Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Allegrowiczka pełną gębą

Uczciwi i Ci mniej na Allegro

Polecane posty

Gość doktrynkaaa
no widzicie jaka jestem mądra i co ztym zrobimy ????????? :D

Gość tak to jest niestety
a to szkoda jednak :P

Gość tak to jest niestety
to jeszcze może jej komentarze dajcie to poczytamy

super- tylko mail na którym jestem tu- nalezal do mnie i byłego meza- jak zachcialo mu się wystawiac sanochod i zakladac knoto to jego sprawa- nie ma to zresztą nic do rzeczy tak naprawde - żadna z was nie umie poprzeć swoich slów - i tyle to was złosci bo byscie chciały miec racje ot tak sobie

Gość czestSZy
ike ma pewno 2 konta jak taka madralinska jest

Gość sprzedwaczyniWózka
wózek sprzedam :) http://www.allegro.pl/item320228144_baby_dreams_rider_.html nowy :) i nie kłoćcie się, kilka razy pisałam do allegro w podobnych pierdułowatych sprawach i pissali mi, że oni się nie wtrącają w tranzakcje. Tak, moi drodzy umyli rączki, jak napisałam, że kontahent nie chce zapłacić za przedmiot brakującej kwoty! Prawda jest taka, trzeba mieć plecy, żeby zareagowali ;)

Gość doktrynkaaa
ike sie tlumaczy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ike tłumaczy się wtedy kiedy chce- ja nie wstydze sie ani się tłumaczyc ani np przyznawać do błedu- to mnie rózni od takich jak wy;)

Gość czestSZy
po co uzywasz maila byłego meża?:O ale kretactwooooooooooooooooo

ike mnie tam nic nie złości :-) Z tego co się orientuję to nie wolno zawyżać cen przesyłek, odpowiedni link padł kilka postów wcześniej - nie pamiętam, kto podał. W linkach, które podałaś jest mowa o umowie z Pocztą Polską - z tego co wiem, Sprzedający ma wówczas obowiązek na paragonie, lub fakturze dla Kupującego wykazać całą sumę, łącznie z ceną przesyłki i z tego również musi się rozliczyć z US. Warto więc może się przyjrzeć paragonom, które dołączają sprzedawcy zawyżający cene przesyłek.

doczytaj chociaz raz co pisze kobieto mielismy wspólny mail, wspólny numer gg itd co w tym dziwnego???????????????????? sam mi wszystko zakladal zreszta dyskusja z wami nie ma sensu- cala noc bedziecie bic piane - jak zawsze

Gość czestSZy
skoro były to pora sie odwspolnic -ot co

oliwija- ja pare razy pisałam że to że prawnie moga to robic - to nie znaczy że fajnie jest jak to robia i dlatego trzeba samemu zwracac uwage na tego typu rzeczy- o to jest wielki szum tak naprawde- bo napisalam że osoba zdrowomysląca zapytała by przed licytacja o przesylkę ;)

a czemu? bo ty tak chcesz? na tym mailu miałam zalozone wszystkie loginy na internecie- nie chce mi sie go zmieniac - tym bardziej że należy to tlena- gdzie mam poprostu liste swoich kontaktów

Gość czestSZy
dobranoc nie bedziemy rozmawiac tu o sprawach prywatnych (liste kontaktow mozna przeniesc) spokojnej nocki zycze

ike ty jestes najbardziej zdrowomyslaca!!! a ten szum zaczal sie przezemnie bo opisalam swoj przypadek z nieuczciwa allegrowiczka-nawiazalam do tematu topiku..a ike mnie podchwyciła i brnie w swoich przykrych wywodach dalej...

bo allegrowiczka jest naciągaczka- ale tylko naciągaczka - tak jak w jednym sklepie chleb moze kosztowaz 1 zl a w drugim 5- to gwarantuje ustawa o swobodzie działalności gospodarczej to ciebie ponosi- nie mnie

ike nie pograzaj sie...dlamnie naciagaczka=nie uczciwa..ale ty myslisz inaczej

Gość George Bernard Shaw-źródło-os
a gdzie jest chleb po 1zł? chetnie kupie

Gość nie do konca......
Allegro przede wszystkim NIE JEST usługodawcą wysyłkowym To firma POŚREDNICZĄCA, która nie bierze (i ma takie prawo) odpowiedzialności za transakcjezawarte między Kupującym i Sprzedającym. Każdy Użytkownik (a więc zarówno Sprzedawca jak i Kupujący) ma obowiązek przestrzegać praw panujących na Allegro. Usługa wysyłkowa musi stanowić rzeczywistą kwotę ale ta kwota może być zaokrąglona i może zawierać koszt opakowania (koperta bąbelkowa, papier, dodatkowe zabezpieczenia). W wysyłkę może wliczać się również czas Pracownika - potrzebny do opakowania przesyłki. Dlatego jeśli ktoś decyduje się na zakup znaczków pocztowych, gdzie widnieje cena przesyłki poleconej nieubezpieczonej = 30 zł, licytuje to znaczy, że AKCEPTUJE warunki Sprzedawcy. O przesyłkę i jej koszty można się spierać przed licytacją. licytacja to ZAWARCIE UMOWY KUPNA SPRZEDAŻY w przypadku wygrania aukcji i w takiej sytuacji negocjacji nie podlega nic, co było jasno określone w warunkach na stronie z przedmiotem bądź usługą.

Gość nie do konca......
I zupełnie nie ma znaczenia, czy ktoś jest naciągaczem. jeśli bierzemy udział w aukcji z zawyżoną przesyłką to znaczy, że akceptujemy takie warunki i koniec. Jeśli nie uzgodnimy warunków wysyłki przed końcem Aukcji - możemy Sprzedawcy wystawić negatywa za próbę oszustwa (wg nas)... i tylko tyle.

Gość ecipeci-k
ale z was powalone suki!!!!!!!!!!!!!! idzcie wyjebac swoich chlopow bo jakies nie dojebane jestescie!!!!!!!!!!!!!!!!

nie do konca...czy według ciebie sprzedawca okazał sie uczciwy biorac odemnie osobno po 10zl na przesylke za 1aukcje?wysylajac oczywiscie wszystko w jednej paczce?a tak wogole czy nie wydaje ci sie ze 10zl za paczke priorytetowa do kg za butelke dla dziecka to nie jest deczko za duzo?

Gość nie do konca......
Kamka82 Sprzedawca okazał się moralnie nieuczciwy. Ale niestety nie można określić w sposób jednoznaczny, że jest nieuczciwy pod względem prawnym.

widze ostatnia linijka wniosla najwiecej do rozmowy;) dla mnie sprawa jest jasna ja przedstawilam argumenty- druga trona jedyne co potrafi to bic pianę- gdyby umiała udowodnić swoja a nie moją racje to by poprostu udowodniła i nadal uważam- że osoba która kupuje w ciemno jest sama sobie winna

nigdy sie nie spotkalam z czyms takim ze za przesylke placi sie osobno za aukcje dlatego podalam przyklad nieuczciwego allegrowicza

mówiąc ostatnia- miałam na mysli słowa ecikpecik czy coś w tym stylu;)