Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taAi sobie k

żONY ARABóW

Polecane posty

Gość taAi sobie k

HEJKA NIEDłUGO MAM ZAMIAR WYJSC ZA MAZ ZAARABA,KOCHAM GO ALE SIE TROCHE OBAWIAM ICH KULTURY.I JAK ZMIENI SIE MOJE żYCIE PO WYJEZDZIE Z pOLSKI?

Gość będzie dobrze na pewno

Gość Geerda
Tak naprawde nigdy nie mozna do konca zaufac tym ludziom.Oni maja juz w genach zakorzenione pewne zasady.Teraz jest cudownie, ale po slubie i wyjezdzie tam twoje zycie moze zamienic sie w pieklo czego ci oczywiscie nie zycze.

Gość taAi sobie k
NO WłAśNIE!!! teraz jest super ale tamta kultura mnie troche przeraza,,,,,,,,byłam pewna że chce za niego wyjśc ,ale teraz mam watpliwosci-nasłuchałam sie od kolezanek ,że jak tam wyjade-będe dla niego nikim

Gość taAi sobie k
desperate housewife mieszkasz w Polsce czy u niego w kraju

Gość w życiu bym
się na to nie zgodziła. Ostatnio przeczytałam kilka książek o tej tematyce i jestem przerażona. u wszystkich było cudownie nawet przez 10 lat. A potem.... szkoda słów. Kobieta jest nikim

Gość taAi sobie k
a jak z religią przeszłaś na islam/

Zalecam ostrożność, ale większość ludzi myśli stereotypowo. To jest tak jak Niemcy - Polak to złodziej samochodów, albo Wloch że Polak to pijak a Polka to sprzątaczka lub Ametykanin dla którego Polak to głuptak i dureń. Gdy byłam w Tunezji nasza przewodniczka miała męża Araba i była b. szczęścliwa, znała nawet j. arabski i miała urodziwe dzieci (tylko dwoje).

Gość taAi sobie k
ach

Gość nienawidze wasss
a on jest wyznawca tej ich popieprzonej religii? Jesli tak to nie radze Ci tam jechac bo to by byl najgorszy blad w Twoim zyciu

Gość aaaaale678
Tu moze byc cudownycm człowiekiem,ale jak wyjedziecie ,jego matka ,siostry ,bracia i sąsiedzi nie dadza wam życ, bedą sie wytrącaćw wasze zycie.a to dlaczego masz ramiona odsłonięte i włosy odkryte.Presja społeczenstwa i jego korzenie oraz tradycja i kultura moga namieszać w twoim dotchczas pieknym i cudownym związku.

Gość ja jestem juz 4 lata
ale nigdy nie napisze na czarno, to by sie niektorzy zdziwili :P nie mieszkamy ani w Polsce ani u niego, rodzine znam i sa to normalni ludzie;

Gość JEST KUWEJTCZYKIEM

Masz już burkę? PS. Pamiętaj, że dzieci należą do ojca (żeby nie napisać - są jego własnością. Automatycznie stają się muzułmanami i w ogóle jest coooool

Gość taAi sobie k
JA SIE CHYBA ROZMYSLE,,,ALBO ZOSTANIEMY W POLSCE ALBO ZE śLUBU NICI..:(

Jesli to nie prowokacja, to mam pytania: czy nie zastanawiałaś sie nad tym wczesniej? czy nie chciałaś wcześniej poznać tej kultury i religii? czy nie rozmawiałaś z nim jak wyglada zycie kobiety po ślubie w tym kraju? czy nie masz porównania z jego matką, ciotkami itp? czym sie zajmują i co robią w domu? po jakim czasie rozmawiałaś z nim o ślubie wogóle go chyba nie znając? piękne słówka to nie codzienne życie...

Gość rozmawiałam
ale wiesz niewiadomo co w człowieku siedzi ,kultura.Tutaj w Polsce niemiałabym żadnych obaw a tam.Teraz jest super znamy sie 3 lata .Podobno tam jest ok i nikt nie jest niczyim niewolnikiem,Nie znam jegi rodziny i nigdy u niego nie byłam,dlatego mam takie obawy.Bardzo go kocham i już od pół roku planujemy ślub-ale teraz mam coraz większe obawy

a dlaczego nie możesz jechać do niego i zobaczyć jak wygląda tam życie????? jeśli to prawda z tym Kuwejtem to wolałabym mieszkać w Polsce.

Gość WIĘZIONA WE WŁASNYM KRAJU
Kochane Dziewczyny! Nie jestem pierwszą i ostatnią która będzie pisać o takich sprawach. Oczywiście nie generalizując tych ludzi i kultury. MOŻE gdzieś są wyjątki, ale nie liczyłabym. Cała ta społeczność postępuje według jasno zarysowanych schematów i żadne wasze próby zmiany myślenia arabskiego męża w jakimś konkretnym temacie siakim i owakim NIGDY powtarzam NIGDY nie odniosą skutku. Wiem co mówię jestem z arabem 7 lat. Wracając do początków KOSMICZNA ADORACJA z jedo strony; kwiaty, złoto, diamenty, prezenty, kolacje, tańce, sex nie z tej ziemi.. a i on sam przystojny, libańczyk francużkiego pochodzenia jak to nierzadko bywa. oNI zawsze postępują według takiego samego schematu, BO ONI WSZYSCY SĄ PRAWIE IDENTYCZNI, I NIE ROZRÓZNISZ MIĘDZY NIMI JAKIEJŚ INDYWIDUALNOŚCI. wszystko o czym słyszycie z ich udziałem jest prawdą. Nawet od bardzo wykształconych arabów w głownych kwestiach życia i funkcjonowania możesz się niedoprosić żadnej elastyczności. dzisiaj przeklinam dzień kiedy wszedł mi na droge. jestem klasycznym tutaj również egzemplażem; blondynka, błękotka o białej białej skórze. W jednym natomiast nie jestem klasyczn.egzempl.a dokładnie w tym iż to nie jego adoracjai prezenty przysposobiły mnie ...a wielki wręcz porównywalny ze świętością szacunek do mnie. SIELANKA TRWAŁA OKOŁO ROKU. Póżniej byłam przetrzymywana w domu, gdyż mieszkaliśmy razem. Nie mogłam wychodzić, gwałcił mnie. Robił że mną co chciał i kiedy chciał. Moje kochane dzieci są jednak owocem gwałtu nie wspólnego planu, a już nie napewno owocem miłości. Coraz częściej zaczął mnie bić, wmawiając że ..to dla mojego dobra..gdyż łatwo wpadam w furie, a kobiety takie są i mężczyżni muszą trzymać nad nimi pręgierz. To nic najgorsze jest ZNĘCANIE PSYCHICZNE. OCzywiście niestworzone wyzwiska pod moim adresem. Jego pomysły już się nawet wyczerpały. Grozi że mnie zabije, codziennie wkłada mi pod kołdre nóz, lub w godzinach nocnych szybko otwiera drzwi i rzuca czymś we mnie. Nie sypiam 3 rok. Próbował wnocy zgolić mi włosy golarką. Naprawdę można wymieniać. A przedewsystkim arabowie uwielbiają rzucać butami. wielokrotnie dostałam w głowe. Przez ten okres przeszłam ciężką depresje, chciałm również popełnić samobójstwo. Myśl o dzieciach pomagała mi zawsze wstać z kolan. Dzisiaj mam nerwice. Dołączyła do nas jedo matka, wszyscy mieszkamy w Polsce. Razem sądzili że będą mi hulać po głowie. Przeliczyli się . CO MNIE NIE ZABIŁO, TO WZMOCNIŁO. jestem na takim etapie, że to ja mogę zabić..w obronie własnej. Mieskamy wciąż razem, ja w samotności szykuję plan ucieczki mojej z dziećmi, będę składać zawiadomienie na policje o popeł nieniu przestępstwa. nagrywam, fotografuje, zbieram dowody. Przez 7 lat poznałam ich sposób myślenia, mniej lub bardziej fundamentalny, ale POWTARZAM MECHANIZMY PODOBNE BO OPARTE NA JEDNEJ NAUCE. póki co tutaj w kraju będę mogła dochodzić sprawiedliwości w oparciu o nasze prawo, nie jestem również jego żoną, nie chciałam ślubu. ale wyobrażcie sobie że wyjężdzacie ze swoim pięknym mężem do jego kraju baa! jesteście po ślubie muzułmańskim(na tym im bardzo zależy), więc przeanalizujcie sobie właściwie na czym będzie polegała wasza wolność; na wyborze pieczywa do obiadu, ponieważ będąc w innym kraju natychmiast przyjmie was pod skrzydła jego matka. Będzie was uczyć wszystkiego, gotowania itp. i może tak na marginesie nie lubiś sprzeciwu. A o tym że matka jest u nich nr.1 napewno dobrze wiecie. Jest 3 razy ważniejsza nawet od ojca:) Będziecie jej usługiwać, jak zechce to nawet masować ją. Mogłabym dzisiaj pisać i pisać ale tak nie można. jeżeli któraś z was chciałaby się czegoś dowiedzieć o rządzących tam zwyczajach to piszcie. Sądze że mogłabym być osobą kompetentną, czytałam Koran, znam interpretacje, poznałam tych ludzi w praktyce. Sama również potrzebuję pomocy, wsparcie słownego które pozwoli mi dzwigać ten ciężar na codzień. i może znalazby się ktoś kto odpowiedziałby mi na pytanie moje; nie jestem w małżeństwie z ojcem moich dzieci. Dał im swoje nazwisko, mieszkamy razem czyli i łoży na nie. Jeżeli będę chciała się wyprowadzić, jakie prawa gwarantuje mu nasze prawo? I mam jeszcze trudniejsze pytanie. On się nie zgodzi na odejście dzieci od niego, czy może chcieć wymierzać sprawiedliwość według swojego prawa? szariatu? Pozdrawiam was wszystkie zakochane i pełne nadzieii kobietki. Przemyślcie sobie wasze sprawy.