Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak duże

Kiedy Wasze dzieci...

Polecane posty

Gość tak duże

przesypiały noc? Mój synek 16stego skończył 2 miesiące i jeszcze nie przesypia nocy. Karmię go butelką, bo muszę podawać mu nutramigen. Budzi się w nocy 3-4 razy do karmienia.

ja od 7 nmiesięcy marzę o przespanej nocy:) Moja budzi się gdzieś 3 razy, ale nie na jedzenie, ot tak sobie, żeby się poprzytulać...

Gość makóweczka
Moja córka przesypiała całe noce dopiero jak skończyła rok czasu. Przez cały rok zajadała się mlekiem w nocy. Odkąd oduczyliśmy ją jeść w nocy mleko przesypia je we własnym łóżku (wcześniej różnie z tym bywało :))

nie pamietam dokladnie. okolo 5-6 miesiecy. zasypia sama o 21 o 6 budzi sie i dostaje butelke mleka i spi do 9 lub 9.30 za to nie chce mi juz prawie wogóle spac w dzien :(:(:(

moja skonczyla 4 miesiace i od tamtej pory przesypia cale nocki.teraz czasem sie buci na picie.

Mój do 2 roku budził się po 3 razy (w 1 jadł) .Nie odrazu też zasypiał lecz trzeba było się namęczyć.Teraz ma prawie 2,5 roku i budzi się 1 (ale już nie je)

Gość moniiia*
mój syn po 6 tygodniach przesypiał noce (kochane dziecko) ... a córka po pół roku :(

Gość jest alergikiem
? Mój też pił nutramigen.

Gość tak duże
ale mnie pocieszyłyście:P. Mój straszy syn przesypiał noc jak skończył 2 miesiące. Taraz ma 3,5 i do tej pory przesypia całą noc.

Natomiast jeśli chodzi o spanie w dzień to do roku spał bardzo ladnie 2-3 godiznki.A potem do pół roku po ok 30 minut.Jak miał 1,5 przestał spać w dizeń.

ja zamiast mleka dawalam herbate ... mala najpierw sie budzila co 20 minut przez dwie noce i za kazdym razem niugiecie dawalam herbate... potem budzila sie juz tylko raz kolo 3 w nocy i znów dostawala herbate... wkoncu stwierdzila ze na herbate wstawac nie warto :)

od drugiego miesiąca przesypia całą noc. zasypia między 21-22 a budzi się między 7-8. w dzień śpi 4 razy po godzince.

Gość tak duże
tak jest alergikiem i musi pić te paskudne mleko.

Gość makóweczka
to było dosyć brutalne, ale kiedy budziła się do jedzenia, to nie dostawała nic tylko próbowaliśmy ją usypiać. Pierwszą noc wogóle nie spaliśmy, druga była już lepsza. Po tygodniu już w trójkę przesypialiśmy całą noc, było to dla mnie ciężkie przeżycie(płakałam razem z córką) ale warto. od tamtej pory mamy spokój

Gość moniiia*
chciałam dodać, że w ciągu dnia syn nie spał prawie wcale (coś za coś) :)

nasz maluch parktycznie zawsze przesypial noce tylko czasami budzil sie o 3 ale to tak do 4 miesiaca to juz minelo teraz ma 8 misiecy i spi do 6-7 rano!!

no tylko że moja jest taka że obojętnie co bym jej wlała do butelki to i tak sie budzi w nocy i to pije. I to tak ze 3,4 razy w ciągu jednej nocy. A próbował ktoś dawać dziecku wodę do picia w nocy?? MI tak lekarz powiedział że mam jej wlewać wodę przegotowaną to sie przestanie budzić bo jej nie będzie woda smakować??

Gość jest alergikiem
Jak miał 12 miesięcy budził się nawet kilka razy w ciągu nocy.:(

Moja Karolina dosyć wcześnie przestała jeść w nocy ok 2 - 3 m ca. Co nie oznacza że nie muszę do niej wstawać. Do ok 6 m cy wcale się nie budziła a teraz czasami się budzi, ja wstanę dam smoczek i dalej śpi. Więc tak całkowicie nocy nie przesypiam ale też nie narzekam :) Jeśli chodzi o oduczanie od nocnego jedzenia to ja po prostu coraz bardziej wydłużałam tą przerwę między karmieniem wieczornym a nocnym, aż stało się ono karmieniem rannym. Teraz Karolina ma 9 mcy i jej posiłki wyglądają tak : kolacja ok 20.30 i rao ok godz 6.

ja też raz tak spróbowałam jak się obudziła, powiedziałam że nie ma już mleka i żeby usnęła bbo jest noc wszyscy śpią i tym podobne gadki to sie tak rozpłakała że chyba cały blok słyszał i się poddałam

Bahama Yellow... -----Nie było łatwo to tak na poczatek.Tylko dzięki mojej konsekwencji i uporowi oduczyłam.Jak miał ok 1,5 roku powiedziałam DOSYĆ! zamiast mleka dawłąam soki,wode,herbate,tuliłam,nośiłam i ...po 3 dniach takiej męki podawałam się.Byłam zbyt zmeczona i płaczem i tym że nic nie spałam. Ale keidy skończył 2 lata to miara się przybrała(hehehe tak,tak drastycznie to moze napisane jest) stwierdziłąm jak tak dlaej pójdzie to w życiu się nie wyśpie.Kiedy synek domagał się mleka ja kładłam się obok niego(ma swoje łózeczko),przytuliłam,pogłaskałam,kiedy trzeba było wziełam na ręce,chciał jeśc dawąłam mleko.Na początku się buntował(ale zaskoczyło mnie że tylko 2 noce!).Nie podawałam się bo wiedizałam że będzie to zamkniet ekoło którego bym nie chciała.Z każdą nocą bylo lepiej i prościej.Męczyłam się tylko tydzień. I to jest większy luksus.Je ostatni pośiłek po 18,ok 19 kąpiel a o 19:30 moje dziecko już śpi.Nie śpi w dizeń dlatego tak wcześnie idzie spać i wstaje ok 7 . Budzi się raz,niekiedy wcale ale nie na jedzenie.Najczęsciej to jak coś złego sięjemu przyśni.

Gość tak duże
do jest alergikiem czy Twoje dziecko chce pić nutramigen, mój synek nie bardzo dosładzam mu go troszkę glukozą.

moje dziecko oduczylo sie jesc w nocy w ten sposob - na poczatku zauwazylam ze malo mleka wypija wiec chyba nie jest naprawde glodna, jest na mleku modyfikowanym; stopniowo zmniejszalam ilosc mleka a dolewalam wiecej wody, to wypijala i zasypiala, po jakims czasie zaczelam jej dawac zamiast mleka herbatke, kiedy zobaczylam ze wypija tylko kilka lykow przestalam tez dawac herbatke i usypialam bez niczego; teraz juz nie je w nocy ale tez zdarza jej sie obudzic jak jej smoczek wypadnie:)