Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mulinkaa

mam pewien problem ktory nie daje mi spokoju!

Polecane posty

Gość mulinkaa

www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=226744 jakis czas temu na forum wizaz.pl pisalam o swoim problemie w pracy (wklejam watek)skasowalam pierwotna wersje watku w celach bezpieczenstwa,opisywalam w tym watku swoj problem w pracy,pewien Afrykanczyk molestuje mnie w pracy seksualnie,jestem mezatka i takie zachowanie jest nie na miejscu,nie zycze sobie slyszec zadnych dekralacji i propozycji seksualnych,dodatkowo ta osoba pracuje w jednym dziale ze mna,zawsze czeka az nikogo nie bedzie w dziale,i podchodzi do mnie i szepce mi na ucho jakies sprosnosci,i pokazuje- gestykulujac rekoma co by mi zrobil(!),poniza mnie i nie szanuje mojego meza,sklada propozycje seksualne itp..bylam u kierownika dzialu z tym-ten umywa rece-jedyne co mi powiedzial to bylo"ignoruj go"jestem kompletnie zalamana,powiedzialam mu temu Afrykanczykowi zeby przestal mnie molestowac to ten odpowiedzial ze to nie jest molestowanie(wedlug niego) bo do mnie nie dotknal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!na tymze forum jest niejaka "Tracy"wielokrotnie z ta osobka mialam zatargi-w kazdym niemalze watku jestem: atakowana i zaczepiana slownie takie "slowne zaczepki"osoba ta wpada w gniew jezeli ktokolwiek powie cokolwiek negatywnego na osoby o czarnym kolorze skory,osoba ta uwaza ze w moim poscie (wyzej zalaczylam linka) jest rasizm ze dyskryminuje ludzi o czarnym k.skory,malo tego postraszyla mnie sądem(!)chce mnie sądzic,sama ma meza Afrykanczyka i stad mysle ta "obrona"dodatkowo ta osoba jest prawnikeim(wAngli)ja mieszkam w USA,czy ta osoba moze mnie tak straszyc?czy moze mi cos zrobic?(czlowiek nie wie na kogo trafia) i czy w moim poscie jest napisane cos niezgodnego z prawem? jestem po prostu czyjas ofiara i bronie sie!bardzo prosze pomozcie mi,czy przejmowac sie ta cala Tracy i co z nim zrobic?

Gość mulinkaa
up

jesli jestes w USA to idz do szefa i powiedz, ze jesli sie nie rozprawia z tym facetem to ich zlozysz wniosek o molestowanie seksualne w miejscu praca ... kara rowniez dla pracodawcy za nierozwiazanie problemu! zobaczymy, co wtedy powie ci kierownik! a wogole to zadzwon napolicje i zglos, najlepiej do SVU w twoim rejonie. argumentami o dyskryminacji sie nie przejmuj, bo molestowanie jest brane duzo bardziej serio - zwlaszcza w USA!

jak mieszkasz w usa to tam molestowanie jest ostro scigane postrasz szefa ze jak nic nie zrobi to podasz firme do sadu w molestowaniu lawa przysieglych nie bedzie patrzec na kolor skory powiedz szefowi ze masz dowody np nagrane komorka propozycje niewazne ze nic nie masz sciagnij z netu wyroki o sexharas. i pokaz kwoty odszkodowan szefowi i zazadaj od niego zeby nigdy nie zostawac z tym gosciem 1x1 niewazne jak szef to zalatwi powiedz mu ze to jego problem bo sie boisz o swoja godnosc osobista i nie chcesz byc raped.

poza tym, zawsze mozesz zglosic na policje, ze ci ktos grozi! to rowniez traktowane jest duzo powazniej niz rasizm

Gość mulinkaa
a ta cala tracy moze mi cos zrobic,zaszkodzic?

Gość mulinkaa
wyobrazacie sobie ona jest PODOBNO prawnikiem od spraw emigracyjnych w Angli,pomaga dostac sie takim jak on, na granice Anglii,a teraz mi sie odgraza!

Gość nie może
bo ty nic nie zrobiłaś więć najwyżej naśle na ciebie policje ( co jest w 0,000001%) a ponieważ jesteś niewinne pójdzie na nią za kłąmanie etc.

Gość opla
baba ma jakies spaczenie i wyzywa sie!

http://www.sexualharassmentsupport.org/SHworkplace.html a tu masz, prawo, ktore tyczy sie twojego "kierownika" , mozesz mu powiedziec, ze zglosisz go do sadu pracy http://www.eeoc.gov/policy/docs/sexualfavor.html http://www.eeoc.gov/policy/docs/harassment.html sprawdz jeszcze, czy masz w biurze plakaty odnosnie molestowanie seksualnego w pracy. jesli nie masz to powiedz szefowi, ze to rowniez jest lamanie prawa, bo nie traktuje on tego problemu powaznie!!!

Gość ta dupa tracy
sie nie martw niehc cie straszy nic nie moze zrobic bo nie obrazasz kolesia tylko piszesz prawde najlepiej nagrywaj na dyktafon jak mozesz co ci mowi, albo postaraj sie nagrac na telefon co i jak pokazuje - wtedy pokaz szefowi, a ja bym zagrala z GRUBEJ zeby nie powiedziec czanrj rury i zglosila od razu taka tasme na policje nikomu nic nie moiwac. skoro szef umywa rece wez sie za to sama !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość opla
to boli, ze sa tacy ludzie jak ta cala tracy ktorzy stoja jeszcze "za" takimi typkami jak on!

Gość mulinkaa
a czy ktos z was preczytal moj watek na wizazu?czy ktos mi moze napisac szczerze czy ta cala tracy czasami nie prowokowala mnie swoimi glupowatymi komentarzami,ktora z nas na tym watku zachowywala sie ok?ja czy ona?

Gość mulinkaa
moj post znajduje sie na wizazu w dziale emigrantki tytul posta to"mlodziutka mezatka szuka pomocy" nick wolna3!

Gość mulinkaa
up please

a w ktorym miejscu byl ten rasizm? bo ja tam nic nie widzialam. poza tym , ta pani pseudo adwokatka powinna wiedziec, co obejmuje rasizm ... nie mowisz, ze cie molestuje , bo jest czarny a nie bialy :) tylko , ze cie molestuje ( a kolor skory nie ma tu nic do rzeczy). ona chyba ma jakies uprzedzenia do bialych i to tez jest rasizm

Gość mulinkaa
no wlasnie w ktorym miejscu tez nie wiem!zebrala sie tam taka banda osobek i atakuja bez powodu!

w polsce modne jest mowienie o rasizmie, mimo, ze ci ludzie nie maja o nim zielonego pojecia. czarny w bialej dzielnicy nie jest problemem, bialy w czarnej ... raz mi sie zdarzylo , przyjechala policja i eskortowali mnie , az do glownej drogi. poza tym , rasizm wykorzystywany jest wtedy, kiedy jest tak wygodniej i niestety taka jest prawda :(

Gość aaaaaaaaa...
a można wiedzieć za co masz tam bana ??

Gość mulinkaa
za owe dyskusje z tracy za moje poglady,uczucia,tam jest jakas banda ktora dziala razem!

Gość mulinkaa
a czy ktoras z Was jest zarejestrowana na wizazu?

rasizm to pojecie, ktore teraz nie ma najmniejszego sensu. nikt nikogo nie dyskryminuje z powodu koloru skory, niestety niektore rasy przyzwyczaily sie do parasola z rasizmu i to wykorzystuja we wszytskich dziedzinach zycia. i tak , ze nie wolno im zwrocic uwagi - bo to rasizm, nie wolno zatrabic na drodze , bo ci krzykna prze okno, ze to rasizm. ... gdyby jakakolwiek osoba rasy kaukazkiej pakowala 2 rzeczy do reklamowki 5 minut to wezwany zostalby manager, jesli robi to ktos inny ... to juz nie bardzo zwrocenie uwagi jest na miejscu , bo mozna miec klopoty , toz to paranoja :( ...

Gość mulinkaa
no wlasnie swinkowaa ta calatracy ma meza czarnego i dlatego tak ich "broni:"twierdzac ze moja sytuacja jest bajka,klamstwem,tak bardzo "ich"kryje,nie wiem czy smiac sie czy plakac!a moze rece zalamac.....?...tak kryja sie i to bardzo pod parasolem z napisem"dyskryminacja"nawet nie wiesz ile razy mnie potraktowano jak kogos 2 kategori bo jestem Polka!