Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość temat testowy

Osiągnięcia rządu Tuska i koalicji PO-PSL

Polecane posty

Gość temat testowy

Gość jem czosnek

Gość temat testowy
No dalej wykształciuchy ! Tak was pełno było przed wyborami :P

Ja nie jestem zwolennikiem PO, ale odpowiem za nich, bo widocznie im braknie konceptu: Rosja cofnęła embrago na ipmort polskiego mięsa i niespożywczych produktów roślinnych- to sukces A teraz porażki- brak jakiejkkolwiek koncepcji rozwiązania problemów płacowych, na razie w: służbie zdrowia, szkolnictwie, sądownictwie, służbach celnych- to dzisiaj- jutro następne grupy zawodowe, spragnione cudu.

Gość temat testowy
chodzę w koszulce z nadrukiem twarzy Ludwika Dorna :classic_cool:

>Rosja cofnęła embrago na ipmort polskiego mięsa i niespożywczych >produktów roślinnych- to sukces to sukces rosjan - udowodnili tylko że nadal mają wpływy :o

Cała otoczka tego zniesienia embarga przez Rosję i jego efekty, to osobne zagadnienie. Prawdziwym sukcesem, byłoby na przykład przekonanie Rosjan na rzecz rezygnacji w gazociągu pólnocnego, np. na rzecz np. gazociągu amber. Ale załatwienie tego, mieści się w kategoriach cudu, a z cudami to różnie bywa.....

Gość temat testowy
No właśnie. Zniesienie embarga jest faktem. Ale czy sukcesem Polski ? Jakie wymierne korzyści z tego mamy ? Może kilka mln. $ exportu ? Co zaś osiągnęła Rosja ? To Rosja tu więcej wygrała, a nie Polska. Czy wygrana Rosji jest sukcesem Polski ?

Może taraz napiszą zwolennicy PO: ja wymienię jeszcze jedno "osiągnięcie" PO: odsunięcie PiS od władzy. Czyżby to było pierwsze i jedne z ostanich osiągnięć PO?

Gość temat testowy
Rezygnacja z Gazociąg północnego wcale nie musi być cudem. Ponownie mówi sie o kosztach, które kolejny raz są większe od zakładanych. Ekonomia może zadecydować. Ale nie o tym miał byc temat, więc proszę i innych o trzymanie się głównego wątku. Dla przypomnienia: Osiągnięcia rządu Tuska i koalicji PO-PSL

Czy nie znajdzie się nikt (poza mną) kto wymieni sukcesy PO? Ja, przypominam jestem przeciwnikiem PO, a Tuska uważam za...... pominę milczeniem.

No cóż, napisze za nich. Pawlakowi udało sie nie rozmawiac z żonami górników z Budryka, choc ponoć sam Pawlak podpisał się pod decyzja właczenia Budryka do Jastrz. Sp. Węglowej, co ponoć pogorszyło kondycję finansową tej kopalni. Tak czy owak Pawlak, jest jak zawsze cool. Odpowiada za godpodarkę i jego drugim sukcesem jest zapewnienia łamiącym się głosem, że bessa na giełdzie, nie ma nic wspólnego z gospodarką. I to jest naprawdę uczciwe, bo mógłby powiedzieć, że PiS doprowadził gospodarke do ruiny i stąd spadki na giełdzie. No chyba, że Waldek to V kolumna PiS-u w PO, jak niegdyś Kaczmarek w PiS.

Gość POpaprańcy
podnoszę, dla dania wam szansy: wykażcie się!!!!!!

Gość POpaprańcy
masuję moje narządy rodne w oczekiwaniu na wpis w tym temacie :classic_cool:

Gość POpaprańcy
mój głos został oddany na PO

Gość POpaprańcy
mam kutasa i codziennie wale konia

Gość tylko głos
jeśli jesteś Dodą, to wystarczy, jeśli nie, to oddaj inną część twojego organizmu.

Gość mi tam wszystko jedno
No, ta sprawa z odsunięciem PiS-u to chyba ich główne osiągnięcie jak do tej pory ;) Ale ja to widzę tak: wszyscy żądają od nich cudu, tu i teraz, już. Poprzednie władze nie dały sobie rady przez ładnych parę lat, ci rządzą ledwie kilka miesięcy i już mają wszystkie problemy rozwiązać? Na wszystko trzeba czasu. No i łatwo nie mają, bo nagle wszystkim się zachciało podwyżek o parę tysięcy :O Przecież to nierealne jest bo skąd kasę mają wyciągnąć? Chyba dodrukować :O I ten PiS, który ciągle tylko neguje wszystko co powie PO czy PSL... żałosne :O Niby dorośli ludzie a gorsi niż dzieci. Mam nadzieję, że z czasem tych efektów będzie więcej widać.

Gość Cosik mało się wypowiedziało
A przed wyborami taka wrzawaaa byłaaaaa :D Macie swoje rządy PO

Gość POra POdnieść
Co nowego w temacie ?

Gość ano to..
Pani minister z torebką za 240 tys. zł? Sobota, 26 stycznia (07:16) W Sejmie od plotek aż huczy. Skąd pełnomocniczka rządu do walki z korupcją ma ekskluzywną torebkę za 240 tys. zł? - odnotowuje dziennik "Fakt". - To podróbka. Kosztowała marne 300 euro - odpowiada Julia Pitera z PO. Tylko czy 300 euro to mało? - zastanawia się "Fakt". Pitera zawsze słynęła z elegancji. Skromne garsonki, prosta fryzura to były znaki rozpoznawcze posłanki Platformy. Dlatego też w oczy jej kolegów i koleżanek z sejmowych ław od razu rzuciła się wielka brązowa torebka, z którą pani poseł paraduje ostatnio w Sejmie. To nie byle jaka torebka - jest łudząco podobna do tej z ekskluzywnego domu mody Hermes za 50 tys. funtów, czyli ponad 240 tys. zł. - To torebka innego producenta. Kosztowała jakieś 300 euro - tłumaczy dziennikowi posłanka. - Mąż czasem pracuje w Rzymie i przywozi mi różne prezenty - uzupełnia Julia Pitera. Najwyraźniej pani poseł lubi kosztowne drobiazgi ze stolicy mody, a być może i pilnie śledzi najnowsze trendy na zagranicznych salonach. Tak czy inaczej, z włoskiego wybiegu mody dość daleko do kuchni przeciętnej Polki, która musi liczyć każdy grosz - zauważa "Fakt". http://fakty.interia.pl/kraj/news/pani-minister-z-torebka-za-240-tys-zl,1048428,2943

Jednak podwyżki pensji dla celników będą- o 500 zł. Tylko, że jakoś entuzjazm mały. No i jak jedni dostaną, ruszą następni. Teraz naprawdę trzeba cudu, aby sobie z tym poradzić. Wierzycie, że Tusk w końcu, cud uczyni?

Gość Bolenty Cwiąkalszczak
spadły wskazniki. jeszcze nie wiemy czego ale sie dowiemy. wszczynamy w tej sprawie sledztwo

Gość Łysa Schutana
Już pieski wysłałem, niech węszą.

Gość odpowiedzcie
Podnoszę, nie byliście burkami- głosowaliście- no to teraz chwalcie się sukcesami swoich wybrańców!!!!

Gość śpicie jeszcze
Wasz sepleniący wódz, każe być czujnym, bo mohery nigdy nie śpią.

Gość aplautyk
Osiągnięciem tego rządu, jest ostatnio zamknięcie granic zewnętrznych (granica wschodnia).