Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agami13

jak zostać piosenkarką ?

Polecane posty

Gość Beatka0123
ja tez chciala bym zostac piosenkarka!.. mam 13 lat,umiem spiewac polskie i zagraniczne piosenki.cały czas trenuje swoj glos... ii bardzo chcialabym miec zepsol.wszyscy mowia ze mam bardzo aldny glos

Każdy z nas chciałby być sławny i mieć kase. Jedni chcą być aktorami, drudzy piosenkarzami, trzeci modelami/kami, inni jeszcze kimś innym sławnym, każdy z nas o tym doskonale wie. Ale jeżeli naprawdę pragniesz zostać kimś sławnym, to musisz chcieć i naprawdę mocno w to wierzyć, że tak się stanie, bo same mówienie \"chcę być w przyszłości piosenkarką lub kimś sławnym\" nic nie da. Uwieżcie mi. Musicie robić wszystko, żeby zostać tą sławną osobą, bo inczej się nie uda. Ja mam 13 lat i także chciałabym zostać piosenkarką. Od najmłodszych lat śpiewam. Jak miałam 6 lat zajęłam II miejsce w konkursie kolęd (byłam najmłodsza). Oprócz tego śpiewam w scholi w Kościele (dużo solówek i psalmy, które mi wychodzą całkiem nieźle), śpiewam w zespole w szkole, uczęszczam na konkursy, na których zajmuję I, II i III miejsca (różnie bywa). Lubię śpiewać piosenki między innymi : Celine Dion, Andrea Bocelli (części, które śpiewają kobiety) itp. Mam bardzo dobry słuch, co nie jedna osoba mi powiedziała, jestem bardzo śmiała i nie wstydzę się dużych publiczność (jestem przyzwyczajona) . I chcę wam powiedzieć, że wierzę w to, że będę kimś sławnym (chociaż troszkę) w przyszłości. I nie piszę tego, żeby się pochwalić (jak sobie większość z was może pomyśleć), tylko, żeby dodać wam otuchy. A jeżeli chcecie ze mną porozmawiać to piszcie na gg 5927694. Pozdrawiam was wszystkich i życzę szczęścia i sukcesu.

Gość Candy08
tak jak ktoś już napisał,dziewczyn z dobrym głosem jest cała masa.. Teraz żeby zrobić karierę trzeba albo mieć mega zaj**isty talent(tzn jak np.Whitney Houston czy Christina Aguiliera),być pięknym albo mieć po prostu znajomości(wystarczy popatrzeć na tą całą Tolę brzydka i do tego skrzeczy ale rodzice jej karierę załatwili) no,ale życzę powodzenia :D

Gość Monia15
Hejka. Uwielbiam śpiewać, w szkole podstawowej przez 6 lat należałam do zespołu taneczno-śpiewającego, a w gimnazjum należę do chóru, ale chciałabym wzbić się gdzieś wyżej. Mam tylko pewnien problem. Mam straszną tremę przed występami. Czy ktoś mógłby mi poradzić co mam zrobić?

Gość Monia15
Hejka. Uwielbiam śpiewać, w szkole podstawowej przez 6 lat należałam do zespołu taneczno-śpiewającego, a w gimnazjum należę do chóru, ale chciałabym wzbić się gdzieś wyżej. Mam tylko pewnien problem. Mam straszną tremę przed występami. Czy ktoś mógłby mi poradzić co mam zrobić?

Gość Łobodziak
Ja też śpiewam i strasznie chciałabym zostać piosenkarką. Nigdy nie chodziłam do szkoły muzycznej, pochodzę z małego miasta, w którym są konkursy ale tylko powiatowe albo wojewódzkie. Cieszyłam się jak dostawałam tu nagrody ale dzięki takim konkursom nie da się zabłysnąć. Teraz zaczęłam jeździć na ogólnopolskie i znajduję się w pierwszej trójce. Niestety to także za dużo nie daje. Piszę też swoje piosenki i gram na gitarze. Myślałam o wysłaniu dema do wytwórni muzycznych, albo udziału w ,, Mam Talent", ale nie wiem czy to coś pomoże. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły jak mi pomóc, to podaję moje gg - 1086536

Gość LiLuSkA
Elo. Ja od najmłodszych lat śpiewam.Mam prawie 14 lat i ładny głos ale "nieoszlifowany diament " z niego....nie stać mnie na żadne lekcje śpiewu lub coś.Chcę wziąć uział w mam talent lecz jeszcze nie mm dopracowanego głosu więc nie chce zrobić sobie siary.Prosze napiszcie co zrobić żeby sktecznie wyćwiczyć głos....

Gość 9834KaKa9834
Też mam to marzenie,mój ojciec miał zespół ale tyle o nich słyszano....phe ! Dali chyba z 2 czy 3 koncerty,no nikt tu nie musi się wdzięczyć ani upiększać żeby zostać piosenkarką.Mój stary ma jeszcze kontakty,w tym z takim jednym który obecnie jest basistą jakiegoś zespołu rock'a czy metalu....Więc mogę coś pisnąć jak coś piszcie na gg 2936257 lub emil !

Gość Aduka
Po prostu kto chciałby ze mną być w zespole no jak moje koleżanki się zgodzą bo już prawie jesteśmy słynne nasza grupka dziewczyn nazywa się "Girl 's Top - czyli modne dziewczyny" już nagraliśmy płytę ale tylko 24 osoby ją kupiły troszkę nam przykro ale w dalszych latach może więcej jeżeli koleżanki z zespołu.. Pisać na e-mail : siwa2801@poczta.pl My w zespole jesteśmy dwa lata .... Jeżeli się nie zgodzą PRZYKRO!!!

Gość brx
liczy się do ciii niech wali się bo ona śpiewać na bank nie umie

Gość Romeo .
Żeby zostać piosenkarką , trzeba mieć gruby i cieni głos (np. jak Doda)..., tak żeby w każdej chwili było można zmienić tonacje .! Ale porostu trzeba iść do szkoły muzycznej .! wtedy nauczyciel czy dyrektor takiej szkoły uzna czy masz ładny głos i czy trzeba ci nad tym popracować ... ja wiem bo chodziłam do takiej szkoły .! ale zrezygnowałam z niej bo poszłam do innej szkoły z internatem

Gość nieznany
Ja też mam ładny głos!!Poszukaj w necie jakiś przesłuchań albo konkursów!!!!Napewno się coś znajdzie!!!

Gość nieznany
Ja też mam ładny głos!!Poszukaj w necie jakiś przesłuchań albo konkursów!!!!Napewno się coś znajdzie!!!

Gość Nati d
Heyy!Ja tesh umiem śpiewac i gram na gitarze ;d Razem z moją Qmpelą mamy zepsół i chyba mamy ze 40 piosenek :P więc byłyby aż 2 albumy xD Razem szukamy różnych konkursów itd.,a za niedługo pewnie zarejejstrujemy się na Myspace xDD

Gość Karolinuss_
Łohoho dużo was Tu jest .! Duzo z was uważa że ma "dobry głos" A tak naprawde ma beznadziejny ..... Musicie się zgłoscić np. Do Pani od Muzyki by was przesłuchała i ona w tedy powie czy macie szanse zostać piosenkarką czy nie .!! ^^ Bo Jakbyście się zgłosili do mamy ..to oczywiście że mama wam powie "Kochanie Masz naprawde wielki talent" Bo nie chce zranić dziecka ... Dlatego najlepszym spokobem jest iść do Pani od muzyki ...a potem po wybranej decyzij ustanowić czy masz wysłać to Demo do wytwurnii czy poprostu jeszcze poćwiczyć .!! Pozdroo Matołyyy !!! i ĆwiczyĆ bo inaczej nic nie wypaliii .!!!!

Gość Buniaaaaaa **
hm.,.,., wiecie powiem wam że jesteś cie żałośni dam wam radę Weście się w garść i uczcie się bo aby zostać piosenkarką trzeba dużo wiedzieć. Powiem wam że ja też chce być piosenkarką jeżdżę na dużo konkursów.,.,.,.,pisze piosenki.,.,w mojej okolicy trudno się gdzie kolwiek dostać dlatego jeżdżę do szansy na sukces i wogóle rozmawiałam z Jackiem Cyganem i bardzo dużo mi powiedział. dlatego też próbuje być obecna na każdych konkursach ponieważ każdy dzień zbliża mnie do sławy. Mam zespół z kumpelami oprócz tego uczę się grać na gitarze to też jest ważne ;]]

Gość 16nastkaa
rozwalacie mnie... "mam tysiąc pięćset pucharów, dwa miliony dyplomów... hihihi ale nie chcę się chwalić." toć to żałosne jest!! jeśli naprawdę chcecie coś zrobić, zacznijcie od POKORY!! "mam świetny głos" powiedzieć jest łatwo... bycie piosenkarką to non toper wyrzeczenia, treningi, bolące gardło, łzy, niepowodzenia!! to nie jest tak, że o! i staje się na scenie i daje koncert... ćwiczcie, po prostu ćwiczcie, sprawdzajcie swoje możliwości na wszelkich konkursach, wysyłajcie taśmy z nagraniami do dobrych wytwórni, dbajcie o siebie... nie zapomnijcie też o nauce, nie tylko śpiewu, ale i języków (angielski pewnie się przyda...). Żeby zostać piosenkarką nie wystarczy mieć wytapetowanej buźki, miseczki D i kolczyka w pępku... trzeba jeszcze mieć TEN głos i TO coś, nie wspominając już o przyzwoitym IQ... osobiście też o tym marzę... i robię wszystko co się da. Samej sobie życzę powodzenia. Wam wszystkim również. :* aha. moje gg to 936494, jestem z kujawsko-pomorskiego. i dziewczyny-nie wyzywajcie się od "małp" i "idiotek"-naprawdę nie warto, poza tym to nic nie da... Spełnienia marzeń. :) o piszcie wszyscy we wieku 15-16 lat. :*

Gość 16nastkaa
rozwalacie mnie... "mam tysiąc pięćset pucharów, dwa miliony dyplomów... hihihi ale nie chcę się chwalić." toć to żałosne jest!! jeśli naprawdę chcecie coś zrobić, zacznijcie od POKORY!! "mam świetny głos" powiedzieć jest łatwo... bycie piosenkarką to non toper wyrzeczenia, treningi, bolące gardło, łzy, niepowodzenia!! to nie jest tak, że o! i staje się na scenie i daje koncert... ćwiczcie, po prostu ćwiczcie, sprawdzajcie swoje możliwości na wszelkich konkursach, wysyłajcie taśmy z nagraniami do dobrych wytwórni, dbajcie o siebie... nie zapomnijcie też o nauce, nie tylko śpiewu, ale i języków (angielski pewnie się przyda...). Żeby zostać piosenkarką nie wystarczy mieć wytapetowanej buźki, miseczki D i kolczyka w pępku... trzeba jeszcze mieć TEN głos i TO coś, nie wspominając już o przyzwoitym IQ... osobiście też o tym marzę... i robię wszystko co się da. Samej sobie życzę powodzenia. Wam wszystkim również. :* aha. moje gg to 936494, jestem z kujawsko-pomorskiego. i dziewczyny-nie wyzywajcie się od "małp" i "idiotek"-naprawdę nie warto, poza tym to nic nie da... Spełnienia marzeń. :) o piszcie wszyscy we wieku 15-16 lat. :*

Gość patryshya
Phii!Wiele z was pisze ze ma świetny głos jest ładna chce być sławna bla bla bla...Specjalistką nie jestem ale nikt nie chce pustych lalek - nie chcę być niemiła - które myślą tylko o sławie...Każdy ma dobry głos jak tylko sobie wyćwiczy moim zdaniem najpierw to trzeba lekcje śpiewu...Samemu można dawać takie malutkie wystąpki na gitarze w swoim miasteczku.To jest do załatwienia.Np. ja z koleżanką ona umie grać na pianinie ja na gitarce i dajemy malutkie koncerty.taak piosenkarki może nie jak z okienka ale po co komu az taka sława.czy wy naprawde chcecie zająć wszystkie strony na pudelku?

Gość Asicka
też chciałabym śpiewać ale nie wiem jak sie do tego zabrać może do sznsy na sukces sie wybiore sama już nie wiem jak macie jakieś pomysły to dajcie znać ?

Gość Asicka
też chciałabym śpiewać ale nie wiem jak sie do tego zabrać może do sznsy na sukces sie wybiore sama już nie wiem jak macie jakieś pomysły to dajcie znać ?

Gość Asicka

witam! ja opowiem swoja historie...uwielbiam spiewac, od dziecka nalezalam do choru szkolnego, potem choru koscielnego... potem troche pozmienialo sie w moim zyciu, wyjechalam za granice, nie mialam czasu ani mozliwosci na spiewanie gdziekolwiek, jednak zawsze duzo ludzi mi mowilo ze mam piekna barwe glosu co da sie zauwazyc juz jak zaczynam mowic...ble ble ble i co z tego??.. rok temu jednak postanowilam wziac sie za siebie..zglosilam sie na casting wokalny do wykonania pewnej piosenki wraz z pewnym zespolem i...wygralam!!! to byla swietna przygoda, w trakcie koncertu traktowano mnie jak gwiazde a wladze miasta zapewnily mi nocleg w hotelu:) poza tym bylam w tv w co moi znajomi nie mogli uwierzyc ze mam taki talent heee dzis zespol rockowy z ktorym spiewalam zostal zauwazony przez Wojewodzkiego i zaprosil ich nawet do siebie do programu.... ale trzeba przyznac ze w showbiznesie potrzebny jest przede wszystkim zapal i nieprzejmowanie sie porazkami!!! Chlopcy graja juz prawie 15 lat i co??? dopiero teraz media sie nimi interesuja, potrzeba duzo lat pracy i wytrwalości!! aa czy wyglad wazny??? hmmm mi powiedziano ze bardzo dobrze prezentuje sie na scenie i mam szanse zrobic kariere... wszystko jednak zalezy od nas samych.. mysle ze najlepiej korzystac z roznych castingow, konkursow... niestety w mediach powoli sie to konczy...trudno trafic na eliminacje do szansy bo jakos jej ostatnio nie organizuja a te programy typu: mam talent lub fabryka gwiazd raczej nie daja szans na kariere, raczej na szybko zapomniana przygode.. dobrze tez chodzic na karaoke, mi jak sie nudzi zawsze wpadam wlasnie do takich klubow i...zawsze wygrywam:) a noz..moze wtedy jakis producent lub meneger zaproponuje wspolprace he? kto wie.... szukajcie tego co chcecie osiagnac a napewno to sie zdarzy!! tylko trzeba wierzyc w siebie i swoje mozliwosci, ale NIEEGOSITYCZNIE z podejsciem: jestem najlepsza!! brrr mnie denerwuja takie osoby!!!

witam! ja opowiem swoja historie...uwielbiam spiewac, od dziecka nalezalam do choru szkolnego, potem choru koscielnego... potem troche pozmienialo sie w moim zyciu, wyjechalam za granice, nie mialam czasu ani mozliwosci na spiewanie gdziekolwiek, jednak zawsze duzo ludzi mi mowilo ze mam piekna barwe glosu co da sie zauwazyc juz jak zaczynam mowic...ble ble ble i co z tego??.. rok temu jednak postanowilam wziac sie za siebie..zglosilam sie na casting wokalny do wykonania pewnej piosenki wraz z pewnym zespolem i...wygralam!!! to byla swietna przygoda, w trakcie koncertu traktowano mnie jak gwiazde a wladze miasta zapewnily mi nocleg w hotelu:) poza tym bylam w tv w co moi znajomi nie mogli uwierzyc ze mam taki talent heee dzis zespol rockowy z ktorym spiewalam zostal zauwazony przez Wojewodzkiego i zaprosil ich nawet do siebie do programu.... ale trzeba przyznac ze w showbiznesie potrzebny jest przede wszystkim zapal i nieprzejmowanie sie porazkami!!! Chlopcy graja juz prawie 15 lat i co??? dopiero teraz media sie nimi interesuja, potrzeba duzo lat pracy i wytrwalości!! aa czy wyglad wazny??? hmmm mi powiedziano ze bardzo dobrze prezentuje sie na scenie i mam szanse zrobic kariere... wszystko jednak zalezy od nas samych.. mysle ze najlepiej korzystac z roznych castingow, konkursow... niestety w mediach powoli sie to konczy...trudno trafic na eliminacje do szansy bo jakos jej ostatnio nie organizuja a te programy typu: mam talent lub fabryka gwiazd raczej nie daja szans na kariere, raczej na szybko zapomniana przygode.. dobrze tez chodzic na karaoke, mi jak sie nudzi zawsze wpadam wlasnie do takich klubow i...zawsze wygrywam:) a noz..moze wtedy jakis producent lub meneger zaproponuje wspolprace he? kto wie.... szukajcie tego co chcecie osiagnac a napewno to sie zdarzy!! tylko trzeba wierzyc w siebie i swoje mozliwosci, ale NIEEGOSITYCZNIE z podejsciem: jestem najlepsza!! brrr mnie denerwuja takie osoby!!!

Gość hgdhjzhahsuiajajknduhus
Moim zdaniem aby zostać piosenkarką trzeba mieć dobry głos ale to nie wszystko trzeba mieć własny styl , patrzcie na Tolę Szlagowską ubiera się jak Emo ale się tego wypiera albo doda. Ja oczywiście Dody nie lubię bo jest ona dla mnie sztuczna ja wolę Jolę Rutowicz...Pozdrawiam idzcie za głosem serducha.Pa Pa.

Gość PATUSKA95
teraz zrobili nowy program w polscie "mam talent" moja kolerzanka klaudia kulawik dostała sie na 2 miejsce i ja też chciałabym zostac piosenkarką więc on mi pomorze a ja chce wam pomórz wiem jak to jest węc pomoge :**** :_ więc tak pierw wyczwiczcie tonacje głosu a potem czwiczcie czytanie jesdneo zdania z jedym wdechem ..... na a puzniej na jakieś kastingi ..... puzniej idzie jak po maśle właśnie klaudia tak skończyła pozdrawiam i ZYCZE SZCZENŚCIA :**

Mam dobry głos wszyscyt mi to mówią ale ja nie wiem gdzie się zgłosić wymyslam już super piosenki ale nie wiem gdzi pójść zeby tam zaśpiewać żeby cały świat mnie usłyszał

Mam dobry głos wszyscyt mi to mówią ale ja nie wiem gdzie się zgłosić wymyslam już super piosenki ale nie wiem gdzi pójść zeby tam zaśpiewać żeby cały świat mnie usłyszał

Gość Dominika13
Hej , ja też mam marzenie być piosenkarką...Prosze pomóżcie mi.Jeżeli chcecie pogadać to napiszcie do mnie , może razem nam się uda coś wymyślić moje gg to 4818359