Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -Myszeczka-123

Fotelik w samochodzie

Polecane posty

Gość -Myszeczka-123

Czy fotelik może być zamontowany na przednim siedzeniu, przeodem do kierunku jazdy??? Wydawało mi się, że nie ale znalazłam na allegro fotelik ztakim opisem :"- fotelik może być montowany tylko przodem do kierunku jazdy (z przodu przy braku poduszki powietrznej - lub w przypadku wyłączanej poduszki powietrznej)"

Gość pod warunkiem ze nie masz
w aucie poduszki powietrznej ...i chyba montuje sie tyłem do jazdy nie jestem pewna

Gość pooooooooojjjjjj......
FOTELIKI DZIELĄ SIĘ NA KILKA GRUP* TAK, ABY BYŁO ŁATWO DOPASOWAĆ JE DO WAGI DZIECKA: GRUPA FOTELIKA RODZAJ FOTELIKA WAGA DZIECKA WIEK DZIECKA grupa 0 foteliki mocowane tyłem do kierunku jazdy dzieci do 10 kg noworodki i niemowlaki od 0 do 6-9 miesięcy życia grupa 0+ foteliki mocowane tyłem do kierunku jazdy dzieci: do 13 kg niemowlaki do 12-15 miesięcy życia grupa I foteliki mocowane przodem do kierunku jazdy dzieci: od 9 do 18 kg dzieci małe – od 9 miesiąca życia do ok. 4 roku życia – najmłodsze przedszkolaki: grupa II foteliki mocowane przodem do kierunku jazdy dzieci: od 15 do 25 kg dzieci średnie – od 3 do 7 roku życia przedszkolaki i początek szkoły podstawowej grupa III podwyższenia dzieci: od 22- 36 kg. dzieci starsze – od ok. 6 do 11 roku życia

Gość no własnie-------------
SIEDZENIE OBOK KIEROWCY, Z PRZODU: Dziecko jest bezpieczniejsze, gdy siedzi na tylnych siedzeniach. Niektórzy rodzice wolą sadzać dziecko na przednim siedzeniu, obok siebie, aby móc je obserwować. Należy pamiętać, że z tyłu jest ono bezpieczniejsze, a nieustanne obserwowanie dziecka rozprasza nas kierowców, co może być bardzo niebezpieczne i narazić osoby w pojeździe na udział w wypadku. Gdy dziecko należy obserwować z powodów medycznych, należy poprosić druga osobę dorosłą, aby pojechała razem z nami i obserwowała dziecko. Nie wolno umieszczać fotelika mocowanego tyłem do kierunku jazdy na przednim siedzeniu, jeśli poduszka powietrzna dla pasażera nie jest odłączona.

Basieńka dobrze napisała jak masz poduszkę powietrzną to nie możesz zamontować fotelika na przednim siedzeniu, pomyśl co się stanie kiedy będzie stłuczka i wywali ta poduszka :O chyba że masz wyłącznik poduszki to wtedy możesz umieścić fotelik na przednim sieniu ale też tyłem do kierunku jazdy

Gość -Myszeczka-123
Właśnie nie mam poduszki przy siedzeniu pasażera. Mój synek jest mało cierpliwy jeżeli chodzi o jazdę samochodem i stąd moje pytanie czy mogę go sadzać obok siebie. kupuję fotelik od 9-25 kg.

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

Najbezpieczniejszym miejscem w samochodzie jest miejsce z tyłu posrodku, kolejnym miejsce za kierowcą, potem to za pasażerem, najmniej bezpieczne jest to z przodu więc nie rozumiem dlaczego hccesz tam sadzać dziecko, po co ryzykować?

tylko takie małe foteliki a raczej nosidełka 0-13kg można montować z przodu tyłem do kierunku jazdy, a takie w którym dziecko już siedzi tylko z tyłu, jestes kierowcą i nie wiesz takich rzeczy??? a moze chcesz narazić swojego synka na niebezpieczeństwo??? fotel obok kierowcy to najniebezpieczniejsze miejsce w samochodze, wiec pomyśl co jest ważniejsze ciekawość synka czy jego bezpieczeństwo i zamontuj fotelik jak chcesz... powodzenia przy kontroli policji