Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwony ołówek

Do końca 2008 muszę zajść w ciążę!!!

Polecane posty

melcia24 - w tak wczesnej ciąży test nie zawsze wychodzi, nie martw się na zapas. 🌼

melcia - za szybko robisz testy ciążowe, nawet jeżeli zajdziesz w ciąże to jeden dzień po terminie @ jej nie wykaże, one są bardzo dokładne, ale musisz więcej dni odczekać, szkoda kasy, życzę troszkę więcej cierpliwości. Ja nie pamiętam jakich ja używałam testów, bo są różne nazwy, ale poczytaj broszurkę nawet na nich piszę po jakim czasie od zapłodnienia test jest w stanie wykazać ciąże.

To, żejestem mało cierpliwa to wiem :/ należę do osób \"w gorącej wodzie kąpanych\" jak już sobie coś zaplanuje to chciałabym żeby to w mik było... Lecę do kościółka, pomodlę się za nas wszystkie :)

Mataii trzymam mocno kciuki 👄 Masz rację z tym tetowaniem :):):) ja wierzęm że będą 2 kreseczki. Życzę Co tego z całego serca. Melciu jeszcze wszystko mozliwe 🌻... moja koleznka zrobiła 5 dni po terminie i była jedna kreseczka, a ona juz BYŁa i to z bliźniajkami :)) Hanna :) gdzie jestes? jak sałatka:) Ja szaleję :P tak tak wszytsko zgodnie z planem...tylko teraz co drugi dzień. Ja dzisiaj 13 dc więc prawie, prawie srodek ... może tym razem. Wczoraj imprezowałam do 2 w nocy, hehe byłosuper, a dzisiaj znowu idziemy na 17 na dżamprezę....dlatego mało się udzielam, ale wszystko dzisiaj przeczytałam. Całuję Dziewczyny 👄 trzymajcie się ciepło :):)

Gość mamusiusia
Od stycznia nie biorę tabletek antykoncepcyjnych. Poraz pierwszy od odstawienia dostałam okres, potem samoistnie (mimo że z lekkim poslizgiem) również dostałam ale tarez CISZA..Kilka razy od tego czasu wspólżyłam z chłopakiem bez zabezpieczenia (nawet bez sesku przerywanego) i kończył on we mnie...Wiem że po odstawienu tabletek jest okres nieregularny ale powinnam dostać juz plus/minus jakieś 2 tygodnie temu. Testów nie robiłam ale mam pewne objawy i jakoś odstawiam testy na później...może ze strachu (chiciaż chciałabym być w ciąży) Może któraś z was czyta teraz mój temat i była lub jest w ciąży i odpowie na to. Moje objawy: - zmęczenie - wzdęty brzuch i dziwne latanie w brzuchu (mimo że nie jem potraw które wywołuja wzdecia) - napete piersi (ale nie zauważyłam zeby się powiększyły i raczej mnie nie bolą) - przeziębienie (które utrzymuje sie już tydzien) - spadek wagi, brak apetytu, chicąz miweam ochote na coś - mdłości (ale rzadkie - szczególnie po posiłku)- lecz nie wymioty - częste siusianie (chociaż nie wiem czy ąz tak bardzo częte, by mówić o ciąży) - dziuwny humor - bardzo rzadko sie smieje - mam jakis taki nastrój depresyjny, nic mi sie nie chce...czasami chce mi sie płakać bez powodu alebo rozczulam się bardzo, - uczucie zimna, - dziwny śluz - mam go dużo, ma mleczno-żółty kolor i jest gęsty,raz pojawił się kolor różowy jakby śluz z domieszką krwi (myślałam że to początek okresu ale sie nie pojawił) - dokuczliwe góle głowy, - kłopoty z koncentracją i akieś takie otępienie :/ - brak oznak zblizającego sie okresu - słaba kolka z boku brzucha - jestem złaaaaa, ciągle zła na wszystko i na wszystkich (szkoda mi chłopaka)

Kamka...mam nadzieje, że to nie wkretka :):) bo mam mieszane uczucia, ale absolutnie popieram, test i lekarz. Ale skoro koleżanka chciała, to powinna sie cieszyc :):):) Ja bym sie cieszyła :P

Gość mamusiusia
jeśli to ciąża - będę szcześliwa. mam nieregularny okres więc jeszcze czekam. własnie zrobiłam test i wyszedł negatywnie więc...:/ Być może to za wcześnie a jeśli chodzi o współżycie bez zabezpieczenia (wszytko do środka) to było aż 3 razy od ostatniej miesiączki o teraz. objawy miesiączki powoli mi przechodzą tylko brzucholek jakiś taki wydęty ;/

Gość mamusiusia
dodam jeszcze że ostatnią @ miałam 28 stycznia i do tej pory NIC

Hej dziewczynki) Jak Wam mija niedziela? U mnie leniwieeeee, rodzinnie i tak jakoś podszyta nadzieją na ten cykl :) Sałatka wyszła super, dałam do niej czerwoną cebulkę i pieczywo opiekane.Jedliśmy na ciepło. Pychotka. Miu, dzisiaj chłodzi sie deser z tych przepisów, które podałaś Rafaello na spodzie z krakersów, miałam trochę mieszane uczucia jak to robiłam, no bo słone i słodkie to chyba razem nie bardzo, ale przekonały mnie recenzje pod przepisem, zobaczymy jak wyjdzie. Mataii, mocno trzymam kciuki, 18 dni podwyższonej to prawie pewnik. Aniu za Ciebie też, nic nie piszesz a na dzisiaj miałas termin. Mam nadzieję, ze paskuda o Was zapomniała. Melciu, testy wykrywają ciążę ok 7 dni po zapłodnieniu, a zapłodnienie ma miejsce 7-10 po owulacji, czyli 7+7(10)= 14 do 17 dni po owu. Czyli tradycyjnie już po terminie miesiączki. Często owulacja się przesuwa o parę dni, a wtedy testy w terminie @ ciąży nie wykażą. Najlepiej zrobić test tak 2-3 dni po terminie.A wg tabelki jesteś jeszcze przed więc nie zamartwiaj się, bo może się udalo i niepotrzebnie sie stresujesz. Mamusiusia, albo teścik, albo lekarz. Pozdrawiam Was wiosennie 🌻

hej Sylka może lekarz tak pomyślał bo się rozpłakałam i on nie wiedział dlaczego, ale nie mam mu tego za złe bo skąd mógł wiedzieć ze ja tak bardzo chcę dziecka i mam słabe nerwy;) nie zawsze trzeba czekać z tstem bo czasem pokazuje ciążę przed terminem@, zalezy jaki test kamka masz rację że jestem bardzo smutna, bo ogólnie jest nienajlepiej u mnie, nie mam dziecka którego pragnę, mam beznadziejną pracę i raczej małe szanse na inną, do tego ten tydzień miałam drugą zmianę i wracałam o 23 i praktycznie cały tydzień nie spędzaliśmy z mężem czasu bo jak wracałam to on spał bo był zmęczony i tęskniłam za nim i miałam dołka:( mamiusiusia to może być ciąża ale nie musi, zwłaszcza ze miewasz nieregularne okresy, możesz zrobić badanie krwi które ci powie prawde albo czekać.......... ja dopiero wróciłam z uczelni i mam dość bo nawet nie miałam kiedy odpocząć a jutro znów do pracy postanowiłam że czekam 2 cykle i jak się nie uda z dzidziusiem to szukam nowej pracy, bo tej mam dość, męczyłam się w niej ze względu na te starania a że nic nie wychodzi to bez sensu, a nawet jak dostanę bez pracy w razie ciąży to trudno ostatnio jestem ciągle przemęczona i niewyspana i to również moze mieć wpływ na ciażę, negatywny... a poza tym mam dziwną pewność że i tak się w tym cyklu nie uda......

Witam !Dopiero teraz miałam chwilę ,aby usiąść spokojnie i poczytać co piszecie. Hannaa🌼u mnie po staremu,piersi bola ,rano dziwnie mdli.jak nie jem.Dzisiaj nawet nie wypiłam kawy,bo mi nie smakowała,nawet herbata przestaje mi juz smakowac.Ostatnio tylko sok bananowy:)A ta małpa nie przyszła i bardzo dobrze,tylko ,że to robi mi wiekszą nadzieję,a już nieraz się zdarzyło ze dostałap dopiero po 32 dniach. miumiumiu🌼życzę Ci owocnych staranek Trzymam kciuki za wszystkie starające sie i te które oczekuja, jak ja, czy już się udało.

Aniu pamiętaj że to moga ale nie musza byc objawy ciąży więc postaraj się nie nakręcać ale życze Ci aby to było właśnie TO:)

aga25🌼wiem,że to wszystko wcale nie musi oznaczać ciąży .Staram się nie myśleć o tym,ale nieraz się nie udaje.Będę czekać i zobacze co będzie ,nawet jeszcze nie robię testu ,bo nie chcę się rozczarować.Pozdrawiam CIe mocno i życzę CI aby się udało.Ja również mam dość stresującą pracę,chociaż nie pracuję na zmiany.Boję się co powie moja szefowa ,jak już mi się uda,bo ja pilnuję dzieci i prowadzę dom zamożnej rodzinie.To dla mojej szefowej będzie cios jak będę musiała na jakiś czas ograniczyć dzwiganie i zbytnie nadwyrężanie się.Na szczęście mam umowę o pracę i dzięki temu nie mogą mnie zwolnić jak się o tym dowiedzą. Życzę Ci abyś jaknajszybciej uwolniła się od tej męczącej pracy i żeby Ci się wszystko poukładało jak najlepiej

Aniu ja się właśnie boję że ta praca wpływa negatywnie na moje starania ale z drugiej strony nie chcę rezygnować z pracy żeby mieć w czasie ciąży chociaż świadczenia itp tyle ja już trace wiarę bo już kilka razy czekałam, nawet miałam różne urojone objawy bo tak bardzo chciałam być w ciąży..... teraz skończył mi się okres a ciągle czuję delikatne kucie jajnika nie wiem czy to coś złego nie jest.. ...

aga wiem,że lepiej pracowac ,bo potem cos masz może Ci sie uda i wszystko bedzie dobrze co do tego kłucia w jajniku ,to może masz szybciej owulacje i dlatego tak sie dzieje.Słyszałam ,że owulacja może byc w zupełnie innym dniu niż to jest zgodne z przewidywaniami.Nie jestem lekarzem ,wiec nie jestem tego pewna,co to może być. A kiedy masz wizyte u lekarza,to może gin cos Ci powie

na owulację nie ma szans bo dopiero okres mi się skończył dziś jest 6dc więc na owulacje nie ma szans do gina ide dopiero po świętach w środę na monitoring, chciałam go zapytać o kilka rzeczy ale ostatnio z tego wszystkiego zapomniałam bo się poryczałam;)

Gość mamusiusia
zastanawiam się tylko czy jest jakiś max czas na oczekiwanie @. Mi spóźnia się już dość długo...Ile można czekać?? U mnie to wygląda tak, że jednego dnia bolą piersi i brzuch jak przed @ a innego dnia objawów brak. Teraz doszły mi bóle żołądka i czuje cały dzień wypieki na twarzy szczególnie wieczorem, chociaż to chyba nie jest żaden objaw ciązy. W kurzam mnie to że zrobiłam test i nic nie wykazał a nie wiem dokładnie kiedy należałoby go zrobic bo mam nieregularną @ Nie będę przecież przesadzać i kupować codziennie testów :/ W allegro są bardzo tanie testy 1,80gr za sztukę 5 zł wysyłka ...nie wiem tylko czy skuteczne :p jeszcze trochę poczekam. POZDRAWIAM WSZYSTKIE MAMUSIE I PRZYSZŁE MAMUSIE ORAZ TE KTÓRE MARZĄ O DZIDZIULKU :)

mamusiusia chyba za bardzo chcesz i to wszystko:) ale ja cię rozumiem doskonale bo czuję podobnie, nic ci nie da robienie codziennie testów bo zwariujesz, więc albo idź na badanie krwi-to bedzie pewny wynik albo spróbuj nie myśleć:) tylko jak no nie?????;)

Gość mamusiusia
ANO WŁASNIE O TO CHODZI ŻE SIĘ NIE DAAA :/ Dodam że za kilka m-cy mam obronę i nie mogę sie na niczym skupić przez to myślenie. nic mi sie nie chce - bo mam juz chyba doła ;/ Ale w porównaniu z innymi dziewczynami na tym forum nie staram sie o dzidzie zbyt długo bo zaledwie 2 miesiące :/ pewnie jeszcze nie pora na mnie a dzidzia czeka na najbardziej odpowiedni moment i nawet może to i dobrze że nie byłabym teraz w ciązy bo oszczędze maluszkowi w brzuszku nieprzyjemnych nerwów związanych ze szkołą :/

gdybyś mogła zaczernić nick było by fajnie, żeby nikt się pod ciebie nie podszył i nie pisał głupot bo pomarańczki czasem piszą różne niezbyt fajne rzeczy:/ ja mam w czerwcu obrone i mam na głowie pracę zawodową prace mgr i jeszcze sprawa z dzieckiem:( ogólnie nieciekawie..... i boję się że to właśnie ma wpływ na moje kłopoty z dzidziusiem:(

Gość mamusiusia
a jak mam zaczernić nick (szczerze mówiąc nie wiem;/) no to witaj w klubie czerwcowych mgr :-) być może to ma właśnie wpływ na dzidzie (tzn jej brak) Mam nadzieje ze po wszytkim troche sie rozluźnimy i wtedy dzidzia w brzuszku się pojawi :)

jak wpisujesz odpowiedź to chyba pojawia się pod spodem miejsce na hasło i jak wpiszesz hasło to już będzie twój nick zarezerwowany albo albo na głównej stronie forum jest coś takiego INTERNAUTKO ZAREZERWUJ SWóJ NICK i tam wejdź no i jeszcze jedno jesteś w naszej tabelce?? jak nie to wskakuj a jak jesteś to moze przegapiłam bo teraz miałam zjazd na uczelni i jestem trochę do tyłu;) dobra ja już zmykam do łóżeczka i wpadnę jutro po południu bo ma na 1 zmianę więc rano nie ma szans a pracę mam bezkomputerkową;) dobrej nocki wszystkim:*

Gość mamusiusia
ok spróbuję zrobic tak jak mi napisałaś ;-) Miłej nocki buziaki :**

Witam, mamusiusia - jeżeli będzie to ciąża, to już niedługo da o sobie znać. Może za tydzień ponów próbę i zrób test. kamka - ja miałam przy pierwszej ciąży podobną sytuację do twojej, pracę której nie lubiłam i chciałam zmienić, ale mysleliśmy też o dziecku i gdy dostałam umowę na czas nieokreślony to postanowiłam ją przecierpieć i działać nad powiększeniem rodziny. Może jeszcze nie zmieniaj pracy tylko starajcie się, jak zaciążysz pójdziesz na chorobowę i nie będziesz musiała się męczyć. Tylko z drugiej strony stres w pracy może też mieć wpływ, że starania nie przynoszą efektów. Może zaplanuj jakiś urlopik, akurat w dniach płodnych i wtedy zrelaksowana, odstresowana działaj:-D Życzę powodzenia.

Dzień dobry :) Ja dziś już w pracy. Od samego rana jestem strasznie zestresowana, boję się tego egzaminu. Jak na złość jeszcze leje od rana. Najchętniej to bym nie poszła wogóle :( mam na 9 więc trzymajcie kciuki :) Jedyne co moge to liczyć na szczęście :P

Witajcie :) Melcia trzymam kciuki za egzamin daj znać jak będziesz po 🌼 Dziś rozpoczęłam 6 tydzień !!!!!!!!!!!!według moich obliczeń 4 ale lekarze liczą od pierwszego dnia ostatniej miesiączki więc cóż...❤️ Zaraz zbieram się do pracy -czuję się dobrze(odpukać) ;0 ) Miłego dnia dla wszystkich WIELKA BUźKA DLA AGI25 BęDZIE WSZYSTKO DOBRZE ZOBACZYSZ

Hej babeczki ;-) ale poaskudna pogoda brrr... Hanna, Matai , Mecia trzymam kciuki! aga25 moim zdaniem na monitoring warto iść w 16 dc. Nawet jeśli będzie po owulacji to chociaż będziesz wiedziałaczy nastpiła. U mnie kiedyś owu była w 19 dc więc wszystko możliwe. Ja dzisiaj idę na hormonki - odpuściłam sobotę żeby nie zrobić za wcześnie. Miłego dnia wszystkim 🌼

Już jestem. Oczywiście oblałam :( :( chętnie bym sobie olała to prawko no ale jak zaczęłam to muszę dokończyć. Siedziałam w poczekalni z kobietką która 9 raz dziś zdawała - ona to pewnie zdołowana ostro. Mam nadzieję, że mnie to nie czeka. Ale stres straszny jest :(