Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

candywoman

studniówkowa moda, co się dzieje?

Polecane posty

mam niedługo studniówke kupiłam sliczna, klasyczna i ładnie przylegająca do ciała mała czarna za kolanko na górze, zamiast odkrytego dekoltu jest koronka sukienka ładna, skromna, bardzo w moim stylu ale słucham kolezanek, czytam inne tematy i widzę, że się \"nie wpasowałam\" teraz studniówka to już nie studniówka tylko \"bal\" boje sie, że zgine tam wśród tych długich, błyszczących, kolorowych sukien a tak chciałam ładnie wygladać pocieszcie mnie:)

Gość pani zulowa
będzie ok, tylko dołóż coś bardziej drapieżnego, żeby nie wygladać jak sierotka jakiś z lekka kurwiszoński kwiatek na obroży albo cos takiego

wlasnie ze bedziesz sie wyrozniac wsrod tych blyszczacych , paskudnych kiec. dziewczyny robia sobie nimi krzywde:O

zakonnica za kolano? wydawało mi sie, że habity sa dłuzsze:D melani, zawsze nosze to co mi sie podoba, tylko wiadomo - na pierwszej w życiu takiej imprezie każda chce wyglądać olśniewająco ale przestarszyłam sie kiedy moje kolezanki zaczęły planować przygotowania na studniówkę jedna robi sztuczne rzęsy, duga doczepia sobie sztuczne włosy, trzecia robi tipsy świat staje na głowie:D

Ja miałam długa czarną sukienkę na ramiaczkach, u dołu falbanki.Skromna ale elegancka i nie wygadała jak z innej bajki ;) Śmieszą mnie trochę te ogromne sukienki z kołami, jak w tym tańczyć? ;)

Za moich czasów (lata 90te) na studniówce obowiązywał czarny kolor sukienek i granatowy, na mojej dwie panny wystąpiły w bordowych i nauczyciele krzywo na to patrzyli. Jeszcze się zdążysz nastroić w balowe suknie, a lepiej iść w czymś klasycznym, co podkreśli twoją urodę, a nie stroić się jak choinka.

ja do studniowki nie podchodzilam tak jak reszta wiesniar, wlosy z brokatem suknia z brokatem, swiecily sie jak psu obroża. ktos dobrze napisal Ty bedziesz soe odznaczac na tle tych burakow ;]

Gość GochaS.
Kazdy ubiera sie jak lubi.A stdniowka to pierwszyy wielki bal w zyciu wiec nie widze nic zlego w dlugich swiecacych sukniach,wyjatkowej fryzurze i specjalnym makijazu.

akurat brokat we włosach jest OK , trzeba mieć fajną fryzurę,ale sukienki na kołach to jest koszmar :O tez miałam prostą satynową sukienkę do kostek

Gość moim zdaniem moim zdaniem
tylko prosta i klasyczna sukienka wyglada pieknie na studniowce. to nie bal sylwestrowy tylko studniowka. jesli jakies lale chca wygladac jak matrony i dodac sobie lat brokatem we wlosach, ciezka suknie i cala reszta dupereli to ich sprawa. moim zdaniem bedziesz wygladac pieknie, skromnie i elegancko, po prostu z klasa. delikatny makijazyk, ladne paznokietki i bucik na obcasie plus fajna torebka wieczorowa i nie bedziesz sierotka. tylko nie rob koka z tona lakieru,. postaw na naturalnosc ale w wieczorowym wydaniu. ludzie, wy macie dopiero 19 lat!!!! zycze udanej imprezy!!!

Dlaczego ma sobie nie robić koka?To naprawdę jest bal a nie po prostu wieczorne wyjście! Koła to przesada , ale moim zdaniem na studiówkę trzeba się odstrzelić. Bardzo mile wspominam wizytę u kosmetyczki i fryzjerki ....

Gość mezalians
Nie trzeba cię pocieszać, tylko docenić zdrowy rozsądek, takt i gust. Właśnie skromność i elegancja mają wyróżniać przyszłą maturzystkę. Prawdę mówiąc - są to atrybuty właściwe w każdym wieku i w każdych okolicznościach. Obejrzyj sobie zdjęcia z innych tegorocznych studniówek; te dziewczyny w przeważającej mierze wyglądają jak własne babcie w nieudolnym makijażu, albo jak TIRówki na zabawie w remizie. Idź w prostej sukience, dodaj coś eleganckiego w zależności od fasonu: niewielką błyszczącą broszkę, sznur nie za długich pereł lub korali. Będziesz swobodna, w wygodnych czółenkach. I mam nadzieję, że nie będziesz wyzywająco pozować do zdjęć z czerwoną podwiązką. Co innego zwyczaj, a co innego wyuzdanie. PRZYJEMNEJ ZABAWY i takich samych wspomnień

dzieki dziewczynki, cudne jestescie:* mam długa grzywke, dlatego włosy wiążę w wystylizowany kucyk, do tego długie błyszcące kolczyki, bo uważam, że jeżeli mam dodatek z koronki w sukience, to biżuteria odpada do tego mam wieczorową kopertówkę z twardej, lakierowanej, czarnej skóry i czarne czułenka na obcasie makjiaż zrobi mi profesjonalistka, myślałam o podkreśleniu oka ciemnym makjiażem, wypada? nie wulgarnie ale niebanalnie

będziesz wygladać pięknie i elegancko, nie ma się czym przejmować, na mojej studniówce jedna laska odstrzeliła się w białą, balową suknię na wielkim kole, wyglała komicznie, sikałyśmy ze śmiechu - pomyliła imprezy ;-)

Scooby, ogladałam nagranie z zeszłorocznej studniówki w mojej szkole i też najwieksza szkolna gwiazda pojawiła się w białej sukni, z gorsetem, na kole zakładałam, ze to prawdziwa slubna może to ta sama osoba:) albo wiecej takich przypadków chodzi po ludziach:D

Moja studniówa była sto lat temu, kiedy jeszcze chodziło sie na czarno i nie było takiego szału jak dziś - malowałam się u koleżanki a włosy miała krótkie, więc bez problemu. ale tez jedna taka gwiazda szkolna, co na dodatek miała tanczyć poloneza w pierwszej parze w dyrektorem, odstrzeliła się jak koń w dożynki. wyglądała staro i błyszcząco, nawet on na nią patrzył z przerażeniem, co świetnie wygląda na tym filmie... W tym roku studniówke miała moja kuzynka, chodziłyśmy szukać sukienki, i niestety to, co nam oferowano, to jest jakiś koszmar. ceny z kosmosu, bez style i wdzięki, jakieś błyszczące szmaty. Dramat. Kuzynka kupiła suknię chyba podobną do twojej, ale nieco dłuższą, włosy miała spięte za uszami i opuszczone na plecy. Na tle całej reszty brokatów i metrowych koków wyglądała świeżo i bardzo ładnie. Jak 19-latka, nie 39-latka. Tobie przede wszystkim życze dobrej zabawy... :-)

Ja na studnowce mialam złota brązową suknię , profesjonalny makijaz, fryzure zrobila mi znajoma fryzjerka ... tipsow nie robilam bo nosze je na codzien wiec zmienilam jedynie zdobienie. Nie wyobrazam sobie jak moglabym pojsc na studniowke ubrana inaczej :) Sudniowka to studniowka, pierwszy powazny bal (no chociaz w zyciu zaliczylam już dwie :P czeka mnie jeszcze jedna), wręcz wypada się wystroić. A jestem takim typem osoby ze muszę blyszczeć w towarzystwie więc zwykle czarne sukienki odpadaja ;) Ale wcale nie potępiam zwyklych kreacji, mysle ze autorka będzie wygladala bardzo ladnie :)

sama jak szukałam sukienki to wiem jak to cięzki bój materiały kiepskiej jakość a ceny z kosmosu i co mnie jeszcze dziwi to nowa moda na czerwoną podwiązkę ja zaopatrzyłam się w czerwone majtucie, ze względu na tradycję bo za czerwona bielizna nie przepadam:)

Delicious, ja też jestem typem osoby, który lubi błyszczeć w towarzystwie tylko ja tego nie robie dosłownie, bo takie ubrania nie są w moim stylu;) ale badrzo dziękuję;)

Pewnie :P Podwiązka musi byc :) No, ja musze blyszczeć doslownie i w przenośni. Nie jestem typem skromnej osoby ... a co do cen i gatunku materialow to nie jest tak źle, trzeba tylko natrafic dobry sklep. W tym roku widzialam bardzo ladne sukienki z dobrego materialu za troszke ponad 200 zlotych, wiec trzeba tylko dobrze poszukać :)

podwiązka, ale po co? załozysz ja później na maturę czy chodzi tylko o pokazanie nogi z owa podwiązka do zdjęcia? ja nie rozumiem tej nowej mody i podwiązki nie kupowałam, zostawiam takie rzeczy pannom młodym:) poza tym, odbiłaby mi się pod sukienką :D

zapraszam jeszcze do dyskusji tegoroczne maturzystki trzeba zrobic sobie jakas odskocznie od nauki;)

Gość zuzka33x
pomózcie... nie mam zielonego pojecia jaka sukienke kupic na studnowke... jestem szczupla mam 165 cm mam maly biust i jestem waska w biodrach jakies 82 cm a do tego ten okropny brzuch!! nieiwem w jakiej bedzie mi dobrze w dlugiej czy krotkiej? ciemnej czy jasnej... niechce wygladac zbyt "sucho"...prosze o pomoc;)

Gość mnie kiedys rodzice zapisali
U mnie wiekszosc byla wlasnie na czarno/czerwono. Maskara :\

Gość zuzka33x
wogole to jaka jest teraz moda na suknie na bal studnowkowy?????

Ja mam studniówkę w ten piątek :) Mam czarna sukienkę na ramiączkach dopasowaną u góry i z trapezowa plisowana spódnicą za kolanko do tego fioletowo mieniący się pas w tali, bolerko i butki :D czerwona bielizna i podwiązka obowiązkowo :P włosów nie czesze tylko zetnę fajnie na ostre pazurki i wyprostuje nio i tyle z moich przygotowywań :P Impreza jak każda inna tylko wyglądamy jak idioci i oficjalnie nie można sobie wypić :D

Zuzka ja bym cie widziała w dopasowanej jasnej z czarnym pasem w tali :)