Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiecznie zasmucona życiem

dlaczego wszystko kręci się wokół wyglądu ?

Polecane posty

czy nie może być tak, że on zejdzie na drugi plan a zacznie sie liczyć bardziej wnętrze czy charakter ? ponoć wygląd nie jest najważniejszy to dlaczego jednak jest ? nie jestem głupia, skończyłam studia, mam pracę a jednak jestem sama bo nie mam talii osy, nie mam dużych piersi itd :-( mam dość takiego życia :-(

to nie chodzi o talie osy, ja jej tez nie mam ( chyba nigdy nie maialm), piersi tez sa tylko na slowo i zyje, a nawet wiecej, jestem szczesliwa mezatka. Moze tu bardziej chodzi o twoj nick: wiecznie zasmucona zyciem?

Nie smuć się:) Każdy ma w sobie jakieś piękno, tylko niektórzy tego nie widzą bo to piękno jest w środku człowieka, a nie na zewnątrz. Znajdziesz kogoś, kto to piękno w tobie zobaczy, nie martw się. Pozdrawiam.;)

o tym jak wazny jest wyglad i ze przez to ktos jest sam mowia wlasnie najczesciej ci, ktorzy sie tym za bardzo przejmuja i w innych dziedzinach nawalaja. sorry, ale nie trzeba byc bostwem zeby z kims byc. a poczucie humoru, otwartosc itd? to jest wrecz wazniejsze

za każdym razem faceci mnie odrzucają, mam czyste ubranie, ładna fryzure, makijaz i co z tego ... :-( przy moich 165 cm 90 kg to troche za dużo :-( źle mi ale schudnąć nie mogę bo biorę hormony i sterydy - jestem poważnie chora i lekarz mi otwarcie powiedzia, dopuki bierze pani te leki nie schudnie pani ani kilograma a nie wiadomo ile pani bedzie je brala :-( jestem załamana jak mam byc pewna skoro kazdy facet mnie odrzuca ?

Gość
Fakt, wygląd do najważniejszych nie należy. Ale trzeba się mieścić chociaż na środkowej półce, czyli znośnie wyglądać. Żal za dupę ściska kiedy ryczą kobietony z 30kilową nadwagą, którym się nie chce dupy z miejsca ruszyć. :o

a masz lat, na co jestes chora i czemu nie mozesz przy tym schudnac? jak bedziesz mniej jesc to na pewno cos schudniesz.. ale moze ja sie nie znam :O

Gość
Turquoise => przy lekach i hormonach (a i to zależy jakich) jeśli się liczy li tylko na diety na pewno się nie schudnie. Może sport, hę? Zasmucona => ludzie atrakcyjni chcą się spotykać z atrakcyjnymi. Jak Ci tak śpieszno weź sobie poszukaj kogoś w swojej kategorii wagowej, jak nie - poczekaj, aż się doprowadzisz do porządku.

mam 28 lat, w pewnym wieku ciezej juz schudnac zwlaszcza kobietom :-( samo MNIEJ ŻRYJ nic nie daje zapewniam

pewnie macie racje, ale zastanawia mnie dlaczego? mozecie mi to jakos wyjasnic? jesli ktos je przy tych hormonach i sterydach 10 kg paczkow dziennie, i nagle zacznie jesc 2 kg marchewki dziennie, to nic a nic nie schudnie? :D jesli tak, to znaczy ze mozna sie nawpierdalac ile sie czego chce i nic sie nie przytyje? czy sterydy tylko schudnac nie pozwalaja, a w druga strone nie ma to zadnego znaczenia? interesujace :)

Gość
Na co takiego chorujesz i co bierzesz? Bo ja akurat na te medyczne i genetyczne usprawiedliwienia uczulony jestem :o. Poza tym, nie dieta, a żarcie z głową i ruch. Większość grubasów ma tak wolną przemianę materii, że sama dieta gówno daje.

mam nadczynność tarczycy, oraz miałam nowotwór na trzustce - dlatego biore na to bardzo silne hormony aby nie doszło do przerzutów do innych narządów czuje sie jak wrak człowieka :-(

Gość
Widzisz Turqu. Jak słyszę hormony i sterydy to jakoś cierpko mi się roby. To gówno reguluje metabolizm głównie. Jeśli sa procesy kataboliczne i anaboliczne to musi byc jeden z tych. Katabolizm to rozpad komórek, a anabolizm to przyrost ale znacznym kosztem energii. Jakoś mi się nie wydaje, żeby od tego mogło sadło sie odkładać. Co najwyżej może się woda w organizmie zatrzymywać. Ja tam jakoś pije piwo w hektolitrach żrę tłusto, ruszam się i nie tyje, a za rok będę mial tyle lat ile to jęczydło.

Gość
łapie sie na srodkową => to zależy w co Ci idzie, jak w cyc to może i wyżej. A poważniej, u każdego jest inaczej więc bez kontaktu wzrokowego nie powiem. U kogoś drobnej budowy moze to wyglądać tak sobie (zwisajace fałdki etc), u innych może być.

Hmm a można troszku prościej? :D Bo ja nie rozumiem tylko tego, że napisałeś, że jak ktos bierze sterydy to sama dieta nie pomoze. Wiec bez znaczenia jest w takim razie to ze z dnia na dzien nagle organizm bedzie otrzymywac 15000 kalorii mniej? I tak nie schudnie? Bo cos mi sie wierzyc nie chce :O ;)

Gość
wiecznie zasmucona życiem => ok. tarczyca niby wydziela hormon regulujacy przemianę materii, ale jak dla mnie w takich wypadkach to trzeba sobie tak dietę ustawić, żeby nie dopuścić do przyrostu cielska. A trzustka jak na moja skromną wiedzę z biologii nie powinna mieć raczej nic do rzeczy (a nawet powinnaś chudną bo sok trzustkowy akurat bierze udzial w procesie trawienia, a nie strawione tłuszcze białka skrobia etc powinny lądować w klopie). Choć życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia.

Gość
Turquoise => mówiąc po ludzku - jak na moje ściemnia i chce miec chłopa za bezdurno, bez kiwniecia palcem w lewym bucie. Współczuć rycerzowi, co mu z balkonu taka księżniczka na ramiona skoczy ;o Z reguły te co jaczę i się wymawiają wciskają czlowiekowi kit srubokretem. Jedna babka kiedyś napisala mi tak: dwóch oddzielnych obiadów nie będę gotowac, mąż pracuje fizycznie, pretensji o wielkość dupy nie ma. I jest git, jasne proste zrozumiałe. Tak samo z tymi stanu wolnego. Te którym chce się najczęsciej nie jęczą tylko robia coś z sobą - jak jojcza to tylko dlatego, że wolno im spada :P.

Gość co wy dajecie
co ty apostol wypisujesz dziewczyna ma problem a ty jeszcze ja dobijasz kazdy wie ze wolisz szczuplutkie laski ale obudz sie, na swiecie zyja miliony ''normalnych'' nie wychudzonych lasek jak sie ma problemy z tarczyca to moze sie przytyc doslownie z dnia na dzien moja nauczycielka ma problemy z tarczyca szyje ma troszke grubsza a przy okazji przytylo jej sie moze z 5 kg jako kobieta 40letnia, miala ladna figure, ladna pupe, teraz jest grubsza i co ze sie obzera?:o

a to nie jest tak, ze hormony po prostu zwiekszaja APETYT ? Bo chyba same w sobie tyle kalorii nie mają. Moze jestem glupia albo sie nie znam, ale no nie rozumiem :)

Gość tak sie wymadrzacie
szkoda, ze nie widzieliscie mojej ciotki po encortonie. Zaznaczam, ze przed kuracja wygladala jak patyk. Sport dla kogos kto przeszedl nowotwor? I kto jest w fazie zapobiegania przerzutom? Dobrze, ze nie jestescie lekarzami.

Gość co wy dajecie
tak sie wymadrzacie - masz racje powiedzcie mi dlaczego jak faceci biora sterydy to masa sie im zwieksza? i nie tylko masa bicepsow:o apostol jestes po prostu glupi kazdy tu wie o dzienniku ktory pisales swojej dziewczynie doszla do 70 i ja rzuciles:o ja mam pytanie - czy ty jestes taki piekny, wysportowany i w ogole cacy wszystko??

Gość co wy dajecie
apostol czasami same checi nie sa wystarczajace

Gość
Co by nie było: nie opierdalam nikogo bez powodu. :o Mimo, że większości tłuków, patafianic i innych księżniczek tak się wydaje.

Myślę, że każdy ma prawo do własnego zdania i preferencji dotyczących wyglądu. Tylko po co trąbić o nich na prawo i lewo raniąc innych?Przecież nie każda grubsza kobieta się obżera, nie każda \"inność\' jest wynikiem zaniedbania. Często jest to ciężka choroba, itp. Ja pomimo tego, że wagę mam idealną walczę z innymi kompleksami:O Facetom wydaję się, że skoro jestem zgrabna, wysoka i w miarę ładna----->jestem ideałem. Czasem wolałabym być grubsza albo brzydsza i spotkać faceta, który pokochałby mnie taką jaką jestem:(

Gość ale z Ciebie kreatura
wiele jest uwarunkowan gevnetycznych mam dwie corki jedna jest jak patyczak i taka bedzie poszla we mnie i matke moją czyli babake druga w rodzine ojca a tam kobiety miały większe pupy i grubsze uda budowa jest budową i tego nie zmieni niestety nigdy nie będzie całkiem szczupla Anioł nienawiści nick wprost proporcjonalny do zachowania

apostol ty masz chyba problemy co?:) wez troche przystopuj bo to robi sie niemile zal ze jeszcze tacy ludzie istnieja poczytaj moze troche o sterydach, jakie sa skutki uboczne, itp odpowiedz mi na pytanie wlasnie postawione wyzej - dlaczego faceci ktorzy biora sterydy robia sie wieksi? nie tylko ich bicepsy rosna:o