Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatoki tak szczerze mowiac

Co na suchość sluzowki nosa? otrivin daje odwrotny efekt.Pomozcie, prosze ladnie

Polecane posty

Lecze zatoki zinacefem. Moj biedny nos i gardlo:( sucho, sucho, sucho. musze caly czas pic bo bym sie udusila. ale w nosie to tragedia. otrivin nie dziala(tylko podraznia) inhalacje nie daja rady, no nie wiem juz:( moze macie jakies rady albo sprawdzone preparaty?

a oprocz tego uzywam muco czegostam, na rozrzedzenie wydzieliny. ladnie schodzi. tylko ta suchosc

pomocy:(

:(:(

prrrooosze, bo oszaleje. po poludniu znow jade na zastrzyk to zebym wiedziala co kupic:(

na przesuszoną śluzówkę bardzo dobry jest Tetrisal /woda z sola morską w sprayu/, używamy jej od kilku lat - mój syn ma skłonności do przesuszonej śluzówki i kruche naczynka, więc przy przesuszonym powietrzu i wysokich temperaturach dostaje krwotoków. Tetrisal pomaga świetnie, po 3 dniach widać zdecydowana poprawę, po 5 problem znika.

Istnieje również podobny preparat do nawilżania gardła, ale nie znam nazwy. Spytaj w aptece, farmaceutki z pewności Ci podpowiedzą :)

Gość laik
Mam tę maść, ale... no właśnie "ALE". W sposobie użycia jest napisane: "wmasować delikatnie w skrzydełka nosa do całkowitego wchłonięcia". Ten opis skłania mnie ku twierdzeniu, że maść ta jest maścią zewnętrzną. Cała reszta sugeruje natomiast, że maść jest maścią do stosowania wewnątrz nosa. Proszę o stwierdzenie: Czy Rinopanteina jest to maść do wewnątrz nosa, czy na nos?

Gość bladolica
kup sól fizjologiczną w aptece (bez recepty) i zakrapiaj nos.

Gość bondi
glosal na suche gardło, bardzo dobry

Gość milianna
sól morska jest dobra ;) polecam