Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

helen_doren

dr Paluch - kręgosłup!!!

Polecane posty

Gość Klaudia33
Do Cierpiącego. Chłopie jak chcesz jeszcze pożyć trochę to nie radzę Ci do nich jechać:) Jest wiele innych rehabilitantów z prawdziwego zdarzenia, którzy bez odpowiednich badań (rezonans) nie podejmą się leczenia. Żeby leczyć konieczna jest prawidłowa diagnoza a oni nie przeprowadzają żadnego wywiadu z pacjentem i dokonują manipulacji kręgosłupem bez żadnych badań. Poza tym, średnio inteligentny i mający problemy z kręgosłupem człowiek będzie wiedział że takie siłowe kręcenie kręgosłupem nic nie daje. Niestety wiedza ludzi jest zazwyczaj marna. Są naiwni i bezmyślni. Pomyśl sam co ci da samo naciskanie na kręgi. Jak nie zaszkodzi to na pewno nie pomoże. Kręgosłup człowieka utrzymują mięśnie. Zazwyczaj boli on dlatego, że wskutek jego schorzenia - dyskopatii, skrzywienia bądź innej choroby zaburzona jest równowaga mięśniowa. Jedne z mięśni są zbyt napięte inne zaś bardziej przykurczone. Przede wszystkim więc trzeba doprowadzić do równowagi mięśniowej a to czyni się przez odpowiednio ukierunkowane ćwiczenia stabilizujące przykręgosłupowy gorset mięśniowy, ćwiczenia izometryczne, które służą wzmocnieniu mięśni osłabionych i zwiotczałych a także konieczne jest przeprowadzenie masażu tkanek głębokich, które niwelują przykurcze tkanek zbyt napiętych, w połączeniu z fizykoterapią. Dopiero po takich zabiegach ma sens stosowanie zabiegów "kręgarskich". Bez odpowiedniego ukształtowania gorsetu takie zabiegi kręgarskie są po prostu picem na wodę, gdyż mięśnie słabe nie są w stanie utrzymać to co rzekomo wskutek swoich zabiegów "poluźniają" Paluchy. Poza tym, metoda przez nich stosowana do bezpiecznych nie należy. Technika leczenia poszła do przodu. Przede wszystkim nie wolno takich zabiegów wykonywać na mięśnie które nie są w żaden sposób rozgrzane, a oni wykonują zabiegi bez uprzedniego masażu. To tak jakby człowiek przystąpił do ćwiczeń bez rozgrzewki, wskutek czego łatwo uszkodzić i porozrywać bardzo delikatne mięśnie. Taki zabieg manualny nie wolno w żadnym wypadku wykonywać tak często bo jest to szkodliwe dla zdrowia. Jest to zbyt duża ingerencja w organizm człowieka. Nadto można ten zabieg wykonać w dużo bezpieczniejszy sposób, leżąc mianowicie na plecach, podczas gdy terapeuta "zwija" pacjenta jak dziecko i dokonuje rozluźnienia tylko tych odcinków kręgosłupa, które są zblokowane. Paluchy jadą po całym kręgosłupie jak leci, bez względu jaki odcinek czy zblokowany, czy też nie. Fuszerka na całego. Zastanów się. Oni wszystkich "leczą" w taki sam sposób. Czy znasz panaceum na wszystko. Podstawą to odpowiednia diagnoza i odpowiednio ukierunkowane, indywidualnie dostosowane do schorzenia pacjenta leczenie. Ludzie zmądrzejcie wreszcie. A co do procesu przeciwko nim. To spokojnie. Wytoczę im w październiku. Mogą już szukać dobrego adwokata. Może zmądrzeją i przestaną wreszcie bezmyślnie kręcić głowami i trzaskać kręgosłupami. Cierpiący daj znać skąd jesteś. Jeśli będziesz mieszkał gdzieś w pobliżu to dam ci namiary rehabilitanta z prawdziwego zdarzenia, który mnie leczy po "cudownej terapii Paluchów". Pozdrawiam i życzę zdrowia.

Gość jazopola
Do klaudi33 Kobieto zamknij się już wreszcie i nie świeć swoją głupotą. Widocznie jesteś 'Starą panną" lub babą, którą porzucił mąż i nikt jej nie chce. Ty po prostu masz obsesję na punkcie swojego zdrowia i chciałabyś za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, za darmo natychmiast pozbyć się bólu. Lepiej sobie poszukaj innego kozła ofiarnego oraz psychiatry, który Ci z pewnością pomoże. Radzę Ci abyś się czymś zajęła bo masz za dużo czasu i wymyślasz same głupoty. I nie myśl, że to co piszesz jest mądre.

Gość jazopola
I jeszcze jedno ja widać masz w tym interes polecając innego masażystę a może polecasz po prostu siebie? Jesteś żałosna.

Gość Maria z Katowic
Pani Klaudio 33 Nawet jeśli pani zabiegi nie pomogły to nie znaczy aby oczerniać i szydzić z metody staroświeckiej które stosowane są przez braci Paluchów w Opolu.Mnie te XIX wieczne zabiegi pomogły i uchroniły przed operacją a było to 12 lub 13 lat temu.Za co jestem wdzięczna i serdecznie ICH pozdrawiam.Nie załamujcie sie takimi jak Klaudia,bo to sa tylko jej popisy na forum. RÓBCIE SWOJE .

Gość Maria z Katowic
DO KLAUDII 33 NIE MOŻNA NIKOGO KRZYWDZIĆ TAKIMI WYPOWIEDZIAMI DZIEWCZYNO.NIE MASZ POJECIA O TYM,IŻ NIE MASZ ŻADNYCH SZANS NA WYGRANIE SPRAWY W SĄDZIE , BO CO UDOWODNISZ,WYDASZ PIENIĄDZE , KTÓRYCH MASZ DUŻO I NIC NIE WSKÓRASZ. MNIE PALUCHY POMOGŁY I NIE MUSIAŁAM BYĆ OPEROWANA A LEKARZ ZAPEWNIAŁ MNIE, ŻE SPOD NOŻA NIE UCIEKNĘ.A BYŁO TO 13 LAT TEMU.MAM 60 LAT CZUJĘ SIĘ DOBRZE, MAM OGRÓDEK I PRACUJĘ W NIM. NIE OCZERNIAJ DZIEWCZYNO I SIĘ NIE ODGRAŻAJ BO GUZIK ZROBISZ.A PANOWIE PALUCHY RÓBCIE SWOJE I NIE ZWRACAJCIE UWAGI NA BZDETY TAKIEJ KLAUDII 33.

Gość dariusz1966
Ja wlasnie mam zamiar zapisac sie na rehabilitacje do dr palucha. Problem z dyskopatia ( w 3 miejcach) dowiedzialem sie z badań rtg i MR w czerwcu. Od tego czasu wziąłem bardzo duzo zastrzykow i leków, nastepnie rehabilitacje - nic nie pomaga. Ból w nodze trwa juz 7 miesiąc prosze o opinie czy po takim obycie na leczeniu pomaga coś . Nadmieniam , że grozi mi operacja , na ktora nie chce sie zgodzic bo nikt nie gwarantuje ze bedzie lepiej . Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

Gość D.M.
O ALBERCIE PAWŁOWSKIM ! Osobiscie zgadzam sie z opinia Klaudii, ze taka ingerencja bez zobaczenia badan to tylko robienie krzywdy. Jak mozna dotykac sie do kregoslupa nie wiedzac dokladnie co tam w nim jest chore ! Nie bylam u Paluchow ale bylam tez u takiego jednego niby rehabilitanta, ktory stosuje terapie manualna. Tez bez zadnego zainteresowania badaniami zabral mi sie za srecanie szyja, bez zadnej rozgrzewki. Pozniej uciskal mi pewne punkty przy kregoslupie tak mocno ze krzyczalam z bolu. A on tylko, zebym byla cicho, bo on nie musi tego sluchac. Uciskal mi te punktu od nadgastkow rak przez caly kregoslup biodra nogi az po piety. Poprawa nastapila po dwoch dniach i trwala az szesc dni ! Po tym czasie tak jak wczesniej bolal mnie tylko kregoslup w odcinku ledzwiowym tak zaczelo bolec mnie wszystko ! Palce u rak, nadgarstki, lokcie ramiona, caly kregoslup, biodra, nogi, kolana, lydki, kostki i palce u nog. Kazdego dnia budze sie z bolem i tak tez sie klade spac. Trwa to juz dwa lata ! Zyc mi sie nie chce czasami. Jestem zalamana. Ale tez jestem zla na sama siebie, ze od razu nie wyszlam od niego gdy zobaczylam ze nie jest zainteresowny moimi badaniami. Tak czy inaczej ostrzegam ludzi nie ufajcie w tego typu zabiegi u ludzi ktorzy sa zbyt pewni siebie ze zadne badania nie sa im potrzebne. Ten magister rehabilitacji i terapi manualnej to: ALBERT PAWŁOWSKI, przyjmuje w Warszawie. Naprawde odradzam, sama bedac przykladem jego leczenia. Czy ktos moze byl u niego na wizycie. Chcialabym dowiedziec sie czy nie zrobil krzywdy innym osobom.

Gość Obolały
Ja tez bylem u Pawłowskiego. Tez zle sie czuje po wizycie u niego. Czy ktos byl moze na wizycie na ul. Wspolnej w Warszawie u mg. Renczewskiego ? Chcialbym sie do niego wybrac. Moze cos pomoze i naprawi po Pawlowskim ale nie wiem czy znowu mi nie zaszkodzi. Czy ktos ma jakies opinie na temat Renczewskiego ? Jak wygladaja zabiegi u niego. Czy sa bolesne tak jak u Pawlowskiego ? Bede wdzieczny za informacje.

Gość dariusz1966
Może ma ktos jakies namiary na tanie noclegi w Opolu najlepiej w poblizu kliniki Paluchow, poniewaz wybieram sie tam 8 listopada . Pierwszy raz tam bede wiec jeszcze nie jestem zorientowany gdzie moglbym zamieszkac na te kilka dni . Prosze o pomoc Bede zobowiazany . Pozdrawiam wszystkich

Gość dariusz1966
Prosze o inforacje: Czy u dr Palucha w klinice w Opolu wiszą gdzieś na poczekalni informacje, gdzie ewentualnie można wynająć tania kwaterę przyjezdzając na rehabilitacje . Jade 8 listopada i czasu mam niewiele. Tam gdzie mialem namiar niestety nie dla panów. Będe wdzięczny.

Gość sarjuszowa
do pani JAZOPOLA Przymierzam się do napisania krótkiej biografii Kazimierza Palucha, seniora rodu. Z tego, co Pani pisze wynika, że miała Pani kontakt z jego pacjentami. Serdecznie proszę o kontakt w tej sprawie. Mój mail: sarjuszowa@gmail.com pozdrawiam serdecznie Iwona Sarjusz-Wolska

Gość szatynka62
poszukuję też kwatery w pobliżu dr.Palucha. 2 OSOBY -MÓJ MĄŻ I JA jestem byłą pacjentką dr. śp. Stanisław Palucha. Dzięki jego metodzie i już wtedy praktykujących synów t.j. w latach 1991-1995 zaczęłam funkcjonować /rwa kulszowa/. Obecnie po tylu latach od czasu do czasu mam problemy ale bóle które towarzyszyły mi w tamtych latach są o wiele łagodniejsze. Wybieram się obecnie oczywiście po zarejestrowaniu z mężem któremu już żadna z metod rehabilitacji na moim terenie nie pomaga. Proszę ,uwierzcie w metody dr.Paluchów

Gość szatynka62
Nie wierzę w cudowną moc lampy Bioptron. Naświetlam od 4 lat i bez poprawy.Szkoda pieniędzy na zakup a tym bardziej na płatne zabiegi

Gość szatynka62
do Pani jazopola Jeżeli wynajmuje pani kwaterę w pobliżu domu dr. Paluchów to proszę o adres na moją pocztę dziękuję

Gość jazopola
Do Pani szatynka62. Proszę podać swojego maila ponieważ po weściu na podany link pokazuje się jakaś firma a jestem w stanie załatwić kwaterę dla Państwa.

Gość sarjuszowa
do pani Jazopola Szanowna Pani, proszę o wpis lub telefon do mnie (606 249 777) poszukuję informacji o Kazimierzu Paluchu pozdrawiam sarjuszowa

Gość jazopola
Sz. P. sarjuszowa. Wysłałam do Pani maila.

Gość sarjuszowa
Kochana Jazopola, Może źle podałam adres, bo nic do mnie nie doszło. Spróbujmy jeszcze raz: sarjuszowa@gmail.com pozdrawiam bardzo serdecznie sarjuszowa

Gość jazopola
Podam mój mail ponieważ Pani adres miałam prawidłowy. aniela.hofman@neostrada.pl

Gość szatynka62
do Pani jazopola podaję mój E-mail proszę o adres kwatery

Gość jazopola
Do p. szatynka 62. Niestety Pani mail jest niewidoczny.

Gość monikaaaa2
Słuchajcie a tak zupełnie szczerze i powaznie,nie zastanawialiście sie jednak nad innym sposobem poprawy i spowodowanie mniejszej bolesnosci ? Przeciez sa ćwiczenia jak pilates,body ball...To wszystko ma pozytywny wpływ na nasz kregosłup.

Gość jusia70
Witam serdecznie! Proszę pilnie o namiary na kwaterę pokój jednoosobowy.Mój e-mail jusia70@op.pl. Z góry dziękuję.

Gość Anna G.
Witajcie, jestem studentką fizjoterapii, sama mam problemy z kręgosłupem dlatego postanowiłam pisać pracę magisterską własnie na ten temat. Zamierzam zbadać które zabiegi są najskuteczniejsze w leczeniu bólu krzyża. Bardzo proszę wszystkich "obolałych" internautów o pomoc i wypełnienie ankiety. Jest ona anonimowa i posłuży tylko do celów mojej pracy magisterskiej. Poniżej zamieszczam link" http://www.ankietka.pl/ankieta/51959/skuteczn osci-poszczegolnych-zabiegow-rehabilitacyjnych-w-leczeniu-do legliwosci-bolowych-odcinka-ledzwiowo-krzyzowego-kre Pozdrawiam i życzę zdrowia!

Gość gregorwcp
Witajcie! Wybieram się w marcu do p. Paluchów tylko, że ja już jestem po zabiegu operacyjnym odcinka L4-L5 przepukliny międzykręgowej przeprowadzonego 3 lata temu w Żorach. Niestety zabieg nie przyniósł oczekiwanego efektu wręcz przeciwnie obecnie żyje z bólem na co dzień z promieniowaniem na lewą nogę (drętwienie) od pośladka do ścięgna achillesa. Po ostatnim badaniu rezonansem magnetycznym okazało się, że mam nawrót przepukliny w miejscu operowanym plus doszły dwie dodatkowe L3-L4 oraz L5-S1 po prostu masakra Jeśli ktoś jest już po wizycie u P. Paluchów z podobnym schorzeniem proszę o wiadomość na maila; gregor.wcp@gmail.com czy warto pojechać. Proszę osoby które maja namiary na Kwatery na lub przy ul. Częstochowskiej lub w pobliżu. Pozdrawiam

Witam wszystkich, Mam zwyrodnienie kregoslupa odcinka ledzwiowego L5 i szyjnego L2 - L6. Czy ktos z Was cierpi na to schorzenie? Lecze sie juz ponad 2 lata i zanda akupunktura, cwiczenia, pillates itd...nie zdaja rezulatow. Czy mozecie mi doradzic jak poradzic sobie z bolem ktory towarzyszy mi 24 godziny na dobe? Kazda informacje/rada jest dla mnie bardzo wazna. Za misiac czeka mnie zabief termolezji na dolna czesc, mam nadzieje ze bol choc troche minie ale dalej zostaje czesc gorna. Prosze o pomoc!!!! Pozdrawiam

Gość oboski
Hej. Będe tez tam w marcu w Ożarowie! MAM KREGOZMYK 6mm L5S1 z przepuklina chodze na rechabilitacje 9 miesiąc noga odpuściła ! POBOLEWA KRĘDOSŁUP w ferje byłem na nartach czarne trasy itp. Wierze w Paluchów Do zobaczenia

OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED KRĘGARZAMI !!! Sam jestem przykładem negatywnych skutków ich brutalnych zabiegów . W 1973 r. jako bardzo młody chłopak wypadł mi dysk w odcinku L4-L5 . Ktoś ze znajomych polecił moim rodzicom kręgarza z Opola Pana Palucha ojca synów , którzy się kręgarstwem obecnie zajmują . Nie wiem jakie sukcesy odnoszą synowie ale ich ojciec doprowadził swoimi zabiegami do tego , że z niedowładem , którego wcześniej nie miałem , znalazłem się na stole operacyjnym w Piekarach Śl. Operujący mnie lekarz już nie żyjący dr.Daab powiedział do mnie , że zabiegi dr. Palucha to nic innego jak brutalna ingerencja w organizm . I to jest prawda ! Trzy razy dziennie przez dwa tygodnie zupełnie nie świadomy tego co mi grozi , poddawałem się tym zabiegom . Slychać było jak kręgi w wyniku ucisków,szarpania głową strzelają i chrupią.Do Opola przyjechałem z dolegliwościami odcinka lędźwiowego , a wyjechałem z częściowym niedowładem lewej nogi i uszkodzeniami odcinka piersiowego i szyjnego. Skutki tych brutalnych zabiegów odczuwam do dnia dzisiejszego , pomimo tego że upłynęło już 30 lat .Obecnie uszkodzenia odcinka szyjnego , których sprawcą był kręgarz Paluch , wg opinii lekarzy , kwalifikują się do wstawienia implantów . Odcinek piersiowy to samo. Kiedy trzy lata temu zrobiłem rezonans magnetyczny i udałem się z nim do fachowca , to pierwsze pytanie jakie zadał mi lekarz brzmiało - czy pan pracował w kamieniołomie , bo pański kręgosłup nadaje się w całości do wymiany , a nigdy w życiu zawodowo fizycznie nie pracowałem . Lekarz ten , również potwierdził , że są to skutki brutalnych zabiegów kręgarza , a to że żyje w ciągłym bólu i na dzień dzisiejszy kwalifikuje się tylko do trzech implantów to z faktu tego powinienem się cieszyć bo w swojej praktyce lekarskiej widział jeszcze poważniejsze skutki powstałe w wyniku zabiegów przeprowadzonych przez kręgarzy ! Ja tutaj nikogo nie chcę straszyć ani zniechęcać do tego typu zabiegów , ale sam doświadczyłem na własnej skórze negatywne , a zarazem tragiczne dla mnie skutki zabiegów przeprowadzanych na mojej osobie przez już nie żyjącego Pana Palucha seniora . Dzisiaj mając tą wiedzę i tragiczne dla mnie w skutkach doświadczenia związane z metodami leczenia kręgarza Palucha seniora , wszystkich przestrzegam przed tego typu zabiegami , bo skutki mogą być tragiczne i nie odwracalne . Opinia większości fachowców , lekarzy zajmujących się kręgosłupami jest jedna - BRUTALNA INGERENCJA W ORGANIZM !!! I jeszcze jedna uwaga , to nie jest tylko moja opinia poparta własnymi przykrymi doświadczeniami ale wyrobione zdanie lekarzy , tych którzy kręgosłupy operują . Uszkodzenia spowodowane przez kręgarzy wcale nie muszą zaraz się ujawniać , najczęściej dają o sobie znać w wieku ok.45 lat i wzwyż , kiedy kręgosłup zaczyna siadać i zaczyna się proces starczy . Ja tym co napisałem wcale nie chce szkodzić synom Pana Palucha , którzy z tego co wyczytałem na forum też się kręgarstwem zajmują , może oni mają większe sukcesy w leczeniu przy pomocy tej metody niż ich ojciec i nie szkodzą swoim pacjentom tak jak ich ojciec zaszkodził mnie . Może to nie ładnie z mojej strony ale przyznam się szczerze , kiedy mam takie dni , że z bólu nie mogę wytrzymać to zdarza mi się przeklinać tego człowieka , przeklinć za to , że wówczas 15 letniego chłopaka nie uprzedził o możliwych negatywnych skutkach jego zabiegów , skutkach które niejednokrotnie powodowały , że nie mogłem skorzystać z wielu szans i okazji życiowych jakie mi się nadarzały , a powód był jeden - uszkodzony przez kręgarza kręgosłup i ból który staje się coraz bardziej nie do zniesienia , uniemożliwiający normalną egzystencje ! Decyzja czy skorzystać z tego typu leczenia czy też nie - należy do Was . Uważam , że mam moralny obowiązek przestrzec wszystkich o negatywnych i tragicznych skutkach jakie niosą metody kręgarskie . SAM TEGO DOŚWIADCZYŁEM !!! Życzę wszystkim cierpiącym wytrwałości i powrotu do zdrowia .

OSTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED KRĘGARZAMI !!! Sam jestem przykładem negatywnych skutków ich brutalnych zabiegów . W 1973 r. jako bardzo młody chłopak wypadł mi dysk w odcinku L4-L5 . Ktoś ze znajomych polecił moim rodzicom kręgarza z Opola Pana Palucha ojca synów , którzy się kręgarstwem obecnie zajmują . Nie wiem jakie sukcesy odnoszą synowie ale ich ojciec doprowadził swoimi zabiegami do tego , że z niedowładem , którego wcześniej nie miałem , znalazłem się na stole operacyjnym w Piekarach Śl. Operujący mnie lekarz już nie żyjący dr.Daab powiedział do mnie , że zabiegi dr. Palucha to nic innego jak brutalna ingerencja w organizm . I to jest prawda ! Trzy razy dziennie przez dwa tygodnie zupełnie nie świadomy tego co mi grozi , poddawałem się tym zabiegom . Slychać było jak kręgi w wyniku ucisków,szarpania głową strzelają i chrupią.Do Opola przyjechałem z dolegliwościami odcinka lędźwiowego , a wyjechałem z częściowym niedowładem lewej nogi i uszkodzeniami odcinka piersiowego i szyjnego. Skutki tych brutalnych zabiegów odczuwam do dnia dzisiejszego , pomimo tego że upłynęło już 30 lat .Obecnie uszkodzenia odcinka szyjnego , których sprawcą był kręgarz Paluch , wg opinii lekarzy , kwalifikują się do wstawienia implantów . Odcinek piersiowy to samo. Kiedy trzy lata temu zrobiłem rezonans magnetyczny i udałem się z nim do fachowca , to pierwsze pytanie jakie zadał mi lekarz brzmiało - czy pan pracował w kamieniołomie , bo pański kręgosłup nadaje się w całości do wymiany , a nigdy w życiu zawodowo fizycznie nie pracowałem . Lekarz ten , również potwierdził , że są to skutki brutalnych zabiegów kręgarza , a to że żyje w ciągłym bólu i na dzień dzisiejszy kwalifikuje się tylko do trzech implantów to z faktu tego powinienem się cieszyć bo w swojej praktyce lekarskiej widział jeszcze poważniejsze skutki powstałe w wyniku zabiegów przeprowadzonych przez kręgarzy ! Ja tutaj nikogo nie chcę straszyć ani zniechęcać do tego typu zabiegów , ale sam doświadczyłem na własnej skórze negatywne , a zarazem tragiczne dla mnie skutki zabiegów przeprowadzanych na mojej osobie przez już nie żyjącego Pana Palucha seniora . Dzisiaj mając tą wiedzę i tragiczne dla mnie w skutkach doświadczenia związane z metodami leczenia kręgarza Palucha seniora , wszystkich przestrzegam przed tego typu zabiegami , bo skutki mogą być tragiczne i nie odwracalne . Opinia większości fachowców , lekarzy zajmujących się kręgosłupami jest jedna - BRUTALNA INGERENCJA W ORGANIZM !!! I jeszcze jedna uwaga , to nie jest tylko moja opinia poparta własnymi przykrymi doświadczeniami ale wyrobione zdanie lekarzy , tych którzy kręgosłupy operują . Uszkodzenia spowodowane przez kręgarzy wcale nie muszą zaraz się ujawniać , najczęściej dają o sobie znać w wieku ok.45 lat i wzwyż , kiedy kręgosłup zaczyna siadać i zaczyna się proces starczy . Ja tym co napisałem wcale nie chce szkodzić synom Pana Palucha , którzy z tego co wyczytałem na forum też się kręgarstwem zajmują , może oni mają większe sukcesy w leczeniu przy pomocy tej metody niż ich ojciec i nie szkodzą swoim pacjentom tak jak ich ojciec zaszkodził mnie . Może to nie ładnie z mojej strony ale przyznam się szczerze , kiedy mam takie dni , że z bólu nie mogę wytrzymać to zdarza mi się przeklinać tego człowieka , przeklinć za to , że wówczas 15 letniego chłopaka nie uprzedził o możliwych negatywnych skutkach jego zabiegów , skutkach które niejednokrotnie powodowały , że nie mogłem skorzystać z wielu szans i okazji życiowych jakie mi się nadarzały , a powód był jeden - uszkodzony przez kręgarza kręgosłup i ból który staje się coraz bardziej nie do zniesienia , uniemożliwiający normalną egzystencje ! Decyzja czy skorzystać z tego typu leczenia czy też nie - należy do Was . Uważam , że mam moralny obowiązek przestrzec wszystkich o negatywnych i tragicznych skutkach jakie niosą metody kręgarskie . SAM TEGO DOŚWIADCZYŁEM !!! Życzę wszystkim cierpiącym wytrwałości i powrotu do zdrowia .