Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomocy***

mobilny doradca finansowy

Polecane posty

Gość jeszcze mobilny
KIEDYS KAZALI SPRZEDAWAC KREDYTY a teraz kaza sie przekwalifikowac na prezentacje i wciskac karty kredytowe, ktore niestety nie maja duzych znizek w sklepach i niczym sie nie wyrozniaja od innych. brak profesjonalnych szkolen jak te prezentacje robic, wszystko wyglada tak jagby ta mobilna miesiac temu powstala. teraz wszyscy sie boimy ze nas rozwiaza, chyba beda zwalniac koordynatorow ale ci co maja najlepsze uklady z dyrem nie wyleca a jest taka jedna co sie dobrze ustawila. warunki otrzymania kredytu sa baaardzo trudne trzeba miec udokumentowany dochod 1500 netto z umowy o prace i oczywiscie sowy wszystko utrudniaja klienci nam rezygnuja bo babki w tydzien wniosku nie potrafia rozpatrzec

Gość jeszcze mobilny
teraz zamiast kredytu sprzedajemy klientowi 3, 4 karty kredytowe dla produktow i puntow . niewazne ze koles pozniej nie wie jak ma to rozlozyc na raty i wiadomo ze bedzie mial problemy ze splata.

Gość fiufiufiu1
Nie obrażaj ludzi! Widac ze nie jesteś zorientowany! idotyzm? oh... Powiem tylko tyle słaby czas i miejsce na leczenie kompleksów... To co się dzieje teraz to nie wina doradców... pozdrawiam

Gość fiu fiu fiu1
Ja osobiście nie narzekam ale chodzi mi o sytuacje ludzi którzy tam pracują... oni się marnują. Tam jak się postarasz to może podstawe dostaniesz...taka prawda zanim cokolwiek napiszesz to się zastanów. Przyznaję rację... zawsze się trafią jacyś malkontenci ale to akurat zły przykład pozdrawiam

Gość Druzyna G
Nie jest tak zle, jest kurwa swietnie, swietnie kurwa jest..... Ludzie rade daja ale Cico sa po szkoleniach i to widac po wynikach, a my jak takie psy... ulotki ulotki ulotki, a teraz zeby w sciane

Gość blagam tylko nie nazywajcie
tych akwizytorow doradcami,bo oni nie maja zadnej wiedzy o bankowosci, nawet o produktach w swoim banku. ŻAŁOSNE

Gość bz wbk
a Ty kim jestes jesl mozna zapytac? na jakim stanowisku pracujesz?wielu jest ludzi na nieodpowiednich stanowiskach...zawsze jakies to doswiadczenie nawet jak Ty to nazywasz "akwizycja"...uwierz, ze nawet w oddziałach nie maja takiej wiedzy jak potrzeba...nie znaja wszystkich procedur. Taka to praca, w innych bankach w mobilnej jest ta sama specyfika pracy wiec o czym tu mowa...o jakim wykorzystywaniu Wy mowicie. Zakonczenie dyskusji powinno byc takie: Morał z tego taki, ze nie ma sensu pracowac w BZ WBK i dawac sie wyzyskiwac:)) TYLKO W BZ WBK:))) Pozdrawiam

Gość jednak w oddziale wiedzą duzo
więcej niz jacys mobilni akwizytorzy to raz, a dwa na mobilnego przyjmują wszystkich, do oddziałów juz nie. czyzyby jakieś kompleksy sie odzywały ?

Gość Mobilna od kuchni...
Niestety prawda o mobilnej BZ WBK jest brutalna, żeby pracować tam nie trzeba mieć wykształcenia ani nawet doświadczenia w sprzedaży, wystarczy po prostu wysłać CV, nie zrobić z siebie ostatniej sieroty na rozmowie i propozycja murowana. Na 10 propozycji zatrudnienia max. 2 osoby decydują się na zaproponowane warunki, jednak już po drugim miesiącu zaczynają się mocno rozglądać za czymś nowym. Prawda jest taka, że to nie koordynatorzy decydują się na przyszłych pracowników ale niestety muszą czekać na potencjalnych doradców, którzy dadzą się nabrać na kwoty rzucane podczas rozmowy rekrutacyjnej [jest to najczęściej zarzucana przynęta mająca zachęcić do podjęcia pracy [NO BO KTÓŻ Z NAS NIE LUBI DUŻO ZARABIAĆ?] zarobki 4000-8000 na rękę kiedyś były realne ale te czasy się skończyły wraz z ograniczeniem ryzyka przez bank. Oczywiście nikt nie wspomina ile wniosków realnie trzeba złożyć żeby otrzymać przykładowe pensje. Przecież przy obecnych obostrzeniach the beściakiem jest ten komu zaakceptują 50% złożonych wniosków. Wystarczy policzyć że nawet chcąc zrobić te minimalne 15 pkt-ów trzeba złożyć około 30-35 produktów [średnia 3 na dwa dni] czyli przy dobrych wiatrach gdy większości klientom uda się "sprzedać" kartę (czasami dwie) i kredyt to wychodzi około 20 klientów (jeden klient dziennie) [OBLICZANIA OCZYWIŚCIE NA PODSTAWIE WYNIKÓW SPRYTNYCH DORADCÓW Z DŁUŻSZYM STAŻEM, NOWICJUSZ MA DUŻO SZCZĘŚCIA JAK UDA MU SIĘ OSIĄGNĄĆ TAKI WYNIK W PIERWSZYM PEŁNYM MIESIĄCU PRACY]. Na potwierdzenie moich słów wystarczy czekając na rozmowę rekrutacyjną stanąć gdzieś koło rozmawiających doradców i posłuchać jak bardzo są niezadowoleni z obecnej sytuacji. Niemniej jednak wszystkim, którzy nie mają wyjścia i gdzieś muszą pracować, a to jest ich jedyna możliwość życzę wielu sukcesów i przede wszystkim dużo cierpliwości i szczęścia w BZ WBK.

Gość Poropozycja
Witam Ja mam bardzo ciekawą propozycję dla osób które, mają duże możliwości, cenią sobie swoją pracę, ciesza się z wyników swojej pracy, i oczywiście co za tym idzie dodatkowe korzyści, jestem dostępny pod nr tel. 723986303, jeżlei chcielibyście porozmawiać zapraszam.

Gość axa01
Co nowego w mobilnej? miał być out a z teog co się orientuje nadal działają? kręci się interes???

Gość nadal w bz
kręci się....auta wymieniaja na nowe, zle nie jest:D

Gość spec
kolejne koszty które dobiją tą strukture... Po za tym to jest tylko sprytny myk bo sam Prezes wypowiada się że bank ma się sta bardziej konserwatywny... a co to oznacza to myśle że jako bankowcy wiecie... a wracając do tematu aut to inny departament dostanie prezent... leasing?oddziały?może SME? hehe zobaczymy pozdrawiam

Gość ile jeszcze
Powiem tak! Jeżeli mobilna będzie istniała jeszcze miesiąc to będzie dobrze. Radzę wszystkim doradcom szukać szybko nowej pracy.

Gość Mobilny Doradca w BPH
sluchajcie! w tym WBK ogolnie straszne rzeczy sie dzieja. Mam tam konto osobiste, ktore tez bede zamykal, bo mi je okradaja, blokuja mi pieniadze na koncie i nie moge z nich korzystac. Gdybym ja zrobil 15 kart z kontami w BPh, to bylbym pensje 10 000 a nie 1900 :) Teraz zrobilem 5 kont, i mam 3 000 :) WBK gnije!

Gość Ceteris
Szczecin zamknięty!!! Dzisiaj wszyscy ze szczecina, łącznie z dyrektorem złożyli wypowiedzenia.Prawda odnośnie mobilnej jest taka ze kiedyś było super bank naprawdę dokładał do interesu a teraz nawet na toner do drukarki zrzucali się pracownicy. Od kwietnia wchodzą nowe produkty konta itp ale nikt nie wierzy już że będzie lepiej. i to nie kwestia tego ze jak niektórzy piszą nie każdy się nadaję do tego typu pracy, ja w zajmowałem co miesiąc wysokie miejsca w ogólnopolskich rankingach ale ostatnio koszty są za duże.I nie wierzcie w bajki ze ktoś wam powie ze zarabia 6000zł i ma kosztów 500 zł, bo auto służbowe na wodę nie jeździ i w rzeczywistości w "dobrym miesiącu wyjdzie ok 3000zł na rękę. Pozdrawiam

Gość były
Są jeszcze inne banki dla których można pracować. W wbk były dobre czasy ale to już minęło. Wystarczy dobrze poszukać!

Gość Brother_luk
Inne jakie np. :) ? Ja myślę właśnie o mobilnym :) heh przeczytałem cały ten temat i powiem że minę mam tęgą :)) Sytuacja w bankowości nie jest teraz ciekawa. Heh osobiście znam dwóch mobilnych z Bz WBk i jest początek miesiąca a oni mają praktycznie już zrealizowany Plan :) heh Jednakże podzielam zdanie, że nie jest to łatwy kawałek chleba :| :)

Gość Vizmo
To tylko i wyłącznie AKJWIZYTORZY a te ich wynagrodzenia to MŻOnka !Ludzie nie dajcie się na to nabrać - są bezwzględni !choć czasem miło wygłądają- jak będziemy o nich dużo pisać to może ta sytuacji ulegnir zmianie!!!!

Gość Brother_luk
A co wolisz siedzieć w oddziale i srać pod siebie za przeproszeniem ? Nawet w oddziale trzeba sprzedawać aktywnie i szukać klientów... I Skończcie już z tą akwizycją bo śmiać mi się chce. Sam nie pracuje w ten sposób ale nie uważam za coś złego tego typu prace. Wole to niż obcinanie z byle powodu premii przez banki w oddziałach ... Więc Pzdro

Gość śmiać mi się chce
BANDA NIEUDACZNIKÓW... tylko tyle wam powiem. Czytając to zastanawiam się czy wy w ogóle nadajecie się do jakiej kolwiek pracy... Może na rentę powinniście przejść, co... ? Zapraszam na produkcję do pracy przy taśmie bo na nic innego raczej was nie stać z takim nastawieniem.

Gość Liberator
Zgadzam się z przedmówcą!!! Do tego typu pracy potrzebni są ludzie z wyobraźnią, a większość osób wypowiadających się tutaj ma chyba klapki na oczach.. Za przybicie 5000 tysięcy na poczcie dostać 1200 na rękę - pewnie, stabilnie, co miesiąc 1200.. Ambitnie jak cholera. Wynagrodzenie adekwatne do zakresu obowiązków. Doradca finansowy jedyne co musi - to chcieć wykazać trochę inicjatywy. Męczą mnie te roszczeniowe wypowiedzi jak i ludzie przychodzący na rozmowę nieświadomi życia... 200 CV miesięcznie i może z 1 kandydat potrafiący ugryźć temat, że o doświadczeniu nie wspomnę! Właśnie przez takich ludzi jak WY to wszystko upada. Przychodzicie na miesiąc góra 3 przyprowadzicie ze 30 klientów z pod budki z piwem i nara! Doradca Finansowy - czy to WBK, BRE, REIFFEISEN czy MILLENNIUM to nie akwizytor, Tylko specjalista proponujący DOBRE rozwiązania finansowe. I jeszcze jedno, wszyscy, którzy pracowali a się do tego nie nadawali - dobrze wiedzieliście jakiego to typu praca - jeżeli nie to współczuje... IŚĆ DO PRACY NIE WIADOMO JAKIEJ.......

Gość Liberator II
Zgadzam sie z poprzednikiem, ludzie zglaszajacy sie do pracy w tym charakterze nie maja pojecia jak sie za to zlapac, a w wiekszosci poprostu nie potrafia- i taka prawda, zaden wstyd;) popracuja miesiac moze dwa i narzekaja, ja pracuje prawie rok i nie narzekam, bywa ciezko, klienci na drzewach nie rosna, ale produkty ktore sprzedajemy sa wartosciowe i normalne w tych czasach, a klienci sa, tylka trzeba ich poszukac. pzdrawiam mobilnych w calej Polsce.

Gość śmiać mi się chce
Wreszczei jakieś konstruktywne wypowiedzi. Pozdrawiam Chłopaki. Oby takich ludzi było więcej. A ci zamulacze niech idą do urzędów pracować gdzie po 20 latach pracy masz 1600zł do wypłaty. No ale przecież ich ambicja więcej nie wymaga. pzdr

Gość terminator12
witam, co do pracy w bz można wypowiedzieć sie pozytywnie na początku pierwszego miesiaca pracy... poźniej to sama porażka... w innych bankach przy tej samej aktywności pracy, można zarobić od 5000 do 10 000 zł a w bz wbk około 320 zł---- żenada!!!!!! a mówię o maximum wkładu pracy( ogłoszenie w gazecie, ulotki, zaproszenia, zrywki, tel. do klientów indywidualnych i firm, a nawet praca w sobote -niedziele) zastanawiające jest to, że jest duża rotacja... też siedziałbym na foteliku kierownika czy koordynatora za takie pieniądzę, a mobilni-akwizytorzy niech zapieprzają na pensje przełożonych... sposób pracy w bz jak w kołchozie:)))) nacisk przez przełożonych. brak jakiegokolwiek poziomu sprzedaży mobilnych, po prostu na Rumuna. jedziesz do klienta i prosisz o zorganizowanie paru osób aby wzięły karty, bo mobilny nie ma do planu. życzę powodzenia naiwniakom, którzy tam pracują, bo my wcześniej zrobiliśmy z siebie frajerów i chcemy Wam pomóc.

Gość hahahaha111
popieram cię terminatorze 12 plan można zrobić ale przy pomocy koordynatora, który pomaga wybranym. 15 pkt co to jest? ale jak zrzucisz 50 wniochów, min 1500 netto wymagane klienta dochód. klimat w pracy beznadziejny, to przełożeni zajmują się plotami, dyskryminacja buntowników. to chyba UBEK a nie WuBeK:)))) polecam inne banki tylko nie bz wbk w chuja gra, zwłaszcza ....hahahaha

Gość Liberator
Poziom wypowiedzi godny bocznicy kolejowej :p Ludzie dajcie sobie luz, akceptacja - prawda kiepska, ale Polbank przestał w ogóle udzielać kredytów swego czasu – zwolnił wszystkich mobilnych.... Millennium, złożysz wniosek może za 3 miesiące będziesz miał decyzje, zresztą, żaden bank nie daje już na ładne oczy i trzeba sobie jakoś w tej sytuacji radzić.... Była tu gdzieś fajna wypowiedź "Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma"...... Skończyły się czasy dawania pieniędzy za darmo, mobilny niestety musi być rentowny – dostarczyć dobrych klientów!! Maksimum wkład pracy, "od 10 do 12", ulotki „godne Prowidenta”, 320zł - no to naprawdę się nadawałeś "TERMINATORZE" Po prostu poległeś, poddałeś się! Dla Ciebie praca ma inny wymiar - Idź do takiej gdzie dostaniesz samochód i tą samą trasę do robienia codziennie, z gpsem schowanym niewiadomo gdzie i chipsami na pace – pewnie i stabilnie, co miesiąc, 1500 bo pomysły na życie skończyły się z pierwszą dziewc…. a może nigdy ich nie było…. Pytanie - dlaczego w WBK są doradcy z 2-3 letnim stażem, i cały czas zarabiają, nigdy nie byli u klienta w domu, nigdy nie mieli ulotki w ręku – nadają się, systematyka i wola walki. Obsmarowywanie kogokolwiek nigdy nie było dobre, rozstaliśmy się sie tak czy inaczej i niech tak zostanie. Trochę pokory, ta praca nie jest dla wszystkich!

Gość wwwwwwwwwwwwwwwwww
praca w BZ to jedna wielka poracha nie polecam Obiecuja i na tym sie konczy

Gość Liberator II
znowu musze sie zgodzic z wypowiedzia Liberatora. co do wypowiedzi "hahahaha" to ma racje, ktos tu w chu... gra, ale to nie bank, tylko doradcy ktoerzy caly dzien siedza w domach albo oklamuja samych siebie ze robia duza, a tak naprawde sciemniaja, ale zarabiac by chcieli... te czasy to przeszlosc, teraz zeby zarabiac trzeba popracowac, poszukac tych klientow.... co do kosztow, to sa i to faktycznie spore, ale tu tez wystarczyc pomyslec, pokombinowac i mozna naprawde wyjsc na swoje!!!! jeszcze raz pozdro dla Mobilnych calej Poslki

Gość Liberator II
I jeszcze jedno, ktos tam sie przyczepil do koordynatorow, i ma racje wspieraja wybranych, tych ktorzy chca, ktorym zalezy zeby zarobic a nie tym co siedza i placza!!!! i o to chodzi, po co maja 2wspierac tych ktorzy tego nie chca??!! szkoda ich czasu!!! co do "hahahha1111" wytlumaczc mi prosze o co chodzi z ta dyskryminacja bunotwnikow, bo to ciekawe;) tym razem pozdrowie rodzicow;)