Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyttajaca

Wypadaja mi wlosy, helllp !!!

Polecane posty

Gość pyttajaca

Witam, moze któras z Was mi doradzi. Strasznie wychodza mi włosy, dosłownie wszedzie, w kuchni, lazience, no wszedzie. Stosowąłam juz skrzyp, silice, myłam włosy szamponem z czarnej rzepy, stosuje odzywki i mam wrazenie ze jest gorzej niz było. Mam dosc grube i bardzo długie włosy wiec ubytków nie widac:P ale wychodzi mi ich mnóstwo. Co robić? Wybrac sie do lekarza, czy moze któras z Was jest w stanie mi pomoc, doradzić? Dziekuję

Gość do lekarza bo
musisz znać przyczynę, jeśli winę ponosi tarczyca to stracisz wszystkie włosy i wydasz majątek na kosmetyki i preparaty które nie pomoga

Gość mnie strasznie wypadaja juz od
poł roku, okazalo sie ze mam helicobacter

Gość pyttajaca
tarczyca?? Mozesz napisac cos wiecej ? helicobacter ? zoładek mam zdrowy, mialam badania. A do jakiego lekarza powinnam sie wybrać? Dermatologa? czy Ogolnego?

Gość raczej dermatologa
możesz mieć nadczyność albo niedoczynność

Gość pyttajaca
a jakies inne objawy nadczynnosci badz niedoczynnosci. Oprocz wypadania wlosów wszsytko ze mną Ok.

Gość czasem włosy wypadają
od stresu i na to raczej trudno coś poradzic nie wiem czy to prawda ale lepiej od wszelkich gotowych środków działa sok wyciśnięty z utartej czarnej rzepy, nigdy nie próbowałam bo za leniwa jestem, ale osoby które go stosują twierdzą że już po jednym zastosowaniu mniej włosów wypada przy myciu sok z rzepy stosuje się raz w tygodniu, ucierasz na tarce, wyciskasz przez gazę, smarujesz skórę głowy, głowę zawijasz w folię, na to ciepły ręcznik i tak trzymasz to z godzinkę, dwie, potem włosy myjesz sama musze wreszcie spróbowac bo wykończyłam włosy ciągłym rozjaśnianiem i włosy odrastają coraz cieńsze no i wypadają garściami...

przy nadczynności tarczycy jest częsta nerwowośc, pocenie się, chudnięcie, biegunki przy niedoczynności wręcz przeciwnie, ospałośc, uczucie zimna, sucha skóra, zatwardzenia i przybieranie na wadze rozregulowane hormony tarczycy mogą też wpływac na nieregularną miesiączkę: zbyt obfite bolesne miesiaczki lub jej brak

skleroza: miałam jeszcze napisac że rzepa jest tania ok 3 złote za kilogram

Gość też mi jeszcze niedawno
wypadały garścami, trudno powiedziec, co pomogło, bo stosowałam: revalid, Vitapil, szmpon i żel Dermena, całą serię Dercos Vichy, a teraz mam tabletki i ampułki Klorane. Lepiej idź jednak na badania, tak jak radzą dziewczyny - poziom hormonów, cynk, żelazo, cukier - tak zalecała mi dermatolog :) powodzenia!