Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kupkupkupa

jak przestac sie garbic i nauczyc sie chodzic prosto?

Polecane posty

Gość kupkupkupa

ramiona mi ida w dol, klatka sie zapada. jak ostatnio przechodzac zobaczylam sie w duzym lustrze w sklepie to sie przerazilam swoja sylwetka. kobiety ktore chodza ladnie wyprostowane zyskuja wiele na atrakcjnosci, tylko jak nauczyc sie prosto trzymac? czasem sie poprawiam ale najczesciej w ciagu dnia o tym nie pamietam i chodze jak ta sierota;/

Gość zzzzoozłzaa
zapisz sie na kurs tańca, lekcje jogi, stretching, aerobik cokolwiek!! ale polecam taniec sama trenowałam przez 3 lata i mam proste plecki:) i pozatym nie tylko przeztaniesz ise garbić bedziesz miała lepszą figurę samopoczucie kondycje i ogólnie same plusy:)pozdrawiam

Gość encyklopedia na łeb
i chodzic tak po mieszkaniu oczywiście uważając żeby nie spadła. Stare dobre metody są najlepsze 🖐️

Gość kupkupkupa
tanczyc nie lubie, a nie wiem czy joga mi pomoze? chcialabym chodzic na joge. a ksiazka nie pomaga bo mozna bez problemu utrzymac na glowie ksiazke gdy ramiona sa opadniete

Gość ** ** ** ** ** ** *** *** ***
joga jest rewelacyjna...już po pierwszych zajęciach poczujesz różnice...ja ostatnio byłam (niestety joga nie na mój temperament) i przez jakiś czas po zajęciach (kilka godzin) samoistnie trzymałam się prosto bez wysiłku (bo jak na normalnie staram się trzymać prosto to jest to męczące)

Gość encyklopedia na łeb
to kup sobie urządzenie o nazwie Pajączek, szukaj "korektor postawy Pajączek" itp

Gość kupkupkupa
tzn na jaki temperament?:) bo joga podobno pozwala sie wyciszyc i jest polecana dla osob nerwowych a ja jestem bardzo spokojna osoba ale z kolei wszelkie tego typu zajecia (silownia, aerobik gdzie sie wszystko powtarza) mnie nudza

Tez by mi się przydało tego nauczyć, bo czasami to pożal się boże jak jakaś sierota:O Myślę, ze dobrym sposobem jest wyobraźić sobie, ze masz w głowie niewidzialną nitke, która ciągnie Cię do góry:) Spróbuj:)

Gość ** ** ** ** ** ** *** *** ***
no ja właśnie poszłam z nadzieje na wyciszenie...niby nie jestem żywiołowa jakoś bardzo, ale na tej jodze myślałam ze nie wyrobię...jestem bardzo niecierpliwa i męczyło mnie dłuższe pozostawanie w jednej pozycji....takie myślenie "zmieńmy już pozycje bo mnie zraz coś trafi".

Gość zzzzoozłzaa
no to może stretching dziewczyny? dobry wysiłek i do tego bedziecie rozciągnięte i stan skóry się poprawia i jakoś taka cała smuklejsza byłam no i oczywiście plecki proste mam dalej

Gość kupkupkupa
opowiedz cos wiecej o strechingu:) ja sie teraz zaczelam rozciagac w domu (nogi) bo mi sie ubzduralo ze musze zrobic szpagat;) fajnie byloby byc gibka. cwiczysz cos jeszcze oprocz tego? bo ja jestem szczupla, ale chcialabym robic cos zeby cialo bylo jeszcze ladniejsze. czy po strechingu sa efekty? ladniejszy ksztalt nog?

Gość kupkupkupa
o, i czy cialo staje sie jedrniejsze? bo jestem szczupla ale taka flakowata bo nie uprawiam sportu

Gość zzzzoozłzaa
Właśnie po stretchingu miałam jędrniejsze nogi i ogólnie smuklejsze. Trenowałam kiedyś taniec i jednoczesnie uprawiałam stretching i były świetne efekty cała byłam taka jakby "napięta" i jędrna. Teraz ćwiczę taniec rekreacyjnie tzn chodza na kurs salsy bo zaczynam sie właśnie robić taka flakowata:/ A co do stretchingu jak nie chcesz chodzić na zajęcia to na szpagat wystarczy ćwiczyć w domu a jak chcesz efeektów wizualnych to już trzeba sie niestety przyłożyć:/ wpisz w googlach stretching i wyskoczy Ci pełno stronek z ćwiczeniami które spokojnie możesz robic w domu

Gość kupkupkupa
trzeba sie przylozyc tzn ile czasu dziennie i dni w tygodniu zeby byly efekty wizualne?:)

Gość zzzzoozłzaa
to zależy od Towjego ciała na początek wystarczy z 30 min dziennie i trzeba ćwiczyć dopóki zaczniesz widzieć efekty. Ja robie coś takiego a jak sie zrobi cieplej połacze rozciaganie z bieganiem