Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tośka_28

PAŹDZIERNIK 2008

Polecane posty

Ja mam na autobus jakieś 3km :) Fakt, że też zawsze mogę liczyć na tatę ale przecież nie pójdę se na jakąś godzinną pogaduchę a on będzie czekał w samochodzie. Ogólnie to już mi w głowę zachodzi od siedzenia w domu i jak duża część dziewczyn mam to forum które daje mi jakiś kontakt z ludźmi w świecie :) Ja tu nawet innych dziewczyn nie spotykam na drodze które też mają dzieci :) Kilka mamusiek jest w okolicy a ja na żadną nie mogę trafić :) nie wiem kiedy chodzą na te spacery

u nas nadal "sranie" co cycek - czyli co chwile, ale jakby trochę gesciej. na dodatek ma katar, tez wodnisty - przypomnijcie mi kochane co sie robi przy katarze, oprócz ściagania - bo nie chce go meczyc Fridą, a przecież nie jest juz leżącym dzieckiem, że trzeba. Nasivin mam - ale czy moge dac taki otwarty pół roku temu? I chyba olbas do powachania, prawda? Cholerne szczepienie! Na dodatek mąz poszedł wykupić karnet i mu mówia ze nie ma nas na liście, a ja mam rezerwacje. Nie miałam gdzie wydrukowac rezerwacji, wiec leciałam z laptopem i karnet dali, całe szczęscie!

i jeszcze masc majerankowa, juz znalazłam - to na razie nasiin sobie podaruje...

paula --> jaka rezerwacje masz? mlody ma katarek ale nie daje nic no bo czy cos robie czy nie ten katar trwa tydzien. zarazil sie od swojej kolezanki..

paula --> a skad my mielismy wiedziec ze na basen :P. u nas z lekcjami plywania jest tak ze sie przychodzi. ale sie cykam ze maly sie bedzie darl..

falsa, u nas tak jest w aquaparku, u nas na basenie jest 12 spotkaniowy kurs i tam trzeba było miec rezerwacje.....

kamika --> sama widzisz ze taki samochod by ci sie przydal :) nie doluj sie juz, odz do fryzera i sobie strzel jakas fryzure na przyklad. ja mam zamiar sobie zrobic pazury niedlugo :)

No i nadszedł 1 września...:) Jak rano zadzwonił budzik to myślałam, że to jakiś głupi żart!!! Dopiero po chwili dotarło do mnie, że laba się skończyła:( Zmykam do pracy!

Goja--> ja też miałam taki zimny prysznic, tyle że ja nie mogłam spać pół nocy. Dziś Szymi pierwszy dzień w żłobku, już siedzi z dzieciaczkami a nawet za mamą się nie odlądnął jak wychodziłam :( Zobaczę jak będzie jak go o 12 odbiorę. Bo pierwszy tydzień jest do 12 a potem do 15.

Pola - no ja wożę młodego do mojej mamy, więc też się tak nie martwię o niego. Chociaz tęsknię i przykro mi, że nie skacze z radości na mój widok, jak wracam z pracy:P A ja jakbym wiedziała, że to rozpoczecie roku będzie trwało chwilkę to wzięłabym młodego ze sobą zamiast go wozić:/ Teraz śpi smacznie i mam chwilę, zeby się rpzygoowac na jutro do lekcji. Trzymajcie za mnie kciuki, bo już się stresuję! Ale mamy w szkole jeszcze stażystkę z matematyki, więc jest nam we dwie raźniej:)

Trudno jakoś muszę się otrząsnąć i auto samo wyjdzie z głowy :(ja tam nawet z mężem nie rozmawiałam na ten temat bo widzę z daleka jego zdanie:( i tak on trzyma jeszcze swojego starego kadeta a jakoś nie widzę chęci sprzedania go :( chyba faktycznie jakiś sentyment go trzyma (ale za tego póki co nic nie płaci) A do fryzjera nie da rady bo jak??? jak już mówiłam do przystanku mam 3km i nie chce mi się iść a do tego co z małym? Rano się wypłakałam i już trochę lepiej jeszcze jakiś raz poryczę do podusi i przejdzie całkiem :)

u nas kupy gestsze! Jak na poczatku przy samym cycku - z małymi kawałkami marchewki. uffffff kamika, ja Cie kochana bardzo rozumiem, moze sobie upichć cos dobrego i zjedz za mnie i za siebie, bo ja nadal nie mam apetytu. Goja, trzymam kciuki, naprawde musisz miec stresa.

kamika --> nadal uwazam ze mozesz porozmawiac, to co z tego ze bedzie mial inne zdanie, musicie isc na kompromis, wyjasnij mu ze czujesz sie zamknieta, ze cie lapia doly ze niedlugo w depresje wpadniesz itd. skoro biedactwo jestes w takim stanie zeby plakac w poduszke to trzeba cos z tym zrobic! a do fryzjera z malym sobie idz, ja juz tak robilam, malego na kolana i tyle, jakos da rade, czesto widze laski u fryzjera albo u dentysty z takimi malymi dzieciakami albo nawet parka. te paznokcie to tez mam zamiar sobie robic z malym. my noc przerabana, maly dostal goraczki ale niezbyt duzej wiec mu nie zbijam, budzil sie co godzina albo dwie zeby sobie poplakac. i R poszedl do pracy o 2 godziny pozniej bo tak byl zmeczony. kupilam mlodemu pileczke i to chyba byl nieprzemyslany zakup bo teraz nia rzuca i za nia lata po pokoju jak szalony przy okazji badajac teren dokladnie..

kamika - nie daj się kobieto!!! Coś ci się od życia nalezy! A jak będziesz tylko w domu, z małym to w końcu na łeb dostaniesz! paula - a mam stresa, już do kibelka latam a co będzie jutro??? falsa - Wiktor uwielbia piłki! To jest fajna zabawka i w miarę bezpieczna:) A z goraczką to może na ząbki? W końcu to najwyższy czas:P A ja napisałam sobie jeszcze jeden konspekt i już mi sie nie chce więcej. Mały śpi więc sobie poleżę:P

goja, jak ja słysze konspekt to mi sie słabo robi - ja po praktykach mialam tak dosyc, ze sobie przysięgałam, ze nigdy wiecej konspektu nie napisze. Na dodatekodya gdanska metodyka nauczania, ma tak upierdliwa szefową, że zeszyt praktyk poprawiałam chyba z 3 razy - dla mnie to były najgorsze zajecia, no i synchron....... bleeeeeee

My już po pierwszym dniu złobkowym. Pani twierdzi ze mimo ze nie chodzi jeszcze sam to i tak go wszedzie pełno. A tak był zaaferowany nowym otoczeniem ze w ogóle od 7 nie spał do 12:15 mniej wiecej jak dałam mu cyca :) Teraz odsypia :D Falsa--> mój Szymi to przeszedł z etapu piłki na balony. Tylko zacznij pompować a wszędzie usłyszy ten dźwięk. I juz jest przy tobie. Oczywiście wiekszość z nich ginie w ząbkach ale cóż taki ich żywot ;)

Kurcze ale samochód trzeba opłacać a ja z czego? Jakoś byłoby prościej jak bym miała swoje zarobione pieniądze a tak wychowawcze to nie aż taka wielka kasa :( Ale to nic ja po prostu w końcu tylko napisałam mężowi SMSa czy może się w ogóle zastanawiał nad tym samochodem! I jeszcze dowiedziała się, że mają na razie mniej pracy i szef się pytał czy nie chce ktoś urlopu wykorzystać no i od jutra do końca tyg mąż ma wolne i proponował żeby gdzieś jechać no ale nie wiem czy się nam uda :( A jeżeli tak to akurat w sobotę mam wizytę u lekarza :( A poza tym wczoraj widział, że nie jestem w sosie bo już kiedyś mu mówiłam, że chciałabym gdzieś się wyrwać i z kimś pogadać, no i na końcu sam stwierdził, że jestem tu jak uwięziona:( Już kończę smęcić bo szkoda czasu na smutki :(

Witam! w końcu w pracy mam net :) i własnie siedzę sama w big szkole bo wszyscy juz godzinę temu się ulotnili! ale zaraz do domciu i mama przyjdzie po mnie z Michasią :) goja-->urwanie głowy dziś miałam do południa! dzieciaki po bilety przychodziły, właziłty jak chciały i porządek z nimi musiałam zrobić ;) powodzenia jutro anpierwszych lekcjach! falsa. kamika--> mój mąż mowił "jo" w sumie dalej mówi lecz już mniej. Jest z Wąbrzeźna- to ok. 3o km od Grudziądza. paula--> dobrze, ze Franek zaczyna normalne kupki walić! a Ty kochana nie dołuj się! głowa do góry!!!! pola-->gratki dla Szymka :) dzielny chłopczyk! Moja Michalina by się zapłakała ( tak podejrzewam) powoli zbieram się do domku! a! co do kanapek0 robię mężowi codziennie plus prasuję mu koszulę do pracy! a niech ma! od czasów studiów tak jest ;)

Ufff zaczęła się druga drzemka... Mam czas zrobić obiad. Szkoda, że nie ma kiedy odpocząć chwilkę i się walnąć na małą drzemkę:)

Kamika - oj znam to zamieszanie! Na szczęście ja dziś tylko chwilę byłam, ale od jutra młyn:P A twój mąż to ma dobrze! Mój na szczęście do pracy nie chodzi w koszulach i nie je kanapek w pracy:P Kiedyś mu robiłam... Ale to jak razem jeździliśmy.

Goja twoja wypowiedź to raczej do Kami25 była :) Ja tam też mam spokój z koszulami bo mąż ma na lato tylko jedną i czasem w niedzielę założy bo ogólnie ich nie trawi :) A kanapki to czasem mi się zdarzy nie zrobić i wtedy se kupuje coś do jedzenia :)

moj nosi codziennie nowe koszule plus jeszcze w sobote jedna extra ale sobie je same prasuje, juz tego nie bede go odzwyczajac :) plus on jest taki pedantyk co do ubran ze koszulki tez musza byc wyprasowane i dzinsy. jeszcze swoje ciuchy mu podrzucam czasem :). powodzenia dziewczyny w pracy!

falsa - ja to zawsze prasuję koszulki i dżinsy:) Kiedyś nawet bokserki prasowałam! Zaczynam mieć stresa i chyba nie prześpię tej nocy! A jutro mam 4 lekcje, 2 godziny okienka i szkolenie bhp! Wysiedzę się cały dzień w tej szkole. Trzymajcie kciuki!

Pierwsze koty za płoty!!! Przeżyłam:D Klasy mam różne - dwie w miarę spokoje a jedna okropna! Tzn. sa tak bardzo mieszani uczniowie pod względem zachowania. ale jakoś dałam radę, choć z niektórymi będzie ciężko. Teraz wpadłam do domu coś zjeść i wypić kawę, bo o 14 mam szkolenie bhp. A już tęsknię za moją niunią... A propos niuni:) Wstał dzisiaj przed moim budzikiem! Wolę jednak jak wstaje tak pół godziny po mnie, bo mogę się raz dwa wyszykować do pracy. A tak to Wiktor siedzi ze mną w moich kosmetykach:P

A w ogóle to dzisiaj jest nasza trzecia rocznica ślubu i tak się zastaniawiam, czy mój mąż pamięta...

goja --> buziaki z okazji rocznicy! a przypomnialas jakis czas temu? bo po facecie nie mozna oczekiwac ze bedzie pamietal a jak przypomnisz to przynajmniej masz pewnie ze prezent dostaniesz :D R ma wolne i poszedl zalatwiac z nowym domem. i wyrzucil dowod zakupu telewizora i ubezpiecznie na niego do smieci! ale sie wczoraj wnerwilam. mam nadzieje ze dadza mi nowe..

Goja--> gratulacje z okazji 3 rocznicy :) U nas kolejny dzień żłobkowy zakończony. No i Szymek ma dziś nową ksywkę - "komandos" . Aż się zastanawiam co on tam robi .... A tak to moja mama wróciła z wizyty u siostry. Jest pod wrażeniem życia w Irlandii. Moja siostra dostała wczoraj klucze do nowego mieszkania socjalnego. 3 pokoje, 3 łazienki, salon, jadalnia i kuchnia- a u nas w Polsce ;( załamka. Z jednej strony się ciesze że moja siostra w końcu będzie miała łatwiej ale jak popatrzę na swoją sytuację to....