Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość temat testowy

Osiągnięcia rządu Tuska i koalicji PO-PSL

Polecane posty

Samanto lisiczko Może przypomnijmy sobie 2005 r. i dwóch kandydatów na prezyden A co Tusk robił. ? ? W pierwszej kadencji był szefem komisji odpowiedzialnej za prywatyzację polskiej prasy i drukarni (a później ludzie sie dziwią czemu miał tak silne wsparcie medialne :-D ) Nigdy nie chciał obejmowac rzadnej funkcji ministerialnej. Choć był przez pewien czas szefem KLD, viceszefem UW. Nawet w skrajnie pro-PO-wskim Newseeku pisali ze wadą Tuska było lenistwo, przez które nie chciał obejmować rzadnych funkcji. I on miał być alternatywą dla Lecha Kaczyńskiego ? ? dr chab. prawa ? Byłego szefa NIK, Ministra Sprawiedliwosci, Prezydenta Warszawy ? ? _ Kpina :-) A co do Jarosława Kaczyńskiego - to żałosne jak ktoś sie czepia cudzego życia prywatnego ? To nisko swiadczy o tych co tak postępują. I jakoś przez kilkanaście lat nie czepiano się Kalisza, który miał podobne życie. A osiągniecia ? - To dzięki J. Kaczyńskiemu powstał rząd Mazowieckiego. To on pozyskał w 1989 ZSL i SD do koalicji z OKW przy wyrolowaniu PZPR. Michnik i Geremek chciali porozumienia z PZPR. Wtedy zamiast rządu OKW-ZSL-SD , powstałby rząd PZPR-OKW (nie trudno sie domyślić z czyim premierem.) o ile by powstał, bo PZPR jedynie chciało by OKW było jedynie legalną opozycją sejmową (tym bardziej ze OKW miało 99 senatorów)

Samanto lisiczko, Co do tego małżenstwa, to bym nie generalizował- nie rozwiązuje to wszystkich problemów- wiem po sobie, od wielu lat w małżeństwie. Tusek-rajtuzek, wysunął podczas kampanii wyborczej- jeszcze jeden argument- nie można kierować państwem nie mając prawa jazdy- wyjątkowo gówniarkski argument. ja mam np. prawo jazdy, jeżdze tu i tam; za granicę też i za cholerę nie umiałbym kierować tym bajzlem. Więc jak w tą stronę, to i odwrotnie. Co do pracowitości Tuska- przytoczyłaś jego biografię- ale jednak polityczną biografię- i wydaje się, że to jedyna biografia Donka. Chodziłoby o coś więcej, niż sprytna gra poltyczna. Czasem też w tej grze coś brzydkiego się zdarzy, jak zachowanie Donka w czerwcu 1992 roku. Też mi trochę Donek, leniem śmierdzi. Nie wierzyłem, że zostanie premierem, ale jednak. Co do Euro 2112, to to nie wystarczy, żeby PO utrzymało poparcie- trzeba czegoś więcej. Widac to nawet po tych skaczących sondażach- z tendencją zniżkową dla PO. a teraz ruch: b7-b6

jak sie ciebie kurwa czyta to nie dziwie sie ze faceci sami mieszkaja hahaha a nie wiarza sie z takimi rozkapryszonymi pizdami tempymi, twoj tusek napierdalal zone podobno wiec nie pierdol tutaj o jakis maminsynkach pizdowate informacje masz z tvn i lykasz jak pelikan caly syf

ok no to PO kolei: oranzadko z 8:46 durna i infantylna - moze tak moze nie to twoja ocena nie jestem taka zeby oceniac cie PO jednym POmaranczowym POscie i mam gdzies jak ty mnie widzisz i klasyfikujesz mamy koorwa demokracje wiec masz pelne prawo do agdania co chcesz i co tylko myslisz i co nie myslisz ale napiszesz i tak twoje prawo a moje prawo zeby twoje oceny miec ... no wiesz gdzie czy moglbys mi powiedziec jak sie robi serduszka buzki i strzalki? tylko nie pisz samanto wcisnij dwa razy escape a potem walnij sie w glowe mlotkiem az tak durna i infantylna nie jestem, ja naprawde nie wiem jak to sie robi powaznie pokazcie mi to dobra?

Gość anula-piesiula
samanta lisiczka--jestes pewna,ze nie jestes?A moze jestes troche dziwna i ekscentryczna?A moze.....

facet 78: najpierw;prezydenta,zadnej funkcji,rzadnych funkcji(funkcji rzadowych jak mniemam) nie napisalabym tego gdyby nie;dr. chab. prawa? - przepraszam ale jaki? chabrowy?schabowy?chabeziowy? ja cie bardzo przepraszam ale takich bledow to nawet ja nie robie facet 78 a przeciez jestem durna i infantylna i jeszcze jarek 84 nazwal mnie bezpoziomowa czy cos takiego i jestem POwalona kretynka i czerpie wiedze z tvn-u i kiedys zamiast w ogole to napisalam w ogule no naprawde ja sie czepiam slowek ale ty jak na razie to bledow zbyt wielu nie robiles albo nie zauwazylam infantylna koorwa jestem przepraszam hihihi a co do meritum to za chwile

Gość anula-piesiula
ales ty powiklana samanta......Caly czas powiklania POkrecenia.....

ej anula piesiula co ty tu robisz? hernan?jarek?pedro? a moze-morze jest szerokie i glebokie i bywa czarne i biale i czerwone i nawet martwe wiesz anulcia(moge tak do ciebie mowic oranzadko-jezeli nie to give me the sign oranje) ja sie nie uwazam za mistrza czy cos w tym stylu mam dystans do siebie i tego co czasami napisze no wiec napisalam chyba wyraznie moze tak moze nie twoja ocena ja nie jestem taka zeby ..... przeczytaj sobie reszte mozesz mi POwiedziec dlaczego odPOwiadasz za ta pomarancze? jestes jedna i ta sama osoba? no i co to ma byc z tym a moze... tzn co ze ja jestem jakims niewiadomoco stworzonym przez niewiadomokogo dla niewiadomojakich powodow jakims projektem(dobrze mowie?) kafeciarza z 3tys postow? no nie nie jestem ale i tak mi pewnie nie uwiezysz a zreszta mam to wiesz gdzie anulcia

Gość anula piesiula
mlesz tym,tam w buzi bez opamietania i zastanowienia.Chyba tez niebardzo rozumiesz znaczenie slow,ktorych uzywasz."Smieszny "i"infantylny"--to to samo.....

facet78: a PO co przyPOminac sobie kandydatow? no ale jesli juz chcesz to przejade cie od konca (tylko bez zadnych eropodobnych insynuacji i niezdrowych mysli): a osiagniecia-a czy ja gdzies napisalam ze kaczor nie ma osiagniec? co cie to obchodzi co ja o nim mysle powiem ci ze oceniam go jako polityka wysoko co nie przeszkadza mi o nienawidzic a co do zycia prywatnego jareczka k - bede go nazywac maminsynkiem bo nim jest ja nie wnikam w szczegoly dlaczego dla mnie prawie 60 facet mieszkajacy z mamusia jest maminsynkiem i koniec a co tusk...kpina- ee stop lech k by,dobry w niku lepszy w MS i niezly jako prez wawy no i co czy ja pisze ze byl debilem? no koorwa nie tylko ty go oceniasz(popraw mnie jesli sie myle) jako samosterujacy pocisk z wlasnym planem dzialania a dla mnie on jast raczej rakieta sterowana joystickim

Gość tyle już osiągnęli
10 najważniejszych dokonań rządu Tuska – ranking nieoficjalny Janusz Wojciechowski - januszwojciechowski.blog.onet.pl - 2008-02-08 08:57:00 1. Umorzenie przez Waldemara Pawlaka 461 milionów kary dla spółki J&S Energy. Symbol polityki przyjaznej dla biznesu. 2. Wypuszczenie z więzienia „arcyzbrodniarzy od obcinania palców”. Znak nowej polityki rządu w walce z przestępczością i całkowitego zerwania z niesłuszną linią Ziobry. 3. Zamknięcie przez Waldemara Pawlaka drzwi przed żonami górników. Symbol polityki dialogu społecznego. 4. Niemal zupełny brak rządowych projektów nowych ustaw w Sejmie. Znak, że rząd ceni stabilność i niezmienność prawa. 5. Zmiana poglądów ministra Sawickiego, który w ciągu kilku dni z przeciwnika stał się zwolennikiem organizmów genetycznie modyfikowanych i chce ich w Polsce. Dowód otwartości na argumenty, w tym przypadku argumenty firm biotechnologicznych, a także dowód, że minister Sawicki nie zapatrzył się na krowy, które jak wiadomo w poglądach są niezmienne. 6. Udana ewakuacja szpitala w Jędrzejowie. Znak, że sukces jest możliwy nawet w ochronie zdrowia. 7. Skreślenie planów tworzenia Muzeum Historii Polski oraz Muzeum Ziem Zachodnich. Znak nowej polityki historycznej rządu. 8. Odebranie dotacji unijnych aż 30 uczelniom, żeby nie było przykro jednej, o którą chodziło, z Torunia. Znak, że rząd ceni prawdziwą solidarność. 9. Raport Julii Pitery w sprawie CBA, tak tajny, że nawet nie wiadomo, czy w ogóle powstał. Dowód, że rząd jest szczelny i nie przecieka. 10. Wielki powrót Andrzeja Śmietanki i PSL do handlu zbożem . Dowód, że wbrew obawom PSL wcale nie zapomniał o rolnictwie. Za http://wiadomosci.onet.pl/blogi/januszwojciechowski.blog.onet.pl,291172673,blog.html

Samata-lisiczka Wczoraj trochę ciśnienie dyskusji wzrosło i wnerwiłaś parę osób. a więc: c8-a6 😍 ;) 😴

Samanto-lisiczko Nie escapuj się i nie wal się raczej młotkiem w głowę- to powyżej to od lewej: nawias kwadratowylovenawias kwadratowy średniknawias półokrągły nawias kwadratowyspiochnawias kwadratowy (wpisane bez spacji)

Gość dylematy w PO
Którzy ministrowie pożegnają się z rządem? Donald Tusk zapowiedział, że w sierpniu dojdzie do rekonstrukcji rządu. Którzy ministrowie powinni się tego obawiać? Jak dowiedziała się "Rzeczpospolita", przede wszystkim szefowa resortu nauki i szkolnictwa wyższego Barbara Kudrycka i minister pracy Jolanta Fedak. Współpracownicy premiera zarzucają jej m.in. wywołanie burzy o podział unijnych pieniędzy dla uczelni. Ale to nie jedyne zarzuty. "Na panią minister przychodzą skargi dotyczące m.in. spraw kadrowych w resorcie" - opowiada osoba z kierownictwa PO. Słabe noty w rządzie ma też minister pracy z PSL Jolanta Fedak. W rozwiązaniu problemu wypłat emerytur Fedak ma wspomóc Michał Boni, szef doradców premiera. Także Bogdan Klich, szef MON, może mieć kłopoty. Do dziś nie udało mu się obsadzić jednego ze stanowisk wiceministrów, gdy dwóch podsekretarzy po kilku tygodniach od nominacji odeszło z resortu. Klichowi zarzuca się też nieprzedstawienie koncepcji wycofania naszych wojsk z Iraku i planów przejścia armii na zawodowstwo - pisze "Rzeczpospolita". Zabrakło "faworyta" Ćwiąkalskiego ?

no i znowu PO kolei: on-warszawa-malzenstwo-nie generalizuje zreszta nie chodzi o malzenstwo kaczor nie jest zulem bez perspektyw zyjacym z renty matki spokojnie mogl zyc na swoim POza tym to nie chodzi o to co ja o nim mysle tylko o forme ,,rudy";,,POwalency"-vice versa-,,maminsynek",,kaczochody" przeciez nie bedziemy sie nazywac nawzajem ,,wspolczujacymi konserwatystami" i ,,oswieconymi liberalami" koorwa nie ma to zadnych szans badzmy szczerzy; jesli az tak sie plujecie o tego maminsynka no to ja ustepuje przed nadmiarem sliny i obiecuje ze od tej pory postaram sie go nazywac go jakos inaczej , niczego nie przyrzekam ale sie postaram moze byc kurdupel?; prawo jazdy no tak to bylo glupie; pracowitosc-przeciez on pracowal 6 czy 7 lat jako fizyczny w jakiejs spoldzielni swietliki czy cos takiego i do tego w jakims wydawnictwie nie przesadzaj cdn

no to dalej: on-warszawa-czerwiec92? no nie litosci znowu nocna zmiana ja rozumiem ze dla was to jest wazne rzad Olszewskiego i tak dalej ale dla mnie to w kontekscie obecnej sytuacji prehistoria; euro 2012 nie wystarczy? jesli Po nie POpelni zbyt wielu bledow na innych ,,frontach" to powinno wystarczyc zobaczysz(przynajmniej tak mi sie wydaje); wawa-jak tak ciebie koorwa slucham to sie nie dziwie ze faceci sami mieszkaja hihihi nigdy bym sie nie zwiazala z takim aroganckim TEPYM(a nie tempym!) pisuarowopodobnym burakiem, moj tusek napierdalal zone podobno-rzucasz sie jak cpun bez dzialki, piz.dowate informacje masz z radyjka MaPysk i lykasz jak lekoman pigulki caly syf. anulcia 08.02 1,38-infantylny to inaczej naiwny, naiwny jak dziecko,niepowazny no jesli dla ciebie to to samo co smieszny to chyba jestes bardziej POkrecona ode mnie kaczucho

on-warszawa: sproboje; ;););););) spioch? napisac czy co-nie wiem ok zobaczymy czy wyjdzie film-swietny naprawde wyrwigrosz wymiata ;);) aha jeszcze ruch: no chyba to nie byla przesada z tym szachista a2-a4

Samanta lisiczka Ta "prehistoryczna" nocna zmiana wciąz ma odniesienia w teraźnieszości: np. Kuroń (powiedział wtedy w Sejmie: mam to wszystko w dupie" i nie miał bo bronił razem z Michnikiem, dobrego imienia Michała Boniego- teraz się okazało, że pan Michał całkiem słusznie się na liście znalazł. I druga sprawa: jak to takie dawne, to po jaką cholerę Tusk zaprzyjaźniony od wtedy z Wałęsą- dzisiaj próbuje wstrzymać publikację IPN-u, o Lechu. No i jeszcze ten inżynier- generał strażak teraz w rządzie- jednak przyjaźnie zawarte wtedy, przy szczytnym zadaniu odwoływania Oleszewskiego, nie rdzewieją. No i powtórka z Pawlaka, kolejny raz: najgorsi ministrowie (np. totalna idiotka Fedak- mogę zaręczyć, słyszałem z nią wywiad w radiu)- jest do odstrzału- tylko dlaczego w sierpniu dopiero). Z tą pracą w wydawnictwie, to chyba przesadziłaś- to było tylko zamieszczenie półstronicowego wstępu- do "Kaszebskiego abecadła" za circa about- 20 tys. zł. Z tą pracą na kominach, to nie wiem- może i tak charował 7 lat. No tak: spioch w nawiasach kwadratowych Ale 😴 to Ty chyba nie jesteś. A teraz chees: A6-F1 i zabieram Ci gońca.

on-warszawa: ,,ta prehistoryczna nocna zmiana..."- no to brzmi troche jak spiskowa teoria dziejow no bez urazy co ty wierzysz w jakies antykaczorowe POrozumienie POnad POdzialami? PO tym co bylo miedzy Kongresem Liberalno-Dem. a mumia wolnosci? jesli juz to raczej bylo (i jest) w tym stylu: smiertelny wrog mojego smiertelnego wroga jest moim przyjacielem nawet jesli tez jest/byl moim wrogiem. ,,np Kuron POwiedzial wtedy w sejmie..."-nie no koorwa co to kogo obchodzi co POwiedzial sesnascie lat temu facet ktory nie przeciez od dawna nie zyje? takie rzeczy to dla historykow, a ze bronil Boniego- no przeciez mumie walcza o swoich jak spartanie POd termopilami bez wzgledu na okolicznosci. ,,PO jaka cholere..."-nie wiem i mam to w dupie nigdy elektrona-noblowanego nie lubilam i pierdole czy byl bolkiem czy to tylko fantazje bylam wtedy w przedszkolu i cala te bolkologie mam wiesz gdzie;:)

on-warszawa: ,,jednak przyjaznie..."-to raczej zasluga dzialan kaczek i radia MaPysk ze jakies zwiazki sa wkoorwienie na prezeska i wicekaczora POtrafi sprawic ze mozna zapomniec o wszystkich roznicach, przynajmniej do czasu :) hihihi to sie raczej nadaje do tematu,,osiagniecia rzadow pisiorkow" razem ze zniszczeniem solarisa i pieciopiwnych chlopakow oraz niesamowicie olbrzymia iloscia wybudowanych mieszkan i autostrad:) Pawlak-no przeciez oni dogadaja sie z kazdym dla stolkow gdyby to kaczki wygraly to ja bym sie teraz smiala z Fedak; a dlaczego dopiero w sierpniu bedzie do dostrzalu-nie slyszalam ze ma byc w ogole ale jesli to przeciez to jasne: ministrowie beda wyrzucani stopniowo zeby stworzyc dobre wrazenie i utrzymac wysokie POparcie dla naszych wiesz dobry czlowiek u wladzy wykopuje zlych urzedasow-moglabym POwiedziec ze nauczylismy sie tego od was ale to duzo starsze dobry krol/car i zli urzednicy.

on-warszawa: z wydawnictwem to chodzilo mi o to ze byl szefem Solidarnosci w Wydawnictwie Morskim i pisal artykuly do wydawanego przez nich (tzn to wydawnictwo) pisemka nie znam nazwy cos o tym czytalam czy tez slyszalam no to jeszcze raz 😴[spioch)(spioch)😍😍😍 zobaczymy czy teraz wyjdzie ja to rzeczywiscie nie jestem 😴 tzn chodze spac pozno a wczoraj to jeszcze pozniej bo niedziela nastepnego dnia ;););)zabrales mi gonca! jak mogles! na pewno korzystales z pomocy cba! albo min Kaminskiego! musiales znalezc jakies tajne informacje na moj temat, jakies kwity!;););) a na powaznie : oczywiscie e1-f1

Gość dam wnukom do poczytania
... aby mi przetłumaczyli z "lisiczkowego" na moje :D

Nie mnie, ale moim wnukom tego życz :D Ja wymienię baterie w aparacie i ... usłyszę ;) [nie mylić, że ... zrozumiem :D ]

Ale nie tak ciężko, jak z tobą :P Nie "dzieci", ale "wnuki" :P :D