Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ciekawska 7

Czy kto艣 pracowa艂 Jysk-u?

Polecane posty

Go艣膰 lennna1215
Kurcze no krew mnie teraz zala艂a. Kolega pisz膮cy jako " do pacan贸w" poruszy艂 wa偶ny problem. Ja pracuje w sklepie w kt贸rym s膮 wysokie premie i co mam nie dosta膰 艣wiadczenia na 艣wi臋ta bo pan kowalski pracowa艂 a inni pracuj膮 na po艂udniu w sklepach o niskich obrotach. Skandal! mam nadzieje ze Firma si臋 nie ugnie.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 jagna 5
Ja tez!! I niech panowie zwi膮zkowcy nie zapominaj膮 偶e Solidarno艣膰 lat 80 ta prawdziwa powsta艂a na p贸艂nocy i Jysk Polska r贸wnie偶!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 g膮ski g膮ski do domu
A kiedy ma by膰 przelana premia 艣wi膮teczna? Jestem na urlopie i nie wiem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 54646446
Dzi臋ki kolegom z solidarno艣膰 na razie nie b臋dzie wyp艂acona. Tak zaw臋zili wide艂ki ze ludzie ze sklep贸w kt贸rzy dostaj膮 wy偶sze premie nie dostali by nic. To jawna dyskryminacja kierownik贸w i zast臋pc贸w kt贸rzy pracuj膮 w sklepach wyrabiaj膮cych premie. Firma si臋 na to nie zgodzi艂a dlatego 艣wiadczenie nie mo偶e by膰 wyp艂acone bo wed艂ug prawa musi by膰 na wide艂ki okre艣laj膮ce wysoko艣膰 艣wiadczenia zgoda zwi膮zk贸w obu a zgodzi艂y sie tylko te z Grunwaldzkiej. Dzi臋kujemy panie kowalski. :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 vxd
SIemka ! u mnie w sklepie wszyscy sie gotuj膮 jak przysz艂a ta wiadomo艣c, ja osobiscie mia艂em ju偶 zaplanowane na co wydam te pieni膮偶ki a tutaj wielki KURWA SUPRAJS !!! Dzieki panowie dalej srajcie w swoje gniazdko a b臋dzie wam i NAM LEPIEJJJJJJJJJJJ !!!!!!!!!!! alleluja

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wolter
Kto艣 tu chyba czego艣 nie rozumie, albo z powodu pazerno艣ci, albo g艂upoty albo jednego i drugiego. Pieni膮dze z ZF艢S to nie forma nagrody, od tego s膮 premie, to forma zapomogi dla tych kt贸rym wiedzie si臋 gorzej. Je艣li ci kt贸rzy tak tutaj si臋 bulwersuj膮 otworzyli by oczy nieco szerzej mo偶e by to zobaczyli. Polska jako kraj to jest bardzo zr贸偶nicowana ekonomicznie, wbijcie to sobie do g艂owy mato艂y, s膮 miejsca gdzie w Polsce panuje wysokie bezrobocie, niskie p艂ace i tam ludzie najpierw si臋 porz膮dnie zastanowi膮 na co wydadz膮 pieni膮dze. Ten kt贸ry potrafi trze藕wo patrze膰 艣wiat i nie jest oderwany od rzeczywisto艣ci od razu to zauwa偶y. Niestety w tym kraju s膮 ludzie kt贸rych horyzont postrzegania zaw臋偶a si臋 do jednego punktu, i tak rodzi si臋 ich punkt widzenia. Najwa偶niejsze jednak durne mato艂y jest to co pisa艂em na pocz膮tku; Fundusz to nie s膮 pieni膮dze na nagrody od tego s膮 premie (kt贸re nawiasem m贸wi膮 cz臋sto nie bior膮 pod uwag臋 wszystkich czynnik贸w 艣rodowiskowych), pieni膮dze z funduszu s膮 dla tych, kt贸rzy nie dostaj膮 tak wysokich premii jak szanowni kierownicy sklep贸w umieszczonych w korzystnych strefach gospodarczych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 madzia1941
Chyba kto艣 tu o czyms zapomnia艂. W ubieg艂ym roku, jako kryterium by艂a brana pensja brutto z umowy. Nijak maj膮 si臋 do tego premie. Nie s膮dz臋 by w tym roku by艂o inaczej, chyba 偶e si臋 myl臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jogi1111111
A mo偶e dostajemy premie my i nasi zast臋pcy dlatego 偶e lepiej pracujemy, nie pomy艣la艂e艣 o tym kolego kt贸ry nie posiada 偶adnych argument贸w poza obra偶aniem nas. A ZF艢S nie jest dla najbiedniejszych jest pul膮 pieni臋dzy kt贸ra rozdzielana jest dla wszystkich pracownik贸w z ro偶nych okazji i w r贸偶nych sytuacjach. W g艂owach si臋 wam przewraca, nasza premia jest przez nas wypracowana, na co dzie艅 staramy si臋, pracujemy i mamy tego efekty i co mamy by膰 za to karani. Wy potraficie tylko narzeka膰, pisa膰 obra藕liwe s艂owa pod adresem wszystkich kt贸rzy my艣l膮 inaczej ni偶 wy. Pami臋tajcie jednak 偶e nas jest WI臉CEJ!!! I na koniec rada: we藕cie sie do pracy, wypracujcie sobie premie i wtedy mo偶e nie b臋dziecie ci膮gle bru藕dzi膰 w Firmie ludziom chc膮cym normalnie, spokojnie pracowa膰. A a propos pieni臋dzy na 艣wi臋ta to my w sklepie uwa偶amy 偶e nale偶y sie ona WSZYSTKIM!! regionalnym, dyrektorom, administracji i PP te偶!!! Wszyscy pracujemy w tej samej firmie!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kurna
Organizacja zwi膮zkowa, nawet reprezentatywna nie mo偶e 偶膮da膰, a musi uzgodni膰 stanowisko z pracodawc膮 w sprawie wydatkowania pieni臋dzy z zf艣s...Mo偶e wi臋c warto by by艂o porozmawia膰 i wypracowa膰 kompromis?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jogi111111122222
Tak masz racje ale nasze wspania艂e zwi膮zki ZAWSZE maja racje i negocjacje trudno im id膮. Jak by艂o z kasa na paczki, nie zgodzili si臋 by posz艂y z ZF艢S, przecie偶 pokryto ten wydatek z pieni臋dzy firmy nie z funduszu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wide艂ki
Skoro ostatni pr贸g jest zmniejszony, to kto ma na tym zyska膰???? kwoty si臋 nie zmieni艂y, mimo, 偶e po propozycji zz mniej ludzi ma dosta膰 kas臋...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wolter
Misiu jogi111.. mo偶e pora wr贸ci膰 do podstaw贸wki i nauczy膰 si臋 czyta膰, 偶eby potem nie pisa膰 g艂upot: Art. 8. Ustawy o ZF艢S 1. Przyznawanie ulgowych us艂ug i 艣wiadcze艅 oraz wysoko艣膰 dop艂at z Funduszu uzale偶nia si臋 od sytuacji 偶yciowej, rodzinnej i materialnej osoby uprawnionej do korzystania z Funduszu. 2. Zasady i warunki korzystania z us艂ug i 艣wiadcze艅 finansowanych z Funduszu, z uwzgl臋dnieniem ust. 1, oraz zasady przeznaczania 艣rodk贸w Funduszu na poszczeg贸lne cele i rodzaje dzia艂alno艣ci socjalnej okre艣la pracodawca w regulaminie ustalanym zgodnie z art. 27 ust. 1 albo z art. 30 ust. 5 ustawy o zwi膮zkach zawodowych. Pracodawca, u kt贸rego nie dzia艂a zak艂adowa organizacja zwi膮zkowa, uzgadnia regulamin z pracownikiem wybranym przez za艂og臋 do reprezentowania jej interes贸w. 2a. (uchylony). 3. Zwi膮zkom zawodowym przys艂uguje prawo wyst膮pienia do s膮du pracy z roszczeniem o zwrot Funduszowi 艣rodk贸w wydatkowanych niezgodnie z przepisami ustawy lub o przekazanie nale偶nych 艣rodk贸w na Fundusz. Je艣li wi臋c jeste艣 kierownikiem czy B贸g jeden wie kim, wida膰 jakich ludzi tutaj firma promuje. Wielcy mi wykszta艂ci Pa艅stwo, ja te偶 mam tytu艂 naukowy i si臋 z tym nie obnosz臋, i cho膰 nie pracuj臋 w tej firmie zagl膮dam tutaj, aby t臋pi膰 takich pseudo-wykszta艂conych ludzi jak ty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marazm marazm
Jogii i inne numerki - ta sama osoba pisz臋 pod wieloma nickami. Ale ci臋 go艣ciu z偶era nerwica - we藕 persen i wy艂膮cz internet bo ci szkodzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 007007007
Kurwa mac - chyba lepiej jak wi臋cej kasy dostan膮 ludzie kt贸rym zredukowali etaty a jest ich nie ma艂o! Zarobki powy偶ej 4000 z艂 to bardzo du偶o - w warszawce kierownicki macie takie czy gdzie? Jogi co za bulwersy posz艂o ci o pare z艂otych i marudzisz:) Przeciez dla ciebie to jak na waciki:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mo偶e ten sam
Jasne lepiej by膰 'biednym" i powo艂ywa膰 si臋 na to ci膮gle, pozwala to nic nie robi膰 nie star膰 si臋, nie pracowa膰 a zawsze kasa dla najbiedniejszych sk膮d艣 spadnie. Ojjjj ludzie, ludzie wsze argumenty s膮 normalnie 艣mieszne. Podam tu przyk艂ad. Jaki艣 przedm贸wca napisa艂 偶e maj膮c dzieci i 偶on臋 zarabiaj膮c tak ma艂o w tej firmie nie sta膰 go na op艂acenie 1200 z艂 studi贸w. To ja Ci odpowiem: najpierw robimy matur臋, potem idziemy na studia BEZP艁ATNE, potem znajdujemy dobr膮 prace a dopiero potem zak艂adamy rodzin臋 i mamy dzieci. A jak robi sie wszystko odwrotnie to potem z frustracji i marazmu 偶yciowego powstaj膮 tacy sympatyczni zwi膮zkowcy kt贸rzy uwa偶aj膮 ze oni sa biedni i im sie nale偶y.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 007007007
Kolego u mnie w bajzlu pracuje kilku mgr pracy dobrej nie znale藕li bo nie ma pracy! Wiec nie pierdol i sie skup na sobie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jogi333333
Ale na waciki tez trzeba mie膰 a u nas s膮 one bardzo drogie;D Jest du偶a r贸偶nica miedzy wysoko艣ci膮 艣wiadcze艅 i to jest ok ale pozbawienie ich, czyli tej najmniejszej stawki, w og贸le jest ju偶 nie mi艂e dla os贸b zarabiaj膮cych odrobin臋 wi臋cej. Pami臋tajcie r贸wnie偶 ze wi臋ksze zarobki to wi臋ksza ilo艣膰 pracy i wi臋ksza odpowiedzialno艣膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mody22
DO jogi1111111!!! Masz pewnie to "szcz臋艣cie" 偶e pracujesz w sklepie wysoko obrotowym w jakiej艣 galerii,super markecie czy innym tego typu obiekcie.Sklepy nisko obrotowe a szczeg贸lnie wolno stoj膮ce nie maj膮 szans na zrobienie plan贸w a co za tym idzie premii.Zapierdalamy jak Os艂y w 5 etat贸w.Jedyny och艂ap premii jaki mo偶emy wyrwa膰 to za TK.Wyjebali z puli regulacje magazynowe,dojebali ilo艣膰 artyku艂贸w na paragon(nie realne),impulsy itp. Sp贸jrz na s艂upki ilo艣ci klient贸w.Wi臋kszo艣膰 spierdoli艂a.Wi臋c nie wyzywaj ludzi od NIEROB脫W.To jest fina艂 "CUDOWNEJ" polityki tej firmy.Widzia艂 Kto艣 reklam臋 Jyska na podanych stronach internetowych???Bo ja regularnie wchodzi艂em na podane strony i co???NI CHUJA ani p贸l banerka z Jyskiem. Regulacja klapek w chuj pieni臋dzy kosztuje ka偶dy sklep.Gdzie oszcz臋dno艣膰????Ale Ujeba膰 etaty to wszyscy kurwa na HUURRAAA!!! NIE MAM PYTA艃!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jogi55555555
Wszystko ok masz swoje racje, ale gdy ja pracuj膮c bardzo ci臋偶ko i dostaj膮c premie nie dostane tej najni偶szej puli z ZFSS na 艣wi臋ta Ty nic na tym nie zyskasz! Dlaczego wiec zwi膮zkom zale偶y na tym by ludzie zarabiaj膮cy odrobin臋 lepiej nie dostali tych symbolicznych pieni臋dzy? Przecie偶 my bardzo ci臋偶ko pracujemy i tez chwieliby艣my cho膰 tych par臋 z艂otych dosta膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 125547899
Bo zwi膮zki ju偶 takie s膮! Same nic z tego nie b臋d膮 mia艂y ale niech Ci "du偶o" zarabiaj膮cy nie dostana nic tak za kar臋 ze jest im w oczach zwi膮zkowc贸w lepiej!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mody22
Masz racj臋!Nie chc臋 NIC NIKOMU ZABIERA膯 i to nie jest ok co robi膮,bo te偶 si臋 wkurwi臋 jak nie b臋dzie kasy na czas bo dla Mnie to sporo kasy. Nie wiem jak dla Ciebie???Wydaje mi si臋 偶e Ty to robisz dla zasady ale nie oceniam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jogi7777
Wiesz nie, mnie tez zale偶y na tych pieni膮dzach. Jak ka偶demu w tych czasach i mnie i moim kolegom ze sklepu jest ci臋偶ko, to jedna strona medalu a druga, to tak troch臋 pisze tu dla zasady bo do w艣cieklizny mnie doprowadza to zwi膮zkowe j膮trzenie i blokowanie spraw kt贸re toczy艂y sie prawid艂owo od pocz膮tku istnienia firmy i wszystko by艂o ok.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Moj偶esz
Straszne jak膮 nienawi艣ci膮 wielu z was pa艂a. Wstrzymanie wyp艂at z pewno艣ci膮 jest celowe zagranie by rozw艣cieczy膰 pracownik贸w i zgoni膰 wszystko na "S" przecie偶 zar贸wno pracodawca jak i "S" wiedzieli du偶o wcze艣niej 偶e spraw臋 wyp艂at trzeba wcze艣niej uzgodni膰 czy pracodawca zwr贸ci艂 si臋 do S i na odwr贸t ??? Mo偶e kto艣 narzeka膰 偶e na manifestacji by艂o kilkana艣cie lub kilkadziesi膮t os贸b, i wi臋kszo艣膰 z nich nie opracuje w jysk ale to w艂a艣nie ci g贸rnicy i inni ludzie stali tam po to by aby wam podnie艣li pensje a wy ich jeszcze opluwacie :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jogi7777777777
Cz艂owiek, cz艂owieku, OPAMI臉TAJ SI臉!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 007007007
Trwa wojenka podjazdowa - Pracodawca miesza , stara si臋 zdyskredytowac Zwi膮zek w oczach pracownik贸w , Zwi膮zek odgryza si臋. Wsp贸艂pracy brak. Pracownicy Jysk - mocno podzieleni jak ka偶da grupa spo艂eczna w Polsce. Kto na tym zyska? Nikt. Na pewno nie Ty droga jyskowa mr贸wko z venedigiem na plecach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mody22
Moj偶esz!!!! Dzia艂 HR wyra偶nie si臋 wypowiedzia艂 偶e za CHUJA NIE B臉DZIE PODWY呕EK :)Mog膮 sobie strajkowa膰 strajkowa膰 strajkowa膰!G贸ra ma to w Dupie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 007007007
No a co ma zwi膮zek osiagnac jak wy nawet w referendum udzialu brac nie chcecie. Wy nic nie chcecie najlepiej zeby sie samo zrobilo ,zeby ktos za was zrobil. No to na plecy szafe mr贸weczko jyskowa zarzuc i zapierdzielaj na larsena.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Taira
Przecie偶 to jest kurwa od podstawy. Ludzie czytajcie a potem siejcie zam臋t.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mody22
Referendum kt贸re za chwil臋 zostaje uniewa偶nione.艢mieszne troch臋:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jogi77777
Panowie ale nie o tym rozmawiamy. :-D 艢wietne zej艣cie z tematu ale ju偶 nie dzia艂a, wymy艣lcie co艣 innego. Odpowiedzcie na przyk艂ad dlaczego wy jako zwi膮zkowcy nie chcecie pozwoli膰 by ludzie osi膮gaj膮cy w Jysk wy偶sze zarobki swoja ci臋偶k膮 praca nie dostali tak dla zasady po te 380 z艂otych brutto? Czy偶by zazdro艣膰 偶e my jako艣 potrafimy. :D

Udost臋pnij ten post