Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hernan2

PO czy PiS?

Polecane posty

Gość oczywiście że PO
Ja głosowałam na nich, bo tak mówiła mi mama. Teraz pytam mamy: mamo, mamo, dobrze Tusk rządzi? mama- tak córeńko, dobrze! Dobrze głosowałam.

Tusek to właśnie teraz śmieje się z naiwności niektórych. Bo on na pewno tak sobie mysli: \"Chcieliscie mnie??? MACIE!!!\"

Zagłębiak- a czy wiesz o tym, że żona Tuska ma na imię Noemi? (typowo zydowskie imię, a Żydzi zabili Pana Jezusa)

poziom topiku spada wraz ze wzrostem pomarańczowych nicków (dot.większości topików).

Dlatego uważam, że hasłowanie nicków powinno być obowiązkowe.

Gość PIS..........
bo PO jest chwiejna. Tacy liberałowie z 19 wieku :classic_cool: Trzymają z różnymi pseudo biznesmenami, koncernami międzynarodowymi. A to dla przeciętnego człowieka nie jest korzystne.

"Zagłębiak- a czy wiesz o tym, że żona Tuska ma na imię Noemi? (typowo zydowskie imię, a Żydzi zabili Pana Jezusa)" Teraz już przeszedłeś samego siebie... A wiesz, że Jezeus też był Żydem (niektórzy twierdzą, że Jego Matka też, ale w Polsce większość uczonych skania się ku tezie, że była Ona Polką i pochodziła z Częstochowy) PS. Czy Hernan ma coś wspólnego z imieniem Herman pochądzącym z germańskiej rasy panów 💤

A nie wiem, czy wogóle na początku naszej ery Częstochowa istniała.

Gość łebnakarku
Oczywiście, że PiS. I dziś nie mogę sobie wyobrazić, że miało by być inaczej! A był taki czas (jeszcze przed 2005), że miałam awersję do Kaczyńskich, bałam się haseł typu IV Rzeczpospolita, uważałam, że są pełni uprzedzeń i mają ciasne umysły ... Bo ja wtedy uważałam się za Europejkę, ponad rok czasu spędziłam za granicą, konkretnie w Niemczech. Jednak szybko zrewidowałam swoje poglądy po debacie Kaczyńskiego i Tuska. Poraziła mnie "ciamkowatość" lidera PO. Z niego wyzierał zawsze jakiś fałsz, chęć mówienia pod publiczkę, dopiero potem zorientowałam się co to jest dobrze prowadzona socjotechnika. Przyjrzałam się uważniej PiS-owi i przeszłam na ich stronę oddając już w poprzednich wyborach głos na tą partię. I do dziś nie zmieniłam swoich poglądów. Dużo jeżdżę po świecie, wiem co to jest prawdziwa bieda, bo ją widzialam, po prawdzie u nas nikt nie ma prawa narzekać, ale nie ma nic gorszego niż skorumpowany kraj ... wiem też co to jest laicka Europa, gdzie wiara w Boga ma znaczenie marginalne ... Czy ktoś chciałby jeszcze odebrać Polakom resztkę ich narodowej tożsamości marginalizujac ich patriotyzm do wykrzykiwania haseł na przepełnionych stadionach?!!! Co ma oznaczać w naszym kraju nieustanna krytyka kościoła, bo ponoć zbyt wiele sobie zawłaszcza, a może by tak wreszcie zacząć płacić podatki tak jak robi się to w Europie drodzy światli wyborcy PO!!! Kto w naszym kraju nie czuje się wolny, albo podsłuchiwany??? Chyba ci, co mają nieczyste sumienie ... Ja też nie chodzę do kościola, ale wyznaję dekalog i jestem uczciwa i nie przeszkadza mi kler, nie przeszkadza mi nawet Rydzyk, który nie jest gorszy od wielu lobbystów, bo ten przynajmniej wskrzesza ducha narodu. A Europa chętnie ręke nam poda, jeśli przejdziemy na tę laicką stronę, bo właśnie katolicka i patriotyczna Polska jest niebezpiecznym rywalem ... Odbierajac nam tę narodową tożsamość Europa chce nas tak naprawdę OSŁABIĆ i jeszcze bardziej uzależnić od siebie!!!

Gość łebnakarku
A ... i może by tak jescze kompletnie uzależnić się od Rosji??? Haha, dziś juz dowiadujemy się, że ponoć to my zerwalismy z Rosjanami dialog na temat tarczy antyrakietowej! Ciekawe ... chyba nie o to szło Tuskowi i Sikorskiemu ... Palma na głowie mi wyrośnie, jeśli oni coś załatwią dla Polski. Wrócimy do punktu wyjścia, poza tym, że po drodze uwolniliśmy veto, przez co bardzo przysłużylismy się Rosjanom, w zamian za co ... no właśnie za nic!!!

Gość PO tylko dlatego
że PiS to mafia pod dowództwem oszołoma Kaczora TFU! Gdyby on i Ziobro zniknęli to partia PiS bardzo by zyskała, bo jest tam sporo mądrych, ale głupota tych dwóch zaciera mądrość tysięcy...

Gość łebnakarku
antypatia do dwóch jednostek partyjnych to naprawdę niewiele jak na całokształt, nie wybierasz tylko lidera partii ... Ja osobiście nie lubię Tuska, ale nie tylko tym sie kieruję, nie wierzę wielu politykom z PO, bo są oni przykładem galopującej megalomanii i karierowiczów uwikłanych w niejasne konszachty.

A co do Ziobry do akurat grubo się mylisz. Bo to wyjątkowo uczciwy polityk, bo walczy z korupcją.

i było wiadomo że będzie kłótnia więc ja się wogóle nie wypowiadam...po co wy się kłócicia i na siłę chcecie udowodnić że wasza partia jest lepsza...i tak nikt nie zmieni zdania i tak..

Być może zmieni, bo jest takie powiedzenie "Polak mądry po szkodzie".

Ale wiele osób zmienia zdanie, jak przejrzy na oczy. Ja np. 2 lata temu też uważałem Leppera za w miarę przyzwoitego, a okazało się, że to był tylko intrygant.

oczywiście że wygląda to na kłótnię...każdy chce udowodnić że jego partia jest lepsza :O...no i to przyczepienie się do imienia żony Tuska było żenujące :O

nie ważne kogo popieram...no ale przyczepianie się do imienia jest naprawdę żałosne...tak samo jak by ktoś powiedział że żona Kaczyńskiego ma nos jak hitlerowiec :O....zastanówcie się co wypisujecie..