Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gonia1987

KIEDY USŁYSZAŁYŚCIE OD WASZYCH POCIECH PIERWSZE MAMA?

Polecane posty

Gość ufliczka
nie wiem ale juz sie nie mogę doczekać

ja tez choć przede mną jeszcze z pewnośią dłuuuuuuuuuuuugo czekania..

Gość dgfdg
moja niuncia ma 1,5 roczku i jeszcze mi nie mowi, jak do tej pory mowi do mnie tata

Gość mama synka
świadomie jak mial skończone 10 miesiecy , mam to była mama , a tata to tata czyli rozróźniał , ale on szybko zaczął mówić , po roku juz zdaniami i zrozumiale , i tak do dzisiaj buzia mu sie nie zamyka ;) ja ze wzruszeniem wspominam śmieszne słówka ,np gogult - jogurt, ato - auto itp

Gość wafelek ryzowy
Ma dwa lata i dwa tygodnie i nie mówi mama. tylko "tato", "cio to?" i "daa" Przykro mi jak cholera.

Gość wafelek ryzowy
Nie. Nie przeszkadza mi, że mówi "tata", zresztą sama go tego nauczyłam. Przykro mi, że spędza ze mną 90% czasu a za żadne skarby nie chce mówić "mama".

moja tylko \"ćieść\". no i czasem wymusze od niej meme.....prawie 2 lata-pocieszam sie,że wczesniak to ma prawo.....:D

a moja ma 10 miesiecy i juz od jakiego czasu mówi powtarza jak papuga wszystko co uslyszy. nie mówie "mama" tylko "mamiu" ale wiadomo o chodzi mówi tata baba dziadzia ciocia papa dziś , odź tu, dać , nie tykaj ... i powtarza jak papużka wszystko co usłyszy. szczególnie w tv jak cos w bajce powiedza to potem to powtarza... Umie powiedziec jakie odglosy wydaja zwierzatka- kotek maaa a kurka koj koj :D:D prawie dobrze :P ale osiol z niej taki ze mówi tylko jak jej sie chce a jak sie ja prosi to zagryza wargi i ani slowa... jak jej sie krzywda dziecje tzn chce na raczki to sie drze "maniuuuuu" :D:D:D:D

jak miał 8 miesięcy to pierwsze słowo \"tata\" 9 miesięcy \"mama\" dziś ma 1,5 roku i mówi \"tatuś\" a do mnie nadal \"mama\" :)

Gość hhhhh
Półtora roku i mama mowi ale nie do mnie tylko na obojętnie co Nie zna znaczenia tego słowa Miał tak ktoś

to bylo w grudniu dokladnie pamietam ;) a syn urodzil sie w kwietniu czyli mial 8 miesiecy

Gość Natka.
moj ma 10 miesiecy i zaczał wołac mama

Świadome \"mama\" 11 miesięcy (u starszej córki). U młodszej czekam.

Gość inek
rok i żadne mama ani tata jedynie:baba meme papa :(

moja powiedziala mama jak miala cos 13mc, teraz sie rozkreca i coraz wiecej slowek:)

moj jak mial ok 16 -17 miesiecy, teraz ma 18 i ciagle wola mnie, a czasem tak roszczeniowo wiesz MA MA!!!ale dlugo przedtem mowil mama ale to nie byla ta prawdziwa mama tylko jakis odglos w zasadzie:)