Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hernan2

PO czy PiS?

Polecane posty

Play27- a wolałbyś/łabyś płacić za studia dzienne? Czy nie wystarczy, że zaoczne studia są płatne?

nie jestem zwolennikem PO ale wolę ich od Pisiorów,dajmy im szansę,dopiero zaczeli:D

Gość gszeh pierfortny
PiS to propagandziści, manipulatorzy i nieobiektywni politycy. Moge ich pratie określić jednym słowem, kto jest przeciwko nim musi odejść!

Ja w tej chwili jestem na piatym roku studiów i planowałem teraz zrobić sobie urlop dziekański, ale z uwagi na rządy PO nie mogę, bo będę musiał Tuskowi zapłacić 1000 zł.

Czas pokaże czy PiS to nieudacznicy, a PO to Europejczycy. Na razie Tusk pobił rekord Polski długości czytania z kartki: 3,5 godzinne expose.

Przecież wyraźnie napisałem przy zakładaniu tego topiku, żeby mówić, dlaczego akurat tę gałąź wolicie.

Jak dla mnie pis juz pokazał na co ich stać.

Programowo: PO z elementami PiS (jeśli do wyboru są tylko te 2 partie) Osobowo: Brzydzę się nimi wszystkimi :( PS. Jeśli chodzi o to, kto nas okrada, to proponuję zapoznać się ze strukturą budżetu i zobaczyć na co wydawane są nasze pieniądze.

Kiedyś ktoś, kto popiera PO powiedział mi, ze jego zdaniem, najlepszym sposobem walki z korupcją jest zwalczanie jej przyczyn. A wprowadzenie płatnych studiów dziennych tylko zwiększy przyczyny korupcji.

Gość jak można wybrać
oni razem to POyebani PiSdzielce są :D

A teraz spróbuję podać przykład na potwierdzenie mojej tezy z godz. 11:37. No to załóżmy, że mamy biednego studenta prokuratury, który akurat zaczyna studia. Z uwagi na to, że nie stać go na opłacenie studiów pożycza z banku 10 tys. złotych. Po 5 latach kończy studia i zostaje prokuratorem, lecz akurat w tym samym czasie bank wzywa go do spłacenia pożyczonego długu. I co on ma teraz zrobić, jeśli nie ma skąd wziąć tych pieniędzy. Wtedy bierze łapówki od przestępców, dzięki czemu łatwiej będzie mu spłacić ten dług. A w wyniku tego przestępcy przebywają na wolności i robią, co chcą. Podobny przykład moznaby podać dla przypadku sędziego.

Jeszcze moja odpowiedź na post z godz. 11:45- spadaj, zboczeńcu!!!

Niedługo "osiągniecia" tego rządu, wszystkich pogodzą: zwolenników PO, PiS i LiD-u.

\"student prokuratury\" :D W krótkich punktach: 1. Bardziej naciąganego uzasadnienia już nie mogłeś wymyśleć? 2. Czy ktoś komuś kazał studiować, zdawać mautrę itp ? 3. Ja osobiście wolałbym, aby moi rodzice byli w stanie uczciwie pracując posłać mnie na studia (ewentualnie, gdym miał możliwość zarobienia na studia w ich trakcie, bądź zaciągnięcia kredytu z realną wizją jego spłacenia po zakończeniu studiów), zamiast kilku \"darmowych usług\" okupionych nędznymi zarobkami* * kiedy wreszcie \"ciemny lud\" (cyt. J. Kurski) zrozumie, że nie ma nic za darmo? Ktoś zawsze musi zapłacić.

Oczywiscie,ze PiS.Powodow jest wiele.Glowny z nich,to ten,wynikajacy z obserwacji calej sceny politycznej od kilkunastu lat.Z tej obserwacji wynika,ze jest to jedyna uczciwa polska partia polityczna.Ludzie z PiS nigdy nie kolaborowali z komuchami,nigdy nie byli w PZPR i nie udaja teraz kogos innego niz w rzeczywistosci sa,odwrotnie niz (juz nie mowie o LiD,bo to w ogole groteska.Komuchy,w wiekszosci stalinowcy- udajacy demokratow-dla kasy.),ale wlasnie PO.Tam zdecydowana wiekszosc,to byli zatwardziali czlonkowie PZPR.Duza czesc to zwykli kryminalisci-zlodzieje.PiS jest partia kladaca duzy nacisk na patriotyzm.Jest to bardzo wazne,odwrotnie niz twierdzenia czlonkow innych partii,czy mediow komunistycznych,typu Wybiorcza,TVN,POlSAT.Cala europa jest wrecz nacjonalistyczna.W Polsce komuchy mowia,ze to cos nagannego.Glownie MIchnik,ale tez inne liberalne media zrobili wiele,by obecnie Polacy mieli jedna z najnizszych samoocen w swiecie,mimo,ze mamy jak zaden inny narod powody do dumy.Slowa tuska:\"polskosc,to nienormalnosc\"-dyskwalifikuja go,jako urzednika panstwowego jakiegokolwiek szczebla.Od czasow rzadow PiS-Niemcy i Ruscy zaczeli sie z Polska liczyc,jak z innymi.W PiS sa ludzie kochajacy Boga,co daje tez jakas gwarancje uczciwosci.Dlatego zdecydowanie wybralem finalnie PiS.

Poza tym PO jeszcze chce obciąć świadczenia socjalne na dzieci.

O tzw.platnych studiach.PO chce wprowadzic platne studia dzienne.W ten sposob daza do wytworzenia dziedzicznej biedy i dziedzicznego bogactwa.Jak sie ktos urodzi w rodzinie biednej,to w takiej umrze,bo nie bedzie go stac na studia.Jak sie urodzisz natomiast w rodzinie wyksztalconej,to sam bedziesz sie mogl ksztalcic.O to im chodzi.O takiej wizji mowili juz cztery lata temu.Tymczasem,tzw platne studia(czym zawsze straszyli Polakow komuchy)-wiecie ile kosztuja rocznie,na tzw.zachodzie?Tysiac euro/rok.Powtarzam:tysiac euro.A wiec na studia tam stac kazdego.Mozesz z latwoscia sam zarobic na nie w wakacje.Czy o takiej kwocie mysla w Polsce komuchy z PO?!!!

taaa świadczenia na dzieci - żródło utrzymania patologicznych manufaktur rozrodczych Moja propozycja: odliczenia od podatków (łącznie ze zwrotem nadpłaconego) dla posiadaczy 1 - 4 dzieci. Może trochę to pomoże w związku z przyrostem naturalnym (ktoś musi utrzymywać emerytów, szczególnie, gdy przez kilkadziesiąt lat nie istniał sytem emerytalny, a obecny jest do dupy). Jeśli masz więcej dzieci, to znaczy, że cie na nie stać - ja do nich dopłacać nie zamierzam.

1. 1000 Euro na rok kosztuje nauka w Wyższej Szkole Makijażu, adres Wiejska 3/2 (nad monopolowym), Pcim Dolny 2. Płatność, czy współpłacenie? Myślisz, że przybędzie lekarzy, gdy będą płacić po kilkanaście tysięcy miesięcznie? 3. Sponsorowanie studiów dla zdolnych ale biednych (w dzisiejszych czasach każdy tłuk studiuje) 4. Płatność wtedy, gdy dojdziemy do sensowego poziomu zarobków

Z tym, że każdy tłuk studiuje, to się nie zgadzam. Bo bez matury nie można studiować i to uważam za prawidłowe.

A myślisz, że maturę kto zdaje? :D Jakbyś, chociaż przez chwilę, postudiował, ty byś zmienił zdanie o poziomie osób dostajacych się na studia

TRED-przestan bredzic.!!!Czlowieku.Makijaz,to moze ty sobie robisz za te kwote.Mam przyjaciela -Hiszpana.Niedawno skonczyl studia o kierunku Telekomunikacja,ze specjalnoscia Anteny.Jak czegos nie wiesz,to po prostu milcz.Tak robia madrzy ludzie.Malo tego,ze placisz 1000 euro na rok,to jest to koszt calkowity.Nie ma zadnych ukrytych kosztow,jak w polsce przy kazdej okazji.Na domiar,moze zaplacic czesne w dwoch ratach,przy czy pierwsza z nich jest ustalona na o ile pamietam 600 euro.

I po co się denerwujesz? Nie rozumiesz przekazu w formie pisanej? Współplacenie - część kosztów ponosi student, część reszta społeczeństwa. Jeśli myślisz, że koszt nauczania 1 studenta na takim kierunku studiów (specjalistyczne laboratoria, sprzęt itd) wynosi 1000 Euro, to nie dziwię się, że wierzysz w to co mówią Kaczyński, Tusk czy inni (specjalnie zestawiłem ich ze sobą). Znajomy był przez rok w USA, dostał sytendium pokrywające koszt studiów. było to niecałe 20 000 $ (4 lata temu).