Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lara croft 123

Czy słyszałyście kiedykolwiek o takim przypadku????

Polecane posty

Gość lara croft 123

żeby zupełnie zdrowemu dziecku nie wyrosły zęby ???? a jeśli tak to co się wtedy robi ???? wstawia się sztuczne czy co ?????

Gość lara croft 123
serio pytam ????

Gość mam 50 lat
nigdy nie słyszłam:)

Gość lara croft 123
mam nadzieję ,że to sie poprostu nie zdarza:)

Gość ale jak nie urosły
? wszystkei? wcale?

Gość ale jak nie urosły
bo ja znam przypadek - mojej koleżanki, której nie urosły zęby "dwójki" (jedna i druga), górne

Gość najlepiej zapytaj dentysty

Gość mleczaki jej wyrosły
na pewno, ale pod nimi nie miała poprostu zalążków zebów stałych i gdy mleczaki wypadły, to jedynki i trójki posunęły się zapewne trochę na miejsce dwujek i tego nie widać, zgadłam?

Gość ale jak nie urosły
tak:) ale miała przerwy między zębami

Gość niecałe 30 lat i też słyszałam
o takich przypadkach. a przerwy napewno miała, ale nie za bardzo widoczne, prawda? :)

Gość ale jak nie urosły
nie były to przerwy na tyle ewidentne, że sugerowałyby braki w uzębieniu chyba głownie dlatego, że ona w ogóle ma taki typ uzębienia z przerwami, a nie ścisle przylegające do siebie ząbki;)

Gość mam 50 lat
o braku stałych szczególnie 2 słyszłam,a nawet widzialam:) Ale o braku zębów mlecznych NIE

Gość ale jak nie urosły
a to o mleczaki chodzi???

Gość lara croft 123
o mleczaki właśnie

ja znam takie osoby którym nie wyrosły, ale zęby stałe. Znajomej nie wyrosły dolne jedynki,bo nie miała zawiązków zębów. Mi np. dentysta powiedzial ze nie bede miec gónych 8, wiec tak sie zdarza

Gość ale jak nie urosły
oj to nie, o mlecznych nigdy nie słyszałam by komuś nie urosły

teraz dopiero doczytałam ze chodzi o mleczne ;) to tez nie słyszałam o takim przypadku

Gość lara croft 123
pytam bo moje dziecko ma 9 misięcy i zębów ani widu ani słychu a wszyscy w koło mnie straszą ,że dawno powinna mieć , pytałam lekarza ale powiedział ,że zdarza się ,że zęby wyrastaja masowo przed drugim rokiem życia dopiero i to tez jest normalne ... ale ja się martwię

Gość anuszka1
Nie ma co się przejmować na zapas , mojej córce wyszły zęby mleczne po roku już też miałam pewne obawy ,lekarka uspokoiła mnie nic z tym nie robiłam ,za to teraz ma 11 lat i zęby jak kamienie ,dosłownie pozazdrościć takich ząbków zdrowych w jej wieku,dentystka ostatnio przy kontroli była pod wrażeniem.

Gość lara croft 123
to tak jak mój mąż wyszły mu zęby jak miał 9 miesięcy właśnie i dzis ma 35 lat i do dentysty chodzi tylko na kontrole bo wszystkie ząbki zdrowe ... słyszałam o tym ,że im później tym mocniejsze ... chyba coś w tym jest !

Jasne że istnieje taka możliwość (ale z głównego postu odczytałam jakbyś miała na myśli wszystkie zęby :-))).Mało, są przypadki osób, którym parokrotnie rosły ósemki (miały kilka zalążków).To najczęściej sprawa dziedziczna. Ja swoją zawdzięczam tatusiowi. Nie mam stałych dwójek, na ich miejscu mam stałe trójki a zaraz obok nich mam mleczne trójki :-)Czyli mleczne trójki mi nie wypadły, wypadły dwójki i zalążki trójek przesunęły się na miejsce dwójek. Lekarz postanowił nie usuwać mleczaków trójek (będących na swoim miejscu).

Mało, że to nie jest wcale widoczne na pierwszy rzut oka - natomiast wiele osób mi mówi, że mam ładny, równy zgryz, że niby dwójki dłuższe od trójek :-) Bo tak to rzeczywiście wygląda :-)

Gość ciotka Krycha
Hehe , nieźle ;)

ja slyszalam ze jezeli nie wyjda do 18 miesiaca to wtedy trzeba naciac dziasla moj dostal pierwsze zeby w wieku 5 mies, mojej przyjaciolki synek pierwszy zabek pojawil sie zaraz przed roczkiem ponoc im pozniej tym lepiej dla zebow ;)

dodam ze mi pierwsze zeby ponoc wyszly b pozno, teraz mam trzy niechciane ósemki ktorych chetnie bym sie pozbyla

Gość Kimnga Kinga Kinga
Tak! Ja słyszałam o takim przypadku. Chodziłam do jednej grupy w przedszkolu z kolegą, sąsiadem zresztą który nie miał przednich zębów, bo po prostu NIE WYROSŁY. Potem chodziliśmy razem do podstawowki i pamiętam coś, że rodzicie jeżdzili z Nim na jakieś zabiegi przecinania dziąseł czy coś :o nie chce czegoś przekręcić, ale chodziło o to, że dentysta prowadzący chciał jakoś zmusić te zęby do "wyjścia" ... Coś tam sie udało ... coś nie ... Dziś wiem, ze jedną JEDYNKE ma sztuczną. NIGDY więcej o takim przypadku nie słyszałam

Gość edziunia25
Niestety jest to prawdą że mogą nie wyrosnąć mleczne zęby. Mam córkę,która we wrześniu będzie miała 6 lat. Do dnia dzisiejszego nie wyrosły jej mleczne dwójki na dole. Teraz ruszają się się obie dolne jedynki i właśnie zauważyłam że "pchają się" na ich miejsce stałe ząbki. Byłyśmy u ortodonty i jak na razie nie można nic zrobić póki małej nie wyrosną wszystkie stałe ząbki. Trochę się martwię że tych dwójek nie widać i mam nadzieję że stałe jednak wyjdą. Trzeba poczekać:)

Gość Asia 17
Ogolnie to ja mam 17 lat i nie mam dolnych jedynek i dwójek nie mialam ani mleczakow ani stalych zębów no a jestem zdrowa. Aktualnie noszę protezke ale planuje wstawić na stale .

Gość Dorotka1988
Mi nie wyrosły stałe dolne jedynki... :-/ Mam 27 lat i na dole posiadam jedna jedynkę MLECZNĄ ! ... Druga wypadła z 5 lat temu...W sumie wyrwałam ją sobie "na nitkę" bo się bardzo bardzo ruszała (jak to się czasem robi u małych dzieci :-))... Zastanawiam się nad usunięciem tego mleczaka i wszczepieniu implantów... Boję się tylko, że po wszczepieniu okaże się, że się nie przyjęły.. a implanty to niestety droższa sprawa. Całe szczęście na pierwszy rzut oka nie widać mojego "dziwnego"uzębienia - dolna warga zasłania mi całe dolne zęby, nawet jak mówię lub się śmieję... Jednak jest to dla mnie mocno kłopotliwe i stresujące. Mój mały szczurzy mleczak już swoje przeżył i jest nieco pożółkły...:-/ U mnie to dziedziczne... Dziadkowi i ciotce również nie wyrosły dwa stałe zęby. Znam jedną panią po 40tce która ma jeszcze mleczne dwójki na górze, bo stałych też nie było i jedna dziewczynę koło 30tki, która również nie ma dwójek na gorze...