Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MALA MAMA MUMINKA

CZY JEST KTOS W ZWIAZKU Z KURDEM???

Polecane posty

Gość frakir
wreszcie ta dyskusja zaczyna mnie bawić od prostackiej i chwilami wulgarnej krytyki przeszlaś do dawania mi "zbawiennych" rad a swoją drogą ciekawe kim ty jesteś? jedną z tych, których kurd z netu nawet nie chciał w kamerze obejrzeć nie mówiąc już o spotkaniu? skąd tyle złośliwości w tobie, zwłaszcza do zupełnie obcej ci osoby?

Gość buahahaaaaaaaa hihiiiiiiiiii
ja napewno nawet w zyciu bym nie wpadla na pomysl zwiazania sie z kurdem bo znam wlasna wartosc, wiesz? mieszkam za granica i jest tutaj pelno ich i innych takich.. wiec wiem co sie dzieje i wiem co robia z kobietami, ktore nie pochodza z ich kraju..a wiec..zycze powodzenia:-) p.s ja mam meza, wiec nie martw sie o mnie.

Gość buahahaaaaaaaa hihiiiiiiiiii
zapomnialas o dziecku ktory ci wywiezie tam na swoje zadoopie :-) ej kobieto obudz sie po prostu :-O stac cie na wiecej :-) a dostaniesz takiego faceta, na ktorego czujesz sie warta. taka prawda. i jesli ten twoj skypowy jest zwierciadlem twojego poczucia wartosci...to wsploczuje :-O

Gość frakir
zaczynasz mnie nudzić z tym swoim marudzeniem o szacunku i wartości własnej co ciekawe, najwięcej na ten temat krzyczą podobno te kobiety,które własnie tego szacunku i wartości nie mają we własnych domach

Gość bzdura na cały max
Frakir, ja też sobie tak rozmawiałam na skype i yahoo msg przez kilka miesięcy. Nie z Kurdem, a Hiszpanem. Też kochał, dzwonił na komórkę itd. Po kilku miesiącach takiej fascynacji miał przyjechać do mnie. Na święta. Parę dni przed okradli go. Kasa, karty kredytowe, wszystko. Zaczął prosić, żebym mu wysłała kasę przez Western Union. Taka to była miłość! A twój Kurd pewnie liczy na przyjazd do Europy i łatwe życie. Czemu tak myślę? Mój mąż jest Kurdem. To, co on przeżył w drodze do UK to człowiek tylko w TV widzi, czy czyta w prasie! Mój ma obywatelstwo angielskie już i to bynajmniej nie dzięki mnie :) Warto się zaangażować w związek z Kurdem, ale koniecznie trzeba uważać na znajomości internetowe.

Gość ale sie podniecacie
ja bym sie wstydzila byc z kims takim :-Ow zyciu bym nie mogla:-O bym sie zapadla pod ziemie zanim bym wylazla z takim na ulice :-O

Gość frakir
dziękuję za kilka rozsądnych zdań, ja nie boję się krytyki, ale niech będzie ona kostruktywna wbrew pozorom ja naprawdę nie jestem pierwszą naiwną, której się wydaje,że złapała Pana Boga za nogi wiem czym są znajomości internetowe i do czego one moga prowadzić, ale jak wspomniałam wcześniej, owszem rozmawiamy o wspólnej przyszłości, ale najpierw planujemy tylko spotkanie, a co będzie dalej to zobaczymy co do kwestii pieniędzy, nie mam ich, więc nie miałby co ode mnie wyciągnąć, wręcz przeciwnie, ostatnio miałam trochę problemów finansowych i to on zaproponował mi pomoc materialną, której oczywiścia nie przyjęłam (ja wiem , że mógł zaproponować, bo z góry wiedział, że nie przyjmę, ale nie popadajmy w paranoję)

witaj ;) piszesz ze znacie sie tylko z neta a planujecie slub, to dla mnie nie powazne, sorry za szczerosc, nie chodzi mi o to ze on jest Kurdem, tylko o fakt taki ze wogole sie nie znacie. mysle ze najlepsze co mozesz zrobic zanim wezmiecie slub to poznaj tego czlowieka. skad on wogole jest? mieszka w europie czy kurdystanie? kiedy chcecie sie spotkac i ktore z Was wybiera sie do drugiego? upownij sie tez czy jemu nie chodz i dokumenty tylko. pozatym jesli chodzi o jego pochodzenie, to sama mam meza Kurda i naprawde w zyciu bym go nie zamienila na polaka :D :P pozdrawiam :D i zycze powodzenia !!

Do girl_kurd. Słuchaj, a Ty rozmawiałaś ze swoim mężem na temat obrzezania? Ja wczoraj rozmawiałam ze swoim. Jakoś przypadkowo to wyszło. I normalnie załamałam się! W październiku mamy zamiar jechać do Kurdystanu na urlop. Ale po wczorajszej rozmowie mam olbrzymie wątpliwości. Oni tam obrzezają dziewczynki! Okaleczone matki okaleczają swoje córki z pokolenia na pokolenie! Siostry mojego męża SĄ OBRZEZANE! Pół nocy nie spałam. Pytam się go, jak tak można, czy on uważa, że to normalne. Mówi, że nienormalne, ale nie uwierzyłam. No i zaczęłam szperać w necie i proszę: http://www.papilot.pl/wydarzenia/11511/KRWAWY-RYTUAL-Obrzezanie-irackich-Kurdyjek.html Ręce mi opadły. Może jego rodzina każe mnie obrzezać, jak tam pojadę. A co jak będę miała kiedyś córkę? Wiem, że mój mąż chce wrócić do kraju pewnego dnia. Powiedziałam mu wczoraj, żę jak będę w ciąży i Usg wykaże, że to dziewczynka, to usunę. Na głowę mi poszło, przerażona jestem, nie mogę się w ogóle otrząsnąć. Mój Boże, biedne dziewczyny :(((

heh.,, a jak ja o tym wczesniej pisalam to zadna z was nie zaeragowala tylko mowilyscie ze to kwestia dogadania sie z tym obzezaniem acoz nie to nie kwestia dogadania sie to ich zasrana tradycja. Wiec lepiej myslec z kim sie zadajecie. Jesli znacie kurda badzo europejskiego to mzoe wam ustapi a inni nigdy /!!!!!!! jest wiele wiele rzeczy o ktorych nie wiecie na temat ich tradycji . A ta dziewczyna ktora sie dopiero otym dowiedziala no coz troszke pozno bo jestescie jzu po slubie !!

czarnulka, mysle ze ja wiem juz bardzo duzo na temat ich tradycji :) co do obzezania moj maz jest przeciwko jesli idzie o dziewczynki ,na tak jesli chodzi o chlopca i ja tez mam takie zdanie. napewno nie pozwolimy ,nawet bedac tam w odwiedzinach, na to zeby dokonano obzezania. oboje uwazamy ze to chore i okrutne :( tym bardziej ze ku takiemu postepowaniu nie ma zadnych podstaw medycznych ,co innego w przypadku chlopcow ale to tez nie jest na mus

i fakt zgodze sie ze facet bardzo zwiazany z rodzina i tradycja pewnie bedzie chcial obzezania (nie religia bo to z religia nie ma nic wspolnego, w Koranie nie ma slowa na ten temat) .ale facet zyjacy w europie i chcacy tu zostac pewnie mniej (choc kazdy jest inny) ,pomijam fakt ze te zabiegi sa rowniez nie legalnie wykonywane w europie

Gość anonim...
moze moja historia da do zrozumienia ze nie warto...bylam w zwiazku z kurdem,bylo super fajnie pieknie....mowie bylam,bo obecnie jestem w 4 tyg ciazy,jak mu o tym powiedzialam stwierdzil ze to nie jego i mnie zotawil...tacy oni sa...ostrzegam wszytkie kobiety oni sa nic nie warci !!! wiem ze nie kazdego mozna oeniac tak samo,ale oni naprawde tacy sa.

Gość girl kurd
anonim, przykro mi naprawde bo jako ojciec dziecka ten facet powinien byc bardziej odpowiedzialny.co teraz zrobisz?poznaliscie sie w polsce? pozdrawiam i 3 maj sie

Gość nbaker
ale glupoty na tym forum piszecie... kazdy czlowiek jest inny i to nie wazne z jakiego kraju jest.. jestem z kurdem juz od 5 lat, i nigdy nie mialam zadnych problemow, i prawde mowiac bylam z nim w ciazy(wtedy jeszcze bez slubu) i on byl bardzo szczesliwy z tego powodu ale niestety poronilam,

Gość nbaker
kazdy jest inny to ze z kurdystanu nie znaczy ze to odrazu jakis szatan co cie zostawi

Gość nbaker
do ISKRA BOZA co do obrzezania to chyba troche przesadzasz... obecnie jestem w kurdystanie juz 3 msc i nikt nie probowal mi nic zrobic..wiec nie martw sie...

nbaker, to tez zalezy o ktorej czesci Kurdystanu piszesz. w jednych miejscach jest praktykowane ,w innych mniej

No nie wiem, czy przesadzam, bo jak mój opowiadał o obrzezaniu dziewcząt, a ja go zapytałam, czy jego siostry są też obrzezane, to odpowiedział "tak". Ale nie w normalny sposób, jak dla mnie to z dumą. Dlatego mam obawy co do życia w tym kraju. Na urlop chcemy się wybrać tam jeszcze w tym roku. Zobaczę, jak to wygląda.

Gość nbaker
do iskra boza tak siostry mojego meza tez sa obrzezane ale to nie znaczy ze ty musisz... wiec nie boj sie, jestem w irackiej czesci kurdystanu:) i powiem ci ze nawet u ginekologa tu bylam i nic... ze swoja tesciowa rozmawialam na ten temat i to zalezy od rodziny, ale oni najczesciej to robia jak dziecko jest male, przeciez cie nie zlapia i nie... powiem ci tylko uwazaj na wode... wez ze soba duzoo tonikow do mycia twarzy itp...

Gość anonim...
do girl kurd tak poznalismy sie w Polsce,mieszkamy nawet w tym samym miescie(niestety) zawsze zaprzeczal ze ma zone,zawsze ja bylam najwazniejsza sratatata itd...a jak sie pojawila ciaża to potraktowal mnie jak jakas sciere o podlogi..a co zrobie? dziecko urodze ale on skoro sie wyparł to nigdy na oczy go nie zobaczy z reszta jemu i tak na tm nie zalezy...i nie daruje mu-zemsta juz zaplanowana ,dla mnie to jest sprawa zbyt honorowa i godnosciowa -dla mnie jak i dla mojego dziecka

Gość anonim...
a co najlepsze to kiedys nawet rozmawialismy o dzieciach,on mowil ze chce miec duzo dzieci a tu prosze jak sie okazalo to chyba nie ze mną!skurwiel

Gość nbaker
to napewno nie masz za ciekawie wiem ze pewnie teraz masz uraz do nich itp... ale pomysli ile polakow robi tak samo albo i jeszcze gorzej??

Gość nbaker
pozdrow swoja mame :*

Gość anonim...
skoro polki sa dla ciebie takimi kurwami to znajdz sobie jakas murzynke i bedziesz kurwa w 7 niebie skoro tak ci zal dupe sciska a swoja droga polacy sa wcale nie lepsi,wszyscy siebie warci !!

Gość girl kurd
anonim jaka zemste planujesz? on wogole jeszcze jest w polsce?bo wiem ze jedna dziewczyna byla w podobnej sytuacji i ten odpowiedzialny:/ facet wyjechal do kurdystanu ,jak sie okazalo do zony pozdrawiam serdecznie i zycze Wam wszystkiego dobrego;**

nbaker, ja się nie martwię, że ktoś moje intymne części odrąbie :D O przyszłość ewentualnej córki bym się martwiła.