjb w ciągu 10minut od złożenia wniosku. jeśli ktoś potrzebuje pomocy w zakupie- mam na myśli pomocy kogoś kto przez to przeszedl,nie jestem fachowcem,ale wiem,że temat potrafi spędzić sen z powiek to śmiało piszcie.może bezpośrednio na maila bądź skypa.nie korzytsam z gg. mój adres :kicimuniu@gmail.com login na skypa:niusiul1982. chetnie pomogę

Witam Witam Jestem polsko mowiacym doradca finasowym operujacym na terenie Londynu. Oferuje uslugi w zakresie: - porady finansowe - kredyty mieszkaniowe - emerytury - investycje Dla zainteresowanych nie zobowiazujaca bezplatna konsultacja, prosze o kontakt na ponizszy adres: e: Iga.Sobanska@citri.co.uk T: 0207 692 0618 www.citri.co.uk/igasobanska

Gość PELO24
A JA MAM INNY PROBLEM Z KUPNEM DOMU A MIANOWICIE CHCEMY KUPIC DOM Z MOIM CHŁOPAKIEM I BYLISMY DZIS SIE WIECEJ COS DOWIEDZIEC NO I TAK ZDOLNOSC MAMY OK NA 80% WŁASNOSCI TAK ZE BARDZO DOBRZE NASTEPNIE MUSIMY DAC 5% DEPOZYTU A RAZEM WSZYSTKICH OPlAT WYSŁO 8000 TYŚ FUNTÓW W SUMIE OK ALE NO WLAŚNIE JEST PROBLEM TAKI ZE NIE DOSTANIEMY WIĘKSZEGO DOMU JAK 2 BED !!! NIEROZUMIĘ TEGO ??? BABKA NAM POWIEDZIAŁA ZE GDYBŚMY MIELI DZIECKO TO NIE BYLO BY PROBLEMU NA 3 BED ALE PRZECIEZ W TYM ROKU MAMY SLUB A POTEM CHCEMY MIEC DZIECI I 3 BED NAM BY PASOWALO I POWIEDZIAŁA ZE TAKIE SA PRZEPISY !!!!!!!!! NASI ZNAJOMI DOSTALI 3 BED DLATEGO BO SA BRACMI HEHHEEH NIEROZUMIE TEGO????

Gość huiji
nie rozumieMMMMMM tlumoku!

Gość partrickdevlin
Czy jesteś w potrzebie jakiegokolwiek kredytu? Czy potrzebujesz pilnie pożyczki konsolidacja zadłużenia? Czy potrzebujesz samochodu, gospodarczą lub pożyczki płacić rachunki? Skontaktuj się z nami i uzyskać kredyt, czego potrzebujesz. Kontakt e-mail:partrickdevlin@mail.mn SZCZEGÓŁY kredytobiorcy Imię i nazwisko: Adres: Numer telefonu: Kwota potrzebna: Czas trwania: Wiek: / Płeć: Angel Vale CEO / e-mail:partrickdevlin@mail.mn

Gość Pan Eddy Hook
*** ***...!!! Hurra Jesteście zaskoczeni? To jest prawdziwe i nie można przegapić tego doskonałą okazją. EDDY HOOK Finansowy Usługi Ograniczony oferuje wszystkie rodzaje kredytów po bardzo niskich stóp procentowych. Oferujemy wszystkie rodzaje kredytów, takich jak: Personal Loan ... Pożyczki Business ... Kredyt samochodowy ... Pożyczki House ... Pożyczki Międzynarodowego ... Kredyty hipoteczne ... Kredyt studencki ... Ubezpieczenia Loan.For innego rodzaju pożyczki, czego potrzebujesz, to napisz do nas jak najszybciej z następujących danych z wyszczególnieniem ilości potrzebujesz jako pożyczka. Imię i nazwisko: Kwota potrzebna: Kraj: Stan: Osobisty numer telefonu: Czas trwania kredytu: Czy kiedykolwiek wniosek o kredyt przed: .. Płeć: E-mail: eddyfastloanfirms@gmail.com Dzięki i Bóg błogosławi i oczekujemy swój e-mail zaraz .... Skontaktuj się z nami .. eddyfastloanfirms@gmail.com

Gość Finansowy Usługi Ograniczony
** ***...!!! Hurra Jesteście zaskoczeni? To jest prawdziwe i nie można przegapić tego doskonałą okazją. EDDY HOOK Finansowy Usługi Ograniczony oferuje wszystkie rodzaje kredytów po bardzo niskich stóp procentowych. Oferujemy wszystkie rodzaje kredytów, takich jak: Personal Loan ... Pożyczki Business ... Kredyt samochodowy ... Pożyczki House ... Pożyczki Międzynarodowego ... Kredyty hipoteczne ... Kredyt studencki ... Ubezpieczenia Loan.For innego rodzaju pożyczki, czego potrzebujesz, to napisz do nas jak najszybciej z następujących danych z wyszczególnieniem ilości potrzebujesz jako pożyczka. Imię i nazwisko: Kwota potrzebna: Kraj: Stan: Osobisty numer telefonu: Czas trwania kredytu: Czy kiedykolwiek wniosek o kredyt przed: .. Płeć: E-mail: eddyfastloanfirms@gmail.com Dzięki i Bóg błogosławi i oczekujemy swój e-mail zaraz .... Skontaktuj się z nami .. eddyfastloanfirms@gmail.com

Gość tak sie tylko pytammmm
moze zbocze troche z tematu ale bardzo mnie nurtuje pewna rzecz. jak to jest, ze pracujemy z moim chlopakiem, zarabiamy troche wiecej niz najnizsza krajowa, a nie za bardzo nas stac na wynajecie domu (narazie mieszkamy z inna para w domu). zastanawia mnie mianowicie to, jak ludzie niby tacy jak my, czasami jedna osoba pracuje, wynajmuja sami domy, kupuja domy i jeszcze maja kase na wycieczki i dobre samochody? jak to jest mozliwe? zyjecie z jakichs benefitow? pomaga Wam ktos czy o co tu chodzi?

Gość grrrrrr...............
PELO24 --> po pierwsze przestan krzyczec :O... A po drugie wogole nie rozumiem o co Ci chodzi :O... chcesz mieszkanie dostac czy kupic...? Bo jak kupujesz mieszkanie/dom na wolnym rynku to nikogo nie obchodzi jake kupujesz, mozesz i wille z basenem i 10-ma sypialniami jak Cie stac ... :P tak sie tylko pytammmm --> wedz na pierwszy lepszy topik pt "bebefity w Anglii" i wszystko zrozumiesz...

no dobrze, ale musza niezle klamac zeby dostac wiecej bo nie wierze ze z jakichs zwyklych benefitow da sie wyzyc. przeciez to nie sa chyba duze sumy? zreszta znajomi tez mi radza zebym postarala sie o takie, zebym mowila, ze jestem samotna itd. ale nie zamierzam klamac, a potem miec criminal record... tylko smiesza mnie teksty typu - a co, nie stac cie na lepszy samochod itp. zenada! znam pare z dzieckiem, zadne z nich nie pracuje, odkad urodzilo sie dziecko ojciec przestal pracowac, bo chyba oplaca sie im zyc z benefitow. wyobrazacie sobie? jak mnie trafia cos takiego! dopoki nie mam naocznych przykladow na cos takiego jest ok, ale w tym momencie to mnie trafia!

Gość kokkon
znam pare z dzieckiem, zadne z nich nie pracuje, odkad urodzilo sie dziecko ojciec przestal pracowac, bo chyba oplaca sie im zyc z benefitow. wyobrazacie sobie? jak mnie trafia cos takiego! dopoki nie mam naocznych przykladow na cos takiego jest ok, ale w tym momencie to mnie trafia! Ale ze niby co? Tylko dlatego, ze dwoje ludzi ma dziecko dostaja tyle kasy, ze stac ich normalne zycie bez pracy? Jakos nie mi chce sie w to wierzyc...

to sa nasi sasiedzi wiec wiem czy sa w pracy czy nie. zreszta sam ojciec sie chwali ze mu sie do pracy nie chce isc. albo przyciskaja tak pasa, zeby mogli oboje niepracowac albo ja nie wiem! z tego co slyszalam to rodzina im troche pomaga ale nierobom na benefitach to bym w zyciu nie pomogla! i to nie kwestia tego, ze tatus taki spragniony kontaktu z dzieckiem

Gość do erthert
no prosze cie, moi znajomi tez maja dziecko i biora benefity, nie wiem jakie dokladnie ale maja ok 400 mieisecznie i niby jak sie z tego utrzymac?

Gość jedna taka z uk
moi znajomi tez sobie biora benefity teraz dostaja ok 250f na tydzien samego child tax credit i working na 2 dzieci a ja mam 3 dzieci i biore 170f na tydzien a dochody my mamy mniejsze niż oni więc gdzie tu jest sprawiedliwość?

Witam Jestem zainteresowany kupnem mieszkania. Szukam osoby-fachowca zajmujacej sie tym.Czy ktos moze kogos polecic? bardzo prosze o pomoc i kontakt na maila markpretson@yahoo.com

Gość OFERTA KREDYTU ZASTOSOWANIA FA
Witam Panie / Pani są pośrednictwo finansowe oraz oferujemy wszystkie rodzaje kredytów dla przedsiębiorstw i podmiotów prywatnych na poziomie 3% rate.if zainteresowanie zainteresowanych wrócić do nas na trusfinancialplc@gmail.com

Gość 0liwka777
Czy ofertę kupna domu trzeba złożyc pisemną czy wystarczy ustna?Chodzi mi oczywiście o biuro nieruchomości.

Gość easyhomeownership
Naprawde polecam www.easyhomeownership.co.uk

Gość kesi83
Witam! Ja bym chciała numer tel od Pani Edyci ?

Gość szukam lokum w londynie
Jak to wygląda obecnie? Ile trzeba mieć swojego depozytu?Czy kawaler/panna mogą wziąć kredyt?Czy przy zarobkach 1,500 funtów mam co marzyć o własnym kącie?