Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alcja

Lubicie chlopcow emo?

Polecane posty

Gość atakitam
mamaemo współczuję zgejowaciałego syna, a sama mu farbujesz kłaki i malujesz oczęta?

Gość mamaemo
Tak a siedzenie na ławce pod blokiem, nieuczenie sie i picie alkoholu a potem bójki jak robią to "silni" chlopcy w kapturach to super sprawa, wcale nie niszczy psychiki.

Gość MagnoIia
Nie wszyscy "silni" chłopcy są tacy.

Gość mamaemo
A to czy dziecko targnie sie na swoje zycie albo czy potnie sobie zły to zalezy od tego jak ma w domu, jaki ma kontakt z rodzicami a nie od tego jakiego koloru i długosci ma grzywkę. Jak ja mialam 16 lat to mój ojciec wieszał psy na chlopaków z długimi batami, ze satanisci itp, teraz nastali EMO, brońcie swoje córy haha

Gość jak dla mnie
emo są ok ...nienawidzę nażelowanych pedaów z dyskotek po solarium ....rzygam takimi.

Gość jak dla mnie
pedałów* miało być zjadło mi literkę

Byli hippi byli yuppie i jeszcze wiele innych, są teraz emo. Gdzieś tam w oparciu o percepcję pewnej estetyki i, warunki społeczne postaje pewna postawa, którą jeśli zostaje uznana za atrakcyjną (czytaj sprzedawlaną) media momentalnie dystrybuują, czyniąc z najczęściej i tak naiwnej ideii, głupstwo totalne. Dzieciaki lgną do tego, bo przeciez ledwo się na świecie zjawiły i niczego innego nie znają, wszystko co ma więcej niż 5 lat, jest dla nich starzyzną. Tymczasem same opychają się produktami wtórnego przerobu kultury. Pół biedy, jesli moda jest nieszkodliwa, gorzej w tym wypadku gdy ledwo odrosły od ziemi dzieciak, pozuje na udręczonego egzystencjalnymi niepokojami, tylko po co mu do tego te gadżety? Za czasów egzystencjalistów wystarczał czarny sweter i okulary plus Jean-Paul pod pachą :D Ale wówczas nie było wszechpotężnej tv i internetu, które wszelką zarazę roznoszą momentalnie. Inna rzecz, że takie mody nakładają się na konkretne postawy i problemy psychiczne, konkretnych ludzi.

Gość mamaemo
no własnie, naoliwkowany elegncik w rózowym podkoszulku po ekstazie na dyskotece to spoko twoim zdaniem? Mój syn nie pali, nie bierze narkotyków. Czasmi pije piwo. Nie klnie co drugie słowo. Jest normalny, w czym problem?

Gość MagnoIia
O żeż kurde! Dlaczego dzielicie chłopców tylko na trzy kategorie (emo, dresy i pedałki z solarium) zakładając przy tym, że nie ma normalnych chłopaków. Denerwuje mnie, że młodzi ludzie za wszelką cenę chcą być oryginalni - nie na tym rzecz polega. Sama mam 17 lat i w moim LO roi się od dziewczynek w arafatkach i za ciężkich butach, chłopców z grzywami na pół twarzy, dziewczyn w balerinkach z czaszkami i spineczkami we włosach pomalowanych oczywiście na czarno. Dla mnie takie zachowanie jest po prostu dziecinne i żałosne - słuchają Tokio Hotel i Blog 27, podcinają sobie żyły, pIsZĄ jakIMś nIeCzyTeLnyM PismEm. I co to za oryginalność?

Gość mama nie emo
gdyby męska wrażliwość miała przejawiać się farbowaniu wlosów, układaniu fryzurek, malowaniu ocząt i obwieszaniu się biżuterią itp, to marny byłby los dziewczyn skazanych na takich mężczyzn :) Między wymalowanym i wymodelowanym na emo "delikatnym i nadmiernie wrażliwym chłopcem" i mięśniakiem w dresie tankującym piwo na ławce są jeszcze dziesiątki innych, mniej radykalnych i lepiej przystosowanych do życia typów. Co do 17-latka uprawiającego seks, bardziej niż "bycia babcią" powinnaś chyba obawiać się tego, że w razie wpadki tej pary spocznie na Tobie obowiązek alimentacyjny i odpowiedzialność za działania syna, jak w przypadku każdej ciąży spowodowanej przez osobę nieletnią. Jestem mamą wrażliwego nastolatka w bluzie z kapturem i z jeżykiem na głowie :) Z książkami zamiast piwa i morderczą erudycją zamiast bluzgów. Zamiast pomagać mu w farbowaniu włosów wpoiliśmy mu, że człowiek rodzi się z pewnym zestawem słabości i atutów, a sztuka życia polega na tym, by wygrać atuty i pozbyć się lub zamaskować słabości, i znaleźć w życiu dziedziny, w których jest się dobrym. To daje siłę. Świat się nie zmieni, to człowiek musi nauczyć się zarówno być szczęśliwym, jak i silnym. A rodzice są po to, by jak każdy dobry przyjaciel, z szacunkiem i miłością wesprzeć dziecko w tym co dobre i zazwyczaj trudne, i pokazać mu moment, w którym popełnia błąd, jeżeli samo tego nie dostrzega. Kochać nie zawsze jest łatwo, ale kochać mądrze stokroć trudniej. Ucieczka nie rozwiązuje żadnego problemu, podobnie jak użalanie sie nad soba.

Gość mama nie emo
I nie mylmy emo z rockiem, równie dobrze można by stwierdzić, że Haendel i Rubik uprawiają ten sam gatunek muzyczny :)

Gość mamaemo
Przesadzasz, zawsze tak było. Za mojej mlodosci byli skini, punki, metalowcy, depechowcy, newromantic i jeszcze inne mody. Jedni słuchali republiki a drudzy lady pank. Byli satniści i dyskotekowcy. Wszyscy wyroslismy. Wiekszość na ludzi. Bez znaczenie kto jakiej muzy słuchał dzieci

Gość MagnoIia
Otóż to. :)

Gość MagnoIia
Sęk w tym, że muzyka jest tutaj najmniej ważna.

Gość mama nie emo
dokładnie, za to stosunek do życia i własnych problemów - bardzo :)

"Zamiast pomagać mu w farbowaniu włosów wpoiliśmy mu, że człowiek rodzi się z pewnym zestawem słabości i atutów, a sztuka życia polega na tym, by wygrać atuty i pozbyć się lub zamaskować słabości, i znaleźć w życiu dziedziny, w których jest się dobrym. " Jak pięknie :) i mądrze!

Gość mamaemo
Dlatego jestem zadowolona ze stosunku do zycia i problemów jaki ma mój syn. Chyba troche przesadzacie. Kiedys sie uważało,ze każdy metal to narkoman - bzdura. Teraz powiecie,ze jak preferuje modę EMO to znaczy ,ze poprzecina sobie zyły. Bzdura jeszcze wieksza

Zgoda, ze bzdura w tym sensie, ze nie każdy traktuje daną modę smiertelni serio. Często ludzie wybierają tylko pewne elementy.