Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mulinkaa

mam pewien problem ktory nie daje mi spokoju!

Polecane posty

Gość mulinkaa
zastanawiam sie tylko jak daleko siegaja jej"macki"tzn.czy ona moze mi zaszkodzic?jezeli tak to w jaki sposob?a moze nic mi nie zrobi,w koncu ona jest w Anglii a ja w USA!

ja nigdy nei mialam problemow, bo jestem polka ... natomiast nie raz chcialam cos powiedziec i sie wstrzymalam, bo istnieje poprawnosc polityczna i nie mozna. moja kolezanka ubiegala sie o tz. foodstamps - czyli zapomoge na jedzenie dzieci , spelniala wszytskie warunki, jednak pomocy nie dostala ( jej sytuacja nie jest moze tragiczna, ale zyje skromnie , wiele sobie i dzieciom odmawia, oszczedza , bo sama wychowuje 2 dzieci) .... noz mi sie otwiera w kieszenie jak widze ubrana w najdrozsze ubrania i obwieszona zlotem ciemnoskora kobiete z 2 dzieci podjezdzajaca pod sklep cadillaciem ( na ktorego mnie stac nigdy nie bedzie) i placaca za zakupy wlasnie karta "foodstamps" :( to jest dopiero niesprawiedliwosc i dyskryminacja.

ona nic ci nie moze zrobic, musialaby wynajac adwokata w stanach, przedstawic rzeczowy dowod , ze to ty jestes autorka rasistowskich stwierdzen, i ze sa one bezpodstawne i wyssane z palca! dlatego radze ci isc z tym jeszcze raz do pracodawcow! oni sa odpowiedzialni za to tak samo jak ten dewiant!

mulinka ta traci Ci nic nie zrobi, mozesz spac spokojnie. Z tego co wyczytalam to chodzi jej o Twoje zdanie w ktorym napisalas ze nie rozumiesz dlaczego polacy lacza sie w zwiazkach malzenskich z ciemnoskorymi. Wedlug mnie naprawde ten tekst nie byl na miejscu. A jak Cie molestuje to do sadu i koniec. Nie mozna uogolniac ze wszyscy ciemnoskórzy sa be.

Gość mulinkaa
wyjelas mi to z ust!

Ja tez przeczytalam caly i uwazam to co napisalam wyzej, zachowalas sie bardzo nieladnie.

Gość mulinkaa
do ooo podnosze oooo wiesz co zakladalam nicka za nickiem bo mnie blokowali a swoje zdanie do powiedzenia mialam(chcialam wyjasnic sprawe),pozatym nie uwazam zeby ta cala tracy byla taka milutka jak mi tu przedstawiasz,tam bylo wiele sytuacji w ktorych ta osobka prowokowala mnie (naumyslnie)swoimi komentarzami pod moimi postami,nawet zaatakowala bogu ducha winna anfrania kiesy dziewczyna chciala mi pomoc,oceniajac chlodno zaistniala sytuacje!proste!

Gość mulinkaa
do kamilka82 a tracy byla caly czas taka fer z jej kolezankami na czele?nie sadze!

A ja widze ze ta anfrania to bylas Ty. Styl pisania identyczny, zreszta sama przyznalaz ze zakladalas nicki nowe zeby dokonczyc zdanie. I dziwnym zbiegiem okolicznosci i Ty i anfrania zwracalyscie sie do niej per Tracy (Jej nick to Traci).

mulinka czy byla fer nie wiem, ale pewnie tez bym sie zdenerwowala jakbym miala meza ciemnoskorego a ktos by to krytykowal bez powodu.

Gość mulinkaa
nie to nie bylam ja (anfrania)niestety nie tym razem,kamila odpowiedz mi czy osobki na tym forum wizazu byly caly czas takie ok?zachowywaly sie jak zachowywaly,padaly tam haselka typu"wariatka"etc...ja po prostu bronila sie!

Gość mulinkaa
ok ponioslo mnie kamila tak jak ja,mialam prawo miec nerwy i palnac cos ot tak...w koncu to nie ona musi uzerac sie z napalonym facetem w pracy tylko ja!

Gość mulinkaa
heh czy ktos moze pomoc wyjasnic ten spor?

Gość mulinkaa
mam takie same zdanie jak swinkowaa,i nie zmienie go konstytucja gwarantuje mi swobodne wypowiadanie sie !

OK moje zdanie ze niepotrzebnie napisalam w tym swoim pierwszym poscie to co napisalas. Potem przeprosilas OK. W kazdym razie napewno nic Ci nie grozi, nie sadze by Traci chciala sobie glowe tym zawracac. A z Twoim problemem idz do szefa i postaw sprawe jasno, zagroz sadem. Jak nic to nie da to do sadu no innego wyjscia z sytuacji nie widze. I uwierz, ze to samo mogloby Cie spotkac ze strony "bialego" a nawet wiecej, Polaka.

Gość wizazanka
oj wolna, afranio, sissy czy jak Ci tam. nkt Cię nie poparł na wizazu to teraz szukasz sprzymierzycieli gdzie indziej i tu też lipa. Niestety każdy kto przeczytał od początku do końca Twoje wypowiedzi uważa masz jakąś obsesję. i nie wmówisz nikomu że teksty o wiązaniu się białych z czarnymi i o tym,ze rasa powinna trzymać się razem nie są rasistowskie. traci nie chciała Cię podać do sądu, uważam, ze jest na to zbyt inteligentna. Natomiast ty jesteś skończoną idiotką. P.S Czekamy na Ciebie na wizazu, bo niestety nie mam się już z kogo pośmiać

Gość wizazanka
nie działa

Gość mulinkaa
to najedz kursorem i podswietl caly podany link albo wejdz na bloga tej dziewczyny i wejdz w historie jej zapiskow z grudnia2007 dzielna dziewczyna w wyrazaniu swoich pogladow,KAZDY MA DO TEGO PRAWO!

Gość mulinkaa
INNA OSOBA NA PEWNYM FORUM PORADZILA MI TAK JAK JEST POWYZEJ NAPISANE(MADRA I INTELIGENTNA OSOBA) Miałam Ci postrzelać artykułami z konstytucji i K.K. żaby pokazać, ze masz WOLNOŚĆ, a jednocześnie nie nadużywaszjej ponieważ nigdzie nie napisałas, że Czarnych/Arabów trzeba wymordować czy przesiedlić na jakąś wyspę i ich tam hodować jako króliki doświadczalne. Nigdy też im nie ubliżałas, nie używałas względem nich epitetów, wulgaryzmów czy chamskich odzywek. Ja jak i ty po prostu otwarcie przyznajemy się, że mamy niemiłe incydenty z osobnikami wyżej wymienionych grup etnicznych i to rzutuje na nasza osobista antypatie, a że to podchodzi pod rasizm? No cóż do osobników o żółtej kolorystyce skóry nic nie mam ?wręcz przeciwnie bo np. Japończycy wzbudzają w mnie szacunek i motywują do pracy. Tracy się nie przejmuj ? ma jakiś dziwny rodzaj wariacji psychicznej ?zapewne spowodowany jakimś urazem psychicznym ?nie będę złośliwa i nie napisze jakim ;D Jeśli chce niech się pofatyguje do Ciebie do USA wyda na swoją głupotę sporo pieniędzy i jeszcze możesz Ty ją pozwać (jak to w USA bywa) za straty psychiczne, popieranie molestowania kobiet i co jeszcze Twój prawnik wymyśli :D Czasami ludziom się wydaje, że mogą wszystko ?zwłaszcza jeśli chodzi o straszenie. Na Twoim miejscu nagrałabym co tylko można i pozwała zarówno tego Czarnego osobnika który Cię notorycznie molestuje jak i Szefa który nie zrobił nić w kierunku, aby to ukrócić. Dla mnie bez znaczenia jest czy molestuje Cię Biały, Czarny, Żółty, Rudy, niebieskooki czy brązowooki ? tak naprawdę rasizmu i nietolerancji można doszukać się WSZĘDZIE. Molestowanie to molestowanie i mimo iż on twierdzi, że Cię nie dotknął nie ma to najmniejszego znaczenia. Jakiś chyba ograniczony jest, że uważa ich molestowaniem jest macanie/gwałt. Szef boi się być posądzony o rasizm i tu zaczyna się problem bo ludzie dają się zastraszyć bo jak zwrócę uwagę to mnie posądzą o rasizm Nie wyobrażam sobie sytuacji, że musze pracować z kimś takim więc po 1 jeśli jeszcze nie powiedziałaś mężowi to powiedz ?na pewno razem coś wymyślicie. W USA macie pewnie sporo małych szpiegowskich mikrofoników/kamerek warto zainwestować tę parę dolarów, sprawić abyś została w pokoju sama i załatwić to po ludzku drogą prawną. Rozumiem, że możesz się bać o pracę, ale na Twoim miejscu pozwałabym też Szefa. Po 1 będziesz miała spokój po 2 wyciągniesz spore odszkodowanie od niego. Polecam jednak skonsultować się z jakimś prawnikiem. Nie ma co gdybać na forum. Tutaj nie o rasizm chodzi, a o molestowanie. Biały mężczyzna pewnie już dawno zostałby przez Szefa doprowadzony do pionu. Ja to wręcz bym się czuła, że mój szef jest rasistą bo pozwala na takie zachowanie bo jestem biała i jestem polką. TUPTAJ NA KONSULTACJE DO PRAWNIKA -jak ktoś trafnie napisał Czarnego i wytłumacz mu, że Tobie nie chodzi o rasizm tylko molestowanie. Jeśli nie masz na niego pieniędzy(tam pewnie są prawnicy drodzy) idź na konsultację i zrób to co się robi u nas w PL umów się na % od wygranej ;] ------------------------------------------------------------------------------------

Gość wizazanka
Ale to sobie ładnie napisałaś. jeśli ktoś tu ma problemy z psychiką to ty a nie Traci. A co do bloga to mogetylko powiedzieć biedny ten jej pies

Gość opla
znalazlam na jednym z forow::historia sie wydarzyla, ona wyjasnia to tak: .............".poskarzylam sie na forum wizazu ze mnie facet molestuje to na mnie naskoczyla niejaka Tracy ze smiem wogle po tym wszystkim pisac jak pisze,zeby ja uspokoic napisalam ze "facet w sumie nie jest taki zly"co mialam napisac rozjuszonej kobiecie ktora grozi mi sądem?no co?tak balam sie jej,i jego tez sie boje,boje sie pracowac,chodzic jak normalny czlowiek do pracy,do tego stopnia ze jak ktos od tylu do mnie podchodzi w pracy (kiedy siedze na krzesle)to podskakuje do gory! Tracy ma meza z Afryki i zawsze bedzie "ich" bronila niewazne co!"

Gość opla
widze ze jednak jest tu jakis problem,bynajmniej nie z jej strony-tym razem!teraz wyjasnila w poscie, ze cala ta sytuacja, jest prawda tylko ona zmienila swoje zdanie bo niejaka Traci "grozila jej"!teraz to sie trzyma "kupy".

Gość wizazanka
Traci jej nie groziła

Gość opla
ja bym to odebrala na jej miejscu inaczej!dziewczyna poczula sie zagrozona wiec napisala po prosbe!

Gość moloko78
a Aluha z bloga tez Traci poda?ona przeciez tak bardzo lubi podawac,straszyc?a Aluh z tego co wiem to jest rasistka!

Gość moloko78
i co wizazynko przydkalo cie?

Gość wizaznkaaa
Sissy29 i inne nicki ktore mialas nie badz smeiszna dziewczyno,idz sie lecz zanim bdzie zapozno idotko haha

Gość moloko78
wedlug mnie to bylo tak: 1.pojawil sie post wolnej3(jej problem) 2.byla odpowiedz traci-w formie grozby(sąd) 3.wycofanie wolnej3 (jej zaprzeczenie ze historia miala wogole miejsce)pod wplywem pogrozek Traci.