Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co lubicie szamać

jakie jedzenie z górnej półki lubicie

Polecane posty

wiec dla mnie wszystko jest z wysokiej polki , bo ja i niska i studentka :P a tak powazniej to uwielbiam pistacje i orzechy nerkowca, a tak pozatym to wybredna nie jestem , nie cierpie za to ptasiego mleczka :D

17:16 co lubicie szamać to o kawiorze z 300 zł TO NIE MOJE aż taka głupia nie jestem kupuję taki zwykły za kilkanascie zł, i tak mi smakuje, najlepiej na kanapce z szynką miodzio... a po co ta szynka ? uwielbiam bułki z masłem i kawiorem, oczywiście stać mnie tylko na ten za kilkanaście złotych, więc nie jest to górna półka, ale właśnie od kilku dni mam ochotę i chyba dzisiaj kupię. Tak poza tym strasznie lubię orzechowe sery i też są raczej drogie, szparagi, krewetki i prawdziwy marcepan, nie jakiś z ziemniaków.

Gość pudel z rodowodem
kaszanka

Kawior to ja tez chętnie jadam - najlepszy jest z grzaneczkami. Oprócz tego to krewetki i małże - przepyszne rzeczy, ale muszą być dobrze przyrządzone, bo jak nie są, to raczej nie da się ich zjeść. Od czasu do czasu warto się na coś takiego wybrać do jakiejś dobrej restauracji.

Gość malineczka95
draze kokosowe z biedronki :classic_cool:

Gość bomba hjnfsdhjsdf
a jakie krewetki lubicie najbardziej ?

Gość bomba hjnfsdhjsdf
co wy wiecie o prawdziwym jedzeniu :O

Gość Miss Cole
nie wiem czy lubie cos z gornej polki, ale lubie probowac, wiec - - slimaki - takie sobie, musza byc naprawde dobrze przyzadzone - kawior - niespecjalny, zajezdza ryba :D - homar - wyglada efektownie, - losos - uwielbiam, ale to akurat jest normalna polka - ser plesniowy - zalezy, ostatnio jadlam pyszny z znanasem i czarna porzeczka - szampan - taki prawdziwy /jak ma byc z gornej polki/ - zdecydowanie tak - krewetki i inne owoce morza - bardzo lubie w kazdej postaci a ostatnio uwielbiam pesto na toscie, lub z kurczakiem, ale to tez 'zwykla' polka

Gość bomba hjnfsdhjsdf
gowno wiecie o jedzeniu

Gość hermenegilda 1980
Szampan? Mowisz o Crystal ?? Raczej nie. podejrzewam, ze nigdy nie pilas prawdziwego szampana.

Gość Miss Cole
z tym szampanem to do mnie? A po czym wnosisz ze nie pilam?

Gość wędzony łosoś
mój mąż jeździ tirem , raz wiózł jakieś muszle , wyjadł trochę z ładunku , mówił że dobre , takie prosto z ,muszli

Gość hermenegilda 1980
biale trufle matsutake grzybki kobe wolowina szafran prawdziwy jako przyprawa ziemniaki la bonotte i kawior, ale tylko almas

Gość werewrwrewrwer
wiecie, dla jednego frytki wmc donaldzie beda rarytasem bo na nie czesto nie chodzi bo np. drogie a dla drugiego trufle. dla mnie: -kawior -prosciutto di parma - tuńczyk (swieze mieso prawdziwe a nie w puszcze) -łosos (ale swieze płaty) - niektóre owoce morza -homary -trufle -dobre wina -sery plesniowe jak za mały kawalutek płace 25 zł :/ no to sory jak najbardziej luksus:) -szafran - poledwica wołowa jak byłam studentka i zarabiałam mało albo i wcale to dla mnie lusksuem była np. kolacja w ładnej restauracji (nie mowie o mc donaldzie czy kfc) tylko takiej prawdziwej. wiec zalezy kogo na co stac.

Gość dla mnie rarytasem są
domowe potrawy, których smak jest nie do podrobienia i żaluję że jak zabraknie osób, które je robią - nie będę miała okazji ich kosztować np: szczupak faszerowany kiszka ziemniaczana pierogi z kaszą i bryndzą

Gość dla mnie rarytasem są
i bezsprzecznym rarytasem i potrawą z najwyższej półki są domowej roboty wędliny mojego Taty. ja sobie moge wędzarkę chyba na balkonie postawić... eh :(

Gość opupupupu
to ja jestem p ierdolnieta chyba bo nie lubie nic z tego co piszecie... ba!wręcz mnie na pawia zbiera:O

Gość beatka salatka
ja lososia wedzonego bardzo lubie,slimaki ,szparagi uwielbiam no i kasztany mniam mniam.nie sa to rzeczy z "gornej polki ale je uwielbiam) no i kiszki pieczone mojej mamy strasznie za nimi tesknie

Gość Xxxx00
Z gornej polki ale w Harrodsie

Uwielbiam owoce morza!!!! dwa lata temu jadłam przepyszne podczas wycieczki do St. Malo we Francji. Niesamowity klimat. Od tej pory wszędzie poszukuję dobrze zrobionych krewetek i muli w Polsce. Ostatnio pozytywnie się zaskoczyłam gdy podali mi bardzo dobrze przyrządzone mule w Le Scandale na krakowskim Kazimierzu. Były w sosie czosnkowym z dodatkiem białego wina....zgłodniałam ;)

Gość Miss Cole
A dla mnie rarytasem - jak to niktorzy ladnie ujeli, wcale nie sa te wymyslne potrawy, bo jak bardzo zapragne to zawsze moge pojsc do restauracji. Rarytasem dla mnie sa golabki - matko jak dawno nie jadlam, albo pierogi ruskie takie domowej roboty, albo kotlety mielone z buraczkami - mniam :D

miss cole, zgadzam sie w zupelnosci;) polskie jedzenie mniam..juz z 2 lata nie jadlam prawdziwego polskiego jedzenia..ehh

Gość kamiń
Nie podoba mi się sformułowanie "jedzenie z górnej półki":) Tym bardziej, że dla każdego oznacza ono co innego. Przyjmijmy jednak, że chodzo o te potrawy bardziej wyszukane:) No więc ja lubię szparagi pod każdą postacią, kawior i mule ( pyszne , w białym winie podają w Lescandale w Krakowie)

Gość fiedora
Ja uwielbiam pizzę, szczególnie od nich - http://www.partypizza.pl/ Mają swój lokat u nas we Wrocławiu. Jest mega smacznie ;-) Szczególnie polecam wszystkim pizzę serowe party - zapewniam, że wam wszystkim będzie odpowiadała ;-)

Gość karolllkowska
A ja bardzo lubie odwiedzać taka restauracje http://antich.pl/ Naprawde jest dobre i niedrogie jedzenie po włosku i nie tylko