Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam poważny dla mnie problem

mam poważny dla mnie problem

Polecane posty

A istnieją jeszcze porządni, mądrzy, dobrzy, spokojni, odpowiedzialni mężczyzni, którzy są na tyle męscy, by nie musieć się podpierać na kobiecie we wszystkim ? I na dodatek wolni ? Ktoś kiedyś radził mi, by szukać wśród 25 latków wzwyż- tylko oni juz zwykle zajęci, albo dziewczyna, albo żona - a ja nie chcę stanąć między wódą a zagryzką - nawet nieświadomie, więc mam chyba niewielkie szanse na to, by ewentualnie kogoś poznać.

on sam w chwili- gdy przeprasza, mówi, że bardzo niedojrzały jest - i co ja mam na to poradzić, to jest jego problem, nie mój. I to nie jest wytłumaczenie - dlatego mnie irytuje, jak mówi, że jest jeszcze emocjonalnie niedojrzały - i myśli, że to załatwi sprawę.

Gość nie macie odwagi
ja tez sie smialam jak czytalam to co mu powiedzialas 24 lata a ty mu dajesz 2,5 na slub? tylko mozna sie rozesmiac a jesli nie planuje urlopu z toba to mu po prostu nie zalezy wyciagnij wnioski a nie jeszcze dazysz do jak najszybszego malzenstwa

nie dążę, chciałam szczerej odpowiedzi, czego on tak naprawdę ode mnie chce , odpowiedzi, której nie potrafił dać w normalnej rozmowie., której unikał. Nie rozumiem, jak można mówić, że zależy mu itp, a tak się zachowywać - kłamać. Nie potrafię tego zrozumieć

dlaczego się roześmiać - 2,5 roku to za mało? przecież bylibyśmy (przypuszczalnie - bo pewnie nie dotrwamy) razem ponad 7 lat... a 26 lat to wcale nie tak mało- nie przesadzajmy

"mam poważny dla mnie problem A istnieją jeszcze porządni, mądrzy, dobrzy, spokojni, odpowiedzialni mężczyzni, którzy są na tyle męscy, by nie musieć się podpierać na kobiecie we wszystkim ? I na dodatek wolni ? Ktoś kiedyś radził mi, by szukać wśród 25 latków wzwyż- tylko oni juz zwykle zajęci, albo dziewczyna, albo żona - a ja nie chcę stanąć między wódą a zagryzką - nawet nieświadomie, więc mam chyba niewielkie szanse na to, by ewentualnie kogoś poznać " A poszukaj sobie młodego lepiej:P.A tak w ogóle to obydwoje stwarzacie problemy:P.

masz po prostu typ piotrusia pana u boku.proponowalabym jeszcze raz sprobowac pogadac...wiem, ze nic odkrywczego nie napisalam, ale to chyba jedyna rozsadna rada

nie czytałam całości. moim zdaniem wspólny urlop jest jak najbardziej wskazany:) pod warunkiem,że wyjeżdża się w przeciwnych kierunkach:classic_cool: Stawianie wymagań\" kombinuj mieszkanie za 1,5roku\" jest dla mnie śmieszne

sa faceci wolni i bardzo odpowiedzialni mój maz miał 26 lat jak go poznałam wolny :) wiec do dzieła i zsotaw nieudacznika i szukaj szczęscia bo jesteś tego warta :)

no i dziś siedzi i patrzy na mnie- w pewnej chwili, do mnie rzuca tekst : "i co ja teraz z tym mieszkaniem pocznę ? Przecież nic nie znajdę" Więc ja go niby w żartach pytam: "o, to się zdecydowałeś na mieszkanie, niemożliwe !" Na co on odpowiedział, że nie ma przecież innego wyjścia, bo wie, że nie żartuję, a nie chce, bym go kopnęła w tyłek. No to się porobiło.........

haha, i jeszcze taki się zrobił miły i do rany przyłóż, a co najfajniejsze,pochwalił sie swojej matce podobno, iz "dałam mu ultimatum" :/ dosłownie jej tak powiedział- przeciez to jest masakra :/

mam wrażenie że on sobie jaja robi i cie zwodzi mój były facet tez taki był :D może to ten sam :D ja go po 5 latach i po takich ograniczajacych gadkach kopłam nw dupe aż zachuczało a błagał mnie bym tego nie robiła że chce byc ze mna i że dziceko hce a ja uparcie posżłam w swiat i Jestem SZCZESLIWA

Gość to tylko jaaa23
ak bym bardzo chciała, by to chłopak o mnie zadbał, by się nie martwić , nie martwić się przy nim o przyszłośc pewnie lepiej niech on sie martwi:P alez go kochasz :P ale ja Cie nie rozumiem, po kiego grzyba spieszyc sie do mieszkania razem, zeby potem szukac swoich zajec by sie nie ogladac 24h na dobe?:P

po pierwsze: te , które mają chłopaków takich prawdziwie dbających, może źle się wyrażam, takich, których się nie trzeba o byle pierdołę prosić,którzy nie zdają się na kobietę we wszystkim, mogą sobie strzelać moralizujące gadki. Bo z reguły najmądrzejszy jest ten, co nie ma takich problemów- mnie się też cały czas wydawało, że to, że tamto, jednak życie weryfikuje nasze podejście. Ja siebie po drugie też nie rozumiem, tylko chciałabym, by po 5 latach komus na mnie o prostu zależało - ale nie tylko w słowach. Może ja chcę po prostu od niego odejść, tylko szukam dla siebie usprawiedliwienia, i boję się, żeby go mocno tym nie zranić - za bardzo wiem, co znaczy kochac kogoś bez odwzajemnienia.

no to się porobiło, mętlik mam w głowie. Chłopak oczywiście nic w sprawie urlopka nie pytał, bo po co - " l-4wezmę i pojedziemy " czyli, mam sobie dać siana , bo nie będę wszystkiego załatwiać na kilka miesięcy przed , płacić a on zapomni, albo coś znów wymyśli. Trudno, jego wybór. Ale co się stało - odezwał się do mnie chłopak, na gg ,początkowo nie wiedział, czy rozmawia z tą osobą,której szukał....... Powiedział kilka słów za dużo..... Otóż był moją pierwszą licealna miłościa- nic poza mówieniem cześć między nami nie było, teraz, po 9 latach odzywa się do mnie - i właśnie w rozmowie na gg , gdy myślał, że kolejny raz nie udało mu się znaleść właściwej osoby ( czyli mnie- bo nie zdemaskowałam się zbyt szybko ) , stwierdził, że kilka lat szuka kontaktu z dziewczyną , z którą kiedyś mu nie wyszło, bo był nieśmiały i nie potrafił nawiązać kontaktu - miał w swoim życiu jedną dziewczyne, ale związek przetrwał kilka lat. On jest kilka lat starszy , nie wiem, w jakim celu konkretnie chciał ze mna gadać, ale zrobiło mi się jakoś cieplej na sercu .... Powiedziałam mu uczciwie , że mam chłopaka od 5 lat - i nie wiem, czy to dla niego koniec znajomości ...

i teraz się czuję, jak bohaterka harlekina za 2,5 w kiosku ruchu :/ Bo dałam kosza potencjalnie dobremu chłopakowi, a za to będę mieć pewnie znów niedotrzymane obietnice, wybuchy złości i zmarnowane wakacje :/ Dlaczego mój kręgosłup moralny jest tak sztywny ???

Gość łołaaa
Dziewczyno no coś Ty!! Spotkaj sie z kolegą! Nawet dla samego powspominania dawnych czasów, przecież nie musisz od razu iść z nim do łóżka, wystarczy na piwo ;) A może poznasz tego jedynego?? Bo ten Twój to... kiepsko to widzę :( A co na to, ze masz kogoś dawny kolega ze szkoły, przestał się juz odzywać?? Pamiętaj, że nic nie dzieje się bez przyczyny!!

odpowiedział , że się cieszy że ułożyłam sobie życie itp. ( jak bardzo sie myli tylko ja wiem) , potem wysłał mi miłego smsa - kilka zwykłych miłych słów - ale spłoszyłam sie , nie chciałam, by chłopak przeczytał przez przypadek tego lub kolejnego smsa, więc na drugi dzień powiedziałam mu - na gg oczywiście, że wolalabym, by znajomość rozwijać właśnie na gg , bo nie chciałabym by chłopak przeczytał coś przez przypadek, poza tym chcę być uczciwa względem wszytskich. No i powiedział, że już nei będzie smsował bo nie chce bym miała kłopoty, żałuje, że tak późno udało mu się mnie poznać porozmawiać i że tyle lat stracił. Potem delikatnie zmył się - nie wiem teraz, czy się jeszcze choć na gg odezwie :(

ale przecież nie mogłam sobie pozwolić na to ,by dać nadzieję w jakikolwiek sposób temu koledze.... ja go naprawdę rozumię i nie chce nikogo skrzywdzić. A z tym jak jest tak jest , ale póki z chłopakiem jestem nie mogę komus innemu zaprzątać głowy :/ Jeśli ten kolega nie potrafił sobie przez tyle lat ułożyć życia, i jeśli rzeczywiście szukał kontaktu - pomijając , że to mogła być ściema na potrzeby zapoznania i gadki szmatki - nie chciałam, by się zaangażował w sytuacji, kiedy ja z wiadomych względów niewiele będę mogła mu zaproponować :/

wiem, że marudzę, ale czy ja postąpiłam słusznie ?

dla pocieszenia powiem ci że ja jestem ze swoim chłopakiem już 7 lat i on zachowuje się bardzo podobnie do twojego, żadnych planów, deklaracji, po prostu nic:( po 7 latach nic:( smutno:(:(:(