Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Allegrowiczka pełną gębą

Uczciwi i Ci mniej na Allegro

Polecane posty

MaMani - jeśli pytasz o BabyMax z Wrocławia przy ptrasie wylotowej na poznań to długa historia.. Towary które tam sprzedają w sklepie są wystawione na allegro i ta np. wózek chicco ct.04 na allegro u nich kosztował coś koło 400zł a na miejscu już jedyne 550zł! pytam Babki co tam sprzedaje skąd aż taka róznica to ona że ona tu tylko pracuje.. to ja pytam czy jeśli wyjde przed sklep i z laptopa wezme udział w aukcji Kup Teraz to czy możliwy jest dziś odbior osobisty to ta mi na to że absolutnie nie! że towary z allegro są w paczkach zapakowane do wysyłki i że oni towaru tak nie wydają - normalne czeski młyn.. kolejna sprawa że koleżanka kupowała u nich inny wózek, perypetie z gwarancją - poprostu jej nie wydali - to jak już się dodzwoniła do BabyMaxa to zawsze rozmawiała z jakąś Babką że ta niby dośle, potem kolejny raż że niby to koleżanka miałą dosłąć idt. a na koniec to moja koleżanka dostała negatywny komentarz że jest upierdliwa i niby Ten sprzedający BabyMax to facet i niby wszelkie jej telefony i rozmowy z kobietami były wymyślone..

daj spokój - to zaczyna być smieszne- przekrecasz sens moich wypowiedzi - nikogo nie obrażam - a skoro tak się czujesz- cóż - cos widocznie w tym jest;)

Gość dzis.na.pomaranczowo.
a ja widzialam wielu uztkownikow allegro, ktorzy mysla ze pozjadali wszystkie rozumy swiata a gown.. za przeproszeniem wiedza... zalosne to juz jest, nie bede dalej znizac sie do takiego poziomu nst razem zamiast kogos wprowadzac w blad radze sprawdzic dokladnie informacje

a stwierdzaj sobie- co ci się zywnie podoba- szkoda że taka madra nie jesteś w interesach- tylko kiedy trzeba wyladowac na kimś swoje emocje- twoj problem- nie mój

na pomaranczowo- wiesz lepiej? udowodnij- i po problemie

jezeli to do mnie to skad mozesz wiedziec jaka ja jestem w interesach :-D no nie badz smieszna, myslisz ze ty jestes we wszystkim taka dobra? i wszystko wiesz jak widac wyszlo inaczej, no ale trzeba sie podbudowac zegnam, ide zajac sie czym b pozytecznym :-D

ike zal mi ciebie..a na przyszłosc czytaj tekst ze zrozumieniem..pozdrawiam i zmykam:)...aha mamnadzieje ze nic nigdy od ciebie nie zakupie:)i ty odemnie

no- i tyle udowodniłas;)

kamka - tylko się nie rozplacz;) mi tam osobiscie nie jest siebie żal- to nie ja przeplacilam;)

co mam ci udowodnic? ze twoje zarabianie na przesylce i zadanie nawet 100 zl za przesylke to jest rzecz normalna dla firm??? :-D mysle ze tego nie musze udowadniac ;) no chyba ze tak bardzo prosisz to postaram sie skombinowac regulamin z naszej formy odnosnie przesylki

a co ma regulamin z waszej firmy do prawa?

wlasnie przeczytaląm komentarze i jest kilka negatywnych. blondyna powiem ci ze jak ja chcialam kupic łózeczko przez allegro i pojechalam je zobaczyc w sklepie ( nie pamietam juz u jakiego sprzedawcy wiem ze za Krakowem). to mi powiedzieli ze nie moge go kupic w sklepie za cene z allegro ( a tez bylą niższa) wiec to chyba normalne jest... mam nadzieje ze wyślą :) dziekuje wam za odpowiedzi

Gość do goryyy
ike mam nadzieje ze nic u Ciebie nie kupie:O dziwne masz spostrzeżenia:O

ike powtorze-cztaj ze zrozumieniem babo..nie przepłacil-wywalczylam koszt tylko 10zł..a płaczliwa nie jestem wiec nie bój zaby

spostrzezenia mam takie jakie mam- osobiscie uważam że niektórzy sprzedawcy postepuja nieładnie- ale niestety zgodnie z prawem

co ma regulamin do prawa wiesz co twoje "myslenie zyciowe" mowi wszystko odpowiadam, nie no nic nie ma, tak zostal tylko napisany, nie zaakceptowany bo po co go przestrzegac skoro mozna brac 1oo zl za przesylke i zerowac na ludziach, tak tylko wisi, nikt go nie zaakceptowal "z zewnatrz" itp :-o rece mi opadaja jak masz pisac do mnie takie teksty to lepiej zmailcz i nic nie pisz szkoda mojego czasu na glupie pytania...

ech- az z ciebie kipi dziewczyno że ci ktos nie slodzil- spac nie bedziesz mogła

wex mnie nie rozsmieszaj- od kiedy to wewnetrzne regulaminy ktos z zewnątrz ma akceptować ? kto? prezydent?

no no pewnie mozna napsiac sobie w regulaminie ze nasrac mozna kupujacemu na glowie nie przestrzeganie jest karane :-D o matko :-o

wymysl coś to trzyma sie bardziej kupy- albo skoro udajesz madra to precyzuj co piszesz- "ktos"- dobre sobie

Gość ike nienormalna
jestes i najwidoczniej oszustka, to jest juz wyludzenie moja droga i jest scigane z uzredu-tyle wiesz=gowno

zaczynasz sama na siebie dołki kopac - a jaka forme ma twoja firma, co? osoba prywatna , spółka?

Gość Allegrowiczka pełną gębą
Słuchajcie,załozyłam temat po to abyśmy ustrzegły się przed oszustami i nie uczciwymi sprzedawcami a nie po to żeby kolejny raz były kłótnie.Dajcie spokój,a ty IKE naprawde jakoś nie możesz się powstrzymać aby nie dodać swoich dwóch groszy(w niestety wielu tematach)to samo do pomarańczowych.Idzcie popsioczyc gdzie indziej.

Gość do goryyy
ej-kupuje 5 roznych kosmetykow z avonu u tego samego sprzedawcy-pakuje wszystko w 1 paczke i dolicza 2 zł wiec zamiast 8 płace 10 a nie 5x8 i tak jest uczciwie a nie inaczej

po to jest cafe żeby na niej rozmawiac - bedę pisala gdzie chce o czym chce i kiedy chce jesli firma wlicza w koszty przesyłke- co do grosza- ta która sobie zażyczyła od kupujacego- żadne to wyłudzenie- pisze jasno- jesli się myle- prosze swoje slowa poprzeć odpowiednimi aktami prawnymi

ike nie jest zgodne z prawem zadanie za przesylke 100 zl bo ktos ma firme i moze zarobic sobie na przesylce, gdzie pisza takie rzeczy...??? kazdy powinien miec w aukcji uwzglednione jawnie koszty przesylki ja juz raz placilam 15 zl za przesylke priorytet ktory szedl miesiac :-o to zwykle oszustwo a nie prawo a moja glupota ze tyle zaplacilam powinnam zaplacic wg cennika poczty polskiej, nikt nie ma prawa zawyzac sobie przesylki

Gość do goryyy
ike-poprzyj ty to co piszesz aktem prawnym

Ja na allegro trochę już handluję i z tego co wiem, nie wolno zawyżać opłat za przesyłkę. Grozi to ostrzeżeniem lub usunięciem z serwisu Allegro, jeśli Kupujący zaczną zgłaszać skargi tego typu. Ike no cóż regulaminu nie trzeba przestrzegać, ale trzeba wówczas liczyć się z możliwością zawieszenia konta i utratą takiego obszernego rynku, jakim jest Allegro.