Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Uwaga na opiekunki do dzieci

Uwaga na opiekunki do dzieci!!!!!!!!

Polecane posty

Gość mam pytanie do...
tak to wlasnie jest, ze wy niektore mamy uwazacie iz kazda kobieta nadaje sie do opieki nad dzieckim, mimo ze macie przyklady niejednokrotnie we wlasnym otoczeniu iz dalekie to jest od prawdy... tak jak wiekszosc z was mimo iz potrafi poprowadzic samochod, nie nadaje sie do pracy jako kierowca... moze to nie najtrafniejsze porownanie, ale akurat takie przyszlo mi do glowy... zatem drogie mamy zatrudniajcie do opieki nad swoimi dziecmi wyksztalcone opiekunki dzieciece...

ale jak ona przyszla to dziewczyny mialy 1,5 roku i chodzily same jadly ladnie i zazwyczaj ja karmilam wiec co tu wiecej jak zabawa? a nie mozna wszystkich smarkul skreslac bo ja jak studiowalam chcialam dorobic jako niania ale kocham dzieci i nie ma dziecka do ktorego nie miala bym podejscia i dala bym sobie rade bo pomqagalam siostrom przy dzieciach juz jako 12latka wiec jakies obycie mialam,a pracy nie znalazlam bo dla niektorych 20 lat tomalo!

no faktycznie zrezygnowalam z niani wlasnie zpowodu tego wszystkiego

Gość no fakktycznie
Ale każdy człowiek jest INNY! Zrozum to proszę. Każda kobieta ma inną dojrzałosć. Jeśli według Ciebie każda młoda dziewczyna mogłaby zapewnić dziecku to samo co Ty, to oddaj jej dziecko na stałe, w końcu będzie miało to samo - będzie szczęśliwe ;) Już nie mam siły do Ciebie :)

aj nie nie kazda no co ty tez znam wiele smarkul jak je nazywacie ktore koncza prace po tygodniu tyle ze nie kazda jest taka.a i nie wszystkich stac na pania z wykształceniem!

Gość no fakktycznie
Wiem, że nie każdą stać :( Cóż robić? chory kraj ....

a wogole prawda jest taka ze najlepsza niania jest mama i to mamy powinny wychowywać dzieci no ale takie czasy że możliwości czesto brak i co zrobić...

Gość ula k.
Jakbym ja miała dla swojego dziecka wziąć opiekę, to albo z przygotowaniem, albo babcie na emeryturze. Na pewno nie połakomiłabym się na kogoś, kto zgodzi sie pracowac za 4 zł. Bo raczej sie domyślam, jaka bedzie jakosć tej pracy.

Gość mam pytanie do...
tyna - sprobuj oddac dzieci do zlobka, nie boj sie tej instytucji, tam pracuje wykwalifikowana kadra i cena za miesiac jest ogolnodostepna...a i kontakt z rowiesnikami tez ma ogromne znaczenie w wychowaniu...

ula.k chyba mowisz o duzysz miastach bo u nas to dobrze platna posada za te 4 zl bo maja czesto i 2 80 i 3.5 a 4 to naprawde duzo u nas! a ja na miehsu niani wolala bym przowac za 700 stow miesiecznie i byc te 8 godzin z dzieckiem niz w spozywczaku z alkoholem siedzien 12 godzin i za 500 czesto bez ubezpieczenia-takie realia!

Gość ula k.
ale jak siedzi w tym spożywczaku, to stoi przy kasie i podaje flaszki a jak chce byc opiekunką, to sie ulata jak kot z gównem, kobieto, czy ty czasem siedziesz ze swoim dzieckiem 8 godzin?

do mam pytanie do... własnie tak zamierzam na innym topiku dala mi pomysl dziewczyna ktorej dziecko chodzi wlasnie na kilka godzin do żłobka i najbardziej mi sie podoba obcowanie z innymi dziecmi i to prywatne przedszkole gdzie maja swietna opinie i nie to ze oleja dziecko tylko tlumcza maja rytmike zajecia angielskiego zabawy!

Gość ula k.
a u ciebie to nawet dwójka dzieci jest

Gość jaaaaAAAmmmm
...Tyna,,,półtora roczne bliźniaczki za 4 zł na godz?? Myślę,że jaka płaca taka praca...:P

Gość ula k.
tez uwazam, że złobek to dobre rozwiązanie

ja siedze ze swoimi 24 na dobe i to z bliźniakami i wcale sie nie ulatam a chciala bym zrzucic conieco.a pani w sklepie ma mozliwosc spotkania z nietrzeźwymi i ma mozliwosc ataku na nia a z dziecmi? moimi? co ty!moja siostra mowi ze do moich wystarczy duzo gadac i spokojnie powiedziec weź lale i nakarmimy ja zobacz czy siusiu niezrobila i takie tam a warouja tez i owszem ale to nie trwa 8 godzin i siedzialam z siustr dziecmi i wiem jak zabawic dziecko nie noszac non stop na rekach

Gość treasure1
Kasiak, smieszna jestes:O Jak chcesz taka nianie, to zaplac jej 2000zl, wtedy masz prawo wymagac. Placicie nianiom smieszne pieniadze i wymagacie niewiadomo czego. Myslicie, ze celem zycia nian sa wasze dzieci??

jaaaaaaaaaaaaAAAAAAAAAm sory za 4 godziny dziennie siedzenia i zabawy? nie sprzatania nie gotowania nic tylko siedzenie i gadanie-prosze cie!juz mowilam u nas ludzie dostaja 3.5 sie ciesza a sprzataa...a tu nic tylko zabawa!no prosze cie.jakbym oczekiwala czegos wiecej to dala bym wiecej a tu sory nawet chcialam dac podwyzke ale za co?

no przepraszam czy zabawa z dzieckim to nie wiadomo co? a za co placilam jak ty to mowisz smieszne pieniadze ? za siedzenie i bawienie sie telefonem!

Gość treasure1
Za co? Za to, ze poswieca swoj czas i nie moze w tym czasie byc w innym miejscu. A za co ty dostajesz kase w pracy? Za pierdzenie w stolek i siedzenie na forum? Ja dostaje 1000zl, 5 godzin dziennie od pn do pt i wcale to nie jest duzo, ale dzieciaki sa spokojne, wiec jeszcze troche tam popracuje.

Gość ula k.
no to akurat tej ani złotówka sie nie należała, ale jak następna by była dobra, to też by 4 dostała , prawda? a jak twoje dzieci takie wzorowe, to zostaw je z uatomatyczną sekretarką, na pewno tez sobie da radę, bo one takie grzeczne

Gość krowa z krakowa
treasure dobrze mówi - poswieca swój czas i nie może być w tym czasie gdzie indziej moi "państwo" czasem mieli takie zachcianki, żebym przyjechała do przedszkola i podała dziecku lekarstwo; bvo panie w przedszkolu nie mogły a ile za to dostałam ? nie, nie za bilet, nie za czas, jaki musiałam poświecić róznież na drogę - bo w końcu dzieckiem zajmowałam sie w tym wypadku 5 minut

ty ale nie traktuj moich dzieci jak robociki bo to sa normalne dzieci! a nastepna niania na poczatek napewno 4 zl al mowie mi wystarczy 2 tygodnie i jak zobacz efkty to podwyzka gwarantowana,a i z mezm gadalam nad jedna switna niania no niestety zmienila prace ale nawet chciismy dac jej 600 zl za pr\ychodznie 3 razy w tygodniu na 4 godziny! a co do tgo co ta niania robi przz ten czas to akurat ona pierdziala ale w moje lozko lzac i czytajac smsy i wcale uwagi moim dzieciom nie poswicala,a jsli nie chc to kto ja trzyma a ciebie w pracy? kazdym kiruja jakis powody i jesli chciala zarobic i si zdcydowala na to to powinna wiedziec jak jest sie za to odpowidzialnym a ni jaja sobi robila i odpoczywala. a ty sidzisz 5 godzin ona 4 i ty 5 dni w tygodniu a ona siedzi 2-3 razy i czsto puszczam wczesniej i nie wiem czy traktujesz pracodawce tak ze piszesz jej za 5 9.00 kiedy juz powinna pukac do drzwi ze sie spoźniwsz 30 min a potem o10 ze jeszcze sie spoźnisz lbo tydzien po tygodniu wolne bierzesz no przepraszam

no chyba nie mowicie o moim przypadku bo ja traktowalam nianie jak czlowieka a zostalam oszukana i co moja niania robila by w tym czasie? pewnie lezala w łóżku i bąki zbijała! a to jakie wy mialyscie doswiadczenia nie przelewajcie na mnie bo ja wam nie kazalam jezdzic i dawac syropkow ani dawalamtylko1000(hahaha) za siedzenie z dziecmi. ja chcialam uczciwej dziewczyny ktora wniesie cos do naszego domu i pomoze mi a stalo sie inaczej. i wcale nie mozna mierzyc dobrej niani miara pieniedzy!!!!

ok ja uciekam ja mam takie doswiadczenia wy takie ale dzieci nie poczekaja tylko musza zjeść i ide dac im sama bez pomocy niani!!! buźka dziewczyny

Gość Uwaga na opiekunki do dzieci
upup

zgadzam się - ja juz pisałam na innym topicu- że płaciłam swojej niani baaardzo niewiele- ale cóż od początku wiedziala ze na wiecej mnie nie stać - i to ona zaproponowała taką stawkę - naprawdę była wyjatkowa nianią - sama miała z 5 wnucząt- więc nie było problemu sprawdzania jej pedagogicznych umiejętności- łacznie dopilnowywała mi malucha z przerwami 3 lata- na koniec mówił do niej babciu- nauczyła jeśc go z talerzyka- co przy moich usilnych staraniach nie przynosiło rezultatów- mały naprawdę ją uwielbial- tak naprawdę zależy od tego czy opiekunka naprawdę chce pracować czy zdobyć łatwo pieniądze- na zasadzie a co tam posiedze pare godzin poogladam z bachorem tv a kase dostanę- tak jak w każdym zawodzie- jeden uczciwie pracuje za najniższa krajową a jeden sie opierdziela za cholendarne pieniądze

Gość nie to perek
nie porównuj starszej pani, której dzieci razem z wnukami wyleciały z domu do młodej osoby, które dzieci dziecmi, przyjemnosć przyjemnością, ale tez cos jeść muszą i maja swoje potrzeby starsza pani ma emeryturę i może sobie pozwolić na pracę za pół darmo co byscie powiedziały, jakby wam szef powiedział, ze takie gówno macie do roboty, że całymi dniami siedzicie na forum, to on wam bedzie płacił po 4 zł za godzinę ?

Gość nie to perek
tyna, jeśli ty uwazasz, ze dobra opiekunka to i za darmoche będzie pracowała, to chylę czoła skoro pieniadze takie niewazne, to moze sama idź do roboty za darmo ? a moze zrezygnuj z pracy, bo w końcu nie można mierzyć miara pieniadza, i sama sie zajmij swoimi dziecmi

najpierw czepiacie sie pracodawcow potem tego że gówniary pracuja potem ze płaca za mała i niewykształceni ludzie pracują, a ja nie mam zamiaru wybijać sie ponad przeciętną i dawać komuś 6 zl za godszine gdzie daje sie normalnie3.5 a ja daje 4 za nic nierobienie bo tak robila moja niania i wcale nikt nie kaze ludziom robic za marne jak ty to uważasz pieniadze.to jest forma dorobienia a nie stalej pracy bo ubezpieczenia nie ma i nikt nie jest zmuszany dotego,a znam wiele osob ktore za takie pieniadze robiy by bez slowa marudzenia i wiesz ja traktowałam nianie jak czlowieka i nie rozkazywałam nie wyganiałam na zla pogode ani nie wykorzystywałam tyle ze wiesz ta niania co u mnie byla jak pujdzie do pracy to sie załamie tym ze trzeba codziennie na ta sama godzine ze nie mozna sie spoźniac ze wyplata co miesiac ze wolne zasłużone a nie traktowanie olewczo pracy! a ja wlasnie siedze w domu z dziecmi i chce dac do żlobka tylko dlatego by dac im wiecej swobody i dziekuje za uchylenie czola bo wlasnie kolezanka wyzej napisala ze za niewielkie pieniadze miala super nianie i babcia bo chce dorobic do renty to niby usprawiedliwione ze za te pieniadze?(a dla wyjasnienia to stawka ktora jej placilas byla odpowiednia)a dzieczyna młoda to juz niewiadomo ile? weź sie zastanow co piszesz bo jakieś chyba problemy masz z okresleniem zdania tu mowisz ze starsza pani to ok a tu ze za grosze pracuja.ciekawe ile ty placisz niani i jakie ma obowiazki bo napewno wiecej niz moja to i jej plac wiecej