Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gościnka

podziekowanie -

Polecane posty

hej moze glupio o to pytac ale.. :-) jak u was wygladalo podziekowanie dla rodzicow? i chodzi o to ze nie bardzo mam pojecie co nalezy wtedy poeiedziec rodzicom malzonka :-0 wiem wiem, glupie ale wlasnie taki mam problem :-0 cos mi tam przychodzi do glowy, ale mam nadzieje ze bedziecie chcialy sie podzielic tym co wy powiedzialyscie i jak to wszystko wygladalo. pomozcie prosze :-)

U mnie nie było podziękowań. Nie podoba mi się takie oficjalne podziękowanie przy gościach, gdzie w tle leci piosenka cudownych rodziców mam itp. Jeśli chcecie im podziekować to lepiej po weselu tzn na np. drugi, trzeci dzień, miłym dodatkiem byłby album ze zdjęcia ze slubu i wesela.

Gość Teksty na podziekowanie
PODZIĘKOWANIA DLA RODZICÓW Kochani Rodzice! U progu wspólnego życia we dwoje, chcielibyśmy w szczególny sposób zwrócić się właśnie do Was. Przepełnia nas bowiem uczucie ogromnej radości i wdzięczności. Byliście z nami od samego początku. Wzrastaliśmy na Waszych oczach, Przy Was stawialiśmy pierwsze kroki, oraz wypowiadaliśmy pierwsze słowa. Pokonując często wiele trudności, opiekowaliście się nami, wychowywaliście, by w końcu wprowadzić nas w dorosłe życie. Dziś zakładamy rodzinę i już niedługo sami będziemy rodzicami. Wtedy pewnie jeszcze bardziej uświadomimy sobie jak wiele dobra dla nas uczyniliście. Nie raz jeszcze zapewne skorzystamy z Waszej rady i doświadczenia życiowego. Mamy też nadzieję, że sprawimy Wam jeszcze dużo radości i będziemy dla Was pociechą. Nadszedł dla nas bardzo ważny i szczególny dzień oraz doskonała okazją by powiedzieć WAM DZIĘKUJĘ - za życie które nam daliście, wiemy że było by ono pozbawione sensu gdybyście nie obdarowali nas szczęściem dziękujemy za przykład dawany całym swoim życiem to właśnie z waszą pomocą zrozumieliśmy, ŻE KOCHAĆ TO ZNACZY RÓWNIEŻ WYBACZAĆ I MIEĆ NADZIEJĘ - za ciepło miłość i oparcie które wciąż nam dajecie tak mało chcąc w zamian - za ludzką dobroć mądrość i tolerancję, której nas uczyliście - za kulturę takt i delikatność, która nas otaczacie każdego dnia - z całego serca dziękujemy za wszystkie lata rodzicielskiej miłości - a przede wszystkim za to że jesteście i dzięki temu jakaś część nas może ciągle czuć się radosnymi dziećmi ................................... BARDZO WAS KOCHAMY

Gość Inglott
My dziękować będziemy przy blogosławieństwie - bez występów na środku sali i bez podniosłych tekstów.

ja tez nie chcialabym tego tak oficjalnie zrobic, musze szybko cos wymyslic :-) ladne to podziekowanie :-) podoba mi sie. nie wiem jeszcze jak to wszystko urzadzic :-0 w zyciu bym nie powiedziala ze slub to tyle zachodu!!! ale podoba mi sie to wszystko :-) w koncu to tylko raz w zyciu :-)

A cóż zrobić z podziękowaniami jeśli nie mamy wesela, tylko przyjęcie?? I płacimy w większości my?? Bo nie mam pojęcia jak się do tego przygotować :D

Gość Inglott
Podziękowanie rodzicom w dniu ślubu, to z założenia nie dziękowanie za wkład finansowy w wesele, lecz za dotychczasowe wychowanie, opiekę itp itd. Jeśli rzeczywiscie chcecie im za to podziękować, to nie widzę przeszkód, by wstać w czasie przyjęcia, wręczyć kwiaty i powiedzieć kilka miłych słów. Będzie to nawet o wiele sympatyczniejsze i osobiste niż sterowane przez DJ-a czy orkiestrę przemówienia do mikrofonu w świetle reflektorów.