Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ginorossi

śniły mi się wypadające zęby..

Polecane posty

a co oznacza jak mi się śniło, że 2 przednie zęby wypadły mi i jednocześnie mojej siostrze - rozmawiałyśmy sobie tak po prostu i nagle nam oby wypadły po 2 przednie zęby z krwią????????????????????????????????????

Gość Kakuuu ...
mi ostatnio sniły się zęby. i nie wiem co to oznacza i własnie jak sie to snilo to prabacia mi umarła i nie wiem co o tym myslec ?

Gość mi sie sni
ze bola mnie zeby jakby mialy zaraz wypasc, ale zawsze uda mi sie zaprzec i zostaja na swoim miejscu...

Gość TheLove
Eh...Boje sie znowu ten sen ... Znowu.. To jest straszne !! Lzy mi kapia na ubrania nie moge to jest straszny bol kiedys mialam taki sen stracilam go mojego , stracilam przyjaciela ktorego kochalam byc moze bylo to cos wiecej niz przyjaciel teraz go nie ma juz 8 miesiecy Ja dalej placze ..:( niedawno a dokladnie 4 miesiace temu stracilam kolejna blizka mi osobe a przed tym babci snil sie pogrzeb mojego ojca .. Tak bardzo chcialabym zeby to bylo tylko snem ...z kazdym dniem mam nadzieje ze sie w koncu obudze ja juz nie moge , tak bardzo sie boje , i modle i cokolwiek i biegne i gonie zycie swoje ...To mnie zabija ... Wiem ze bol to oznacza smierc... MOjej siostrze to samo sie snilo dzis wypadajace zeby oby to nie znaczylo kolejnej smierci ... ja juz tego nie wytrzymam jesli strace kolejna mi bliska osobe ... Bardzo chcialabym zeby te koszmary sie skonczyly ...Dlaczego Bóg odbiera mi najbliszych ;( dlaczego?? Czy ktos mi odpowie na to pytanie ...? Wypadajace zeby, pajaki .. eh...dlaczego ... Czy jest osoba ktora zna na to odpowiedz .. Prosze Pomocy ... Jesli cos sie stanie ... Nie chce juz cierpiec..;(

Gość ruta0
mi śnił się czyjś ślub w którym uczestniczyłam, a później wypadające zęby..jeden po drugim...tak strasznie płakałam i je wyciągałam :(( dodatkowo mamie dziś śnił się czarny kot, a jak przeczytałam w kilku sennikach wszystkie te 3 sny oznaczają śmierć, chorobę lub nieszczęście :(( martwie się, bo wczoraj strasznie pokłóciłam się z chłopakiem i teraz obawiam się najgorszego...:(( zobaczymy co czas pokaże ...

Gość Pepooplee
Mnie wiele razy śnią się wypadające zeby- przynajmniej 4 razy w roku i nigdy jeszcze nikt mi nie umarł. W ogóle uwazam ze te senniki są pisane na lewo, cos na wzor horoskopw z kolorowego magazynu.

Gość kindziorek
ja mam juz dość tych snów,mam wrazenie ze cos w tym jest.dzis w nocy kolejny sen sniłam o wypadającym mi zebie ktory wzieełam do ręki z zewnątrz był biały a w srodku cały zepsuty(czarny) nagle zaczeła z ust leciec mi krew której nie mogłam zatamowac,nikt n ie potrafił mi pomoc a w snie obecna była moja mama.jak wstałam rano zaczełam płakac i strasznie sie martwic poniewaz to nie pierwszy taki sen rok temu zmarł moj tata a poł roku temu moj brat miał tylko 37 lat i tez sniły mi sie zęby.po co te sny zyje w obawie i tak nic nie jestem w stanie zmienic,jeszcze rozpamiętuje tamte dwa odejscia a tu kolejny sen a z nim lęki obawy.czasami mam wrazenie ze juz tego nie wytrzymam.pozdrawiam wszystkich i oby sny oczywiscie te złe przestały sie sprawdzac!!

mi sie dzis sniło ze:"budzę się patrze i nie mam dwóch zębów prawej górej jedynki i trójki!!!! jeden z nich byl tylko ułamany, wiem tylko ze krew mi nie leciała i nie bolało, miaam uczuvie, jakbym walnęła się o sciane i ze to dlatego mi wypadły... ale czu;lam ze bez korzeni...., potem niby poszlam do pracy i kierownikowi pokazayapam jaką mam szczerbę" dzis mu opowiedzialam o tym snie, stwierdzil ze oznacza to smierc i ze jemu sie zawsze sprawdzalo!!!

Śniło mi się dziś, że mojemu kotu wypadają zęby...Nie wiem czy w tych snach o wypadających zębach chodzi tylko o zęby ludzkie czy zwierzęce także?

Wedlug zabobonow mojej babki,wylatujace zeby oznaczaja,ze ktos wyleci,czyli umrze. Ja tam nie wierze w zadne,sny,horoskopy itp,ludzka wyobraznia ma nieograniczone mozliwosci w wymyslaniu glupot.

Gość Brązowooka M
Właśnie miałam dziwny sen - śniło mi się, że dwójka pokruszyła mi się na kawałeczki i wypadła, obudziłam się na chwilke i sprawdziłam językiem - OK, dwójka cał i zasnęłam. Po chwili śni mi się, że piątka mi sie kruszy i wypada, znów się obudziłam, piątka o oczywiście cała. Ale zastanawia mnie z jakim uporem ten sen mi wciskał to wypadanie zębów, jakby ktoś tam chciał żebym choć przez chwilę uwierzyła...

Gość wiolka042
JA rowniez mialam taki sen.. juz drugi raz w zyciu.. nie wiem czy to przypadek ale jakies 3 tygodnie po tym snie (wypadajace mi zeby) zmarla moja babcia.. Wczoraj wnocy sen byl taki sam. Po kolei wypadaly mi wszystkie zeby. Najgorsze jest to ze sen byl taki realny ,ze po przebudzeniu musialam dokladnie sprawdzic czy z moimi zebami jest wszystko ok.. okropne. Ja nigdy nie wierzylam w takie zabobony ale kiedy zmarla moja babcia zaczelam w to wierzyc. Czy i teraz wydarzy sie cos takiego ? A moze to byl tylo zbieg okolicznosci...

Gość jana2070
Nie wierzcie w sny.Ja mam ponad 50 lat i nieraz śniły mi się wypadające zęby, jakoś nikt jednak nie umarł.To zabobony!!!!!!!!!!

Gość mojeu szwagrowi snily sie
wypadające zeby i w ciągu kilku dni zmarl jego dziadek. mi się często śnią, ze względu na zaciskanie zębów i odpukać nic złego sie nie dzieję. wprawdzie zmarł mój wujek, ale dość dawno nie sniło mi sie akurat to.

A czemu od razu sobie przypisujecie sny prorocze? :D 99% snów to najzwyklejszy "bełkot" Waszej podświadomości, który można przetłumaczyć. Z tym, że do tego potrzebny jest cały sen a także uczucia jakie Wam w nim towarzyszyły. Choć wiadomo, wypadanie zębów raczej do przyjemnych nie należy, więc prawdopodobnie jest projekcją jakiś obaw, lęków, smutku czy poczucia straty...

Gość :^^
Ostatnio śniło mi się ze przytulam sie do murzyna i jednocześnie kruszą mi sie wszytskie zęby...:/ wogóle wypadające zęby śnią mi się bardzo często...:/ co to znaczy..??;/

Gość DROGA AUUTORKO
mi tez sie snily i to dwa razy, jakos jeszcze zyje jak widzisz, wiec sie nie martw :)

Gość :^^
hehe nooo to spoko...;P uspokoiłam sie..;P ale wiesz jakie to glupie uczucie jak sie zębami pluje we śnie...;P

Gość Malwinaaaa
Mi też się śniły- a za dwa dni umarła moja siostrzenica która była jeszcze w brzuchuu. Było to dwa dni temu. Przeżywam nie mogę się z tym pogodzić.:(

Gość bumbumbumbum
mi sie snily kilka razy i nic sie nie stlo:P

Gość elis22
Ostatnio śniły mi się groby,że wchodzę do nich sprawdzam w senniku a tam,że ktos znajomy umrze.Na drugi dzień tel.że umarł znajomy naszej rodziny,zamarłam!

mam 22 lata i od dziecka regularnie ok. co miesiąć śni mi się że wypadają mi zęby, tzn ruszają się i za chwile wyciągam go z ust, bez krwi i bezboleśnie. miliony razy szukalam w sennikach itd ale jakos sceptycznie patrzyłam na wszystkie przepowiednie śmierci bo nikt nigdy mi nie umarł, ogólnie jestem zadowoloną osobą której wiedzie się dobrze. wiec nie przejmujcie się i nie wkręcajcie sobie nic bo siła podświadomości, w którą wierze jest nieobliczalna! żeby było zabawniej od jakiegos rou śniąc, trace po ok 1 - 3 zębów na 1 sen, i kiedy znowu mi się to śni np. dziś w nocy to ja pamietam że już wczesśniek straciłam te zęby i jest ich coraz mniej i w kazdym snie mam ich coraz mniej i trace kolejne. najgorsze w tych snach jest to że wydaje mi się że są prawdą, i się zamartwiam bedąc w tym śnie, a pamietam wszystkie sny bardzo dokładnie. zazwyczaj śniąc wiem że śnie i że sie obudze, tylko śniąc o zębach myśle że to rzeczywistość i tego nie rozumiem :) może ktoś też tak ma?

Gość andzia1985
W mojej rodzinie po stronie mamy kobietom (mama ma 3 siostry) i moim kuzynkom po ej stronie pewne symboliczne sny się sprawdzają. Mamy tak po babci a może i po prababci. U nas mówi się że zęby to choroba, krew to radość, mięso - kłopoty, to tak np bo są jeszcze inne... Od dziecka się o tym u mnie mówiło. Poza tym żeby sen się nie spełnił mówimy o tym głośno tzn, ja mówie mamie cioci kuzynce one mi też.

Gość fezs
Mi śniły się wypadające zęby 3 razy w tym miesiącu. Wczoraj pochowali mojego wuja, czas na jeszcze 2 osoby?

Gość fezs
Ps. siostrze raz w życiu śniły się wypadające zęby- następnego dnia zmarła matka jej przyjaciółki.. Mimo wszystko jednak nie wierze w te zabobony..

Nie chce Cie straszyc, moje sny sie czasem spelniaja, dlatego tez kupilam sobie sennik. Mnie rowniez snilo sie, ze wypadly mi zeby, spr. w senniku co to oznacza i bylo napisane "smierc bliskiej osoby", po jakims czasie zmarla mi babcia, ktora byla w szpitalu... Ja wierze w takie rzeczy...

Gość botQ
mi tez sie snily wypadajace zeby :( snilo mi sie ze bylem z kolegami na dworzu i nagle wypluwalem zeby i leciala mi krew :/ :/

Gość osobarefleksyjnaraczejjjj
witam, mnie się raz śniło, że straciłam wszystkie zęby - co do jednego - i miałam WIELKIE KŁOPOTY wtedy. To było 3 lata temu także COŚ W TYM JEST. Dziś miałam 2 sny - jeden rozumiem i drugi też rozumiem - no prawie. Tu opowiem drugi sen - śniło mi się, że jest sobie łąka, jest dosyć przyciemno - wiem jaka łąka i gdzie i tą łąką idzie sobie kobieta - normalna wiedżma, idzie do swojego domku na kurzej nóżce (nie całkiem ale prawie) idzie i sobie śpiewa i w tym domku jest światełko, jest jakby półmrok, zima i słuchajcie ona sobie mysli, że tam już na nią światło czeka i ciepło w jej domku, a tu widzi przez to malutkie okienko, że to nie tak, że tam się...MEBlE PALĄ. I co wy na to - wśród okrzyków POŻAR! POŻAR! sen mi się skończył :( I co wy na to? Co to może być? Wcześniej sen miałam w podobnym miejscu i były tam zwierzątka np. TRANSGENICZNY PIESEK czyli piesek, który wyglądał i zachowywał się jak żółw. Był też transgeniczny kotek i w tym śnie jeszcze coś było - PŁYWANIE - ale tego już nie napiszę :(